Iskanje in kriteriji pri izbiri tipa
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Leonessa - Debatorica
- Na forumu od: 6. 4. 2011
Do takšnega zaključka si prišla zato, ker se na forumu bere večinoma o problemih v zvezah, razhodih in nasploh zgrešenih izkušnjah. Izmenjujejo se izkušnje in človek hitro dobi predstavo, da se tam zunaj sprehaja samo golazen, ki je za quicky varianto, pa še to pod vplivom alkohola.
Saj če hodiš kam, pač čim več na različne konce in z različnimi družbami, slej ko prej spoznaš koga zanimivega. Potem pa je treba biti pozoren na pomanjkljivosti in kmalu ti je jasno, če so pomanjkljivosti takšne, ki jih lahko toleriraš in jih prenašaš preostanek življenja, ali pa so pri tebi na črni listi in iščeš (ne nujno v dobesednem pomenu) dalje.
Saj če hodiš kam, pač čim več na različne konce in z različnimi družbami, slej ko prej spoznaš koga zanimivega. Potem pa je treba biti pozoren na pomanjkljivosti in kmalu ti je jasno, če so pomanjkljivosti takšne, ki jih lahko toleriraš in jih prenašaš preostanek življenja, ali pa so pri tebi na črni listi in iščeš (ne nujno v dobesednem pomenu) dalje.
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
Mark Twain
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Men se zdi brezveze odzivat na neke pisarije zensk kaj hocejo pri tipih. Dost dolg cajta sm na svetu da sem spoznal da so ta zenska pisanja cisti nerazredcen bullshit.Kika napisal/-a:mene je predvsem zanimal odziv tipov na te 'sezname', pa jih je bilo bore malo
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- tistaena
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 6. 2011
Do sedaj sem mislila, da imam zahtevne kriterije in da sem samska verjetno zato, ker noben ne ustreza mojemu seznamu idealnega fanta, dokler nisem pred kratkim spoznala enga, ki je poosebitev vseh mojih pričakovanj in kriterijev, skratka ne morem verjet, da res obstaja nekdo, ki je natanko takšen kot sem vedno sanjala. Ujema se čisto vse, razen tega, da on ni zainteresiran zame.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Uauuuu nekdo je zaljubljen. Poročaj čez 5 let, če se taisti še vedno v vsem ujema s tvojimi pričakovanji
----------------------
Pred kratkim spoznala lahko pomeni samo to, da ga ne poznaš dobro. In zato je idealen - v svoji glavi si tiste lastnosti, ki jih še ne poznaš, prilagodila in poistovesila s tistimi, ki jih želiš. Šele ko ga boš dolgo poznala, boš vedela, kakšen je. Ko bo dobil dejansko obliko, ne tako, ki jo boš sama ustvarila po petih urah pogovorov.
----------------------
Pred kratkim spoznala lahko pomeni samo to, da ga ne poznaš dobro. In zato je idealen - v svoji glavi si tiste lastnosti, ki jih še ne poznaš, prilagodila in poistovesila s tistimi, ki jih želiš. Šele ko ga boš dolgo poznala, boš vedela, kakšen je. Ko bo dobil dejansko obliko, ne tako, ki jo boš sama ustvarila po petih urah pogovorov.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
tistaena napisal/-a:Do sedaj sem mislila, da imam zahtevne kriterije in da sem samska verjetno zato, ker noben ne ustreza mojemu seznamu idealnega fanta, dokler nisem pred kratkim spoznala enga, ki je poosebitev vseh mojih pričakovanj in kriterijev, skratka ne morem verjet, da res obstaja nekdo, ki je natanko takšen kot sem vedno sanjala. Ujema se čisto vse, razen tega, da on ni zainteresiran zame.
Si že razmišljala, da verjetno ti ne ustrezaš njegovi predstavi idealne punce?
Sej, ko se najdeta dva taka , ki sanjata o nekih idealih, ne more nič nastat.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Jaz ne sanjam o idealih, niti nimam nekih visokih kriterijev, ampak so stvari, ki jih ne bi tolerirala in sem se že malo priučila, da vem, da boljše da stvari sploh ne nadaljujem, če me kaj moti v taki meri, da se ne bi mogla prilagoditi ali pa nečesa prenašati, kot da nekomu zaradi tega težim.
No, po drugi strani pa enemu ni bilo všeč, da ne verjamem v boga, čeprav v pogovoru ni bilo opaziti, da je neki verski fanatik
No, po drugi strani pa enemu ni bilo všeč, da ne verjamem v boga, čeprav v pogovoru ni bilo opaziti, da je neki verski fanatik
The world is as you are.
-
Naprimer, nekomu se ne zdi nič takšnega, če njegov partner ne mara živali. Jaz imam v stanovanju mačka in se z nekom, ki mi takoj pove, da tega na noben način ne prenaša, se mu gnusi ali kaj podobnega , pač ne morem ujeti na dolgi rok. Ali pa potreba po žuranju-sama imam dovolj nekajkrat na leto, tako da z nekim vsakotedenskim žurerjem ne bi shajala. Pač, nič takšnega če pogledaš, ampak dovolj
The world is as you are.
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Ja, sej, meni se tut zdi da so malenkosti tiste, ki štejejo. Nč bistvenega, ampak če ne štimajo pa tut ne gre.
Jz recimo ne bi mogla met tipa, pri katerem bi spal v postli pes/mačka, pa mam živali res rada, ampak so pa ene meje... Pol rečmo, kadilec pri meni odpade (sej to sem najbrž povedala že ene 100X ), ko me res moti dim od cigarete in tisti vonj mi je ogaben...
tistaena pa opisuje popolnega tipa, ker je v stanju zaljubljenosti, ki smo ga vse me dale čez in se nam je tip tut zdel popoln. Potem pa spregledaš in vidiš da nihče ni idealen. Nakar ali sprejmeš "pomanjkljivosti" tipa ali pa greš novim zmagat naproti.
Jz recimo ne bi mogla met tipa, pri katerem bi spal v postli pes/mačka, pa mam živali res rada, ampak so pa ene meje... Pol rečmo, kadilec pri meni odpade (sej to sem najbrž povedala že ene 100X ), ko me res moti dim od cigarete in tisti vonj mi je ogaben...
tistaena pa opisuje popolnega tipa, ker je v stanju zaljubljenosti, ki smo ga vse me dale čez in se nam je tip tut zdel popoln. Potem pa spregledaš in vidiš da nihče ni idealen. Nakar ali sprejmeš "pomanjkljivosti" tipa ali pa greš novim zmagat naproti.
- tistaena
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 6. 2011
Nisem rekla da je popoln. Ima tudi slabe strani in jih vidim že zdaj, pa me čisto nič ne moti, ker so to stvari, ki lih še vedno toleriram in druge lastnosti oddtehtajo. Tega ne sklepam na podlagi enega srečanja in ne, ne poznava se iz danes na jutri in ne, to ni najstniška fora. Takšnih fantov ne srečaš na vsakem koraku.
- Tezej
- Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 4. 2011
tistaena napisal/-a:Nisem rekla da je popoln. Ima tudi slabe strani in jih vidim že zdaj, pa me čisto nič ne moti, ker so to stvari, ki lih še vedno toleriram in druge lastnosti oddtehtajo.
Dejstvo je, da te na začetku tiste ˝pomanjkljivosti˝ definitivno motijo precej manj kot pa čez nekaj časa Stvari, ki se ti mogoče zdaj zdijo celo simpatične ti lahko čez čas začnejo precej najedati živce..
Pa nočem biti nek partibrejker Želim vama (oz. ti) vso srečo in upam, da se ta tip zagreje zate..
emanuela napisal/-a:Naprimer, nekomu se ne zdi nič takšnega, če njegov partner ne mara živali. Jaz imam v stanovanju mačka in se z nekom, ki mi takoj pove, da tega na noben način ne prenaša, se mu gnusi ali kaj podobnega , pač ne morem ujeti na dolgi rok. Ali pa potreba po žuranju-sama imam dovolj nekajkrat na leto, tako da z nekim vsakotedenskim žurerjem ne bi shajala. Pač, nič takšnega če pogledaš, ampak dovolj
Jst pa mislim, da če vsak mal popusti se da vse zmenit..
Če tip ne prenaša živali v stanovanju se mu mogoče samo gnusi, da bi maček hodil po mizi ali pa spal v postelji oz. blazini. Če je samo to, se vse da rešit. Se pač zmeni oz. sprejme nek kompromis in se mačka ne spušča v spalnico in sta oba zadovoljna.
Podobno je z žuranjem.. Če naletiš na nekoga, ki je vsak vikend zunaj, tebi pa sede samo parkrat na leto, se pač zmenita in on mal da žuranje na stran, ti pa malo povečaš tisto število vikendov, ko greš ven. Pa se zmenita, enkrat na mesec.. Evo.. Problem rešen..
Nesmiselno se mi zdi že v začetku obupat zaradi takih malenkosti. Seveda pa morata oba biti pripravljena popuščat. Drugače tako ali tako stvar nikamor ne pelje. Če ne prej, bo pa čez par let zaškripalo.
-
Saj, te razumem po eni strani. Ampak, mačkonar ima dovoljenje v spalnico in tu pač jaz ne popuščam, po mizi mi seveda ne bo hodil. Z žuranjem pa je že drugače, sem tudi na to naletela-on ne bo doma, ob vikendih seveda sledi zdravljenje mačka in nič pametno preživetega časa, jaz pa tudi ne mislim crkavati potem cel vikend, čisto trezni pa mi ni za biti zunaj. Pač, valda, ko najdeš nekoga, ki je pripravljen sklepati kompromise, je vse lažje, popusti malo en, malo drugi. Včasih pa pač že takoj vidiš, da brezveze
The world is as you are.
- Tezej
- Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 4. 2011
emanuela napisal/-a:mačkonar ima dovoljenje v spalnico in tu pač jaz ne popuščam
Močno upam, da je/bo tvoj tip bolj strpen oz. pripravljen popuščat. Če bo enakega značaja kot ti, bo zlo hmal prišlo do situacije, ko za neko stvar nobeden ne bo hotel popustiti.. In zveza bo šla v maloro..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov