Imeti se rad

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 12. Jul. 2008 20:50

sama sebe imam zelo rada. pa sploh nisem narcisoidna, ne nosim se, nimam se za več od drugih, prav tako nihče od ljudi, ki me poznajo, ni mnenja, da sem samovšečna. gre samo za to, da sem po dolgem času ugotovila, kdo sploh sem, kaj me veseli, kako se počutim najbolje. in sedaj cenim samo sebe. ponosna sem na stvari, ki jih počnem, vesela sem, da upam biti, kar sem, čeprav zaradi tega izstopam iz povprečja.

vem, da imam napake, ampak jih sprejmem in precenim - če mi toliko pomenijo, jih pač popravim, če pa mi ne predstavljajo bistvenega pomena, se z njimi ne obremenjujem več in se mam kljub temu še vseeno rada.

tudi js sem potrebovala res veliko časa, da sem prišla do tega, velik let sem gledala punce, na vsaki je bilo neki, kar sem ji zavidala in si želela, da bi ji bila vsaj mal podobna, pa punce niso bile popolne, ampak bile so nekaj, niso bile tiste tihe, sramežljive in nevidne pikice, bile so osebe.

in že nekaj časa sem oseba tudi jaz, odkar sem vidna, se obožujem. cenim prav vsako stvar, ki jo naredim, še bolj od drugih.

verjetno je to, kako se imam rada, povezano tudi s tem, da nimam fanta, ki bi ga lahko imela rada, zato vse ostane za mene. veste, pa tudi to ni slabo, da ne boste mislili!!!
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 13. Jul. 2008 12:38

Mju, to, da nimaš fanta je res lahko povezano s tem. Morda si bila prej odvisna od odnosov, in si zato fantom pustila, da bi ti jemali energijo in ti s tem pokazali, da se v bistvu nimaš rada. Človek, ki ni »naučen«, kako se imeti rad, se bo najprej začutil, ko bo sam s sabo oziroma ne bo obremenjen z drugimi ljudmi, katerim bo pustil, da bi mi črpali energijo (ali pa bi jih jim prav zaradi tega dajal sam.). Zato tudi pravijo, da pravega partnerja spoznaš, ko si pripravljen. Ko imaš rad sebe. Prej je manjša verjetnost. Prej lahko spoznavaš »neprave« partnerje, ki ti pokažejo, da se v bistvu sam sebe nimaš rad.

Samski stan pa zna biti res super zadeva. Ko se imaš rad, ti je »vseeno« ali imaš partnerja, ali ne, ker uživaš tudi sam s sabo in ne potrebuješ tako močno nekoga, ki bi ti dokazoval, da si vreden.

Pride, ko pride, če pride, bi lahko bilo tako razmišljanje. :)

Kar še tako naprej! ;)
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 13. Jul. 2008 13:56

pa tudi to je - ko se imaš rad, velik težje dobiš fanta. ker si za vsakega rečeš, da te ni vreden, da te je škoda. vsja pir men je tako no :D recimo fant, ki fuuul punc za njem pada, mi recimo pade v oči, ampak po parih minutah premisleka ugotovim, da to ni to.

pa še to, veliko dlje čas apotrebuješ, da rečeš nekomu "rad te imam". zato, ker se ti merilo zelo dvigne, ker imaš sebe zelo rad, moreš met drugega res zeloooo zeloooo rad, da si to priznaš in da iz središča postaviš sebe in daš prostor nekomu drugemo, je pa po eni strani skoraj garancija, da najdeš vredu partnerja in da potem vse zašteka, kot pa če na slepo poskusaš vsakega, ki pride mimo...
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 13. Jul. 2008 17:52

Imam se rada, ampak v tej smeri, da se to zunaj ne vidi. Drugi me imajo za preprosto in skromno punco.
Rada se imam tako, da si privoščim nekaj za dušo. Privoščim si obleko, ki mi je všeč, počitek, lenarjenje, kupim si rožico, če si jo zaželim, čokolado, ... Razvajam se v kopalnici v bani, ko mi to zapaše, si pripravim kaj dobrega za pod zob,... in se zapeljem z mojim novim avtomobilom kamor me je volja. Ja tudi avto je bil za dušo.
Vsekakor pa si privoščim poštenega in dobrega fanta, zato ni vsak dober. Cenim se sama zase, pred drugimi se ne baham,...
Black Kitty

Neprebrana objavaNapisal/-a Black Kitty » 13. Jul. 2008 18:56

Lahko se samo podpišem pod poste od orhideja1 in Mju :D (na daljši način, kar mislim)
S samo to razliko, da mam fanta. Ga imate ali ga nimate, važen je da se imate rade :wink:.
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 13. Jul. 2008 20:31

Imam se rada, zato ne pijem in ne kadim. Vzamim si čas zase, za svoje razmišljanje in svoje kolegice-ker imam tudi njih rada.
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 13. Jul. 2008 20:34

jagoda-malina napisal/-a:Imam se rada, zato ne pijem in ne kadim. Vzamim si čas zase, za svoje razmišljanje in svoje kolegice-ker imam tudi njih rada.

od kdaj pa se tisti, ki kadijo in pijejo, nimajo radi?
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 14. Jul. 2008 14:19

Mju napisal/-a:
jagoda-malina napisal/-a:Imam se rada, zato ne pijem in ne kadim. Vzamim si čas zase, za svoje razmišljanje in svoje kolegice-ker imam tudi njih rada.

Mogoče je mislila v smislu, da ne kadi in ne pije, ker to škoduje človeku. In s tem si pokaže, da se ima rada, ker se ne uničuje.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 14. Jul. 2008 14:44

a potem tudi živi v vakuumu? :?:

če stopi na pločnik, vdihuje pline iz avtov, ko prečka cesto, jo lahko motor povozi, pa tut sokove bolš da ne pije zarad konzervansov, da o drugi ne-domači hrani ne govorimo, kajti čist vse škodi! (in tako naprej) nevem, to mišljenje mi je bilo vedno zgrešeno :D
me_myself_and_I
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a me_myself_and_I » 14. Jul. 2008 15:12

hm.. moja ljubezen do sebe.. zdi se mi, da s časom narašča zaradi izkušenj, znanja.. js zadnja leta dost delam na sebi... in ljubezn do sebe pomoje pomen to, da si v vsakem trenutku to, kar si..da se ne pretvarjaš in spreminjaš za kogarkoli.. da se spoštuješ in ne dovoliš drugim, da pometajo s tabo.. da se trudiš zase in, da sebi privoščiš stvari.. da si ponosen nase.. da nisi prezahteven do sebe.. da si pustiš delat napake, da si odpuščaš.. da si dovoliš norosti.. da hodiš pokončno.. js se trudim k vsemu temu.. ene od teh so že zdavnaj dosežene, za druge pa se še vztrajno trudim.. npr. js mam v seb eno čudno željo, ugajat ljudem.. in tega se trudim znebit.. in počas, zlo počas mi uspeva..
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 14. Jul. 2008 19:51

p!ka napisal/-a:
Mju napisal/-a:

Mogoče je mislila v smislu, da ne kadi in ne pije, ker to škoduje človeku. In s tem si pokaže, da se ima rada, ker se ne uničuje.

Točno tako sem mislila. Cigareti in alkohol škodujejo zdravju in lepoti.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 14. Jul. 2008 19:59

:gut: Lepo povedano.
Uporabniški avatar
T|gr|cA
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a T|gr|cA » 14. Jul. 2008 20:34

jst se mam tut kr rada...čeporu o tem ne razmišlam dost...sam to pač vidm k ne pustim d se kdo igra z mano...
in res drži dokler ne boš mel rad sebe ne bojo drugi mogli met radi tebe...oz tega ne vidš
T|gr|cE smo v osnovi prijazne živalce...
Uporabniški avatar
MiaMia
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a MiaMia » 14. Jul. 2008 20:39

Imeti se rad pomeni, da zelis zase le najboljse, da verjames v svoje sposobnosti, da verjames, da bos tisto naredil, kar si zelis in kar hoces. Seveda pa tudi, da se razvajas kar tako, ker se pac imas rad. Da se nagradis, ko si naredil nekaj dobrega za sebe ali druge. Vse malenkosti stejejo.
Pussy_ka_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Pussy_ka_ » 16. Jul. 2008 23:51

po mojem tudi morš met rad prvo sam sebe, šele nato te lahko majo drugi in te sprejmejo takega kot si..

po mojem se maš rad takrat ko si samozavesten, zaupaš v sebe, nekaj šteje tudi videz da maš rad svoje telo torej skrbiš za njega in pa seveda da se ne poškoduješ namerno ( s tem mislim kakšna rezanja in podobno )

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov