Hec med resnim pogovorom

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali je hec med resnim pogovorom primeren?

Da
5
25%
Ne
15
75%
Skupaj glasov : 20

funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 15. Jun. 2010 17:39

claire napisal/-a:
funny baby napisal/-a:..se ni zgodilo prvic.
Se je pa ze nekajkrat zgodilo, da mi je rekel naj pazim na besede. Pa v bistvu nikoli nisem nikomur nic takega rekla,

mislim... gliha skup štiha. samo to lahko rečem. torej tudi ti nisi ravno objektivna pri izbiranju besed. on bi pa moral biti. tudi on je tebi to poedal (kot ti njemu), pa se tebi to ne zdi "nič takega". zakaj bi se pa njemu moralo zdeti, ko mu ti to rečeš, glede na to, da tudi ti očitno ne odnehaš, če ti je treba večkrat povedati, da ne znaš izbirati besed.
in če si njega opisala z egoistom, si s tem tudi sebe začrtala.

Kdo je rekel, da dejansko ne znam izbirati besed? To mi je rekel samo on, drugi nikoli. Nekaj ni tako kot bi hotel on pa rece naj pazim na besede. Saj smo veckrat v druzbi, pa samo on kdaj rece naj pazim na besede, vsi ostali ga pa zacudeno pogledajo, ces: "Kaj pa je takega rekla?" Vsi se zavedajo, da nisem nic slabega rekla, samo on vidi nekaj cesar ni.
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 15. Jun. 2010 17:56

A ja, pa btw, zajebavati se o bolezni ali pa o necem kar ze samo po sebi ni resno je razlika. Vsaj to pa razlikujem in se niti ne hecam v neprimernih trenutkih.
Res pa je, da ne znam izbirati besed, ko me nekdo ze razjezi in se vztraja cetudi ga prosim naj neha.

Zato sem pa odprla temo, da bi slisala se druga mnenja. Ne gre samo za mojo zgodbo, na splosno ali je zajebavanje v takem pogovoru kot sem ga opisala primerno?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 15. Jun. 2010 18:00

Jah, spet odvisno od okoliščin. Hecanje glede angine je malo drugačno, kot če govorimo o multipli sklerozi.
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 15. Jun. 2010 18:14

jullia_ napisal/-a:Jah, spet odvisno od okoliščin. Hecanje glede angine je malo drugačno, kot če govorimo o multipli sklerozi.

...
Zadnjič spremenil funny baby, dne 26. Avg. 2015 21:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 15. Jun. 2010 18:36

V tem primeru mene sploh ne bi bilo treba opozarjat, naj se ne hecam, ker se itak ne bi.
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 16. Jun. 2010 7:19

Mislim, da se večina folka začne hecat med resnimi pogovori, ker jih zagrabi panika zaradi nastale situacije/pogovora in je to nek njihov način obrambe pred soočenjem (z resnico, težko temo, dejstvi ...)

Kakšen hec lahko zelo sprosti napetost, večina pa lahko sogovornika v takem primeru celo užali. Če se že greš hecanje med resnim pogovorom rabiš super-dober občutek za ljudi in njihova čustva, da veš ali bodo moment in besede prave, ali ne.

Pri boleznih se mi pa hecanje zdi neumesno, ampak je verjetno le reakcija na strah in izogibanje dejstvom.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 16. Jun. 2010 9:43

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 21:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 16. Jun. 2010 10:26

Matr maš bedne komentarje, prov...ne vredne branja zadnje čase, samo podjebavanje, pametvanje..na nivoju otroka. Ja, napisala je kako se nam zdi potem pa povedala svoje mnenje. Veš ljudje lahko imamo različna mnenja in je lahko njej neprimerno, komu drugemu pa primerno in je spraševala, da dobi informacije, če se njej zdi prav ali smao ona pretirava.. :roll:
It was forever..but it didnt last long..
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 16. Jun. 2010 10:31

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 21:23, skupaj popravljeno 1 krat.
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 16. Jun. 2010 17:40

sirova štručka napisal/-a::lol: res upam, da ni pričakvala, da bo kdo rekel, da je norčevanje in smejanje, ko se pogovarjaš o bolezni, primerno.

če imam jaz bedne komentarje zadnje čase, pomeni, da včasih niso bili bedni, zato sem še vseen na boljšem, ker men so tvoji bedni od skoz ;)

Ojoj, ne nikakor nisem pricakovala, da bo kdo rekel, da je primerno.
Ravno zato pa me zanima, ker on trdi, da je cisto normalno in primerno, pa sem res ze pomislila, ce mu delam krivico, ker sem odreagirala malo preburno, ker ni odnehal.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 16. Jun. 2010 17:52

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 21:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 16. Jun. 2010 18:01

Verjetno je hotla samo razvit debato na to temo. :wink: Meni se zdi čisto kul tema in ne vidim razloga, zakaj bi bilo to neumno vprašanje.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 16. Jun. 2010 18:04

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 21:22, skupaj popravljeno 1 krat.
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 16. Jun. 2010 18:26

sirova štručka napisal/-a:
funny baby napisal/-a:Ojoj, ne nikakor nisem pricakovala, da bo kdo rekel, da je primerno.
Ravno zato pa me zanima, ker on trdi, da je cisto normalno in primerno, pa sem res ze pomislila, ce mu delam krivico.

če nis nikakor pričakvala, da bi loh kdo rekel, da je primerno, čemu si sploh prišla sprašvat?
ok sori, zdej te res na vejce lovim, ampak se mi zdi kr neki, da prideš sprašvat neki kar že tko veš, ker verjetno bo nekaj narobe s tistim, ki se norčuje iz bolezni in ne s tistim, ki se mu norčevanje iz bolezni ne zdi primerno.
in tole se mi zdi, da ne rabiš bit glih glavca, da pogruntaš.

Ja, moje mnenje je, da ni primerno. Nisem pricakovala, da bi kdo rekel, da je primerno, ampak kot vidimo so tudi taki, ki mislijo, da je.
Temo sem pa odprla predvsem zato, kot sem ze rekla, da bi dobila mnenje drugih, ker sem mislila, da mu morda delam krivico in sem preburno odreagirala in je v bistvu (po njegovem mnenju) cisto primerno.
In se enkrat, ne gre samo zame, ampak na splosno.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]