Ignoriranje in odraslost/zrelost

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

So vas že kdaj ignorirali in ali vas je to bolelo/prizadelo?

Da, bolelo me je.
31
22%
Da, ampak me ni preveč ganilo.
4
3%
Samo če me je ignorirala oseba, na katero sem bil/a čustveno vezan/a.
62
44%
Ne, če me kdo ignorira, ga "ignoriram nazaj".
19
13%
Ignoriranje me živcira, ampak boli pa ravno ne.
15
11%
Da, povzročilo mi je hude neprijetnosti, stres.
8
6%
Drugo.
2
1%
Skupaj glasov : 141

Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7076
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 05. Sep. 2006 9:42

Boris napisal/-a:Zanima me, kako razmišljate o ignoriranju. Recimo, da se pojavi nesporazum med dvema osebama, med katerima so bila prisotna močnejša čustva. Na eni strani se pojavi odpor zaradi slabih pomislekov in stereotipov, na drugi pa trpljenje. Nesporazum vodi v nevšečnosti.
Je odraslo "reševati" nesporazum z ignoriranjem in čakanjem, da bo čas "zacelil" rane? Je pogovor, ki bi rešil nesporazum potreben?

Je za vas bilokakšno ignoriranje odraslo?
Odgovorite si še predno berete dalje.



takole bom odgovoril:
clovek je v svoji osnovi egoist. prijateljstva, partnerstva in ostala povezana razmerja sklepa zato, da mu bo v življenju lažje.
zgodi se, da to lažje življenje postane težje oz. tako težko, da mu je lažje, če ni več povezan. takrat se človek odloči, da bo to povezavo pretrgal, prekinil.
večina nas je takšnih, da to tej osebi sporočimo. reakcija teh povezanih oseb je različna:
- eni sprejmejo in se odmaknejo.
- drugi tega nočejo, ne morejo, ne znajo sprejeti, taksne je najlazje nevtralizirati z ignoriranjem.
- tretji celo grozijo...no comment...
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 975
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 05. Sep. 2006 10:32

2good4u napisal/-a:Jaz osebno ne trpim zaradi tega, ker ignoriram neko osebo. In mislim da ji nisem storila nič hudega ali pa jo prizadela na kakršnkoli način. Ona je pač bila človek, ki je potrebovala nenormalno veliko pozornosti. Če je ni imela, je začela z drastičnimi stvarmi težit, kot npr s samomorom in da se bo tablet najedla, žile rezala in ne vem kaj še vse. In ker pač to vse ni palilo, ker so se prilatelji posvetili meni, in mojim problemom, je morala razdirati prijateljstva med vsemi nami. Pa ne samo to, še fanta mi je hotela izpeljati. Seveda ji nič od tega ni uspelo, in na koncu je ostala sama...

Zdej mi pa povej, če se splača s takšnim človekom ,ki ti v najslabših trenutkih, ko najbolj trpiš želi samo slabo, ti dela samo slabo, ker pač ni več v središču pozornosti????

Ja, krasen primer.
Ta oseba se po mojem mnenju zelo slabo pozna. Spoznati bi morala njeno življenje, njene travme iz otroštva, se z njo pogovarjati o tem. Naučiti bi jo morala, da imajo tudi drugi ljudje lahko hude probleme, o katerih pa ne govorijo. "Ne boš verjela", ampak tega eni ne vedo.
Ko človek govori o tem, da si bo rezal žile ipd., gre včasih za preveč egoistično osebo, včasih za osebo, kateri manjka ljubezni, včasih za nekoga, ki ima zelo malo samozavesti,... Včasih je oseba obupana nad življenjem, ker vidi, da se ji neke želje nikakor nočejo uresničiti in stori tudi kakšne neumnosti, da bi pridobila pozornost. Včasih se sploh ne zavedajo, kaj počnejo, podzavesno lažejo, se izgovarjajo, ...

Ona ni mogla razdirati prijateljstva med vami. Noben zrel človek ne bo preko informacij posredovanih od svojih znancev sodil o svojih prijateljih. Če se med seboj niste dobro poznali in če si niste dovolj zaupali, je ona le znak, da v vašem prijateljstvu nekaj ne štima.
Npr. v naši družini... oseba A se bo o meni nekaj zlagala (ker bo pač narobe razumela in bila samovšečna) in potem bo oseba B, kateri se je ta oseba A zlagala, o meni posedovala napačne informacije. Če je oseba B dovolj resna, bo mene vprašala, kaj si mislim o tem, kar je povedala oseba A. Če pa ni, bom imel zaradi tega z njo probleme. Zato sem tudi ugotovil, da so najhujši zgodijo, ko nekdo o nas govori stvari, ki o nas ne držijo, drugi pa jih potem še dodatno po svoje interpretirajo... in potem se krog ignorance širi in pride do konfliktov. In če ljudje konfliktov ne znajo reševati, bodo začeli en drugemu skakati v lase, zagovarjati svoja prepričanja tako, da bodo poskušali druge očrniti. Vse to je bedarija. Graditi je treba na zaupanju med prijatelji in ta oseba, ki jo ti omenjaš, je lahko vaš preizkus ... koliko se zares poznate.

Če dobiš v življenje takega človeka, je to lahko zate izziv. Če boš znala pomagati njej, boš uspešno rešila tudi marsikakšen drug problem.

Sicer se pa strinjam, da je bila izredno podla in neobzirna, ampak tak človek je bolan in mu je treba pomagati.

2good4u napisal/-a:Boris, mogoče si preveč dober človek in mislišm, da se vse stvari dajo poštimati in zgladiti. Ampak ni vedno tako. Življenje ni vedno lepo in srečno. Včasih pač obstajajo ljudje, kateri niso vredni tvojega prijateljstva....

Nikoli ne bom tako dober, da bi lahko rekel, da sem preveč dober. Kjer je želja močna in kjer so čustva in veliko prizadevanje, lahko nastane tudi uspeh, pa čeravno je stvar še tako naporna. Jaz sem npr. ugotovil, da je faks naredit mala malica v primeru z razreševanjem nekaterih zelo težkih čustvenih problemov ljudi. Zato mora biti vložen trud toliko večji.
2good4u
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 343
Na forumu od: 5. 11. 2004
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a 2good4u » 05. Sep. 2006 10:45

Boris, napačno si me ocenil...to je bila moja najboljša prijateljica! Vem vse o njej, oziroma vedela sem vse o njej. Tudi to, da je oče naredil samomor, da je mama čudna, da se z bratom ne razume, da se ni imela rada, da se je že poskušala ubiti itd itd. Ampak to ni opravičilo, niti razlog zato, da storiš kaj slabega svoji najboljši prijateljici. Njeni problemi so bili moji, njeno treplenje je bilo moje, njena bolečina tudi moja....

In Ni povzročila škoda med nami ostalimi. Ker smo se vprašali, ali je to res, ko smo z njene strani slišali kake naprimerne in zlagane fore. Mi smo še vedno prijatelji...
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7076
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 05. Sep. 2006 11:47

Boris napisal/-a:Ta oseba se po mojem mnenju zelo slabo pozna. Spoznati bi morala njeno življenje, njene travme iz otroštva, se z njo pogovarjati o tem. Naučiti bi jo morala, da imajo tudi drugi ljudje lahko hude probleme, o katerih pa ne govorijo.
Če dobiš v življenje takega človeka, je to lahko zate izziv. Če boš znala pomagati njej, boš uspešno rešila tudi marsikakšen drug problem.

Sicer se pa strinjam, da je bila izredno podla in neobzirna, ampak tak človek je bolan in mu je treba pomagati.

Jaz sem npr. ugotovil, da je faks naredit mala malica v primeru z razreševanjem nekaterih zelo težkih čustvenih problemov ljudi. Zato mora biti vložen trud toliko večji.


boris, mati tereza je mrtva!
in njeno delo je bilo samo pomagati ubogim...

mi pa moramo hoditi v sluzbo, imamo kup drugih obveznosti ter pomoč ubogim ni naša dolžnost, kvečjemu pravica oz. to počnemo zato, da hranimo sebe oz. da nam je pri srcu toplo (kar pomeni, da pomagamo drugim zaradi svojih interesov, ne zaradi interesov trpečega).

vsak človek ima vso pravico lastne odločitve glede pomoči nekomu oz. glede kakršnekoli povezanosti s komerkoli. :wink:
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 975
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 05. Sep. 2006 12:57

Jochie napisal/-a:boris, mati tereza je mrtva!
in njeno delo je bilo samo pomagati ubogim...

Če bi vsak človek pomagal samo eni osebi in se trudil, da ne prizadane druge, ne bi bilo potrebno nobenih mati Terez. Potem bi bil svet lepši.
Mahatma Gandhi je tudi umrl, pa kaj potem.

Jochie napisal/-a:mi pa moramo hoditi v sluzbo, imamo kup drugih obveznosti ter pomoč ubogim ni naša dolžnost, kvečjemu pravica oz. to počnemo zato, da hranimo sebe oz. da nam je pri srcu toplo (kar pomeni, da pomagamo drugim zaradi svojih interesov, ne zaradi interesov trpečega).

vsak človek ima vso pravico lastne odločitve glede pomoči nekomu oz. glede kakršnekoli povezanosti s komerkoli. :wink:



Za psihološki hedonizem naj bi veljalo da zagovarja hipotezo (s katero se sicer ne strinjam), da človek ne bo želel narediti nečesa zaradi česar se bo slabo počutil, oziroma zaradi česar bo zapustil svoj krog udobja, razen če bo imel od tega korist zdaj ali v prihodnosti.

Vsi bomo imeli korist od tega, če bo nekdo rešil svoje čustvene probleme. Zakaj? --> ker s tem potem ne bo obremenjeval okolice in sebe. In kaj ima to opraviti z nami? --> Vsi smo povezani. In zakaj naj ravno mi poskrbimo za tegobe nekoga drugega? --> Ni nam treba, lahko gremo stran, ampak če smo mi odgovorni za te tegobe, če smo mi pripeljali osebo do nekih grenkih izkustev, je naša odgovornost, da tej osebi pomagamo kolikor moremo.

Če pa naredimo še kaj več, s tem pomagamo družbi, da bo bolj uspešna. Človek s čustvenimi problemi slabše funkcionira v družbi in je manj sposoben za delo. Odvisno je od tega, kako hudi so ti problemi... In potem lahko ljudje izgubijo tudi voljo.... pristanejo na socialnih zavodih, se zapijajo,...se zakajajo, zapirajo vase.

Mi jim lahko pomagamo in s tem sami sebi. Samo mi. In to smo vsi.

Morda bi sem dodal še verze od Igorja Kononenkota

ŽELJA (Igor Kononenko)

Če bi bil UČITELJ, bi naučil svet, da je

LJUBEZEN močnejša od sovrštva,
SOCUTJE močnejše od jeze,
ODPUŠČANJE močnejše od maščevanja,
PONIŽNOST močnejša od ponosa,
STRPNOST močnejša od sodbe,
BLAGOSLOV močnejši od boja,

in

VERA močnejša od strahu,
POGUM močnejši od moči,
ISKRENOST močnejša od pretvarjanja,
SODELOVANJE močnejše od tekmovanja,
SPOŠTOVANJE močnejše od ljubosumja,
DAJANJE močnejše od jemanja,

in

TIŠINA močnejša od glasnosti,
MODROST močnejša od znanja,
SPONTANOST močnejša od preračunavanja,
IGRIVOST močnejša od resnosti,
SKROMNOST močnejša od denarja,
SRCE močnejše od tehnike,

in da je

KRIZA velika priložnost za UČENJE
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7076
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 05. Sep. 2006 13:29

boris, na svetu je 6 milijard ljudi, če je polovica tistih, ki imajo velike čustvene probleme, nam še vedno ostaja ostale 3 milijarde, katere bomo spustili v svojo bližino, tako da nas ne bodo obremenjevali.

praviš, da če smo mi pripeljali osebo do stopnje, ko potrebuje pomoč, smo ji dolžni pomagati oz. smo odgovorni za tegobe??? mislim, da je odrasel človek dovolj velika osebnost, da je za vse tegobe odgovoren sam! gre samo zato (vsaj kar se mene tiče), da smo z njim imeli korekten odnos, ter da mu lahko pogledamo v oči. verjemi mi, da nobene osebe, ki sem jo pustil blizu, nisem prizadel namerno, zato...če se je kdorkoli počutil prizadeto, vsakomur lahko pogledam v oči. in to je moje vodilo oz. cilj.

kar se pa tiče pomoči družbi...če bi vsi razmišljali tako kot ti ter imeli enake možnosti za življenje, bi bila stvar mogoča. ampak temu ni tako.
tudi v najrazvitejših državah obstajajo nezaposleni, ljudje so revni, itd, itd. in v vsaki družbi zato obstajajo socialni problemi. in to je nemogoče izkoreninit, namreč človek je egoistično bitje in...beri prejšnji post...

tole tvoje pisanje se mi zdi ena pravljica, s katero se sicer strinjam, ampak v dandanašnjem svetu ne more funkcionirati.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 975
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 05. Sep. 2006 14:13

Jochie napisal/-a:tole tvoje pisanje se mi zdi ena pravljica, s katero se sicer strinjam, ampak v dandanašnjem svetu ne more funkcionirati.


To v resnici sploh ni pravljica. Seveda lahko to funkcionira v današnjem svetu... potrebnih je samo malo sprememb. Ne "dosti", čeprav bo prispevek k civilni družbi iznatno velik, če bo vsak storil čisto malo in pospravil pred svojim pragom, pa še malo pri sosedovem.

Pravljica je samo za ljudi, ki niso pripravljeni nič storiti in še kar naprej obupavajo, da ni nobene rešitve in se zgovarjajo na egoizem. Ne zdaj misliti, da to leti nate. S tem sem mislil na družbo nasploh.

Morda povezava do ene države:
http://www.damanhur.info/en/html/home.asp

pa še v hrvaški verziji:
http://www.damanhur.hr

Pa še ena lepa Slovenska:
http://www.gibanje.org

No ja, kje ima to kakšno zvezo z ignoriranjem?
Ima - ljudje ignorirajo probleme, potem pa se jim kopičijo, se prelagajo na tuja pleča... in to potem bremeni druge namesto njih.
Poleg tega je tema tudi na odraslost/zrelost. In to, kar zdaj pišem, se tiče zrelosti.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7076
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 05. Sep. 2006 14:24

Boris napisal/-a:
To v resnici sploh ni pravljica. Seveda lahko to funkcionira v današnjem svetu... potrebnih je samo malo sprememb. Ne "dosti", čeprav bo prispevek k civilni družbi iznatno velik, če bo vsak storil čisto malo in pospravil pred svojim pragom, pa še malo pri sosedovem.



boris, tale VSAK te pokoplje, zaradi tega vsakega je tvoje razmisljanje pravljica.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 975
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 05. Sep. 2006 14:28

Jochie napisal/-a:
Boris napisal/-a:
To v resnici sploh ni pravljica. Seveda lahko to funkcionira v današnjem svetu... potrebnih je samo malo sprememb. Ne "dosti", čeprav bo prispevek k civilni družbi iznatno velik, če bo vsak storil čisto malo in pospravil pred svojim pragom, pa še malo pri sosedovem.



boris, tale VSAK te pokoplje, zaradi tega vsakega je tvoje razmisljanje pravljica.


No OK, potem pa začniva pri tebi pa pri meni. In morda se nama še kdo pridruži. Seveda nisva edina, samo če se malo pozanimaš naokrog.

P.S.:reci kar hočeš, jaz to pravljico uresničujem.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7076
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 05. Sep. 2006 14:41

boris, se ti ne zdi izguba časa ter energije???

vsak naj spi kako si bo postlal. jaz nisem za to tvojo idejo, imam preveč obveznosti, da bi delal kakrsnokoli revolucijo. "znajdi se," je rekel Tito! :D
Uporabniški avatar
5y
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 15
Na forumu od: 5. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a 5y » 05. Sep. 2006 15:11

Jochie pomagati drugim ni NIKOLI izguba časa in energije. Več ljudi bi moralo tako razmišljat kot Boris, pa bi blo vsem nam malo lažje. Žal pa je resnica seveda taka, da še preveč ljudi razmišlja tako kot ti v tem postu.

Pa mislim, da ne glede na to kako natrpane urnike imamo se še vedno lahko najde čas za pomoč drugim, če si tega seveda želimo :wink:

Pa povej kako bi se ti počutil, če bi imel kake probleme pa bi prosil kolega za malo časa, da bi se pogovorila pa bi ti on reku "jah kakor si si poslal tako pa leži" ali pa "sorry imam preveč obveznosti, da bi te poslušal"....najbrš ne preveč fajn a ne?

Sej ni treba da so to velika dejanja in da ustvarjamo revolucijo, ampak da žrtvujemo samo en delček sebe, mogoče samo en 10 min pogovor, pa lahko veliko pomagamo :wink:
***v resnični ljubezni duša ljubi telo***
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7076
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 05. Sep. 2006 15:25

5y,

koliko jaz razumem borisovo pisanje, govori on o vsesplosni pomoči. če bi tako delal, kot on piše, je najbolje, da se zjutraj postavim pred trgovino ter čakam na stare mame, da jim bom težke vrečke domov nosil... :roll:

kar se pomoči prijateljem, partnerju, osebi, ki nam je blizu itd. tiče, to vsi počnemo. zato, da bo ta oseba rešila problem, da bo spet pozitivno naravnana ter da bomo od nje spet dobivali neko pozitivno energijo. in ker imamo od tega korist (dobivanje pozitivne energije ter lastno zadovoljstvo ob rešitvi problema bližnjega), tudi pomagamo.

zna se pa zgoditi, da bo ta bližnji imel preveč problemov, vseskozi bomo reševali, od tega nič imeli, takrat se zgodi, da se od tega človeka začnemo oddaljevati, ker nas zadeva utruja.

mimogrede, jaz razmisljam tako kot boris oz. si zelim, da bi bil svet brez vojn, vsi bi bili srečni, itd, itd.
ampak to je NEMOGOČE, zato si ne delam utvar, o tem ne razmišljam, s tem se ne obremenjujem. pri borisu pa opažam, da verjame v to, da je to mogoče ter da lahko s pomočjo drugim spremeniš svet na bolje.

pa smo spet pri pravljicah...
Uporabniški avatar
5y
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 15
Na forumu od: 5. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a 5y » 05. Sep. 2006 15:42

No sej jst sm vedla, da ti rad pomagaš :wink: Drugače niti ne bi občasno pomagal z nasveti folku na forumu,...predvidevam. Čeprav je bil tvoj prejšn post zelo sebično nacentriran, zato sm se tudi oglasila.

Sej Boris ima prav, ko pravi, da lahko s pomočjo drugim spremenimo svet na bolje. Edina težava je v tem, da je takšnih ljudi, ki tako razmišljajo in dejansko delajo v tej smeri premalo. Ravno zaradi tega pa želja po boljšem svetu postane UTVARA oziroma PRAVLJICA.
No mogoče pa se bo to kdaj spremenilo. Pa sej jst imam občutek, da se kažejo spremembe, in sicer na bolje. Če mene vprašaš je v veliki meri za to zaslužna tudi napredna tehnologija, ala internet, saj se na ta način ljudje vedno bolj zavedajo kaj se pravzaprav dogaja okoli njih. No jst močno upam, da bo v prihodnje takšnih in drugačnih organizacij, ki bodo dejansko želele pomagati, še več.
***v resnični ljubezni duša ljubi telo***
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 975
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 05. Sep. 2006 20:41

Jochie napisal/-a:praviš, da če smo mi pripeljali osebo do stopnje, ko potrebuje pomoč, smo ji dolžni pomagati oz. smo odgovorni za tegobe??? mislim, da je odrasel človek dovolj velika osebnost, da je za vse tegobe odgovoren sam! gre samo zato (vsaj kar se mene tiče), da smo z njim imeli korekten odnos, ter da mu lahko pogledamo v oči. verjemi mi, da nobene osebe, ki sem jo pustil blizu, nisem prizadel namerno, zato...če se je kdorkoli počutil prizadeto, vsakomur lahko pogledam v oči. in to je moje vodilo oz. cilj.


Ravno sem naletel na en ekstra dober primer, kjer je prišlo do konflikta in hudih zapletov. Škoda samo, da se je na cosmopolitan ta tema zaključila še predno sem jo videl.

Tu bi si osebi morali nujno pomagati... pa si nista mogli... in potem so nastali hudi zapleti, ki so pripeljali stvar do sodišča. Situacija fanta, ki je zadevo objavil javno, ni nobena posebnost. Taki primeri se dogajajo okrog nas, pa imajo eni zaprte oči, ušesa, nosnice, pa še zadnjično odprtino in ne vidijo, ne slišijo, ne vohajo problema. Ne vem kako je s prdenjem :D

No, so povezave:
spodaj, kjer se je razpisal stadion:
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=7723&start=90

http://files.mcferrari.si/mn3/hs/

in še spletna stran:
http://www.freewebs.com/vasilijus/index2.html

In če slučajno koga zanima, zakaj je prišlo do takih zapletov --> zaradi ignorance --> ignoriranja, neposlušnosti, nezainteresiranosti, egoizma, laži (sploh ni važno na kateri strani).

Pa glede nošenja vrečk iz trgovine domov (pomoč starkam) --> v mislih imam drugačno pomoč. Govorim o reševanju hujših čustvenih problemov drugih, ki jih je povzročila naša nevednost ali brezbrižnost. Ali pa če komu storimo krivico, zaradi katere se znajde v problemih, smo lahko toliko obzirni, uvidevni, da ga poslušamo (in ne ignoriramo) ter podpremo, ko se zavemo, kaj smo storili... ne pa da rečemo "ah kaj čem, zajebal sem stvar... kot da ti pa nikoli nisi... raje pusti vse skupaj in pojdi naprej". Na tem svetu so res eni ljudje "brez" časti.

Človek, ki je svoboden (brez velikih problemov), bo v bilokakšni dejavnosti bolj uspešen (tudi dvakrat, trikrat ali večkrat bolj uspešen). In dobri medčloveški odnosi človeka osvobajajo, med tem ko ga slabi zaustavljajo... lahko pa tudi omrtvičijo.

No, če smo ravno pri starkah... verjetno bi ji veliko veliko bolj pomagal, če bi ji omogočil/priskrbel sistem, preko katerega bi sama lahko prinesla vrečko do doma. Tako bi se počutila bolj živo. Hočem povedati, da je to, kar vidiš pred trgovino (govorimo o zgornji stvari, ki si jo ti začel), včasih bolj znak trme in naveličanosti.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov