iskanje novega doma

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kje sta si ustvarila prvi skupni dom?

Nakup stanovanja
15
25%
Najemniško stanovanje
12
20%
Gradiva hišo
11
18%
Uredila sva si zgornjo etažo v hiši staršev
23
38%
Skupaj glasov : 61

Uporabniški avatar
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a OrangeLady » 03. Jun. 2010 0:13

ljudje pravijo da ko greš na svoje, da se moraš preselit tako daleč stran da starši ne morejo priti s copati na obisk :D
amapak ja...finance so tukaj največji problem...
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 03. Jun. 2010 0:37

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 03. Jun. 2010 5:56

Jochie napisal/-a:to so babe...luksuz bi špilale, zraven pa sploh ne razmišljajo, kaj to finančno pomeni...one bi imele, one bi šle, to ni dovolj dobro, tisto ni dovolj dobro... :roll: :roll: :roll:

mislim...imaš flet, baba pa hoče stanovanje, da ne bo tašče vohala, čeprav se odlično razume z njo... :eek:

poteraj jo, dokler te ne spravi na kant... :wink:

:zustimm: točno to
(s)mej se
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 03. Jun. 2010 6:36

Jaz bi vsekakor dala priložnost in poskusila kako bi bilo živeti po eno streho. Lahko pa pričakujeta, da bosta imela starša tudi določene zahteve in prav je tako, koncev koncev je hiša njuna. Mal se bote mogli prilagodit, je pa vsekakor bolje to, kot pa da rineta na vrat na nos na svoje. Še vedno se bosta lahko odselila, če bosta videla da to ni to.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 03. Jun. 2010 7:54

Mahagonij napisal/-a:
Jochie napisal/-a:to so babe...luksuz bi špilale, zraven pa sploh ne razmišljajo, kaj to finančno pomeni...one bi imele, one bi šle, to ni dovolj dobro, tisto ni dovolj dobro... :roll: :roll: :roll:

Haha sam cist res. Kar se tega tice so cist vse iste. Skos sam to razmisljajo, kaj bi mele.

Svoje stanovanje pa itak. Glede tega so dogmaticne za crknit. Če imas luksuzno stanovanje pa zlato mamo je to še vedno tok fuj fuj, da se jim kredit 150000 eur zdi bolj sprejemljiva pot.

A ker me pa nimamo svojih zlatih mam in trodružinskih bajt od naših staršev? Pi**a, sam na sebe gledate, ko da smo neke krave, ko jih prženejo k biku se zgonit, pol pa čao, samo da ne rabi bik dveh korakov naredit preveč pa se slučajno mal pretegnit.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 03. Jun. 2010 8:05

pulsar23, še vedno nisi povedal, kaj vaju tako moti na (po tvojih besedah) stanovanju z zelo ugodno najemnino na super lokaciji.

Zakaj hočeš nujno kupit plac/se preselit k staršem, če lahko srečno živita na 50 m2 dokler razmere to dopuščajo (ni otrok, treh velikih psov itd.)?
Because I can.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 03. Jun. 2010 9:09

Mahagonij napisal/-a:

Haha sam cist res. Kar se tega tice so cist vse iste. Skos sam to razmisljajo, kaj bi mele.

Svoje stanovanje pa itak. Glede tega so dogmaticne za crknit. Če imas luksuzno stanovanje pa zlato mamo je to še vedno tok fuj fuj, da se jim kredit 150000 eur zdi bolj sprejemljiva pot.

Zlata mama ni nujno (in praviloma gre res za obratno sorazmerje) tudi zlata tašča. In dokler bom jaz tista, ki bo par let svojega življenja preživela doma na porodniški, bom absolutno dogmatična glede tega, da teh par let ne mislim preživet v družbi tašče.
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lara* » 03. Jun. 2010 9:26

Tananda napisal/-a:pulsar23, še vedno nisi povedal, kaj vaju tako moti na (po tvojih besedah) stanovanju z zelo ugodno najemnino na super lokaciji.

Zakaj hočeš nujno kupit plac/se preselit k staršem, če lahko srečno živita na 50 m2 dokler razmere to dopuščajo (ni otrok, treh velikih psov itd.)?

Men se zdi brezveze metat denar za najemnino, če lahko za enkrat živita doma. Veš kolk gre to enega denarja...pa od tega na koncu itak nimaš NIČ...stanovanje ni nič bolj tvoje.. Raje naj zdaj živita pri starših..v tem času pa naj našparata denar in ko pride še beybi..se lepo preselita..če bodo finance to došuščale, seveda....
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 03. Jun. 2010 10:00

^se strinjam
(s)mej se
Uporabniški avatar
zalafa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 5. 2010
Kraj: Polhov Gradec

Neprebrana objavaNapisal/-a zalafa » 03. Jun. 2010 10:02

probajta, izgubit nimata ničesar.kompromisov bosta mogla full sprejet...midva bi tut lahk bla pri mojih ali pa pri njegovih, pa imava najeto bajto izven lj, sva srečna in ne - nisva miljarderja.pač v življenju se je treba potrudit, ne pa vedno iskat najlažjo pot
I am above you and in you,
My ecstasy is in yours,
My joy is to see your joy!
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 03. Jun. 2010 10:08

Zelo se pa strinjam z zg. izjavo, da zlate mame niso nujno zlate tašče.
In nič ni bolj kretenskega, kot to, da moraš pogojno prenašati vtikovanje tašče, ki na koncu izpade mati Terezija, uboga mučenica, snaha pa nehvaležna smrklja.
Res ni fajn, da ko več niti svojih staršev ne rabiš poslušati, ubogati, vate se pa vtikujejo fantovi starši.
Me zanima, kako bi tipi iz te teme bili veseli selitve v puncino hišo, seveda ob različnih pogojih, prilagajanju, vtikovanju-hipotetično.Ker ni vedno vse rožnato, ko si v skupnih prostorih, pa če so na začetku še ne vem kako dobri odnosi-vsi hitro pokažejo svojo pravo barvo :wink:
The world is as you are.
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 03. Jun. 2010 10:11

Niso pa vse tašče zmaji in vse snahe oh in sploh.

In zanima me koliko ta punca prispeva k stroškom in kakšen kredit si lahko privoščita? Stanovanja niso poceni, niti vzdrževanje.
Zadnjič spremenil piškotek*, dne 03. Jun. 2010 10:11, skupaj popravljeno 1 krat.
(s)mej se
pulsar23
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a pulsar23 » 03. Jun. 2010 10:11

tananda, mislim, da je *lara* na nek način odgovorila na tvoje vprašanje. še posebej pa se mi zdi neumno plačevat najemnino če te nekje čaka čisto novo stanovanj in to zastonj.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 03. Jun. 2010 10:15

Tudi mene zanima, če lahko prispeva, drugače je zamisel o najemu itd brezpredmetna.
Sicer toliko kvadratov, kot jih je napisal avtor te teme ni malo in jaz bi na njenem mestu vsaj poskusila, če ne pa še lahko vedno odideta.
Njegovo punco pa na en način razumem, ker nikoli ne veš kako in kaj...
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 03. Jun. 2010 10:21

Tvoji punci pa se mogoče zdi neumno živet v neposredni bližini tvojih staršev, četudi zastonj. Lahko samo ugibam.

Sploh pa se bodo namesto najemnine povečali drugi stroški. Ogrevanje in elektrika za 150 m2 sta zihr dražja kot za 50 m2. Verjetno se bo treba malo dlje vozit v službo, torej več plačuješ za bencin.

Glede tašče pa tko, lahko da je zmaj, lahko pa je res dobra duša, ni to problem. Če greš na svoje, greš pač na svoje.
Tudi v obratnem primeru, da bi meli moji pripravljen plac zame, ni šans da bi vlekla fanta/moža živet v njihovo bližino. Tudi če jih mam najraje na svetu in se vsi skupi blazno dobro razumemo.
Because I can.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov