Iskanje in kriteriji pri izbiri tipa

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Tezej
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Tezej » 25. Jul. 2011 17:40

^^ Ti bi bla pa direkt za oženit. :P :oops:
Uporabniški avatar
Gracia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Gracia » 25. Jul. 2011 17:43

Saj imam tudi jaz tako kot vsak napake, je pa odvisno, kakšne stvari koga motijo pri partnerju. Če gre za manjše napake, za katere par meni, da jih lahko tolerira eden pri drugem celo življenje, sta partnerja očitno precej kompatibilna, v nasprotnem primeru pa se pač pokaže, da nista za skupaj. :)
Don't give to anyone the power to put you down. Haters are losers pretending to be winners.
Tezej
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tezej » 28. Jul. 2011 16:25

Ok.. Zdaj pa še mene zanima vaše mnenje.

Kaj si mislite o takem načinu razmišlanja:
punca, huda po izgledu, luštna, simpatična, zgovorna, karakterno zlo vredu in še in še.. Skratka tipi se ves čas lepijo nanjo. Žal pa je pri svojih 26 letih do sedaj imela same kretene in lahko rečem, da res ni imela sreče na tem področju.

Sedaj pa začne hodit s tipom, ki je karakterno sicer ok dečko, ampak vizualno pa... Ja dobro.. Vsake oči imajo svojega malarja. Vem to. Pa vseen. Povedati hočem, da pač vizualno ne kotira ravno v najvišjem rangu tako kot ona. Povprečen pač.

Punca se zaveda, da dobro izgleda in se zaveda, da bi lahko dobila marsikaterega tipa. Ker pa ima zadosti razočaranj, se odloči za malo manj v oči vpadljivega tipa in zaradi tega sklepa, da je ne bo varal ali kako drugače prizadel. (to je njena razlaga)

Pravi, da ji na prvi pogled ni bil wau, ampak sploh ne dvomi, da se nebi zaljubila vanj, ker naj bi se karakterno zelo dobro ujela.

Kakorkoli že. Punca si je izbrala tega tipa zato, ker je mnenja, da vsi tipi varajo, če imajo priložnost in če teh priložnosti ni ali jih je manj je večja verjetnost, da ji ostane zvest.

Glede na njene porazne izkušnje na tem področju jo nekako razumem. Vseeno pa mi je tako mišlenje malo nenavadno.

Kaj mislite o tem?
Uporabniški avatar
Bombonči
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Bombonči » 28. Jul. 2011 16:36

Jaz bi tudi raje izbrala nekoga ki po izgledu ni maneken, bi bila pa zato prepričana da me ne bo prevaral, da mu lahko zaupam in da me ima res rad + če bi mi bil simpatičen, sploh ne bi pomišljala. Lep videz mine, karakter ostane ;) in na koncu je samo to vredno... "Ko boš star, ne boš seksal ampak se boš pogovarjal" :D

Se mi zdi, da nekateri dajejo ful prevelik pomen temu kako nekdo izgleda. OK, sej je jasno da ne boš bil z nekom ki ti je antipatičen do te mere da ga niti lupčknit ne moreš, ampak a bi res vsi radi neke ultra super hude modele? Jaz ne... :P imam raje simpatičnega fanta, ki me nasmeji v nulo, in se zraven njega počutim kot princeska, pa da me privlači in se dobro lupčka itd, kot pa nekoga ki mi bo flirtaril s puncami na vsakem koraku in iskal samopotrditev kako je on res hud.
Happines is living whithout expectations.
Uporabniški avatar
Gracia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Gracia » 28. Jul. 2011 16:37

Meni se to ne zdi nič nenavadnega. Tipi se potem pač primerjajo s tem njenim, kakor tudi njega z njo, ampak njej je mogoče šele zdaj postal zares privlačen, prej pa je morda bolj dajala poudarek na videz oz. na takojšnjo privlačnost. V kolikor pa se še ni zaljubila vanj, pa ne vem... Jaz sem začela hodit s prvim in zdajšnjim fantom šele, ko sem začutila (poleg karakternega ujemanja) zaljubljenost in so se mi malce šibila kolena pred njima, če se tako izrazim. :)
Zadnjič spremenil Gracia, dne 25. Nov. 2011 18:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Don't give to anyone the power to put you down. Haters are losers pretending to be winners.
Uporabniški avatar
babygirly*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a babygirly* » 28. Jul. 2011 16:53

Ko ženska doživi svoj delež razočaranj, začne na partnerstvo in zveze gledati drugače. Ob tem miselnem preskoku potem pridejo v ospredje predvsem karakterne lastnosti moškega, videz postane drugotnega pomena. Najbrž ji je do neke mere tudi vizualno všeč. Nič slabega v tem.
Fear tries to convince you it's impossible, but fear ain't got nothing on Faith. Walk with trust, it'll work out.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 28. Jul. 2011 17:03

^^ To že, se strinjam, pri meni npr. nikoli ni igral videz glavne vloge (že razlagala v eni drugi temi, pa so me označili za malodane zmešano :D ). Ampak da načrtno izbereš partnerja s takšnim namenom... Uff, meni se tak koncept ne zdi ravno ok (in tudi ne fer do partnerja; jaz bi se npr. zelo ponižano počutila, če bi izvedela, da me je partner izbral zato, ker bolj slabo izgledam in ker meni, da ostalim itak nisem všeč :? ).

No, če med njima laufa, potem super, ampak odsotnost objektivne privlačnosti itak ni nikakršno zagotovilo za zvestobo, še manj za to, da ne bo prizadeta. Saj imajo tudi manj privlačni ljudje pravico prekinit razmerje, a misli, da bi ji moral biti zdaj hvaležen in do smrti ostati z njo, samo zato, ker ga je izbrala taka krasotica :? Sploh se mi zdi pa nerazumljiva tista teza, ki vlada v družbi, da lepi ljudje sodijo skupaj in da vsak po videzu bolj privlačen človek lahko dobi kogarkoli. In ta kdorkoli bi moral biti nujno tip top po videzu, pa čeprav notranjost ni tako tip top? Kakšen manj lep naj bi bil pa stopničko nižje, čeprav je izredna osebnost? :/ Meni npr. objektivni lepotci niso prav nič všeč, praviloma mi delujejo nekako gejevsko :D, čeprav bi po mnenju okolice mogoče morala ujeti kakšnega takega. Privlačijo me druge stvari. Lahko pa povem, da me je en tak, ki objektivno ni bil lepotec in nikoli ni imel ravno sreče z nasprotnim spolom, nekoč precej prizadel (pa ga seveda nisem izbrala s takim razlogom kot tvoja kolegica, meni se je zdel zelo privlačen in prisrčen kot cel paket :wink: ), tako da to nikakor ni zagotovilo. In ta človek še vedno to počne že v zrelejših letih, razmerja mu ne grejo, čeprav bi po zgornji tezi moral pograbiti prvo kul dekle, ki bi pokazalo kaj zanimanja zanj.
Tezej
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tezej » 28. Jul. 2011 17:19

dot napisal/-a: Ampak da načrtno izbereš partnerja s takšnim namenom...

No, no.. To je tista stvar, ki se mi zdi malo nenavadna.
Saj ne rečem. Tudi pri meni je karakter višje na lestvici kriterijev kot izgled. Seveda mi mora biti punca v vsakem primeru všeč, da sploh lahko do česarkoli pride. Ampak, da pa bi izbiral manj privlačne z namenom, da nebi bil prizadet.. To mi je pa mal mim no.

Mogoče res drži tisto, kar pravi babygirly, da se na zveze začne gledati drugače po nekem kritičnem deležu razočaranj.
Vseeno pa nikoli nisem metal vseh v isti koš in tako posploševal zadeve. Tip je lahko prasec če dobro izgleda ali pa slabo. Enako velja za punce.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 28. Jul. 2011 17:27

Res je :biggthumpup:

Ja, tisto se meni zdi nekako nespoštljivo do partnerja oz. takih stvari ne bi smelo biti v odnosu do osebe, ki naj bi ti pomenila največ (ali sem pa samo preveč naivna in idealiziram odnose, tudi možno :) ).
Uporabniški avatar
babygirly*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a babygirly* » 28. Jul. 2011 17:31

Tezej napisal/-a:Pravi, da ji na prvi pogled ni bil wau, ampak sploh ne dvomi, da se nebi zaljubila vanj, ker naj bi se karakterno zelo dobro ujela.

Torej ga ni izbrala samo na podlagi tega, ker slabše zgleda in je posledično ne bo varal, ipd. Pa saj nam vsem zdrava pamet pove, da je lahko tudi neprivlačen človek pokvarjen.
Fear tries to convince you it's impossible, but fear ain't got nothing on Faith. Walk with trust, it'll work out.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 28. Jul. 2011 17:47

Ma halo!? Raj nimam tipa, ko pa da se bom zadovoljila z nekom ki mi pač po videzu ni ravno simpatičen, je pa zato karaterno super, češ, se ga bom že navadila..In to, da raje izberem tipa, ki mal slabš izgleda, ker sem potem prepričana, da me ne bo tok prizadel, kot pa bi me kakšen lepotec.

Lepo vas prosim no.. :roll:
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 28. Jul. 2011 17:55

nanamiša napisal/-a:Ma halo!? Raj nimam tipa, ko pa da se bom zadovoljila z nekom ki mi pač po videzu ni ravno simpatičen, je pa zato karaterno super, češ, se ga bom že navadila..In to, da raje izberem tipa, ki mal slabš izgleda, ker sem potem prepričana, da me ne bo tok prizadel, kot pa bi me kakšen lepotec.

Lepo vas prosim no.. :roll:

DOH!! :gut:
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Gracia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Gracia » 29. Jul. 2011 13:43

Se strinjam z nanamišo. V svojega fanta moram bit zaljubljena in to je mogoče samo v primeru, da se zaljubim v karakter IN videz. Če nista izpolnjena ta dva predpogoja, potem to (zame) ni zaljubljenost. :) In tudi jaz sem raje celo življenje samska kot da sem skupaj z nekom, ki mi ni vizualno všeč. Ni mi dovolj, da mi je nekdo simpatičen in se zaštekam z njim. Če bi bilo tako, bi bila lahko skupaj z najboljšim prijateljem, a ne morem biti, ker ni tiste magične privlačnosti, ki jo tako težko razložimo. J*bat ga, brez tega ne gre. Ampak kot sem že napisala, imam tako specifičen okus, da vsi tisti polikani tipi z vpadljivim nastopom pri meni odpadejo že v štartu. :D
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 31. Jul. 2011 8:56

Tezej napisal/-a:
Kaj mislite o tem?

Skratka ženska gre iz ene bedarije v drugo. Kot da je stara 16, ne 26.

Porazne izkušnje niso stvar nesreče, ampak njenega karakterja, tu naključij ni.

Namesto, da bi sama sebe vprašala, kaj je z njo narobe,da jo privlačijo kreteni, sklepa popolnoma v napačno smer, da manj privlačen tip ne more biti kreten. Mislim, lol.

Če bo imela po videzu povprečnega, je to zagotovilo, da je ne bo varal? Pha ha ha ha....

Ta ženska mora še marsikaj v glavi spucat.

Zelo malo parov je, kejr moški in ženska lepotno isto visoko kotirata. Ponavadi ženska kotira višje. To je zato, ker je lepih moških bistveno manj, kot lepih žensk. Par povprečen tip - nadpovprečna ženska je nekaj čist normalnega, vendar ne na način, kot se stvari loteva tvoja kolegica.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 31. Jul. 2011 10:44

Džeki napisal/-a:Porazne izkušnje niso stvar nesreče, ampak njenega karakterja, tu naključij ni.

Namesto, da bi sama sebe vprašala, kaj je z njo narobe,da jo privlačijo kreteni, sklepa popolnoma v napačno smer, da manj privlačen tip ne more biti kreten. Mislim, lol.

Tocno to. Tisti, ki imajo za sabo vrsto propadlih razmerij, se posebej je to probaklem pri zenskah, se obicajno ne zavedajo, da je tezava ravno v njih in v tem, na podlagi cesa izbirajo partnerje. Izbirajo si partnerje z istimi lastnostmi, kar seveda vedno privede do razocaranja.

Ona misli popolnoma napacno, ko sklepa, da bo manj privlacen tip boljsi do nje. Namesto tega bi se morala vprasati, zakaj v fantih vedno isce ene in iste lastnosti, zaradi katerih je vsakic razocarana. Videz nima s tem nobene zveze.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov