"It's Complicated" razmerja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Akademik - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 7. 2011
Džeki napisal/-a:Dobro, ti trdiš, da je bilo, jaz trdim, da ni bilo. Ker ni moje mnenje nič manj tehtno od tvojega, nisem dolžan navajati nekih "dokazov", ker jih tudi ti za svoje ne podajaš.
Jaz trdim, da takega fukarjenja vse povprek, kot je danes, 25-30 let nazaj ni bilo. Vsaj v Sloveniji ne. Sklepam po tem, kakšen vtis sem si ustvaril ob pogovorih s starejšo generacijo, v kakšni družbi so živeli, kako so oni odraščali in kako sem kasneje odraščal sam.
Itak, moški so imeli ljubice, župnik je verjetno porival kakšno kuharco. Niso pa se mladi v študentskih letih šli nekih "f-frend razmerij". Ali si bil skupaj, ali pa nisi bil.
Odnosi med ljudmi so enostavno drugačni. Verjetno je to prinesel prehod iz socializma v kapitalizem, odnosi so postali bolj površinski na vseh ravneh. To se potem odraža tudi v intimnih razmerjih.
Berite malo Vitomila Zupana. To, kar on opisuje, je bilo takrat v socializmu strogo nemoralno, pa ne opisuje kaj posebnega . On je veljal za izobčenca.
OK, ustvaril si si mnenje glede na izbrano populacijo s katero si imel pogovore, pa še to sklepam, da je bil n<15
Dejstva so pa sledeča:
During the sexual revolution in the United States and Europe in the 1960s and 1970s, social attitudes to sexual issues underwent considerable changes. The advent of the pill and other forms of birth control, the Women's Liberation movement, and the legalization of abortion in many countries is believed to have led to a wider practice of casual sex.
Vir je Wiki, ni preveč kredibiln kot tak, ampak vseeno bolj kot "imel sem pogovore s temi in temi ljudmi".
Tko da ne vem, mogoče je trend zajel celo Evropo, pa obšel Slovenijo, ampak v to močno dvomim. Skratka, vsi nekaj podoživljate "dobre ,stare čase", v katerih tko ali tko niste živeli in vaše dojemanje je najverjetneje napačno.
I'll tell you one thing: Don't ever give anybody your best advice, because they're not going to follow it.
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
***Ally*** napisal/-a:Res moraš svoje frustracije konstantno znašati nad drugimi?
Nisi odgovorila:
- kaj bi ti rada?
- ti ustreza, da si nekomu samo za f** ?
- zakaj iščeš potrditev tu gor, da je to normalen in kul sodoben odnos ?
hahhah, še zmeraj ne morem pozabit, kako si bla jezna, ko te un zaseden ni šmirglal 5 posto in si tle gor pisala, da mu boš ze pokazala boga, da bo videl kdo si ti in da s tabo se ni za igrat. hahaha, nisi bla navajena takih jebačev,a? in da ne bo vsak ki mu pizd.o nastaviš kar hodil s tabo (in še prej pustil svojo punco)?
ti zgleda, da ne moreš dojet, da si bla nekomu dobra samo za pofukat in sedaj hočeš to opravičit s tem, da to so pač vse današnji moderni odnosi in da vsi to furajo. hahahaha, sami si si kriva in sama si to dovolila.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
Akademik napisal/-a:Dejstva so pa sledeča:
Vir je Wiki, ni preveč kredibiln kot tak, ampak vseeno bolj kot "imel sem pogovore s temi in temi ljudmi".
Tu si napisal dva stavka, ki izpodbijata en drugega...

Kar pa se tiče primerjave včasih in danes... IMO to včasih le ni bilo toliko prisotno kot je danes, vendar je obstajalo. Se pa danes vsepovsod veliko več govori o tem, kot se je včasih...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
Marx - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 7. 2011
During the sexual revolution in the United States and Europe in the 1960s and 1970s, social attitudes to sexual issues underwent considerable changes. The advent of the pill and other forms of birth control, the Women's Liberation movement, and the legalization of abortion in many countries is believed to have led to a wider practice of casual sex.
Ta odstavek pravi, da je to takrat obstajalo, ne daje pa primerjave med takrat in danes. Pove to, da je v tistih časih prišlo do razmaha "casual" seksa. Danes je morda tega še več.
Včasih so ljudje pri 18ih zaključili šolo (študentov je bilo malo), dobili redne in varne službe, si našli rednega partnerja, se poročili in naredili otroke. Danes so poroka in otroci na sporedu kakih deset let kasneje. Vmes je pa študij, zabava, potovanja... Mislim, da je danes precej več časa in priložnosti za taka FF razmerja, kot jih je bilo včasih.
Per aspera ad astra.
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
delusional napisal/-a:***Ally*** napisal/-a:Res moraš svoje frustracije konstantno znašati nad drugimi?
Nisi odgovorila:
- kaj bi ti rada?
- ti ustreza, da si nekomu samo za f** ?
- zakaj iščeš potrditev tu gor, da je to normalen in kul sodoben odnos ?
hahhah, še zmeraj ne morem pozabit, kako si bla jezna, ko te un zaseden ni šmirglal 5 posto in si tle gor pisala, da mu boš ze pokazala boga, da bo videl kdo si ti in da s tabo se ni za igrat. hahaha, nisi bla navajena takih jebačev,a? in da ne bo vsak ki mu pizd.o nastaviš kar hodil s tabo (in še prej pustil svojo punco)?
ti zgleda, da ne moreš dojet, da si bla nekomu dobra samo za pofukat in sedaj hočeš to opravičit s tem, da to so pač vse današnji moderni odnosi in da vsi to furajo. hahahaha, sami si si kriva in sama si to dovolila.
zeh.
zakaj misliš da če prebereš en post izpred n-mesecev, da kar naenkrat veš vse o človeku? pomisli na to, kaj vse je šlo čez tebe v tem času..
in zakaj, again, če sem opustila to temo (kar ne pomeni, da sem iz tega slabo izšla) misliš, da še vedno dwellam na tem? misliš da smo vsi takšni kot ti, ki že 8 mesecev ne more pozabit 24-letnika, ki jo je zavrnil za novo leto? aja lej, js mam tud mal več kot 64gb v glavi!
move on girl, vsi ostali smo se že.
Houd de wereld tegen
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
kakorkoli, ti si trdila, da nisi punca za take scene, da se te samo pofuka in čao, ko si se dajala dol s tistim zasedenim (pa tudi če se ne več), se ti ni šlo samo za sex.
torej, sedaj praviš da si zapadla v take f** frend zveze?
in kaj praviš, da nisi zadovoljna s tem al kako? da se ti kolca po starih časih, ko sta te bivša jemala smrtno resno?
torej, da odgovorim na tvoje vprašanje: očitno kljub temu da si nekje priblizno toliko stara kot jaz, pišeš kot da bi bila stara 18 let. očitno šele sedaj spoznavaš te scene. in ne, če boš nekomu na začetku za f**, je zelo zelo zelo malo moznosti, da bo iz tega kaj več. takih tem smo imeli tukaj ze nesteto in so tipi sami priznali, da zenska takoj pade v nek "razred" in potem tezko napreduje višje.
torej, če si iščeš tipa, se ti ga ne bo posrečilo dobit na tak način, da boš dajala za fukat in čakala in upala, da se bo na njegovi strani prizgala iskrica. ker ta namreč nima veze s fukom.
taka "razmerja" so na veliko škodo zensk, in v veliko korist tipom (ponavadi).
še naša slavna Nesanica, ki je tako trdila, da se gre s poročenim le za dober sex, drugič pa se je hvalila, da kako je ze ona "prva" in njegova zena na drugem mestu, je sedaj napisala, da je spet končala to razmerje, ker ji ne more dati vsega kar potrebuje in je med poletjem zanemarjana ona in ne zena.
torej, sedaj praviš da si zapadla v take f** frend zveze?
in kaj praviš, da nisi zadovoljna s tem al kako? da se ti kolca po starih časih, ko sta te bivša jemala smrtno resno?
torej, da odgovorim na tvoje vprašanje: očitno kljub temu da si nekje priblizno toliko stara kot jaz, pišeš kot da bi bila stara 18 let. očitno šele sedaj spoznavaš te scene. in ne, če boš nekomu na začetku za f**, je zelo zelo zelo malo moznosti, da bo iz tega kaj več. takih tem smo imeli tukaj ze nesteto in so tipi sami priznali, da zenska takoj pade v nek "razred" in potem tezko napreduje višje.
torej, če si iščeš tipa, se ti ga ne bo posrečilo dobit na tak način, da boš dajala za fukat in čakala in upala, da se bo na njegovi strani prizgala iskrica. ker ta namreč nima veze s fukom.
taka "razmerja" so na veliko škodo zensk, in v veliko korist tipom (ponavadi).
še naša slavna Nesanica, ki je tako trdila, da se gre s poročenim le za dober sex, drugič pa se je hvalila, da kako je ze ona "prva" in njegova zena na drugem mestu, je sedaj napisala, da je spet končala to razmerje, ker ji ne more dati vsega kar potrebuje in je med poletjem zanemarjana ona in ne zena.
-
Akademik - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 7. 2011
Marx napisal/-a:During the sexual revolution in the United States and Europe in the 1960s and 1970s, social attitudes to sexual issues underwent considerable changes. The advent of the pill and other forms of birth control, the Women's Liberation movement, and the legalization of abortion in many countries is believed to have led to a wider practice of casual sex.
Ta odstavek pravi, da je to takrat obstajalo, ne daje pa primerjave med takrat in danes. Pove to, da je v tistih časih prišlo do razmaha "casual" seksa. Danes je morda tega še več.
Hvala, my point exactly, nanašalo se je pa na to:
Džeki napisal/-a:Včasih si bil skup, ali pa nisi bil. Tretje opcije ni bilo. No, bilo je varanje, to je vedno bilo, pa poročeni moški so imeli ljubice od nekdaj.
In očitno sem izbral pravi citat, če si si ga tako interpretiral.
I'll tell you one thing: Don't ever give anybody your best advice, because they're not going to follow it.
-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
- Kraj: Ljubljana
kok je to bedno, kaj je blo učasih, pa kaj je dans...pa razpraulat o tem, in to po internetu (k ga tut ni blo učasih!).
sicer pa sem uprašala mamo, pa prav da je blo tega glihtok kot dans, sam govoril se ni
sicer pa sem uprašala mamo, pa prav da je blo tega glihtok kot dans, sam govoril se ni
-
Ajča - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 6. 2009
Komentar na začetni post: včasih si imel v trgovinah (npr.) samo Milko in Gorenjko. Če začneš dobavljati še Lindt, Lumpija, jajček presenečenja,... Bo pa folk tudi drugo izbral. Torej - kar ponujaš, to vzamejo
.
Če daš samo Milko in Gorenjko na izbiro, se ne bo mogel odločiti za Lindt in če se mu res luštalo sladkega, bo še vedno izbral eno ali drugo (svobodo ali razmerje).

Če daš samo Milko in Gorenjko na izbiro, se ne bo mogel odločiti za Lindt in če se mu res luštalo sladkega, bo še vedno izbral eno ali drugo (svobodo ali razmerje).
Zadnjič spremenil Ajča, dne 07. Avg. 2011 12:12, skupaj popravljeno 1 krat.
A goal without a plan is just a wish.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
fukfrendstvo...zdajle se spomnim, nekoč sem imel eno res...zakaj nisem bil par z njo? ker si je ne bi mogel predstavljati kot svoje partnerke...
dejstvo je, da obstajajo 3 kategorije žensk:
- ženske, katerih ne bi "prošetao ni daljinskim upravljačem"
- ženske, ki so dovolj privlačne za posteljo, vendar nimajo karakteristik, zaradi katerih bi se človek zaljubil v njih oz. si jih predstavljal ob sebi celo življenje
- kandidatke za bodoče žene.
verjetno isto velja iz ženske perspektive za moške.
prepričan sem, da vsi, ki živijo fukfrendovstvo, to počnejo z osebami iz druge kategorije. ok, morda eden iz para svojega fukfrenda vidi v zadnji kategoriji, ampak če nasprotnik ni tega mnenja, pač mora prevladati fukfrendovstvo. v tem primeru tisti, ki nasprotnika vidi v kategoriji partnerja, sam upa, da bo tudi on/ona prišla v očeh nasprotnika v kategorijo partnerja. ampak to se ponavadi ne zgodi.
zakaj fukfrendovstvo? boljše vrabec v roki kot golob na strehi...oz. boljše seks z micko novak (vstavi poljubno ime) kot drk na jennifer lopez (vstavi poljubno ime)
dejstvo je, da obstajajo 3 kategorije žensk:
- ženske, katerih ne bi "prošetao ni daljinskim upravljačem"
- ženske, ki so dovolj privlačne za posteljo, vendar nimajo karakteristik, zaradi katerih bi se človek zaljubil v njih oz. si jih predstavljal ob sebi celo življenje
- kandidatke za bodoče žene.
verjetno isto velja iz ženske perspektive za moške.
prepričan sem, da vsi, ki živijo fukfrendovstvo, to počnejo z osebami iz druge kategorije. ok, morda eden iz para svojega fukfrenda vidi v zadnji kategoriji, ampak če nasprotnik ni tega mnenja, pač mora prevladati fukfrendovstvo. v tem primeru tisti, ki nasprotnika vidi v kategoriji partnerja, sam upa, da bo tudi on/ona prišla v očeh nasprotnika v kategorijo partnerja. ampak to se ponavadi ne zgodi.
zakaj fukfrendovstvo? boljše vrabec v roki kot golob na strehi...oz. boljše seks z micko novak (vstavi poljubno ime) kot drk na jennifer lopez (vstavi poljubno ime)
- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
Taka razmerja so se pojavila, ker je kao hiter tempo življenja in ima nekdo plane za prihodnost, nima pa v planu zveze. Ampak js verjamem, da je vsak
available, če ga nekdo res zapelje. Ker nekateri iščejo svoj profil človeka.
Naj bi bli s tem bolj moderni, ampak wtf? Js ne bi hotela imeti samo fuck frenda in tudi taka razmerja so mi čisto mimo. Obe kolegici ko sta stopili v to, sta se zaljubili. No tretja je pa v razmerju zdaj s tem, s katerim sta sprva furala neresno. Ampak on ni nikoli imel profil neresneža.
available, če ga nekdo res zapelje. Ker nekateri iščejo svoj profil človeka.
Naj bi bli s tem bolj moderni, ampak wtf? Js ne bi hotela imeti samo fuck frenda in tudi taka razmerja so mi čisto mimo. Obe kolegici ko sta stopili v to, sta se zaljubili. No tretja je pa v razmerju zdaj s tem, s katerim sta sprva furala neresno. Ampak on ni nikoli imel profil neresneža.
-
SheShy - Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 9. 2010
Jaz pravim tko: svaka čast ženskam in moškim, ki to lahko furajo brez vmešavanja čustev, brez pričakovanj, brez romantike... jaz ne bi mogla. Imajo pa, po mojem mnenju, tiste ženske, ki to prakticirajo po vseh pravilih, veliko prednost pred mano, ker so dejansko sposobne izklopit čustva kadarkoli in ločit med fizičnim odnosom in romantičnimi predstavami. Najbrž znajo hitreje in bolje prebolevat kakšne propadle zveze, kot sem jih sposobna jaz. (In s tem ne mislim, da so brezčutne pra..ce, ampak najbrž imajo svoja čustva veliko bolj pod kontrolo).
In dokler jim to odgovarja, lahko samo rečem - go 4 it.
Bi se pa strinjala s tem, da je bilo tega včasih glih isto, kot danes, le govorilo se ni o tem. Jaz nisem take sorte, ampak ne obsojam ljudi, ki se za takšno zvezo odločijo. Saj vedno pravimo: ne glej svet samo skozi črno in belo barvo - to je isto. Si skupaj, nisi skupaj, lahko si pa tudi nekaj vmes, pa je glih tako dobr
In dokler jim to odgovarja, lahko samo rečem - go 4 it.
Bi se pa strinjala s tem, da je bilo tega včasih glih isto, kot danes, le govorilo se ni o tem. Jaz nisem take sorte, ampak ne obsojam ljudi, ki se za takšno zvezo odločijo. Saj vedno pravimo: ne glej svet samo skozi črno in belo barvo - to je isto. Si skupaj, nisi skupaj, lahko si pa tudi nekaj vmes, pa je glih tako dobr

-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Se strinjam z Jochijem.
Kar se tiče pa kdaj so nastala, obstajala so že prej..samo zaradi hitrega tempa in večjih socialnih krogov imamo ljudje veliko več interakcij z nasprotnim spolom. Včasih je šel kmet Janez na veselico in našel Micko, sedaj pa Janez odpre FB pa ima 500 Mick na razpolago.
Če pa imate ženske probleme z temi razmerji, se pa nehajte slepit in se začnite izogibat tipov:
-tipov ki se bojijo vezat
-tipov ki se nočejo vezat, ampak ve verjamete da si bodo za vas premislili
-tipov ki so zasedeni
-tipov ki imajo "kao" problem v vezi, ali pa se bodo "kao" itak kmalu ločili
-tipov ki so prišli iz dolgoletne zveze, in se ne zavedajo da imajo s sabo čustveno prtljago.
Kar se tiče pa kdaj so nastala, obstajala so že prej..samo zaradi hitrega tempa in večjih socialnih krogov imamo ljudje veliko več interakcij z nasprotnim spolom. Včasih je šel kmet Janez na veselico in našel Micko, sedaj pa Janez odpre FB pa ima 500 Mick na razpolago.
Če pa imate ženske probleme z temi razmerji, se pa nehajte slepit in se začnite izogibat tipov:
-tipov ki so zasedeni
-tipov ki so prišli iz dolgoletne zveze, in se ne zavedajo da imajo s sabo čustveno prtljago.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
babygirly* - Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 10. 2010
Led Zeppelin napisal/-a:
-tipov ki so zasedeni
Še sploh kaj ostane?

Fear tries to convince you it's impossible, but fear ain't got nothing on Faith. Walk with trust, it'll work out.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov