Hitra "izguba živcev"
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- matjazd
- Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2007
trapa napisal/-a:Al pa maš vsega polno rit. Slej ko prej se lahko vsakdo naje' belega kruha in mu začne tudi ta dop*zdevat.
Aha takšna je moja sodelavka. Vsega ima v izobilju, in ker ne ve kaj bi drugega počela tečnari vsakemu posebej za prazen nič. Če ne odreagiramo pa začne že sama nad sabo.
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Yazmeen napisal/-a:U jst se tud najdem v tem Čist preveč hitr se razjezim (sploh zadne čase) in pol ratam živ hudič, pa še energijo mi jemlejo take scene. Se zavedam, da to ni u redu (ne zame, ne za druge!) in se bom tud mogla učit samokontrole.
Evo, sva dve. Čeprou zadnje čase se res probam kontrolirat in za začetek mi gre kr dobro.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
-
_lala_ - Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 9. 2008
zdej mi je počasi usaj malo jasno ...
malo sem o usem tem razmišljala
in ugotovila da se ful hitro razjezim odkar smo se preselili z mamo
t.j. od kar sm spoznala očima in začela živet z njim ...
on ful rad zajebava ljudi. in mene tut non stop.
men je to šlo (in mi še vedno gre) ful na žiwce ...
prva 2 meseca sm ga zelo lahko ignorirala čepraw mi je šlo njegovo
obnašanje DOBESEDNO NA k***c!
zdej.. sm se pa začela pizdit na njega kr enostauno nism več mogla bit tiho..
ko še nism kričala na njega sm se jokala u sobi kr sm mogla uso energijo nekam dat...
zdej pa mi gre tko nažiwce če me kdo zajebava al pa usaj kej reče...
da popizdim vedno!!
vrjetno je to težava!
kaj se vam zdi?
malo sem o usem tem razmišljala
in ugotovila da se ful hitro razjezim odkar smo se preselili z mamo
t.j. od kar sm spoznala očima in začela živet z njim ...
on ful rad zajebava ljudi. in mene tut non stop.
men je to šlo (in mi še vedno gre) ful na žiwce ...
prva 2 meseca sm ga zelo lahko ignorirala čepraw mi je šlo njegovo
obnašanje DOBESEDNO NA k***c!
zdej.. sm se pa začela pizdit na njega kr enostauno nism več mogla bit tiho..
ko še nism kričala na njega sm se jokala u sobi kr sm mogla uso energijo nekam dat...
zdej pa mi gre tko nažiwce če me kdo zajebava al pa usaj kej reče...
da popizdim vedno!!
vrjetno je to težava!
kaj se vam zdi?
-
_lala_ - Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 9. 2008
jullia_ napisal/-a:Meni se zdi to kar smiselna razlaga. Napeta si zaradi situacije doma, jezo pa stresaš drugje.
kaj da nardim z očimom?
tut mami sm že rekla nej mu reče nej neha zajebavat
in me sprauljat ob žiuce ampak ne pomaga nič :S
tut njemu sm rekllaa
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Kolko pa si stara ? Ker če si pounoletna, bi najbrž lahko šla živet kam drugam ( k babici npr. ), če ti je tolko težko.
Najboljše bo, da se usi usedeste in očimu poveš, da te moti njegov način komuniciranja s tabo. Naprej pa je odvisno od vseh vas.
Dost sreče.
Najboljše bo, da se usi usedeste in očimu poveš, da te moti njegov način komuniciranja s tabo. Naprej pa je odvisno od vseh vas.
Dost sreče.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
p!ka napisal/-a:Kolko pa si stara ? Ker če si pounoletna, bi najbrž lahko šla živet kam drugam ( k babici npr. ), če ti je tolko težko.
Dost sreče.
Idealiziraš... Vsi se vsesti in pogovoriti ponavadi ne deluje; starega psa ne moreš naučiti novih trikov. Selitev se mi zdi preveč drastična in nerealna.
_lala_, edino na kar res lahko vplivaš, si ti sama. Sprejmi, da je očim takšna oseba, kot si je sam izbral da bo in kljub temu, da se grdo obnaša zaradi osebnih frustracij, ki jih ne zna drugače razreševati - to ni tvoja skrb. Ker mu pri tem pač ne moreš pomagati. Kar lahko narediš je to, da te takšne zadeve ne ganejo. Torej ne kriči nanj, ne zmeči mu v obraz vsega, kar si misliš o njem, ampak preprosto vedi, da to ni vredno tvojega časa in sekiranja. Ko začne z zajebavanjem mu lahko poveš, če lahko prosim neha z žalitvami, ker ti ni do poniževanja sebe in če ne konča, se pač mirno vstaneš in odstraniš iz sobe.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
O fak, a ni tle nobena vsaj malo skalmirana? A nima nobena malo bolj umirjenih živcev?
Raznih stvari ni treba jemat tako resno... Lahko obrneš vse v svojo prid. V vsem najdeš neki pozitivnega... Meni to uspeva, in se zaradi tega redkokdaj znerviram...
Mam tud enga takega frenda, ki je najbolj živčna oseba, kar jih poznam... In razjezi se za vsako stvar... Včasih se kr bojim, kaj mi bo nrdu, ker je res nevaren ob takih trenutkih... In potem ko vidi mene, ki sem čisto mirna, se razjezi še bolj (ja...velikokrat grem ljudem na živce s svojim mirnim obnašanjem ...).
Raznih stvari ni treba jemat tako resno... Lahko obrneš vse v svojo prid. V vsem najdeš neki pozitivnega... Meni to uspeva, in se zaradi tega redkokdaj znerviram...
Mam tud enga takega frenda, ki je najbolj živčna oseba, kar jih poznam... In razjezi se za vsako stvar... Včasih se kr bojim, kaj mi bo nrdu, ker je res nevaren ob takih trenutkih... In potem ko vidi mene, ki sem čisto mirna, se razjezi še bolj (ja...velikokrat grem ljudem na živce s svojim mirnim obnašanjem ...).
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Flegmatiki znate nam bolj vzkipljivim ljudem še bolj pokrov dvignit, ja.
Vse kul, eni pač hitreje popizdimo. Ampak ne tega "temperamenta" smatrat za nekaj hudo pozitivnega. Ognjevitost je zaželena samo kot karakteristika glavne junakinje v romanu iz 18. stoletja, v resničnem življenju se temu reče vzkipljivost in se šteje za značajsko napako.
In ne mislit, da je to kakšen izgovor za znašanje nad nič hudega slutečimi mimoidočimi. To, da človek hitreje izgubi živce, samo pomeni, da se mora naučit kontrolirat svojo jezo, nejevoljo in živčnost.
MilyWay se je verjetno sposobna takoj lotit vsake težave in jo rešit, jst rabim pa najprej pol ure, da se skuliram in se nato lotim problema. Ampak to ne pomeni, da bom šla vpit nad sogovornikom in se ga po možnosti še fizično lotila. Umaknem se, pretuhtam zadevo in nato pridem nazaj.
Vse kul, eni pač hitreje popizdimo. Ampak ne tega "temperamenta" smatrat za nekaj hudo pozitivnega. Ognjevitost je zaželena samo kot karakteristika glavne junakinje v romanu iz 18. stoletja, v resničnem življenju se temu reče vzkipljivost in se šteje za značajsko napako.
In ne mislit, da je to kakšen izgovor za znašanje nad nič hudega slutečimi mimoidočimi. To, da človek hitreje izgubi živce, samo pomeni, da se mora naučit kontrolirat svojo jezo, nejevoljo in živčnost.
MilyWay se je verjetno sposobna takoj lotit vsake težave in jo rešit, jst rabim pa najprej pol ure, da se skuliram in se nato lotim problema. Ampak to ne pomeni, da bom šla vpit nad sogovornikom in se ga po možnosti še fizično lotila. Umaknem se, pretuhtam zadevo in nato pridem nazaj.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
Glede živčnosti pa tko... Dokler so drugi zaradi tvojega temperamenta varni (če se ne znašaš nad njimi), jaz ne vidim v tem nič narobe... Premisli sam, ne zamorit še drugih ljudi s tvojim obnašanjem... In ko si pripravljen ponovno na okolico, se vrni...
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
Jaz sem po naravi 80% kolerika, 10% sangvinika in ščepec melanholika ter flegmatika.
Včasih sem bil izredno hitro vzkipljiv in neučakan...čez čas pa dojameš da s takim delovanjem nikamor ne prideš in da z glavo skozi zid ne moreš...tako da sedaj dam vse od sebe in pač sprejmem, da nekatere stvari rabijo čas da dozorijo...ne moreš semena vreči na zemljo in ves živčen čakati ob njem in se dreti nanj in mu ukazovati, da naj že končno požene bilko.
Seveda pa še vedno vztrajno zalivaš in upaš da bo super vzklilo in prineslo slstne sadeže.
Mislim, da je hitra vzkipljivost znak nezmožnosti nadzorovanja svojih čustev in izguba energije za brez veze. Soočiš se s situacijo ki je na pladnju in jo pač rešiš...ni druge...z živčnostjo človek samo pokaže nemoč nad situacijo in skuša izsiliti nekaj
Včasih sem bil izredno hitro vzkipljiv in neučakan...čez čas pa dojameš da s takim delovanjem nikamor ne prideš in da z glavo skozi zid ne moreš...tako da sedaj dam vse od sebe in pač sprejmem, da nekatere stvari rabijo čas da dozorijo...ne moreš semena vreči na zemljo in ves živčen čakati ob njem in se dreti nanj in mu ukazovati, da naj že končno požene bilko.
Seveda pa še vedno vztrajno zalivaš in upaš da bo super vzklilo in prineslo slstne sadeže.
Mislim, da je hitra vzkipljivost znak nezmožnosti nadzorovanja svojih čustev in izguba energije za brez veze. Soočiš se s situacijo ki je na pladnju in jo pač rešiš...ni druge...z živčnostjo človek samo pokaže nemoč nad situacijo in skuša izsiliti nekaj
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
^^
Evo, bravo.
Dodala bi samo še, da je pomembno (verjetno), če imaš temperament kolerika ali pa da si samo živčen (ne glede na tip), da si izbereš nek hobi, kjer to sitnobo (agresijo) sprostiš na plano, po možnosti konstruktivno.
Vpliv pa imaš, kot je napisala že g00fy, najprej samo nase. Torej - sebe spraviš v red. In ko sebe spraviš v red, obstaja velika verjetnost, da bodo tudi odzivi okolice drugačni. Življenje bo postalo lepše, manj živčno, bolj v tvojih rokah.
Evo, bravo.
Dodala bi samo še, da je pomembno (verjetno), če imaš temperament kolerika ali pa da si samo živčen (ne glede na tip), da si izbereš nek hobi, kjer to sitnobo (agresijo) sprostiš na plano, po možnosti konstruktivno.
Vpliv pa imaš, kot je napisala že g00fy, najprej samo nase. Torej - sebe spraviš v red. In ko sebe spraviš v red, obstaja velika verjetnost, da bodo tudi odzivi okolice drugačni. Življenje bo postalo lepše, manj živčno, bolj v tvojih rokah.
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
Tysia napisal/-a:^^
S seksom
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov