Fizično in psihično nasilje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- vania
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 1. 2011
Pozdravljene,
to temo sem odprla, ker ne vem kam naj se obrnem. ne vem niti če sem zbrala pravi forum ampak bom reskirala, ker se moram razpisat.
imam fanta, skupaj sva že leto in pol. use je bilo popolo prvih pet mesecev, potem pa sem opazila da prepogosto pije alhkohol. po pol leta sem doživela prvi udarec, potem so se ponavljali 2x na mesec. vsakič sem mu odpustila, čeprav sem že po prvem udarcu izguila spoštovanje do njega. potem ko sem dosegla da ni več pil, me je izoliral od vseh mojih prijateljic, družine. moje življenje se je dramatično spremenilo. nisem več družabna oseba, ne hodim več ven, ne grem nakupovat, za vse kar delam rabim njegovo dovoljenje. telefon in računalnik mi nadzira. nobena prijateljica me noče vzet h sebi, ker se bojijo da me bo dobil in bodo tako tudi one oškodovane. noben ne posumi kaj se dogaja, ker se moram ves čas pretvarjat da sem kul. službo sem zgubila zaradi njega, šolo pustila, celo poletje sem hodila okoli v dolgih rokavih da sem lahko skrila modrice. in po vsem tem ima on še vedno moč nad mano in ne upam si stran. ko je trezn in je use uredu se lahko imava super. vem da ni dovol a nikakor ne morem zbrati moči da bi šla proč.
sem izredno družabna in vesela oseba, a on me je spremenil. ne poznam se več. ni me več. samo še z njim sem in obupujem vsak dan. bojim se ostati sama.
zdaj, ko sm se prvič razpisala mi je veliko lažje...
hvala
to temo sem odprla, ker ne vem kam naj se obrnem. ne vem niti če sem zbrala pravi forum ampak bom reskirala, ker se moram razpisat.
imam fanta, skupaj sva že leto in pol. use je bilo popolo prvih pet mesecev, potem pa sem opazila da prepogosto pije alhkohol. po pol leta sem doživela prvi udarec, potem so se ponavljali 2x na mesec. vsakič sem mu odpustila, čeprav sem že po prvem udarcu izguila spoštovanje do njega. potem ko sem dosegla da ni več pil, me je izoliral od vseh mojih prijateljic, družine. moje življenje se je dramatično spremenilo. nisem več družabna oseba, ne hodim več ven, ne grem nakupovat, za vse kar delam rabim njegovo dovoljenje. telefon in računalnik mi nadzira. nobena prijateljica me noče vzet h sebi, ker se bojijo da me bo dobil in bodo tako tudi one oškodovane. noben ne posumi kaj se dogaja, ker se moram ves čas pretvarjat da sem kul. službo sem zgubila zaradi njega, šolo pustila, celo poletje sem hodila okoli v dolgih rokavih da sem lahko skrila modrice. in po vsem tem ima on še vedno moč nad mano in ne upam si stran. ko je trezn in je use uredu se lahko imava super. vem da ni dovol a nikakor ne morem zbrati moči da bi šla proč.
sem izredno družabna in vesela oseba, a on me je spremenil. ne poznam se več. ni me več. samo še z njim sem in obupujem vsak dan. bojim se ostati sama.
zdaj, ko sm se prvič razpisala mi je veliko lažje...
hvala
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
zdej, ko si si olajšala dušo tle na forumu, pa o tem obvesti še koga drugega, ki ti bo verjetno znal bolje pomagati kot mi tle gor.
Sej kaj ti pa nej rečem drugega, kot pa da bejž od njega. Čeprav mi ni jasno, kako lahko enemu človeku sploh dovoliš, da ti to dela in še vstrajaš zraven njega.
Zakaj ne greš domov k staršem?
Sej kaj ti pa nej rečem drugega, kot pa da bejž od njega. Čeprav mi ni jasno, kako lahko enemu človeku sploh dovoliš, da ti to dela in še vstrajaš zraven njega.
Zakaj ne greš domov k staršem?
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. 

-
babygirly* - Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 10. 2010
Pupa, ob branju tvojega posta so me polile solze.
Prosim te, čeprav te ne poznam, imej se rada vsaj toliko in odidi proč preden bo prepozno. Če ne zmoreš sama, se zaupaj staršem ali nekomu, ki ti bo vsaj malo lahko pri tem pomagal.
Želim ti iz srca vse dobro. Pogumno naprej!
Prosim te, čeprav te ne poznam, imej se rada vsaj toliko in odidi proč preden bo prepozno. Če ne zmoreš sama, se zaupaj staršem ali nekomu, ki ti bo vsaj malo lahko pri tem pomagal.
Želim ti iz srca vse dobro. Pogumno naprej!
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Lahko greš proč. Premisli v kakšni situaciji si zdaj in premisli kako se bo ta situacija samo še SLABŠALA. Vedno več bo tepeža, nespoštovanja, ukazovanja in vedno bolj boš zgolj njegova lastnina. Najhuje pa bo, ko boš zanosila in mislila, da zdaj ko boste pa družina bo pa vse svetleče in čudovito, pa ne bo, še hujše bo in na koncu boš imela posrano življenje z nasilnim, posesivnim moškim. Vprašaj se, če se spoštuješ, če boš rekla "ja" in ostala z njim, boš vedela v sebi, da si lažeš. Če bi ti prijateljica povedala isto zgodbo kaj bi ji svetovala? Prosim poišči še kakšno anonimno pomoč, načrtuj, če je treba malce dlje časa, kam in kako boš šla, kako se boš zaščitila, samo..odidi. Ne ostat.
It was forever..but it didnt last long..
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
Ne vem kaj ti rečt, ker eni ljudje so po naravi bolj šibki. ammm, mogoče je treba pač da pride do te točke ko psihično ne boš zmogla več in ti bo počlo in boš takrat šla.
Mislim, da boš potrebovala tudi kako strokovno pomoč. Morala bi se ga nehati bati in postat bolj psihično močna.
Mislim, da boš potrebovala tudi kako strokovno pomoč. Morala bi se ga nehati bati in postat bolj psihično močna.
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Druge so ti že napisale, zakaj moraš nujno iti od njega. Jaz res ne vem, kaj ti ni jasno ... ta človek ti bo uničil življenje. Zdaj te tepe samo občasno, čez nekaj časa se bo pa odločil, da te ne bo več ubogal, kar se alkohola tiče, ali pa te začel tepsti za bedarije. Samo izgini proč od njega, čim prej, tem bolje.
Ne se bati, da te bo našel. Splaniraj, kako boš šla, in potem samo pojdi. Če je potrebno, daj ali pošlji kaki kolegici nekaj kosov obleke, da ne boš odšla samo s tem, kar imaš na sebi. Saj boš še lahko prišla nazaj po stvari (ali jih bo pa kdo drug šel iskat zate), samo če začneš pakirat kufre, bo malo sumljivo.
Kam lahko greš (če k staršem ne moreš): če si iz Ljubljane, je kar nekaj varnih hiš, kamor se lahko zatečeš (pa tudi drugje jih imaš - v vsakem večjem mestu je ena, se mi zdi). V Ljubljani imaš tudi zavod Emma, kjer se ukvarjajo s takimi primeri, kot je tvoj; tam ti bodo po mojem najbolj znali svetovati in te usmeriti.
Predvsem pa prosim, ne vztrajaj s tem tipom niti minuto več.
Ne se bati, da te bo našel. Splaniraj, kako boš šla, in potem samo pojdi. Če je potrebno, daj ali pošlji kaki kolegici nekaj kosov obleke, da ne boš odšla samo s tem, kar imaš na sebi. Saj boš še lahko prišla nazaj po stvari (ali jih bo pa kdo drug šel iskat zate), samo če začneš pakirat kufre, bo malo sumljivo.
Kam lahko greš (če k staršem ne moreš): če si iz Ljubljane, je kar nekaj varnih hiš, kamor se lahko zatečeš (pa tudi drugje jih imaš - v vsakem večjem mestu je ena, se mi zdi). V Ljubljani imaš tudi zavod Emma, kjer se ukvarjajo s takimi primeri, kot je tvoj; tam ti bodo po mojem najbolj znali svetovati in te usmeriti.
Predvsem pa prosim, ne vztrajaj s tem tipom niti minuto več.
Every rose has its thorn
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
morem spet našega prijatla Danea cooka prilimat? Jao punce.
evo izvolte, da ne bote rekle, da sem škrt. sicer ne govori not o tepenju ampak pač vstavi poljubno.
evo izvolte, da ne bote rekle, da sem škrt. sicer ne govori not o tepenju ampak pač vstavi poljubno.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
bučk@ - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 3. 2010
dokler se boš bolj bala ostati sama kot pa človeka ki te psihično in fizično uničuje, ti ni pomoči. vrjemi, da je veliko bolje biti nekaj časa sam kot pa v taki zvezi. pravi moški bo že prišel mimo in to tak, ki te bo spoštoval in ti zaupal. zaenkrat je pa zate najbolje, da spokaš stran. obrni se na nekoga, ki mu lahko zaupaš (starše, prijateljico,...), poberi svoje stvari in pojdi. trajalo bo, da se boš pobrala ampak zdaj je od tebe vse odvisno. če nimaš nikogar, ki ti bi pomagal pojdi na policijo (vrjemi tudi oni pomagajo - je imela prijateljica podoben primer ampak ona je spokala preden jo je prvič udaril), obstajajo društva, varne hiše ki ti bodo tudi pomgale. veliko je ljudi, ki ti lahko pomagaja samo začeti boš morala pa sama. zbrati moraš moč za prvi korak in ne bo lahko ampak se splača!!!
pa srečno!
pa srečno!
...ostani to kar si, v svetu, ki te želi narediti takega kot so vsi drugi...
- vania
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 1. 2011
rinca napisal/-a:ne verjamem. če je pa slučajno res, si si pa kriva sama od trenutka, ko te je 2. udaril. če ti je bolje bit tepena in terorizirana kot ostati sama, pa ne vidim v čem je problem.
ko se začne imaš upanje in verjameš da se bo to nehalo, da je samo slabo obdobje, fleš ki bo minil. verjameš in zaupaš osebi ki jo imaš rad. zdaj se je use spremenilo v nekakšno odvisnost. ampak, da me ne boš narobe razumela, ne v odvisnost od tepenja. od osebe, ki ti daje pozornost in ki ti je vzela več kot leto dni lajfa.
sem pa bila naivna ja. drugače do tega nebi prišlo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov