iskanje novega doma

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kje sta si ustvarila prvi skupni dom?

Nakup stanovanja
15
25%
Najemniško stanovanje
12
20%
Gradiva hišo
11
18%
Uredila sva si zgornjo etažo v hiši staršev
23
38%
Skupaj glasov : 61

Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 4. 2008
Kraj: Štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Marcela123 » 11. Jan. 2010 20:16

Hvala vam za številen odziv.

Če pogledam večino njih, in potegnem črto bi naj po vašem nasvetu živela zase. Kar bi takoj in z največjim veseljem upoštevala. Ampak žal zanekrat ne gre in še tudi ne bo šlo. Morda čez par let..Midva pa načrtujeva in želiva živeti skupaj že danes. Kar seveda ne gre. Zato torej, morda v roku dveh let v zgornjem nadstropju pri njegovi družini. To je izvedljivo. Kaj vse in kako lušno bi lahko imela, prostorno in življenja vredno. Tašča je vredu, poleg svoje službe se kdaj kam zapelje z avtom, gre na kak tečaj ali si ureja okolico, tako da se ne bojim, da se ona ne bi imela kam dat in bi potem posledično ždela pri nama..To so moja ugibanja. Z tastom pa je takole: sedaj je v penziji, je bolan, vendar ne vem kaj točno mu je. Nisem ga še videla pijanega, ali tepsti kogarkoli. In ni vsak dan v takšnem stanju. Če vzamemo 3 mesece, rečmo da ima od tega skupaj 30 slabih dni. Ko je v normalnem stanju, je povsem drug človek. Normalen, ata kakršn bi moral bit. Ko ga daje "nora" je rad sam, veliko je, govori neumnosti, razmišlja na ravni otroka v dobesednem pomenu in govori nepovezano, grdo gleda...to je to. Včasih se kam odpelje, ga ni dolgo nazaj. Predvidevam da je s "kolegi"...

Ugotavljam da v garsonjero definitivno ne boma šla. Že iz tega razloga ne, ker je moj vedno (že dolgo nazaj govoril, ko sma že sanjala o skupnem življenju) da bo njegov dom dovolj prostoren, pa kjerkoli že to bo.

In tudi jaz nekako menim da se kreditirat ni fino. Vem da kreditiranje nikomur ni fino, to vzamejo, ker bi drugače težko šlo. Za 10, 15 letsi kredita niti upala ne bi vzet. Kratkoročnega že, ampak za odplačevanje nepremičnine najraje ne. Niti ga ne morem, ker trenutno ne delam.

ZDAJ ME PREDSVSEM ŠE ZANIMA kakšne so prednosti in slabosti življenja pod skupno streho vendar z ločenim vhodom, prostori itd.

Kaj je bilo tako dobrega oz. slabega zaradi česar ste za skupno življenje pod eno streho oz. zakaj mislite drugače!
Always look on the bright side of your life.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 11. Jan. 2010 20:25

sicer še ne živim tako, zato bodo bolj natančno povedale tiste, ki imajo izkušnje, ampak v grobem, kako si predstavljam:

+ cenovno ugodno (velik plus)
+ stari starši lahko kadarkoli pazijo otroke
+ v nujnih primerih si vedno lahko iz njunega hladilnika 'sposodiš' mleko, kruh ali moko :D

- vtikavanje starih staršev (tašče?) oz. nenehni prihodi v vajino stanovanje
- malo zasebnosti (starši slišijo, ko se prepirata, ko se tuširata, ko prihajata/odhajata)
- včasih prepiri s partnerjem, če on drži s svojimi starši

v bistvu poznam primere, ki tako živijo in se nenehno prepirajo. in poznam take, ki so popolnoma izolirani od staršev v zgornjem nadstropju in živijo zase čisto lepo.
res je odvisno vse od tvoje potrpežljivosti, tolerantnosti in seveda od tašče in tasta. nihče ti ne more vnaprej zagotoviti, da bo ali ne bo vredu.
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 11. Jan. 2010 20:25

Se strinjam z *malo*, tut js nism za kredite za avto, ker tut js osebno tega ne maram, ker ne rabim avta za 10.000 da mi bojo drugi govoril kako dobr zgleda in da se bom hvalisala kako ga "piči" po cesti itd... mi je dovolj moj klio, ki čisto ok zgleda pridem pa z njim tut povsod kamor moram.

Ko se bom selila na svoje bom pa mogla vzet kedit, ker nimam prišparanega denarja za stanovanje..prišparala bom verjetno za opremo stanovanja.... na žalost...edino če zadanem na lotu ali pa postanem dedič enga kupa denarja :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 11. Jan. 2010 20:31

Marcela123 napisal/-a:Z tastom pa je takole: sedaj je v penziji, je bolan, vendar ne vem kaj točno mu je. Nisem ga še videla pijanega, ali tepsti kogarkoli. In ni vsak dan v takšnem stanju. Če vzamemo 3 mesece, rečmo da ima od tega skupaj 30 slabih dni. Ko je v normalnem stanju, je povsem drug človek. Normalen, ata kakršn bi moral bit. Ko ga daje "nora" je rad sam, veliko je, govori neumnosti, razmišlja na ravni otroka v dobesednem pomenu in govori nepovezano, grdo gleda...to je to. Včasih se kam odpelje, ga ni dolgo nazaj. Predvidevam da je s "kolegi"...

Se mi ne zdi tako grozna situacija. Je po prvi objavi zvenelo slabše. Zakaj pa mu ne poiščete kako zdravstveno pomoč? Karkoli? Mogoče si že pisala o tem, pa se ne spomnim.

Pogovorita se pri njih doma, kako si to njegovi starši predstavljajo, kakšne poglede imajo oni na to vaše življenje pod eno streho. Izmenjajte mnenja, kako vidva želita živet. Pogovorite se in sem prepričana, da se boste lahko drug drugemu prilagajali. Seveda ni isto kot da bi bila sama, samo bi pa prihranila ogromno denarja in skrbi.
Še posebno ker nimaš službe in nikoli ne veš, lahko se tudi s fantovo kaj zgodi (dandanes ni nič več 100%).

Seveda je kredit nujen, če nimaš izbire, da bi se pa silil na svoje le zato, da bo čez 15 let nekaj tvojega, čeprav imaš doma možnost (če seveda niso nemogoči pogoji) je pa absurd (vsaj zame).

Slabosti oz. prednosti- vse je odvisno od staršev in koliko so vaju pripravljeni pustiti na miru. To boš pa ti najbolje vedela :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
matejka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 4. 2008
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a matejka** » 11. Jan. 2010 20:49

Me zanima od kod vam bo tistim, ki ne mislite nobenga kredita v življenju jemat in sanjate o nvm kako velikih hišah, denar? I like to know.
Dandanes je to, da imaš kredit, čisto normalno, saj si z takšnimi plačami + inflacijami( da pač ne govorimo o podražitvah nvm čega vsega še) ne moreš privoščit niti zemlje za hiše kaj šele njo samo.

Mislim eh, tudi za avto, če že ne našparaš, si ga morš vzet, saj tisti stari (pa ne zdaj clio od prejšnje uporabnice) ampak vsi stari avti ne držijo večno in jih je ziher treba zamenjat, če ne zdaj pa potem ko bote mele otroke al kje mislite dobit dober, varen avto?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 11. Jan. 2010 21:07

^^ Lej, kaj sem napisala:
Seveda je kredit nujen, če nimaš izbire, da bi se pa silil na svoje le zato, da bo čez 15 let nekaj tvojega, čeprav imaš doma možnost (če seveda niso nemogoči pogoji) je pa absurd (vsaj zame).

Ker poznam ogromno oseb, ki imajo možnost si urediti stanovanje doma, pa rinejo na svoje, se zapufajo, komaj živijo iz meseca v mesec, samo zato da se lahko pohvalijo, da živijo na svojem.

Nobena služba ni več 100% garancija, da bo čez leto še tam.

In ja, tudi za avto se da našprarat, če se hoče :wink: Kaj pa je zate varen družinski avto? A se res rabi za "družinski" avto eno ogromno limuzino. Jaz že vem, da hočem za prvi svoj avto Toyoto Yaris (verjetno bo pred njim še kakšna rabljena starina, za prvo leto ali 2 službe), ki bo zame čist kul in mislim da bo tudi za otroke dovolj varno. Sicer pa, če imaš nesrečo pri veliki hitrosti ti nič ne pomaga, tudi avto za 20.000€ in več ne :wink: Pa dandanes so vsi avtomobili precej varni (seveda so razlike, ne zanikam).

matejka**- kaj torej sploh svetuješ uporabnici? Ali le nam pametuješ? Ona rabi pomoč, jaz jo ne :wink: Naj se ob eni plači zakreditira fant za 15 let? Pa tudi, če npr. kupita zemljo traja preden se jo zgradi- kje naj bosta pa do takrat?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 11. Jan. 2010 21:39

Se povsem strinjam z *malo*.
Varen družinski avto se da dobit recimo že okol 3000 evrov...sm glih zdej mal po avto netu gledala in sm dala minimalni letnik 2003...
matejka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 4. 2008
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a matejka** » 12. Jan. 2010 10:33

*mala* napisal/-a:
matejka**- kaj torej sploh svetuješ uporabnici? Ali le nam pametuješ? Ona rabi pomoč, jaz jo ne :wink: Naj se ob eni plači zakreditira fant za 15 let? Pa tudi, če npr. kupita zemljo traja preden se jo zgradi- kje naj bosta pa do takrat?

Jas sem ji itak že svoje napisala kaj bi recimo jas nardila in kaj si mislim. pa še enkrat morda ne bo čist enako ampak ... Najprej naj počaka na službo potem pa razmišlja kje si bo stanovanje kupla, pa malo naj šparata. glede Potovanj, ki so ji očitno bolj nujna kot pa denar in stanovanje. ..Saj itaq ne rabita TAKOJ DANES začet vkup živet. Sem pa tudi mnenja, da stari in mladi ne grejo skupaj.
jah zato pa greš lepo po stopničkah, stanovanje ki ga odplačujeta oba, potem pa nakup zemlje (seveda kredit drugega ni ali pa če dobiš posest) potem pač gradnja hiše počasi MEDTEM sI pa v SVOJEM stanovanju, šparaš kolko se da, ki ga potem lahko prodaš - dodaten denar in z njim odplačaš kredit. Men je čist logično da se tako da.
Dokler pa se ona ne misli odpovedat luksuzu in potovanjem, ki so kot je sama napisala pomembna, nevem zakaj razmišlja o stanovanju in življenju z fantom in obeenem hoče 4 člansko družino... Po moje tako ne gre razen če sta oba zdravnika in jima seveda ni neki problem denar - kar pa tukaj očitno je. In tudi stanovanje pri tašči, če si ga mislita naredit STANE. In če si ga mislita opremit, bo ona vseeno rabla službo, da ne bo samo fant PLAČEVAL. Isto kot neko drugo stanovanje.
Tak da izberi, kaj je boljše. Svoje stanovanje kjer te nihče ne moti- še vedno ga lahko prodaš in dobiš denar, ali pa vtikanje in jokanje tašče zarat razmer doma in tistega stanovanja IN PORABLJENEGA DENARJA, ki sta ga opremla in se potem, ko našparata denar, preselita drugam. Seveda izključujem možnost, da potem celo življenje visita doma.

Tudi jaz bi pred DRUŽINO IN HIŠO IN KREDITOm rada prepotovala svet etc. Ampak itaq sem se že hitro sprijaznila, da bo na vsak način nekje prišlo do odrekanj, če želiš nekaj imet. Tudi če je to le navadno potovanje na Bahame.

Za avtorico: Kdo pa potem plačuje potovanja, če ti nimaš službe - z tem posledično denarja?

Aja pa očitno vsaka, ki ne napiše *Se strinjam z .... * pametuje po forumu. Če lahko ti izraziš svoje mnenje, ga lahko tudi jaz. In v temi lahko vprašam kaj želim in kogar želim. Ja sem pa misla da ste vse taak bogate kok govorite da bote brez kredite pa še tako hišo velko mele.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Jan. 2010 11:15

Najprej da se ti opravičim, ker nisem bila pozorna na to, da že pisala v tej temi.

matejka** napisal/-a:Jas sem ji itak že svoje napisala kaj bi recimo jas nardila in kaj si mislim. pa še enkrat morda ne bo čist enako ampak ... Najprej naj počaka na službo potem pa razmišlja kje si bo stanovanje kupla, pa malo naj šparata. glede Potovanj, ki so ji očitno bolj nujna kot pa denar in stanovanje. ..

Mislim da avtorica nikjer ni omenjala potovanja. To sem jaz napisala, da si ne predstavljam bit 15 let brez njih oz. dokler se kredit ne odplača. Zdej smo mladi, zdej moramo uživat, ne pa pri 40-ih. To je le moje mnenje, mogoče je komu res nujnejše, da živi na svojem. Ampak ne razumem siljenja na svoje, če imaš doma pogoje da si.

jah zato pa greš lepo po stopničkah, stanovanje ki ga odplačujeta oba, potem pa nakup zemlje (seveda kredit drugega ni ali pa če dobiš posest) potem pač gradnja hiše počasi MEDTEM sI pa v SVOJEM stanovanju, šparaš kolko se da, ki ga potem lahko prodaš - dodaten denar in z njim odplačaš kredit. Men je čist logično da se tako da.

Pa si nekdo lahko dejansko privošči zgradit hišo medtem ko odplačuje kredit. Hiša stane ogromno in ker še nimaš denarja od prodanega stanovanja, kje dobiti denar?

Mislim da je cenejše pri starših preurediti in tam biti začasno par let, medtem pa nakup zemljišča in gradnja hiše. Če seveda finance dovolijo. Nič ni poceni, to definitivno.

Ne vem sicer kako zgleda to prodajanje stanovanja, preden sploh odplačaš kredit zanj, ampak ok...

Tak da izberi, kaj je boljše. Svoje stanovanje kjer te nihče ne moti- še vedno ga lahko prodaš in dobiš denar, ali pa vtikanje in jokanje tašče zarat razmer doma in tistega stanovanja IN PORABLJENEGA DENARJA, ki sta ga opremla in se potem, ko našparata denar, preselita drugam. Seveda izključujem možnost, da potem celo življenje visita doma.

Tašča lahko tudi po telefonu joka, če hoče. Ali pa pride na obisk vsak dan. Glede tega se je treba pogovorit, kako pričakujejo, da bo to življenje zgledalo. In potem če gre tašča predaleč, ji povedat, da tako ne gre in da se to mora spremenit. Kakor jaz vem ljudje še dojamejo če jim kaj poveš.

Tudi jaz bi pred DRUŽINO IN HIŠO IN KREDITOm rada prepotovala svet etc. Ampak itaq sem se že hitro sprijaznila, da bo na vsak način nekje prišlo do odrekanj, če želiš nekaj imet. Tudi če je to le navadno potovanje na Bahame.

To je pa stvar, ki se jaz nikoli nebi sprijaznila. Ampak to sem pač jaz, meni potovanja predstavljajo OGROMNO. In da bi morala vsakič v trgovini pomislit, če lahko nekaj kupim, ker imam kredit bi me počasi ubijalo. Pa si predstavljaš to- vzameš kredit za avto, stanovanje, itd...to se precej nabere vsak mesec. Zakaj bi si nekdo obremenjeval življenje, tam kjer ga ni treba. Seveda pa nebi škodlo v tej situaciji vedt fantove dohodke in kakšne pričakuje avtorica v bodoči službi.

Aja pa očitno vsaka, ki ne napiše *Se strinjam z .... * pametuje po forumu. Če lahko ti izraziš svoje mnenje, ga lahko tudi jaz. In v temi lahko vprašam kaj želim in kogar želim. Ja sem pa misla da ste vse taak bogate kok govorite da bote brez kredite pa še tako hišo velko mele.

Madonca smo se užalili od ene same besede :D

Ja, js bom ful bogata, živela v 2 hišah s starši pod nama, enemu vikendu :D pa še potovala bom lahko k nora :D
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 12. Jan. 2010 11:51

Pomoje so pr cca 20ih, ko uživaš študentsko življenje in ti plačajo vse starši in se ti posledično zdi vse easy akr ma veze z denarjem, vsi proti kreditom. Js sm tudi proti, sploh za neki tko neumnega ku je avto.. Pač kupiš manjšega al rabljenega. Za hišo pa.. če si dva res želita it na svoje in ni druge, je res kredit še najboljša možnost.
Sam tudi če sm trenutno proti ne bom rekla, da kredita 100% ne bom doživela ker se nikoli ne ve. Z mojimi bi namreč pod isto streho znorela in zaenkrat mi je več do zdravja ku pa do denarja. :D
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 4. 2008
Kraj: Štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Marcela123 » 12. Jan. 2010 14:09

Samo da se nekaj ve:

Glede najinih prihodkov:
- fant zasluži v službi tam cca. 900 - 1000 EUR/mes., z popoldansko obrtjo pa odvisno od meseca in dela, ki ga vzame - rečmo od 500 - 2000 EUR/mesec.. nima vsak mesec delo.

Moj zaslužek
- Da pa itak poudarim, da me starši ne filajo z denarjem. Punca zna marsikaj sama postorit in se zato iz mesca v mesec vse bolj trudi. Delam že 5 let preko ŠS. Vendar različna priložnostna dela, od česar je tudi urna postavka različna. In žal, mi še ni bilo omogočeno da bi delala več kot leto dni skupaj, pri eni firmi. Živim pod streho staršev, na toplem sem, lačna nisem. Vse ostalo urejam, plačujem sama (šolnina, avto, vzdrževanje, bencin, registracija, mobitel, kakšen priboljšek, dopust in vse tisto za kar moraš plačati tu in tam) Jaz predvidevam da bom dobila službo nekje letos spomladi ali najkasneje do poletja, kjer bi naj zaslužila cca. 700 - 1000 Eur. Upam na najboljše

Glede potovanj
-nekje je bilo omenjeno luksuzno potovanje...he he odvisno kaj je zdaj za koga luksuz. Za ene je že luksuz, če sploh gredo kam na potovanje, dopust, za nekatere je luksuz tedensko počitnikovanje na Djerbi npr...Zame osebno predstavlja luksuzno potovanje, potovanje ali dopust kjer 1. soeba zanj porabi več kot 800 EUR - Križarjenja, sanjske destinacije - Bali, Maldivi, Amerika itd. In ja tudi meni, nama par dnevni odklopi veliko pomenijo.

Sicer pa pravijo da se vse da, če se hoče. Z pomočjo seveda, bi jaz rekla. V volji je moč, res pa je da brez službe ne gre. In tudi dva otroka bom imela, če ne tri. To so moje sedanje želje, no že nekajletne. Kako bo, pa bom videla sproti. Vsekakor nisem pristaš, da bi se otroku kuplo vse tisto kar mu srce poželi. Ne bom se branila nošenih oblačil drugih otročkov, prav tako ne rabljene opreme. Sprejela bom odprtih rok in bom hvaležna za to.

Pa da še ne pozabim na prihranke:
-Jaz jih nimam, skozi leta gledano za nazaj...ne gre. Dokler delam preko ŠS ne morem našparat. Mi še ni uspelo. Je, ampak le za sproti, torej za registracijo, zavarovanje, šolnino... kar je ostalo od odrobiža pa za sproti. Potem pa špari, če so itak same drobtine že v osnovi.
Fant pa je imel možnost privarčevati denar, kar tudi je. Vendar sva lani investirala v firmo. Tako da to je to.

Smo na nuli takorekoč
Always look on the bright side of your life.
ice85
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a ice85 » 28. Jan. 2010 16:22

Glej vajina situacija sploh ni tako huda. Pač odločita se ali bosta živela pri njegovih ali bosta šla na svoje. S tem prihodkom (njegovo delo in tvoje študentsko) oz delo, ki ga nameravaš dobiti in ki bi skupno mesečno moralo nanesti kar čez 2.000 EUR lahko izpeljeta obe varianti - kar je kar precej denarja. Da ne govorim o višjih zneskih. Moji sosedi recimo so 4-članska družina, imajo kredite, mesečno pa zaslužijo vsi skupaj tam okrog 1.100 EUR, pa živijo..huh, kaj bi dal, da bi mesečno zaslužili skupaj 2.000 EUR.. Ni jim ravno lahko, gre pa.

Tukaj je stvar v tem, da sta navajena na nek "standard", ki vama je že samoumevn, nočeta pa se mu odreči za nekaj časa - potovanja in nič drugega.

Kar nekaj mojih kolegov je na svojem s svojo mlado ženo (vsi med 25-30 let), njuna skupna plača pa se giblje tam okrog 1.200 EUR (ja 600+600). Pa živijo na svojem, nekateri imajo celo že otroke, pri drugih je na poti. Pač, mesečno ti ne ostane veliko, nekaj uspeš privarčevati za obleke in tko.. Večino plače požre kredit. In kaj zdaj? Niso hoteli biti doma, druge opcije pa ni.

Enako planirava z mojo oz bi že to naredila, pa sem moral zaradi pomoči staršem še malo ostati, zdaj je tukaj tudi punca, ki prav tako dela (preko študentskega), vsi se lepo razumemo, se ne kregamo ampak bi živel pri starših res če bi bila nuja oz ne bi imel denarja. Pa je dovolj prostora za 3 družine.. Logično je, da če živiš pri starših, jim moraš pomagati, kaj skuhati, oprati, likati, narediti kaj okrog hiše, prav tako kaj prispevati v hišno blagajno. Vse ostalo pa je parazitski odnos otrok. Starša to razumeta, se absolutno strinjata, sta celo pripravljena pomagati. Jaz pomoči sicer raje ne bi sprejel, bom se pa še odločil..

Nevem no..malo razmisli. Mogoče bosta lahko hodila na potovanja, ampak se bo mogoče treba večkrat odpovedati čemu drugemu, ker bosta morala tudi vidva dati kaj od sebe. Sploh pa ne bi v temu vzdušju vzgajal otrok. Odločitev je pa vajina.
Zadnjič spremenil ice85, dne 28. Jan. 2010 16:33, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 28. Jan. 2010 16:30

ice85 napisal/-a:Logično je, da če živiš pri starših, jim moraš pomagati, kaj skuhati, oprati, likati, narediti kaj okrog hiše, prav tako kaj prispevati v hišno blagajno.

Z vsem se ne strinjam. Lahko popolnoma ločiš gospodinjstvo, oz. je to meni edina logična poteza. Verjetno bom živela doma, v zgornjem nadstropju (140m2), ampak bom zgradila svoj vhod in ne mislim imeti skupnih stvari kot urejanje oblačil, kuhanje. Vsak zase, okoli hiše pa skupaj. Sicer se zna zgoditi, da ne bom živela doma, če se ne bota strinjala, da se ne vmešavata v najino življenje in v najino vzgojo otrok. Stroške se pa deli (elektrika, komunala,..)
A goal without a plan is just a wish.
ice85
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a ice85 » 28. Jan. 2010 16:36

Ajča napisal/-a:
ice85 napisal/-a:Logično je, da če živiš pri starših, jim moraš pomagati, kaj skuhati, oprati, likati, narediti kaj okrog hiše, prav tako kaj prispevati v hišno blagajno.

Z vsem se ne strinjam. Lahko popolnoma ločiš gospodinjstvo, oz. je to meni edina logična poteza. Verjetno bom živela doma, v zgornjem nadstropju (140m2), ampak bom zgradila svoj vhod in ne mislim imeti skupnih stvari kot urejanje oblačil, kuhanje. Vsak zase, okoli hiše pa skupaj. Sicer se zna zgoditi, da ne bom živela doma, če se ne bota strinjala, da se ne vmešavata v najino življenje in v najino vzgojo otrok. Stroške se pa deli (elektrika, komunala,..)

Razumem kaj hočeš reči, ampak to je tako, kot bi živeli starši v recimo 3-sobnem stanovanju in ti potem kupijo sosednje 3-sobno stanovanje, se ti ne zdi? Se ti ne zdi, da bi bilo potem fer, da kaj daš v zameno?

Aja..nekateri potem naredijo še to, da starše potem ko so stari, pošljejo v dom za ostarele, hišo pa vzamejo...mislim..
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 28. Jan. 2010 18:12

^^stvar morale in čuta za pravičnost in solidarnost vsakega posameznika :wink:
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...

Vrni se na Čustva