Fizično in psihično nasilje

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

barbySSS
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbySSS » 06. Jan. 2011 9:31

Lej tkole pravjo, ko punco prvič fant udari je boga, ko jo drugič je neumna.
Čeprav po eni strani razumem tvojo situacijo in vrjamem da je nam lazje tebi solit pamet, kot pa to dejansko naredit. Ampak kljub temu ti svetujem, da se cimprej poberi stran od njega. On se ne bo spremenu. Bodo obdobja, ko bo bolj nasilen in bodo obdobja ko bo manj. Nikoli pa ta odnos ne bo funkcioniral. On ni samo nasilen, ampak tudi posesiven. To da nadzoruje vsak tvoj korak ( telefon, internet,...)...to ni dokaz ljubezni ( čeprav si v najstniskih letih to tko razlagamo). Ljubosumlje v majhni meri mora obstajat,, ampak omejevanje svobode partnerju in posledično kaznovanje, pa je daleč od tega.
Ne vem kasen imas odnos s starsi, ampak jaz mislim, da bi se morala z njimi pogovorit in naj ti oni pomagajo. Ce se starsi ne razumes se obrni na prijateljico ali na strokovno pomoč, kot so ti svetovali ze drugi.
Dobila sem obcutek, da si se zelo mlada in res te nima cesa bit strah. Strah te je lahko edino tega, da ostanes v tej zvezi. To je samo eno tezje obdobje v tvojem lajfu in vrjemi, da zdaj lahko se vse spremenis. Tezje bo ko bo med vama otrok. Glede na to, da nimas sluzbe, bos financijsko cisto odvisna od njega. S tabo bo lahko manipuliral po mili volji. Zdej moras poskrbeti sama zase, če pa bi imela še otroka, pa je vse skupaj tezje. Ceprav ni nemogoče.
Ce gres stran od njega ti bo tezko max. pol leta, če ostanes .....ves kaj imas pred sabo. Zberi pogum, ne zasluzis si takega zivljenja.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 06. Jan. 2011 12:07

pa po možnosti objavi ime in priimek, da bomo vsi vedli kdo je ta boječka, ki ženske tepe. :evil:
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Shivers*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Shivers* » 06. Jan. 2011 12:33

Spet ena baraba, ki misli, da je dec, če izvaja nasilje nad ženskami!

Lej punca, kot že sama dobr veš ČIMPREJ POJDI! zberi moč, itak zmoreš!! NIHČE ampak res NIHČE te nima pravice ustrahovat, izvajat psihično ali fizično nasilje nad tabo- takih zgodb je vse preveč!!!!

Sploh ne razumem, kako lahko dopustiš da ima popoln kontrol nad tabo, vse ti nadzira, nikamor ne pusti? A si se mu kdaj uprla? Si mu kdaj rekla "lej dost te mam, pravic imam iti kamorkoli želim, pravico imam uporabljati telefon,..."??

Ta tip rabi pomoč, strokovno, sam ne bo nič naredu, ampak bo samo še slabše.. saj veš koliko je takšnih zgodb, kjer ženska misli, da bo nekoč boljše pa NI! NIKOLI NI!

Ta tip je en navadn papak, ki misli da je car če se spravi nad punco, v bistvu pa stisne rep med noge, ko se je treba spraviti na sebi enakega!

Želim ti da zbereš moč, ČIMPREJ da spokaš stran, enkrat ko bo trezen mu povej kaj te moti, povej da dejansko izvaja nasilje nad tabo (mogoče tega sploh on ne opazi) povej da ne zdržiš več in da greš! In pazi, da te ne bo poskušal pregovoriti, ostani močna in trdna in pojdi!!! NAJ TE NE PREGOVORI, ne mu nasedati!!!
In še to, bog ne daj da imata otroka, ker pol boš pa res najebala, ko ti bo hotu še otroke vzet pa si bosta morala še skbništvo deliti..jao :mad:

V glavnem ti mu povej kaj te moti, reč da ne moreš več, probi mu tud predlagat naj gre in najde pomoč, ker drugače bo vedno nasilen in obsesiven, ker to da ga moraš vprašati za dovoljnejne ter da ti kontrolira računalnik NI normalno!
VSO SREČO!!!! in še to; nisi copata, si ženska k si zasluži normalno življenje, pusti strah za sabo naj te strah ne ovira in POJDI!
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 06. Jan. 2011 13:35

Punca, kaj še delaš z njim?

Neka meja mora obstajat, do katere fant lahko gre. Ko je preveč je preveč in je treba enostavno vse pustit in it naprej, ne glede na razlog, zakaj še vztrajaš z njim.
Uporabniški avatar
lovefrance
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lovefrance » 06. Jan. 2011 13:58

se strinjam! Tale fant je zdaaaaaleč prestopil meje "ljubezni" :x RUN RUN RUN :!:
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 06. Jan. 2011 15:45

vania napisal/-a:ko se začne imaš upanje in verjameš da se bo to nehalo, da je samo slabo obdobje, fleš ki bo minil. verjameš in zaupaš osebi ki jo imaš rad. zdaj se je use spremenilo v nekakšno odvisnost. ampak, da me ne boš narobe razumela, ne v odvisnost od tepenja. od osebe, ki ti daje pozornost in ki ti je vzela več kot leto dni lajfa.
sem pa bila naivna ja. drugače do tega nebi prišlo.

NE. pri nasilju se (vsaj pri meni) vse neha. nobenega upanja, odpuščanja itd. ko enkrat tako nizko pade, da se nad tabo fizično znese, so vse obljube in prošnje larifari.
več kot leto lajfa ni NIČ. sploh pa naj bi se to začelo po 5 mesecih - kaj si mu bila ti takrat dolžna, da si ostala z njim?
moje laično mnenje je, da sta oba psihična bolnika.

če si prišla sem gor po tolažbo in pomilovanje, ok. beri odgovore, se smili sama sebi in čakaj na 5min ko vama bo lepo. tud če ti 100 ljudi tukaj napiše da pojdi stran, ne boš nič naredila dokler ne boš sama pri sebi razčistila.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
vania
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a vania » 06. Jan. 2011 17:33

rinca napisal/-a:
vania napisal/-a:ko se začne imaš upanje in verjameš da se bo to nehalo, da je samo slabo obdobje, fleš ki bo minil. verjameš in zaupaš osebi ki jo imaš rad. zdaj se je use spremenilo v nekakšno odvisnost. ampak, da me ne boš narobe razumela, ne v odvisnost od tepenja. od osebe, ki ti daje pozornost in ki ti je vzela več kot leto dni lajfa.
sem pa bila naivna ja. drugače do tega nebi prišlo.

NE. pri nasilju se (vsaj pri meni) vse neha. nobenega upanja, odpuščanja itd. ko enkrat tako nizko pade, da se nad tabo fizično znese, so vse obljube in prošnje larifari.
več kot leto lajfa ni NIČ. sploh pa naj bi se to začelo po 5 mesecih - kaj si mu bila ti takrat dolžna, da si ostala z njim?
moje laično mnenje je, da sta oba psihična bolnika.

če si prišla sem gor po tolažbo in pomilovanje, ok. beri odgovore, se smili sama sebi in čakaj na 5min ko vama bo lepo. tud če ti 100 ljudi tukaj napiše da pojdi stran, ne boš nič naredila dokler ne boš sama pri sebi razčistila.

lej, super da si tko odločna in samozavestna in oh in sploh. zlo uredu za tebe! ma ne me primerjat s psihičnim bolnikom. raje bod tiho pa obdržiu kak koment zase. ja iščem mogoče neke vrse tolažbo, razumevanje...sem hotala samo da mi drugi potrdijo da je okej d ga pustim in pač nasvete drugih punc kaj bi one v takem primeru nardile. najmanj pa sem pričakovala očitanje, res. sej sm si sama kriva očitno k sm dopustila d je pršlo do tega. ma od zdej naprej se čem rešit tega, kar je čist dost zajebano.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 06. Jan. 2011 17:37

^^super, da se zavedaš, da se moraš nujno čim hitreje odstranit od tega človeka; problem je, ker je vidt, kot da skušaš opravičevat njega & njegovo obnašanje ("ja, ko si zaljubljen upaš..").
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 06. Jan. 2011 20:17

pust ga,pejt na policijo

poznam ene par primerov v okolici,nikol se ne konča lepo za žensko
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
ognjena
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a ognjena » 06. Jan. 2011 23:34

Js te razumem. vem da verjameš da mu je žal. in res mu je žal. najbrž se v nekem delu sebe zaveda da počne narobe ampak vseeno si ne more pomagati. zato si upam reči da nekaj z njim ni vredu, da je imel takšen vzgled v otroštvu ali pa je doživel dosti hudega, da se sedaj ne more kontrolirati. pravkar sem sama pustila takšnega kot je on...moji stavki, ki me prepričujejo pri tem, da vztrajam stran od njega:
1. nisem jaz kriva za njegove težave/duševne stiske
2. jaz ga ne bom mogla tega 'ozdraviti'
3. takšno posesivno/obsesivno obnašanje potrebuje psihiatrično pomoč, ki mu bo nekoč pomagala do lepšega življenja in zdrave zveze
4. njegovega obnašanja mu ne bom mogla nikoli prav zares odpustiti, čeprav sem se sama do tega prepričala (ostaja v podzavesti)
5. najina zveza gre zaradi tega razloga proti prepadu in takšne zveze si ne zaslužim!
6. biti samski pri teh letih je fantastično in imam kup znank ki so privlačne in brihtne pa so samske----ta stan ni povezan s tem da si ti slaba oseba---samo možgane imaš in ceniti se znaš
7. slej ko prej bo prišel mister perfect!
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 07. Jan. 2011 0:10

oja temu tipu mora biti pa res strašno žal. 100% preživlja takšne muke, da ga je potrebno razumet! :cry:
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 07. Jan. 2011 0:11

domov si ga odpel pa ga potolaž! :D
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 07. Jan. 2011 0:30

Z veseljem, ker to si res zasluži en topel objem in lepo besedo!
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 07. Jan. 2011 19:57

najlaži je bit pameten takrat ko nisi v situaciji... :?

vania, glede na to da te prijateljice nočejo vzeti k sebi, vejo kaj se dogaja?
ker če vejo - kakšne klinac prijateljice so to?! :evil:

pa upam da brišeš zgodovino brskalnika, če si prav predstavljam kakšen je tip, vem kako narobe se zna končat če odkrije ta tvoj prispevek...
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
vania
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a vania » 07. Jan. 2011 22:41

najlepša hvala za vse odgovore! hvala vsem ki ste si vzele čas za pisat, čeprav me ne poznate. zelo sem vam hvaležna. pomagale ste mi bolj kot si mislite. dobila sem odgovore in podporo ki sem jo iskala. ko sem brala vaše odgovore, so mi ti dali moč da naredim kar je prav zame, brez oziranja na njega. moram poskrbet zase in končno sem se odločila da grem, prekinem stike in bom pri tem odločna in vztrajna.
iz srca se vam zahvaljujem za nasvete, prijazne besede in podporo!!!

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov