Iskanje in kriteriji pri izbiri tipa

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 07. Sep. 2011 20:43

Tezej napisal/-a:Ok.. Zdaj pa še mene zanima vaše mnenje.

Kaj si mislite o takem načinu razmišlanja:
punca, huda po izgledu, luštna, simpatična, zgovorna, karakterno zlo vredu in še in še.. Skratka tipi se ves čas lepijo nanjo. Žal pa je pri svojih 26 letih do sedaj imela same kretene in lahko rečem, da res ni imela sreče na tem področju.

Sedaj pa začne hodit s tipom, ki je karakterno sicer ok dečko, ampak vizualno pa... Ja dobro.. Vsake oči imajo svojega malarja. Vem to. Pa vseen. Povedati hočem, da pač vizualno ne kotira ravno v najvišjem rangu tako kot ona. Povprečen pač.

Punca se zaveda, da dobro izgleda in se zaveda, da bi lahko dobila marsikaterega tipa. Ker pa ima zadosti razočaranj, se odloči za malo manj v oči vpadljivega tipa in zaradi tega sklepa, da je ne bo varal ali kako drugače prizadel. (to je njena razlaga)

Pravi, da ji na prvi pogled ni bil wau, ampak sploh ne dvomi, da se nebi zaljubila vanj, ker naj bi se karakterno zelo dobro ujela.

Kakorkoli že. Punca si je izbrala tega tipa zato, ker je mnenja, da vsi tipi varajo, če imajo priložnost in če teh priložnosti ni ali jih je manj je večja verjetnost, da ji ostane zvest.

Glede na njene porazne izkušnje na tem področju jo nekako razumem. Vseeno pa mi je tako mišlenje malo nenavadno.

Kaj mislite o tem?

Ne vem, mogoče privlači kake čudne tipe in po tej teoriji tudi ta, kljub temu da je grd al karkoli že, bo izkoristil šanso če jo bo dobil. Mislim da mora nekaj spremenit v svojem razmišljanju itd., da ne bo več privlačila take cepce.

Če mu ne bo uspelo v živo bo pač na kake druge načine lovil ženske za sex. Čeprav tega iskanja in sexanje vsevprek, varanja js iskreno ne razumem... :roll:
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 08. Sep. 2011 6:46

Kdor bo hotel varat bo prevaral, ne glede na videz. Se najdejo tudi ženske takšne, ki iščejo samo sex in ne gledajo na videz. Drugače pa ne varajo kar vsi.
Tale punca se mi pa zdi, da že ve zakaj ima tega fanta, in da je bila to samo razlaga nekomu, ki zase misli kako je lep in mu jo ni uspelo dobiti.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 08. Sep. 2011 8:33

sanjaanja napisal/-a:
Meni se pa zdi, da ni tako, da le ti na to naletiš, v resnici je pa prej obratno.

Torej, klasično je od nekdaj bilo izbiranje privilegij žensk, sploh lepih žensk.

Ampak moderni moški, ki ima atribute, ki ženske privlačijo, slej ko prej pogrunta, da tudi on dejansko lahko izbira. Zato se začne temu primerno obnašat. In bolj ko ženske rinejo v takega tipa, bolj lahko izbira, ker ima vedno več izbire.

Simpl ko pasulj.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 08. Sep. 2011 13:50

Samo, če ima ženksa dovolj izbire, še vedno ne zabrede v to. Lahko pa, da sem že prestara in je danes drugače kot je bilo 5,..10 let nazaj.
sončnica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sončnica » 08. Sep. 2011 16:19

Koliko js opažam pr sebi in svojih kolegicah (23,24,25 let) izbirajo tipi. 5 let nazaj se mi je zdelo, da večinoma izbiramo ženske, zadnje čase pa opažam, da je to vse bolj v domeni tipov.
Moji kriteriji so, kar se vizualnega tiče, visoki. Včasih s tem nisem imela problemov(sem večinoma dobila, kar sem si zaželela :)), but times are changing, i guess. Kar se ostalih kriterijev tiče..definitivno hočem nekoga s službo (če še študira je druga stvar), ni mi pa pomembno, da gre z nekoga z končano fakulteto. Važno je, da ima svoje delo rad in se ne pritožuje konstantno nad tem delom svojega življenja. Zmernost v alkoholu in bolj kot ne odsotnost uživanja drugih substanc, je nujna.
Če kaj od tega ne štima, se s človekom enostavno ne ubadam, ker je škoda tako mojega kot tudi njegovega časa. S tem, da predvidevam, če je zame zainteresiran, da primerno temu pokliče, si najde čas zame( vse je stvar dogovora, nikakor pa nočem imet občutka, da sem 5. na seznamu ).
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 08. Sep. 2011 20:40

sanjaanja napisal/-a:Samo, če ima ženksa dovolj izbire, še vedno ne zabrede v to. Lahko pa, da sem že prestara in je danes drugače kot je bilo 5,..10 let nazaj.
To ti mislis k se rastes. Ravno taki tipi so takim zenskam ki imajo dost izbire bolj zanimivi ker je tak tip zaradi tega manj na dosegljiv ter hkrati bolj privlacen kot pa njenih 15 orbiterjev. Sploh ker imajo zaradi gomile tipov k se jim ponujajo okol njih skos nek sindrom "da ni nobenga posebnega tipa okol" in potem ko en tak iztopa so cist zainteresirane.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 08. Sep. 2011 20:47

Vse lepo in prav. Me pa zanima tole...lahko iz nekega načrtnega izbiranja (oz po drugi strani skakanja za nekom, ki se ti zdi poseben zato, ker je oblegan) nastane zdrava zveza, ne pa podlaga za novo temo na forumu?
The world is as you are.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 08. Sep. 2011 21:16

^^Tako, da se ženska napali na tipa, ker je nedosegljiv, ali pa obratno, 99% ne more ratat kaj pametnega. Problem je, da en folk tega nikol ne pošteka, to sem že razlagal, ne da se mi več še enkrat.

Ljudje, ki preskočijo način razmišljanja "nedosegljivo je bolj privlačno" in posežejo po dosegljivem in kompatibilnem, imajo največ šans za dobro zvezo.

sončnica napisal/-a:Koliko js opažam pr sebi in svojih kolegicah (23,24,25 let) izbirajo tipi.

Tak filing imaš, ker tvoje kolegice rinejo v največje frajerje, z najbolj privlačnimi atributi, logično.

Po drugi strani imaš dost tipov, ki imajo ogromen problem dobit kakršnokoli žensko, kaj šele, da bi lahko izbirali.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 08. Sep. 2011 21:38

To sem v bistvu vprašala kar tako, nikoli nisem skakala za takimi tipi, je pa res skoraj jasno, glede na to, da potem poslušam kakšni prasci so tipi, kako varajo itd :D In na koncu vedno ista zgodba-skregata se zaradi tistega, zaradi česar sta začela :P
The world is as you are.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 08. Sep. 2011 22:04

Mahagonij napisal/-a:
sanjaanja napisal/-a:Samo, če ima ženksa dovolj izbire, še vedno ne zabrede v to. Lahko pa, da sem že prestara in je danes drugače kot je bilo 5,..10 let nazaj.
To ti mislis k se rastes. Ravno taki tipi so takim zenskam ki imajo dost izbire bolj zanimivi ker je tak tip zaradi tega manj na dosegljiv ter hkrati bolj privlacen kot pa njenih 15 orbiterjev. Sploh ker imajo zaradi gomile tipov k se jim ponujajo okol njih skos nek sindrom "da ni nobenga posebnega tipa okol" in potem ko en tak iztopa so cist zainteresirane.

kaj pa če ti posplošuješ like Vedno.
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 08. Sep. 2011 22:14

Džeki napisal/-a:
Ljudje, ki preskočijo način razmišljanja "nedosegljivo je bolj privlačno" in posežejo po dosegljivem in kompatibilnem, imajo največ šans za dobro zvezo.

ja, ženske tam mogoče pol pri 30ih ko so že vse njihove kolegice rodile, pol začnejo razmišljat, kje bi še kake ostanke se dalo pobrat za oplojevanje in se nekako sprijaznijo, da ni drugega, kot enega tipa si dobit, ki nima izbire. do takrat pa bomo letali za nedosegljivimi jebači, ki so enkrat bili neki ženski zelo dosegljivi in ponižni.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 09. Sep. 2011 13:50

Mahagonij napisal/-a:

Tu si se ti malo zmotil, ker je že dolgo tega, ko sem jaz zrastla. Jaz osebno sem vedno izbirala, nikoli pa se nisem sama metala za tipi. Ponudbe je bilo dovolj, da sem lahko med tistimi, ki so mi bili všeč vedno izbrala nekaj kar je ustrezalo večini mojih merilov. Ni mi žal za to.
Lahko pa, da je danes obratno. Saj po novem so tudi punce starejše od fantov, po možnosti še celo večje,... Vse to meni ni nikoli šlo skupaj.
nikki™
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 3. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a nikki™ » 14. Sep. 2011 8:30

;)
Zadnjič spremenil nikki™, dne 29. Sep. 2011 15:22, skupaj popravljeno 1 krat.
. Fall in Love with yourself - and Live happily ever after ;] .
Uporabniški avatar
babygirly*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a babygirly* » 14. Sep. 2011 10:39

nikki, meni se ne zdi, da preveč pričakuješ, pač imaš neke svoje zahteve, standarde in jaz sem bila vedno za to, da se od teh pač ne odstopa. Sicer sva si pa glede tega faktorja x, ki ga iščeva v partnerju, podobni. Več nas je. ;)
Fear tries to convince you it's impossible, but fear ain't got nothing on Faith. Walk with trust, it'll work out.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 14. Sep. 2011 10:48

^Vidve bi radi bili v zvezi cel čas "zadeti". Skoz naj vaju tip šopa z nekim adrenalinom, radi bi, da neka živalska privlačnost večno traja.

Sej v najstniških zvezah ni problem, ker ves hec itak traja par mesecev, ali pa kakšno leto, kolikor je tudi nekje rok trajanja metuljčkov.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov