Hipnoza in hipnotiziranje ljudi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
- Kraj: Ljubljana
Marsikdo jecljanje že od rane mladosti uporablja za pridobivanje časa za odgovor. To izkoriščanje kasneje postane tako samoumevno in zabetonirano, da človek pač misli, da je neodpravljivo in jeclja potem celo življenje. Čeprav se mi zdi, da je vzrok za jecljanje dokaj "beden" in zlahka odpravljiv če se ga loti pravilno.
-
Short - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 11. 2007
Hmm, zanimiva tema. Res je neverjetno kaj vse so sposobni naši možgančki.
Mene ena stvar zanima. Npr. ali je mogoče s hipnozo priklicati v spomin nekaj kar se je zgodilo pred parimi dnevi? Npr. moja mami je imela pred dnevi prometno nesrečo in je povzročitelj pobegnil... je pa ene 2x prebrala njegovo registrsko ampak je pol pozabila. Recimo, a bi se dalo zdej s hipnozo priklicati registrsko iz njene glave?
Mene ena stvar zanima. Npr. ali je mogoče s hipnozo priklicati v spomin nekaj kar se je zgodilo pred parimi dnevi? Npr. moja mami je imela pred dnevi prometno nesrečo in je povzročitelj pobegnil... je pa ene 2x prebrala njegovo registrsko ampak je pol pozabila. Recimo, a bi se dalo zdej s hipnozo priklicati registrsko iz njene glave?
- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
No ja, možno je priklicati dogodke, osebe, imena, ki smo jih pozabili... Registrsko? Hm, ne vem no. Odvisno od nje namreč. Če je v splošnem matematičen tip in si zapomni številke, potem bi se dalo, ni pa seveda nujno... Obstaja pa nevarnost, da bi si možgani registrsko enostavno izmislili, samo da bi zadovoljili potrebo. Posebej če hipnotizer preveč vrta, ti se ne moreš spomnit. To so pač tisti "false memories".
-
Lopatka - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 11. 2007
Short napisal/-a:Hmm, zanimiva tema. Res je neverjetno kaj vse so sposobni naši možgančki.
V bistvu je takole: Če je videla avto (in registrsko) potem bi se morala spomnit slike, iz katere bi potem prebrala številko. Ampak če se hoče it za dokazovanje kaj takega pri policiji in sodišču, potem bo morala verjetno najet kakšnega sodnega hipnotizerja ali kaj podobnega, da ji ne bojo težili.
Ampak zadeva bi morala vsekakor delovat. Seveda le če so vprašanja pravilno postavljena in ni vodenja ali sugeriranja možnih odgovorov. Enkrat sem gledala celo skripto ameriške policije v kateri so bili opisani protokoli, katerim mora zadostiti sam postopek in kaj vse mora biti narejeno, da se tako pričanje lahko brez skrbi uporabi na sodišču. To pričanje naj bi potem zagovarjal forenzik, ki je usposobljen za uporabo hipnoze in preiskovalnih metod.
- Never-ending-story
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 11. 2007
A bi potem bila hipnoza učinkovita tudi pri "lenobi" oz. pri pomanjkanju motivacije? Recimo, človek bi rad nekaj naredil, ampak se mu ne da začeti s tem. Se da s hipnozo vplivati tudi na to?!
-
azuc@r - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 10. 2007
- Kraj: blizu ljubljane
heh, nevem no, k je bla mami noseča z mano jo je dedi hipnotiziru in tko iz nje izvleku stvari pač, "preverju je če si žena zasluži njegovga sina " ...uglavno to je lahko zlo grdo izkoriščen in o tem pač niam dobrga mnenja in uglavno je sprožu prezgodn porod in s tem določene moje probleme...
zato mi ni to ravno super zadeva, je pa pri določenih stvareh uporabna...tko kot vsaka stvar, dokler ni njen namen izkoriščen pri takih zlobcih...
in uglavno sm se konc septembra zbudila iz kome, pa odnesla kot bi usak samo želel, pa mislm da sm bla u določeni stopnji nekakšne hipnoze, pa mam zdej use popredalčkan
zato mi ni to ravno super zadeva, je pa pri določenih stvareh uporabna...tko kot vsaka stvar, dokler ni njen namen izkoriščen pri takih zlobcih...
in uglavno sm se konc septembra zbudila iz kome, pa odnesla kot bi usak samo želel, pa mislm da sm bla u določeni stopnji nekakšne hipnoze, pa mam zdej use popredalčkan
- norolescentka
- Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: štajerska
js bi se ful rada dala hipnotizirat, da bi se znebila strahu pred pajki( vem da je možno)...pa da bi podzavestno dobila voljo do telovadbe in posledično do manj žretja. a se to tut da?
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
-
jeanitte - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 1. 2006
- Kraj: koroška
norolescentka napisal/-a:js bi se ful rada dala hipnotizirat, da bi se znebila strahu pred pajki( vem da je možno)...
tudi jaz, tudi jaz
čeprav dvomim, da bi si ga pol zaželela za ljubljenčka...
...if there are roses, they will blossom...
- Hypnos
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 9. 2009
Več o hipnozi na tej spletni strani o hipnozi
-
ronyka - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: bogu iza nogu
Chavah napisal/-a:Me pa zanima če lahko človek v hipnozi naredi tudi stvari, ki jih v zavestnem stanju recimo ne bi??? Npr. da bi ubil nekega človeka.
baje da ne...zadnič sem gledala eno oddajo pa so rekl da tut če si hipnotiziran nemorš nardit neki kar drgač nebi
torej se tut takrat držiš nekih svojih moralnih načel
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov