iskanje novega doma
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
zalafa - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 5. 2010
- Kraj: Polhov Gradec
definitivno ne!res, da se sedaj dobro razumete, vendar se bodo starši prej ali slej začeli vtikati v vajin način življenja.to govorim iz izkušenj, midva sva desetkrat bolj srečna odkar sva na svojem.pač najameš stanovanje in to je to
I am above you and in you,
My ecstasy is in yours,
My joy is to see your joy!
My ecstasy is in yours,
My joy is to see your joy!
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Čeprav se strinjam, da je na svojem bit boljše, ni to glih kr tko, kot štumfe zamenjat..zalafa napisal/-a:pač najameš stanovanje in to je to
Plus, če ima res že vse prištimano in čaka za vselitev, pa bi jz na njunem mestu šla začasno tja, magari tolk da sama neki našparata in gresta kasneje na svoje, takrat se pa potem tole oddaja (če bojo starši za).
Tako, en predlog pač.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Ali pa naj punca vsaj poskusi živeti z vami.
Seveda pod pogojem, da so stiki s starši res minimalni.Ampak jaz bi obenem vseeno hotela biti stran od njih, pa če se še ne vem kako razumete-v gl, s purple_rain-inim predlogom se kar strinjam oz je dober.
Seveda pod pogojem, da so stiki s starši res minimalni.Ampak jaz bi obenem vseeno hotela biti stran od njih, pa če se še ne vem kako razumete-v gl, s purple_rain-inim predlogom se kar strinjam oz je dober.
The world is as you are.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
moji starši so imeli zelo podobno situacijo kot jo imaš ti. in sicer naredila sta sledeče: najprej smo živeli v stanovanju moje mame, v hiši njenih staršev, z ločenim vhodom in vse. super odnosi vedno bli in še zdaj so. ampak moj oče je vedno želel živeti na svojem.. torej ta čas, ko smo živeli tam, sta moja starša lepo počasi gradila hišo, brez nekih večjih kreditov.
v kolikor so odnosi dobri, rešitev deluje in tudi lepo se da izognit večjim kreditom. svetovala bi, da poskusita živeti tam, sploh če vama ni potrebno zdaj nekih ogromnih količin denarja vlagati v tisto stanovanje. in če bo ok, potem lahko tam ostaneta nekaj let in v tem času šparata za svoje stanovanje, hišo ipd.. v nasprotnem primeru se še vedno lahko odselita kam drugam v najemniško stanovanje. poskusi punci pojasnit, da gre samo za prehodno rešitev in da ni to samo tvoj način kako jo dobiti domov, potem pa se ne boš hotel premakniti od tam...
v kolikor so odnosi dobri, rešitev deluje in tudi lepo se da izognit večjim kreditom. svetovala bi, da poskusita živeti tam, sploh če vama ni potrebno zdaj nekih ogromnih količin denarja vlagati v tisto stanovanje. in če bo ok, potem lahko tam ostaneta nekaj let in v tem času šparata za svoje stanovanje, hišo ipd.. v nasprotnem primeru se še vedno lahko odselita kam drugam v najemniško stanovanje. poskusi punci pojasnit, da gre samo za prehodno rešitev in da ni to samo tvoj način kako jo dobiti domov, potem pa se ne boš hotel premakniti od tam...
Zadnjič spremenil s0nckic4, dne 08. Nov. 2011 19:55, skupaj popravljeno 1 krat.
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
purple_rain napisal/-a:Čeprav se strinjam, da je na svojem bit boljše, ni to glih kr tko, kot štumfe zamenjat..
Plus, če ima res že vse prištimano in čaka za vselitev, pa bi jz na njunem mestu šla začasno tja, magari tolk da sama neki našparata in gresta kasneje na svoje, takrat se pa potem tole oddaja (če bojo starši za).
Tako, en predlog pač.
Se popolnoma strinjam s tem.
Če si pač zaradi financ še nekaj let ne moreta privoščit lastnega fleta, pojdita vsaj za nekaj časa živet nad tvoje starše in šparajta...
Je pa menda ja boljše, da lahko živita nekje, kjer je vse poštimano zate in zanjo in tako lahko ves denar, ki ga sedaj dajeta za najemnino in stroške, prišparata! Čez par let pa lasten flet!
-
Tananda - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 5. 2010
Na vajinem mestu bi šla začasno živet v isto hišo s starši (tudi če sta nadstropji popolnoma ločeni) samo v res skrajnem primeru, torej če si trenutno res nikakor ne moreta privoščit življenja na svojem.
Zlo lepo od njiju, da sta mislila nate in ti priskrbela stanovanje za prihodnost, ampak nekateri ljudje si ne predstavljajo, da bi živeli tako blizu svoje familije ali pa familije partnerja. Mogoče je tvoja punca ena takih, o tem se je treba seveda odkrito pogovorit.
Sama sm mnenja, da ko si ustvariš družino, se popolnoma odcepiš od staršev in življenje pod isto streho z njimi bi me samo omejevalo. Čeprav maš na ta način verjetno veliko ugodnosti... Ampak "svoboda" (tudi če jo občutiš samo psihološko) bi mi pomenila več kot te ugodnosti.
Zlo lepo od njiju, da sta mislila nate in ti priskrbela stanovanje za prihodnost, ampak nekateri ljudje si ne predstavljajo, da bi živeli tako blizu svoje familije ali pa familije partnerja. Mogoče je tvoja punca ena takih, o tem se je treba seveda odkrito pogovorit.
Sama sm mnenja, da ko si ustvariš družino, se popolnoma odcepiš od staršev in življenje pod isto streho z njimi bi me samo omejevalo. Čeprav maš na ta način verjetno veliko ugodnosti... Ampak "svoboda" (tudi če jo občutiš samo psihološko) bi mi pomenila več kot te ugodnosti.
Because I can.
-
dolce_chicco - Debatorica
- Na forumu od: 11. 11. 2009
Moj bratranec in njegova punca že nekaj let živita v isti hiši kot njegovi starši, imajo celo skupen vhod, a imata onadva zgoraj popolnoma zase nadstropje in se dobro razumejo. To je seveda odvisno od primera do primera, a če ni nobeden konfliktna oseba, se da komot tako živeti. Jaz poznam bolj malo takih primerov, a za tega vem, da dobro shajajo kolikor se pač vidijo čez dan. Če je možnost, da živita tam, vsaj poskusita, pa bosta potem videla kako kaže. Če ne bo ok, se še vedno lahko odselita na svoje (v podnajemniško, če praviš, da bi si svoje stanovanje bolj težko privoščila že zdaj).
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
ne vem no, to najbrž ni padlo kot strela z jasnega. glede na to, da so starši pred kratkim zgradili tok ogromno hišo, bi lahko tud tebe vprašali če sploh hočeš živet z njimi? ti bi pa tud lahko omenil punci? in če je punca proti selitvi v hišo tvojih staršev, bi se že takrat morala iskat drugačna rešitev oz. bi tvoji zlati starši lahko zgradili manjšo hišo in del denarja prišparali zate za kasneje.
jst bi živela s svojimi al pa njegovimi, če reeeees ne bi imela druge možnosti. tako da ja, jst mislim da zahtevaš preveč od nje, sploh če je ona izrecno proti.
to je samo moje mnenje, kar se bosta pa vidva zmenila, pa upam da bo za oba najboljše.
jst bi živela s svojimi al pa njegovimi, če reeeees ne bi imela druge možnosti. tako da ja, jst mislim da zahtevaš preveč od nje, sploh če je ona izrecno proti.
to je samo moje mnenje, kar se bosta pa vidva zmenila, pa upam da bo za oba najboljše.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
to so babe...luksuz bi špilale, zraven pa sploh ne razmišljajo, kaj to finančno pomeni...one bi imele, one bi šle, to ni dovolj dobro, tisto ni dovolj dobro...
mislim...imaš flet, baba pa hoče stanovanje, da ne bo tašče vohala, čeprav se odlično razume z njo...
poteraj jo, dokler te ne spravi na kant...
mislim...imaš flet, baba pa hoče stanovanje, da ne bo tašče vohala, čeprav se odlično razume z njo...
poteraj jo, dokler te ne spravi na kant...
- pulsar23
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 6. 2010
samo toliko da ne bo narobe razumljeno. tudi jaz se v prihodnosti nikakor ne vidim pri starših. nikakor pa mi ni problem na začetku malo potrpet, zato da bo kasneje toliko bolše. se pač potrpi na začetku, da se nekaj denarja prišpara in se potem v miru in lažje odločiš za naprej. trenutno ni težav, imava zelo ugodno najemnino v lj za 50m na super lokaciji. ampak saj veste kako je z najemnino, plačuješ, vendar ni nikoli tvoje.
če bi šla v nakup bi si lahko privoščila tam nekje do 40-50m. ampak to dolgoročno ne rešuje ničesar. če bodo čez nekaj let otroci, a naj takrat še enkrat najemam kredite za večje stanovanje?
če bi šla v nakup bi si lahko privoščila tam nekje do 40-50m. ampak to dolgoročno ne rešuje ničesar. če bodo čez nekaj let otroci, a naj takrat še enkrat najemam kredite za večje stanovanje?
-
Tananda - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 5. 2010
Kaj točno pa te (vaju) moti pri najemanju stanovanja, razen tega, da ni nikoli tvoje? Nisi vezan na določen plac, kadarkoli ga lahko zamenjaš in tako tudi ko bodo prišli otroci, preprosto najameš večje stanovanje in se preseliš.
Because I can.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
pulsar23 napisal/-a:samo toliko da ne bo narobe razumljeno. tudi jaz se v prihodnosti nikakor ne vidim pri starših.
Tole nikakor ne gre skupaj s prvim postom, kjer pišeš, da ti nakup stanovanja ne diši, ker nimaš dovolj financ + imaš 150 kvadratov v zgornjem štuku.
Eno ali drugo, odloči se.
EDIT: Zdaj sem še enkrat prebrala in res že v prvem postu pišeš, da bi šlo za 5-10 let življenja pri starših. A so tvoji starši res zidali tako veliko hišo zato, da boš ti par let tam, potem bo pa celo nadstropje prazno?
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Jochie napisal/-a:to so babe...luksuz bi špilale, zraven pa sploh ne razmišljajo, kaj to finančno pomeni...one bi imele, one bi šle, to ni dovolj dobro, tisto ni dovolj dobro...
Haha sam cist res. Kar se tega tice so cist vse iste. Skos sam to razmisljajo, kaj bi mele.
Svoje stanovanje pa itak. Glede tega so dogmaticne za crknit. Če imas luksuzno stanovanje pa zlato mamo je to še vedno tok fuj fuj, da se jim kredit 150000 eur zdi bolj sprejemljiva pot.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- pulsar23
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 6. 2010
ne diši mi da hitro kupim neko malo stanovanje in se na polno zakreditiram, to na dolgi rok ne rešuje ničesar... za kaj večjega pa nimam financ.
starši so mi hvala bogu samo priazno ponudili celotno etažo. njim je vseeno ali bom živel tam ali ne. tudi če bo kasneje prazno, bodo pa mogoče oddajali, ali pa vse skupaj prodali, ali pa prepustili meni..kaj bo čez 10-20 let z njimi ali z mano nihče ne ve..
važno je samo da imam sedaj oz. dokler ne grem na svoje na razpolago 150m.
starši so mi hvala bogu samo priazno ponudili celotno etažo. njim je vseeno ali bom živel tam ali ne. tudi če bo kasneje prazno, bodo pa mogoče oddajali, ali pa vse skupaj prodali, ali pa prepustili meni..kaj bo čez 10-20 let z njimi ali z mano nihče ne ve..
važno je samo da imam sedaj oz. dokler ne grem na svoje na razpolago 150m.
-
-barbi- - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 5. 2010
Ja ker bi rade odleple dečke od maminih riti...kak smo nesramne no.
Man hat die Menschen schon halb für sich gewonnen, wenn man sie mit ihrem Namen anredet, weil man sie auf diese Weise eben ihre Persönlichkeit fühlen lässt.
Franklin Delano Roosevelt
Franklin Delano Roosevelt
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov