Hipnoza in hipnotiziranje ljudi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Jst sm se zanč "sama" hipnotizirala s pomočjo nekih posnetkov, slušalk in postelje. In ja, to stanje je kot sanjarjenje, ni zdej to, da si kr zombi. Samo ful se poglobiš vase, pa umiriš se, srčni utrip se ti upočasni. Priporočam Ampak to mi je uspel samo prvič 2x, tretjič se nism mogla dost skoncentrirat.
- petkka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 9. 2009
Bloodelf napisal/-a:Moj brat je hodil v tujino na neke hipnoze, ker je od malega jecljal... in po treh "seansah" se mu je stanje ful izboljšalo... potem je zadevo čez pol leta ponovil in zdej nič več ne jeclja! Doma kar nismo mogli verjet, ker smo že vse probali, pa nič ni pomagalo.
jaz imam enako težavo in me bolj natančno zanima to zdravljenje. Kje tako hipnozo izvajajo? Jo tudi pri nas? Kakšna je cena? Lahko tudi na zs.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
sončk napisal/-a:Jst sm se zanč "sama" hipnotizirala s pomočjo nekih posnetkov, slušalk in postelje. In ja, to stanje je kot sanjarjenje, ni zdej to, da si kr zombi. Samo ful se poglobiš vase, pa umiriš se, srčni utrip se ti upočasni. Priporočam Ampak to mi je uspel samo prvič 2x, tretjič se nism mogla dost skoncentrirat.
res al kaj? pa si prepricana da ni blo to pac sam to da si se lepo ful sprostila, neke vrste meditacija? k to pol ni ravno hipnoza...
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
Jaz bi se pa dala hipnotizirat enkrat, sam skrbi me da bi lohk to kdo kej izkoristil. Pač tisti, ki hipnotizira, bi mu morala zaupat da bi se pustila...
-
borboletta - Debatorica
- Na forumu od: 19. 8. 2006
A je kdo gledal film Hipnoza (igra Kevin Bacon)? ...no, mene je kr ornk strah, da se mi kej tacga nardi...čeprov vem, da je to samo film.
Drgač pa že več let z mojim razmišljava, da bi se jst dala hipnotizirat, ker se za vsak drekec ustrašm. To ni mišljeno, da se nečesa bojim, ampak npr. če neki delam in mi kdo pride za hrbet, al pa da mi sred belga dneva na vrtu reče "BUU!!"...tolk me prestraši, da se začnem kr trest in jokat. Najhujš pa je, ko se to nekomu zdi smešno in zanimivo!?
Drgač pa že več let z mojim razmišljava, da bi se jst dala hipnotizirat, ker se za vsak drekec ustrašm. To ni mišljeno, da se nečesa bojim, ampak npr. če neki delam in mi kdo pride za hrbet, al pa da mi sred belga dneva na vrtu reče "BUU!!"...tolk me prestraši, da se začnem kr trest in jokat. Najhujš pa je, ko se to nekomu zdi smešno in zanimivo!?
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
- žab'ca
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 9. 2009
se morm tut js strinjat s tem!
npr. če neki delam in mi kdo pride za hrbet, al pa da mi sred belga dneva na vrtu reče "BUU!!"...tolk me prestraši, da se začnem kr trest in jokat. Najhujš pa je, ko se to nekomu zdi smešno in zanimivo!? [/quote]
js sm razčistla sama s sabo, to so eni strahovi, neki k se ti je v otroštvu dogajal, kar te je strašil in to maš zdj v podzavesti. skos si v eni napetosti in ne morš bit čist sproščen. sm pa slišala da ta hipnoza ful pomaga in da se folk kr zjoka na teh terapijah pa dobr je če pomaga!
npr. če neki delam in mi kdo pride za hrbet, al pa da mi sred belga dneva na vrtu reče "BUU!!"...tolk me prestraši, da se začnem kr trest in jokat. Najhujš pa je, ko se to nekomu zdi smešno in zanimivo!? [/quote]
js sm razčistla sama s sabo, to so eni strahovi, neki k se ti je v otroštvu dogajal, kar te je strašil in to maš zdj v podzavesti. skos si v eni napetosti in ne morš bit čist sproščen. sm pa slišala da ta hipnoza ful pomaga in da se folk kr zjoka na teh terapijah pa dobr je če pomaga!
živeti in se ne obremenjevati z drugimi!
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
red_rose napisal/-a:
res al kaj? pa si prepricana da ni blo to pac sam to da si se lepo ful sprostila, neke vrste meditacija? k to pol ni ravno hipnoza...
Ne, to JE hipnoza. Tista hipnoza, ki je v filmu "Hipnoza" s Kevinom Baconom je navaden bulšit Hipnoza je dejansko stanje, podobno sanjarjenju. Meditacija, ja, sam da te vodi nekdo drug. Hipnotist vas v bistvu ne rabi "zbudit" na koncu, ker se itak vsak človek po minutki ali dveh zbistri. Ampak vseen odštevajo in ti rečejo, da se zbudiš, ker večina ljudi tega ne ve.
Kako vem, da je bla hipnoza? Nisem mogla odprt oči, tud če sm probala (hipnotist reče, da probaš), in pa brez razloga so mi začele lit solze.
-
borboletta - Debatorica
- Na forumu od: 19. 8. 2006
žab'ca, sej mi2 s fantom sva se že pogovarjala o tem zakaj tako odreagiram, in edino kar se res spovnm kot včeraj, je dogodek, ko mi je dobesedno v obraz eksplodirala past za voluharje. (to ima tako močan pritisk, da ko se voluhar dotakne tega, ga ta pritisk raztrga na koščke...tako nekako)
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
-
Liefde - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 10. 2009
- Kraj: Nizozemska
Hipnoza je stanje spremenjene zavesti, ki vsebuje usmerjeno pozornost, povečano zavestnost in koncentracijo. V hipnozi ne spiš, ampak si v stanju intenzivne relaksacije, v katerem lahko podzavest kreativno odgovarja na sugestije.
Je naravno ponavljajoči se fenomen, ki ga je doživel že vsakdo v različnih vsakodnevnih situacijah (na primer, poslušanje glasbe, avtomatična vožnja...).
Sami se podzavestno hipnotiziramo, ko si ponavljamo, da ne moremo shujšati, nehati kaditi... Tudi mediji (televizija, oglasi), politiki in učitelji na nas pogosto hipnotično vplivajo.
Hipnotizerju pa nisem še nikoli šla.
Je naravno ponavljajoči se fenomen, ki ga je doživel že vsakdo v različnih vsakodnevnih situacijah (na primer, poslušanje glasbe, avtomatična vožnja...).
Sami se podzavestno hipnotiziramo, ko si ponavljamo, da ne moremo shujšati, nehati kaditi... Tudi mediji (televizija, oglasi), politiki in učitelji na nas pogosto hipnotično vplivajo.
Hipnotizerju pa nisem še nikoli šla.
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov