iskanje novega doma

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kje sta si ustvarila prvi skupni dom?

Nakup stanovanja
15
25%
Najemniško stanovanje
12
20%
Gradiva hišo
11
18%
Uredila sva si zgornjo etažo v hiši staršev
23
38%
Skupaj glasov : 61

Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 03. Jun. 2010 10:27

^^ Vprašanje, če si lahko privoščita svoje stanovanje, pa koliko bi dejansko punca prispevala (ali bi kar vse padlo na pleča fanta).

Probajta pri tebi. Seveda pa prej konkreten pogovor s tvojimi starši, kaj dejansko pričakujeta od skupnega življenja in koliko vtikanja/nevtikanja vama bo kul. Da se take stvari razjasnejo preden pride do vselitve, da ne bo potem različnih pričakovanj od skupnega življenja.

Sama se nebi zakreditirala, če imam druge možnosti. Vem, da imam kul starše, fant tudi. Jaz sem pripravljena "potrpet" pri starših, da si lahko privoščim druge stvari (še posebno potovanja). Itak pričakujem naporen delavnik do skoraj večera, tako da verjetno razen med možno porodniško sploh ne bom velik doma (čez vikende pa v vsakem primeru čimveč izletov).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 03. Jun. 2010 10:29

^če vama finančno nebi zneslo, da sta na svojem, bi verjetno šla domov
(s)mej se
pulsar23
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a pulsar23 » 03. Jun. 2010 11:09

s punco imava skoraj enake dohodke tako da bi bilo breme enako razdeljeno.
kaj si lahko privoščiva je zelo relativno. seveda si lahko privoščiva veliko stanovanje, in sva potem na kruhu in vodi in brez enega dopusta 15 let.
js punco in vas ostale čist razumem, da bi bile rade svobodne, neodvisne od drugih in na svojem (jaz tudi-zelo). samo ne vem kolk je ta svoboda vredna ko se stiskaš na 30-40 kvadratih, ne greš nikoli na dopust, ne moreš otroku nudit osnovnih stvari...

kar se tiče stroškov: potni stoški bodo še manjši in ne bom se prebijal skozi gužvo v centru. glede elektrike in ogrevanja: saj ni treba 24 ur ogrevat in razsvetljevat vseh 150m.
Uporabniški avatar
zalafa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 5. 2010
Kraj: Polhov Gradec

Neprebrana objavaNapisal/-a zalafa » 03. Jun. 2010 11:13

meni se vse bolj zdi, da se ti preveč ukvarjaš z nami na forumu.zakaj se ne bi raje s svojo punco pogovoril?zagotovo ma tehtne razloge in bosta pač morala narediti kompromis.probaj ji prisluhnit in skupi bota zihr najdla kako pametno rešitev
I am above you and in you,
My ecstasy is in yours,
My joy is to see your joy!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 03. Jun. 2010 11:18

pulsar, ampak a vidiš, ti zdaj spet pišeš tako, kot da si bosta dokončno uredila bivališče pri starših. Saj se strinjam, prednosti je ful, samo vi se morate to vsi skupaj zmenit (najprej vidva s punco).
nivea9
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 03. Jun. 2010 13:18

zalafa napisal/-a:definitivno ne!res, da se sedaj dobro razumete, vendar se bodo starši prej ali slej začeli vtikati v vajin način življenja.

Kako ti veš kaj bodo delali njegovi starši? Niso vsi takšni!!
Nivea
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 03. Jun. 2010 14:28

Jaz tudi ne bi hotela živeti pri fantovih starših. Je pa res, da sem imela sama precej slabe izkušnje s taščami.

Tvojo punco precej razumem, da noče; jaz bi se na njenem mestu bala, da bi se teh 10-15 let (kar še zdaleč ni 'samo malo') raztegnilo v 'za vedno'. V tem času bosta verjetno imela otroke, tašča bo postala malo starejša in malo manj zlata, ti pa že zdaj nisi preveč navdušen nad tem, da bi šel v nakup ali najem, kako bo šele potem, ko boš enkrat imel pri starših vse urejeno in boš imel otroke.
Poleg tega se mi pa zdi, da ti tudi malo dramatiziraš (15 let ob kruhu in vodi). Nasploh tudi meni ne izgleda, kot da si ti pripravljen iti še kam drugam. Zakaj bi plačeval najemnino, zakaj bi se zakreditiral ... mi smrdi po 'zakaj bi pral in likal, če pa lahko to mama namesto mene, pa kuhat mi tudi ni treba, saj mama dela velika kosila pa lahko pri njej jem'. Mislim seveda, tebi je to super rešitev tako finančno kot nasploh, ampak če se tvoji punci zdi vredno se zakreditirat (predvidevam, da bi ona pri nakupu prispevala polovico), samo, da ji ne bi bilo treba živeti pri tvojih starših, potem bi se jaz vprašala, če so odnosi med njimi res tako super oz. če se njej res zdijo tako krasni ljudje, da je ne bi povsem nič motilo, če se ji vtikajo v življenje.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lara* » 03. Jun. 2010 15:05

Jz vrjamem da so sedaj njihovi odosi super-fino-fajn...pisala bom samo za odnos tašča-punca...brez primesi ali it v stanovanje ali ne :)
Torej..jz tud nebi hotela 4ever živet s taščo (čeprav se super razumemo) zakaj? zato

- ker je skupno življenje nekaj povsem drugega, kot odnos živjo-kako si-
adijo.
-v skupnem življenju pod eno streho, je tveganje, da se ti odnosi
skrhajo...spoznaš še drugo plat tašče in tasta.
- stalno si nekako napet, da nebi kaj narobe naredil v bajti..hiša ni tvoja in ne moreš kar prosto po prešernu delat kar ti paše....določene stvari tebi parajo živce, določene stvari tašči....enkrat to poči, al se pa sproti "cufaš" :)
- tašča bo vidla tvoje navade in si jih hitro narobe razlagala...sploh če je taka, da ne razume da je nova generacija pač mal drgačna :) če ne boš takoj skuhala, če ne boš takoj perila zlikala, če ga ne boš obesla tako kto se šika..itd :D

No..tko..mal sm napisala katera tveganja so lahko.... drgač sm pa že napisala mnenje o tej vajini situaciji...se ne bom ponavlaja
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 03. Jun. 2010 15:09

^^ampak to so primeri, do katerih lahko pride, če imajo skupno gospodinjstvo..dvomim, da se tašča vtika v snahino likanje&kuhanje, če so ločena gospodinjstva.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 03. Jun. 2010 15:31

Dvomim da kdo načrtuje kuhanje/pomivanje posode/pranje oblačil skupaj s taščo. Vsaj pri ločenih kuhnjah, kopalnicah, pralnih strojih.

Če lahko prideš v svoje stanovanje/nadstropje brez da bi šel tašči čez dnevno sobo, se mi zdi normalno da se tud vidiš ne par dni. In logično da lahko v svojem stanovanju delaš kar hočeš (razen kaka vrtanja ob neprimernih urah, glasba na ves glas, itd... kar pa naj nebi počel tudi drugje). Seveda se pa o okolišu hiše odloča skupaj in vsi skrbijo za to (ne pa le tast in tašča).

Meni ni samoumevno, da bi potem vsak dan kofetkala s taščo, visela v njunem nadstropju, ali ona pri meni. In to se ji jasno (a na prijazen način) pove. Če se strinjate, super, če ne pa skupno življenje pač ni zate. In če je tašča kakor toliko normalna, ne vem zakaj ji nebi povedal kaj te moti, kako si predstavljaš vse skup, itd... Sej ni pošast no (večinoma :D).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lara* » 03. Jun. 2010 16:06

Hehe, ne se tko obest na to likanje, kuhanje...ni mi prišlo tisti hip nič drugega na pamet kot ta dva primera. Hočem rečt to, da njo lahko moti ker si recimo nekaj tako in tako naredila..in potem pa že izpeljuje sklepe, da si malomarna, pa če ne pucaš (tiso kar se na ven vidi-okna, vrata, pospravljanje čevljev...karkoli),..itd.. maš svoje navade ona pa svoje ..in lahko pride do kresanj... mislm...do u feel me ? :) ker če ne...zaključbo debato...ta zadnja točka, ki sem jo napisala je še najmanj bitna od vsega, kar sm hotla povedat :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 03. Jun. 2010 16:17

Sploh nebi taščo vidla tolikokrat, da bi mi take govorila :D Lej, če imaš tečno taščo in se vtika v vsako traparijo, se bo tud če bosta na svojem, ko bo prišla na obisk, ali pa po telefonu stalno preverjala.

Če se tašča ne zaveda, da je tisto stanovanje zgoraj najino, spodaj pa njuno in da nimava ena drugi nobene pravice težit, se nebi spuščala v to "skupno" bivanje. Samo take stvari se opazijo že prej, ne šele ob skupni vselitvi.

Ne vem zakaj splošno "pravilo" da so tašče tečne in zoprne ter se vtikajo v vse. Verjetno tudi tašče imele o svojih snahah marsikaj za povedat.

Midva bova verjetno itak pri nas živela in moja mami (očeta nimam) se predobro zaveda, da tastari in tamladi niso za skup in da si morajo dat mir. Na splošno imam dost moderno mami glede razmišljanja. S fantom se super razumeta in fant ji z veseljem pomaga pri raznih opravilih (pri katerih bi tudi če živiva drugje).
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 03. Jun. 2010 16:21

No, saj preden se preselijo skupaj ne bodo zagotovo vedeli kako in kaj.
Jaz komaj zdaj, ko sem se od fantovih staršev odmaknila vidim, da ni šans da bi živela še kdaj v skupnem stanovanju, hiši itd.
In tudi jaz sem hvaležna, da je moja mami bolj modernega razmišljanja do te mere, da sama reče da ni šanse da živimo skupaj na kakršenkoli način kot odrasli.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lara* » 03. Jun. 2010 16:22

Ma sej kle ne morš neke vsesplošne definicie najdt...vsak starš/družina je drugačna..eni so bolj "modernizirani" in se zavedajo tudi sami, kaj pomeni za "ta mlade", če morajo skupaj živet pod isto streho...eni so pa bl tko-tko...in tečnarijo za vsako stvar... definitivno pa mora biti obojestransko prilagajanje...včasih treba tud kej potrpet...to je pač čar življenja večgeneracijskih družin pod eno streho :D
Uporabniški avatar
zalafa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 5. 2010
Kraj: Polhov Gradec

Neprebrana objavaNapisal/-a zalafa » 03. Jun. 2010 21:33

*Lara* napisal/-a:Hehe, ne se tko obest na to likanje, kuhanje...ni mi prišlo tisti hip nič drugega na pamet kot ta dva primera. Hočem rečt to, da njo lahko moti ker si recimo nekaj tako in tako naredila..in potem pa že izpeljuje sklepe, da si malomarna, pa če ne pucaš (tiso kar se na ven vidi-okna, vrata, pospravljanje čevljev...karkoli),..itd.. maš svoje navade ona pa svoje ..in lahko pride do kresanj... mislm...do u feel me ? :) ker če ne...zaključbo debato...ta zadnja točka, ki sem jo napisala je še najmanj bitna od vsega, kar sm hotla povedat :D

midva sva tut en let živela pr njegovih starših.najprej smo se super razumel, pol pa se je začel to kar lara napisala.pač ne vem dolgčas jim rata.nobena stvar ni večna, tudi dobri odnosi ne.vem pa da meni osebno več pomen da lahko delam kar hočem in kadar hočem kakor pa da grem vsak let na tist dopust, ki si ga želim.svobode pač ne zamenjam za nič na svetu :D
I am above you and in you,
My ecstasy is in yours,
My joy is to see your joy!

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]