"It's Complicated" razmerja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
^^ po eni strani ti dam prav, po drugi pa spet ne.
Vsak ma namreč dovolj v glavi, da ve kako bi se mogu obnašat. Oz. kako bi bilo primerno glede na leta. Če se pač tip ne obnaša letom in ovbeznostim primerno, to ni krivda njegove punce ampak njega samega. Ker je pač kreten in ne ve oz. se noče obnašat letom primerno.
Po drugi plati pa...poznam primer para: doma imata 4 mesečno hčerkico. On po cele dvene dela, ona je skos doma z otrokom. Še tisto malo ko je on doma, povabi k sebi prijatelje ali pa gre z njimi vn in se napije. Ona pa je doma....in očitno čaka tisti trenutek, ko bo nehala dojit, da bo tudi ona malo bolj svobodna in bo lahko šla kdaj vn s prijatelji žurat.
On se otepa tega otroka in še takrat, ko bi ji lahko pomagal, ji ne.
V takem primeru je tip res totalen kreten, ker mu je ona dopustila, da se on še po rojstvu otroka tako obnaša: da nič ne pomaga, nič ne naredi in ji sam od sebe ne ponudi pomoči! Varianta: " ah sej ona lahko vse sama." " Ona to boljše in hitreje naredi od mene....zaakaj bi se torej jaz s tem ukvarjal!".
^^Ampak še vedno mislim, da če bi tip imel sam dovolj v glavi, se ne bi tako obnašal do nje niti do otroka. Ne glede na to, ali bi ženska njemu tako obnašanje dopustila ali ne.
Vsak ma namreč dovolj v glavi, da ve kako bi se mogu obnašat. Oz. kako bi bilo primerno glede na leta. Če se pač tip ne obnaša letom in ovbeznostim primerno, to ni krivda njegove punce ampak njega samega. Ker je pač kreten in ne ve oz. se noče obnašat letom primerno.
Po drugi plati pa...poznam primer para: doma imata 4 mesečno hčerkico. On po cele dvene dela, ona je skos doma z otrokom. Še tisto malo ko je on doma, povabi k sebi prijatelje ali pa gre z njimi vn in se napije. Ona pa je doma....in očitno čaka tisti trenutek, ko bo nehala dojit, da bo tudi ona malo bolj svobodna in bo lahko šla kdaj vn s prijatelji žurat.
On se otepa tega otroka in še takrat, ko bi ji lahko pomagal, ji ne.
V takem primeru je tip res totalen kreten, ker mu je ona dopustila, da se on še po rojstvu otroka tako obnaša: da nič ne pomaga, nič ne naredi in ji sam od sebe ne ponudi pomoči! Varianta: " ah sej ona lahko vse sama." " Ona to boljše in hitreje naredi od mene....zaakaj bi se torej jaz s tem ukvarjal!".
^^Ampak še vedno mislim, da če bi tip imel sam dovolj v glavi, se ne bi tako obnašal do nje niti do otroka. Ne glede na to, ali bi ženska njemu tako obnašanje dopustila ali ne.
-
Leonessa - Debatorica
- Na forumu od: 6. 4. 2011
Četudi bi mu omenila, zelo težko, da se bo človek spremenil. Če je pa bila do zdaj celi cajt tiho in to prenašala, on pa se je tako navadil in sčasoma videl, da si lahko dovoli takšno obnašanje, bo še težje karkoli spremeniti. To je pa res podn od podna tip, da niti po rojstvu otroka ne prevzame odgovornosti in še naprej popiva z družbo. Kot da je taki problem najprej poskrbeti za otroka in pomagati ženi in šele nato iti na tisti pir ali dva.
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
^^ravno zaradi tega, ker je bila ona skos tiho in ker se človeka pač ne da spremeniti (razen seveda, če se sam želi), se nekako strinjam s tistim, kar je napisala moja predhodnica.
Ker če ona ne bi bila tiho in bi mu vsake toliko časa rekla da potrebuje (pričakuje samoiniciativno) njegovo pomoč....bi se on morda začel obnašat drugače in ne bi bil tak kreten...ampak ona je ta vlak zamudila in mu dopustila, da je še naprej tak idjot od človeka! Kaj ji naj jaz zdaj? Nič! Ko smo kdaj skupaj ji lahko pomagam (tudi, če reče da ni treba....vem, da je na koncu vesela, da sem nekaj naredila namesto nje). Drugo sranje bo mogla pa sama rešit...oz. živet s tem!
Ker če ona ne bi bila tiho in bi mu vsake toliko časa rekla da potrebuje (pričakuje samoiniciativno) njegovo pomoč....bi se on morda začel obnašat drugače in ne bi bil tak kreten...ampak ona je ta vlak zamudila in mu dopustila, da je še naprej tak idjot od človeka! Kaj ji naj jaz zdaj? Nič! Ko smo kdaj skupaj ji lahko pomagam (tudi, če reče da ni treba....vem, da je na koncu vesela, da sem nekaj naredila namesto nje). Drugo sranje bo mogla pa sama rešit...oz. živet s tem!
- delusional8
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 8. 2011
jaz mislim da je ta zenska zanosila zanalašč in ne po dogovoru s tipom... on si sigurno ni zelel te obveznosti, otroka... tudi nikoli ni bil zaljubljen v to zensko. to kaze njegov odnos. ona si je sama kriva za vse. najebal bo pa otrok.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Res je, tudi ko bo mali enkrat začel jest običajno hrano, ga bo moral nekdo pazit. Ne bosta mogla kar oba starša it žurat. In, a res kdo verjame, da bo tip takrat začel ostajat doma z otrokom? Fotr se bo še naprej potepal, mama bo tičala doma, jezna nase, na moža in podzavestno tudi na otroka.
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
^^ nekdo bo res mogu ostat doma z otrokom. Ona bo šla vn - v šoping, na kavico, malo žurat s prijateljicami...on bo na vrsti da ga čuva. Po mojem ga bo podturil babici in dedku, on pa poklical prijatelje in šel vn z njimi.
Delusional: jaz imam tudi občutek, da je bila ideja imeti otroka bolj njena kot od obeh. Pač, on mora poskrbeti da gredo naprej njegovi geni. To je pa tudi vse. Sedaj ko jih takole gledam....sem mi zdi, da si on ni predstavljal tako velike odgovornosti, ki jo otrok prinese.
Delusional: jaz imam tudi občutek, da je bila ideja imeti otroka bolj njena kot od obeh. Pač, on mora poskrbeti da gredo naprej njegovi geni. To je pa tudi vse. Sedaj ko jih takole gledam....sem mi zdi, da si on ni predstavljal tako velike odgovornosti, ki jo otrok prinese.
-
SheShy - Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 9. 2010
delusional8 napisal/-a:jaz mislim da je ta zenska zanosila zanalašč in ne po dogovoru s tipom... on si sigurno ni zelel te obveznosti, otroka... tudi nikoli ni bil zaljubljen v to zensko. to kaze njegov odnos. ona si je sama kriva za vse. najebal bo pa otrok.
Ni nujno. Poznam še preveč primerov (pri nas doma celo 2), ko so moški še preveč zainteresirani za otroka, obljubljajo vse mogoče, zaljubljeni so tolk, da jim iz ušes teče...na koncu pa, kot je že v-e-s-n-a napisala, vidijo, da je z otrokom malo več dela, kot so sprva mislili. To se pač zgodi, če nekdo ni dovolj odgovoren, čeprav misli, da je...ali pa, še bolje, čeprav vsi mislimo, da je dovolj odgovoren.
Drugače pa danes res ni problem, če ti ženska ''podtakne'' otroka...še vedno ima tip svobodno voljo in lahko enostavno gre, določi se preživnina in obiski in njegova dolžnost se tu konča. (Grdo povedano, vem, ampak tako je).
Najebe pa itak vedno otrok...
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
^^ močno dvomim, da tip poseda doma, skrbi za "red in čistočo", celo kdaj kaj skuha. ko se rodi otrok pa začne popivati s starimi frendi in zanemarjati ženo in froca.
tu so v večini primerov krive ženske same, ker hočejo oblast nad tipom na neprimeren način. z otrokom. ker mislijo (ne vem od kje te ideje!), da bo tip, ko bo dobil otroka pa se spremenil in ratal razumevajoč in skrben in odrasel in očetovski in... fail.
tu so v večini primerov krive ženske same, ker hočejo oblast nad tipom na neprimeren način. z otrokom. ker mislijo (ne vem od kje te ideje!), da bo tip, ko bo dobil otroka pa se spremenil in ratal razumevajoč in skrben in odrasel in očetovski in... fail.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
Se totalno strinjam!
Primer tega tipa, ki ga poznam jaz....on že prej (ko sta bila skupaj 2 leti, ko je bila ona noseča) ni kaj dosti naredil doma. Morda samo na začetku pred prijatelji, da se je lahko malo pokazal. Ampak slej kot prej je prišla realna slika na dan: on ne naredi nič, ona pa vse!
Sej ne pravim, da bi mogu se zdaj pa čisto spremenit....ampak da otroku ne zna zamenjat plenice? In mu je odveč, ko ga ona prosi, da ji pomaga skopat otroka?
Primer tega tipa, ki ga poznam jaz....on že prej (ko sta bila skupaj 2 leti, ko je bila ona noseča) ni kaj dosti naredil doma. Morda samo na začetku pred prijatelji, da se je lahko malo pokazal. Ampak slej kot prej je prišla realna slika na dan: on ne naredi nič, ona pa vse!
Sej ne pravim, da bi mogu se zdaj pa čisto spremenit....ampak da otroku ne zna zamenjat plenice? In mu je odveč, ko ga ona prosi, da ji pomaga skopat otroka?
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
^^ ej ženske res mislijo, da bodo otroci rešili probleme. raje si nakoplje froca kot da bi pri 28ih ostala sama. ja itak. kje bo pa našla kakega "pametnega" svojim letom primernega, če je pol lajfa zabila s totalno napačnim tipom in se silila biti z njim in požirala vse prekrokane noči, hektolitre popitega piva, vse raznorazna pijančevanja...
pol pa se tepe po glavi, ko ji foter ni v nobeno pomoč (razen finančno mogoče). in potem pridejo iz takih primerov ven vsi možni zaključki: od tega kako blazno nenormalno težko je biti mama do tega kako je nenormalno in nemožno hodit telovadit po porodu, kako je konec sexa, kako ... in take misli posvoji 90% mamic (saj ne da že prej niso telovadile, da jih je tip že od začetka pijan hodil šlatat in budit ko je celo noč pil s kolegi, saj ne da že prej babi nikoli ni prišlo, ... ne, pol je vse kriv otrok, ki je tako naporen....)
pol pa se tepe po glavi, ko ji foter ni v nobeno pomoč (razen finančno mogoče). in potem pridejo iz takih primerov ven vsi možni zaključki: od tega kako blazno nenormalno težko je biti mama do tega kako je nenormalno in nemožno hodit telovadit po porodu, kako je konec sexa, kako ... in take misli posvoji 90% mamic (saj ne da že prej niso telovadile, da jih je tip že od začetka pijan hodil šlatat in budit ko je celo noč pil s kolegi, saj ne da že prej babi nikoli ni prišlo, ... ne, pol je vse kriv otrok, ki je tako naporen....)
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
In kot da otrok ni dovolj....eni se grejo potem še poročit!
Če že otrok očitno ni nič spremenil, bo pa poroka in take bolane fore! Poznam tut tak primer, ko se sicer na koncu nista poročila, ker je bilo premalo denarja, pa otrok bil premali, pa blablabla....500 drugih problemov, namesto tistega tapravega: da se očitno sploh nočeta poročit, ker jima veza ne štima!
Če že otrok očitno ni nič spremenil, bo pa poroka in take bolane fore! Poznam tut tak primer, ko se sicer na koncu nista poročila, ker je bilo premalo denarja, pa otrok bil premali, pa blablabla....500 drugih problemov, namesto tistega tapravega: da se očitno sploh nočeta poročit, ker jima veza ne štima!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov