Finančna omejenost in njen vpliv na posameznika
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 136 prispevkov
• Stran 8 od 10
•
Prejšnja
1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10
Naslednja
- underdogy
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 8. 2008
Pa ni mi jasno od kod ti ideja, da ljudje ki imajo ne cenijo tega (pa ne govorim o primerih ala Paris Hilton ampak o slovenskih razmerah, kjer si taksnih ogromnih dediscin niti predstavljati ne moremo). Ljudje, ki imajo velike hise in jahte so si to v veliki vecini zasluzili z zelo zelo trdim delolm. Njihovi otroci, ki potujejo po Ameriki v D&G hlacah pa so se morali zaradi tega marsikdaj odpovedati kaksni pozornosti. Verjemi, da to znajo cenit. Kaj se pa tice tega bahanja z polno denarnico in nevem kaksnimi znamkami pa sem precej prepricana, da druzina taksnih zivi po principu "jaguar v garazi pa pasteta za kosilo". Ker ce dejansko lahko, nimas nikakersne porebe, da bi to komu pokazal.
In se nekaj, nikoli ne bi trdila, da je sreca odvisna od denarja, ki ga imas na razpolago. Je pa precej lazje bit srecen z placanimi poloznicami med nakupovanjem v Parizu kot pa doma za TV z kalkulatorjem v roki. Pa povej ce ni res?
In se nekaj, nikoli ne bi trdila, da je sreca odvisna od denarja, ki ga imas na razpolago. Je pa precej lazje bit srecen z placanimi poloznicami med nakupovanjem v Parizu kot pa doma za TV z kalkulatorjem v roki. Pa povej ce ni res?
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
^^če je pa kdo tlele zdej kej posplošil, si pa to ti.napisala, si da imajo ljudje jahte, bogastvo in vse, ker so trdo trdo delali.oh please, usi vemo kako dostkrat poteka to trdo delo.Evo, vržem na plan Berluskonija, on ima use use use..P je pridobils trdim trdim trdim delom, kajne?Prosim te!
in če smo že pri posploševanju, naj omenim še to, da je čivava pisala očitno v obliki tistih ki so taki, kot jih je opisala.nevem zakaj si ti zdej užaljena tukej sploh in zakaj se ti mora ona opravičevat ??
če si pa taka kot je opisala, pa jebeš, ne moremo ti pomagat, mnenje je pač mnenje.
in tud men gredo na žiuce taki ljudje, pa nikjer ne diši po nobeni foušiji, ker ćloveku ki ne ceni nikogar in nič, nimam kej bit fouš.
mi gredo pač na jetra, kot tudi prazni bahači v smislu kot si ga opisala s pašteto, zapufan za avto pa do grla.In kaj si naredu?Nč.
Privoščim ljudem denar, ampak na pošten način ne pa v smislu, da si ga je zaslužil na nekem revnem sloju pod sabo, kot se to dandanes počne.
in tud doma s kalkulatrojem v roki in pred televizijo zna bit precej lepo.Samo kukr si sam ustvariš use skupaj
kako name vpliva finančna omejenost?
jah, tkole je.načeloma nekej ne vpliva fuul, razen če mam kakšno ibr večlko željo nekej kupt.V tem primeru se potem lotm al šparanja al se česa druzga domislim (legalnega afkors) da si pač to stvari lahko privoščim.Metala ob tla se ne bom, če si je ne bom mogla privoščiti.nekako sembla vzgojena na tak način, da pač razumem dejanska finančna stanja in nekak ne pretiravam in se ne mečem ob tla, ko hočem kej met.seveda pa je res to, da me usakič zasrbijo prsti po šopingu lih takrat ko nimam denarja za ta namen.Ko ga pa mam, se mi pa ponavad ne da
je pa tko.Ljubezni se ne da kupt z denarjem in ljubezen je zame (seveda vključno z zdravjem) najpomembnejša.Ker ljubezen daje tiste prave in večne filinge.Jst grem lahko u šoping in sm dva dni vesela tistih dveh majčk, ampak ta filing veselja potem izgine.Če imaš pa nekoga zraven sebe ki te ima rad in ki ga imaš ti rad, je pa, kot pravijo v reklami, neprecenljivo.In ravno iz tega izhaja tudi popoln romantični vikend v dvoje, doma, zraven radiatorja, jaz in on, kašen vinček,stiskanje itn...In tega noben denar tega sveta in noben Pariz ne more nadomestiti!
in če smo že pri posploševanju, naj omenim še to, da je čivava pisala očitno v obliki tistih ki so taki, kot jih je opisala.nevem zakaj si ti zdej užaljena tukej sploh in zakaj se ti mora ona opravičevat ??
če si pa taka kot je opisala, pa jebeš, ne moremo ti pomagat, mnenje je pač mnenje.
in tud men gredo na žiuce taki ljudje, pa nikjer ne diši po nobeni foušiji, ker ćloveku ki ne ceni nikogar in nič, nimam kej bit fouš.
mi gredo pač na jetra, kot tudi prazni bahači v smislu kot si ga opisala s pašteto, zapufan za avto pa do grla.In kaj si naredu?Nč.
Privoščim ljudem denar, ampak na pošten način ne pa v smislu, da si ga je zaslužil na nekem revnem sloju pod sabo, kot se to dandanes počne.
in tud doma s kalkulatrojem v roki in pred televizijo zna bit precej lepo.Samo kukr si sam ustvariš use skupaj
kako name vpliva finančna omejenost?
jah, tkole je.načeloma nekej ne vpliva fuul, razen če mam kakšno ibr večlko željo nekej kupt.V tem primeru se potem lotm al šparanja al se česa druzga domislim (legalnega afkors) da si pač to stvari lahko privoščim.Metala ob tla se ne bom, če si je ne bom mogla privoščiti.nekako sembla vzgojena na tak način, da pač razumem dejanska finančna stanja in nekak ne pretiravam in se ne mečem ob tla, ko hočem kej met.seveda pa je res to, da me usakič zasrbijo prsti po šopingu lih takrat ko nimam denarja za ta namen.Ko ga pa mam, se mi pa ponavad ne da
je pa tko.Ljubezni se ne da kupt z denarjem in ljubezen je zame (seveda vključno z zdravjem) najpomembnejša.Ker ljubezen daje tiste prave in večne filinge.Jst grem lahko u šoping in sm dva dni vesela tistih dveh majčk, ampak ta filing veselja potem izgine.Če imaš pa nekoga zraven sebe ki te ima rad in ki ga imaš ti rad, je pa, kot pravijo v reklami, neprecenljivo.In ravno iz tega izhaja tudi popoln romantični vikend v dvoje, doma, zraven radiatorja, jaz in on, kašen vinček,stiskanje itn...In tega noben denar tega sveta in noben Pariz ne more nadomestiti!
-
čivava - Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 11. 2007
glede luksuznega avtomobila v garaži in paštete bi samo tole...
Npr. ti si kupiš nek avto, potem pa pašteta za kosilo..... ja ja s tem bi se sam metala ven, kolk maš vsega, tukej jest vidim samo fovštarijo na soseda- nekoga, ki pa ima avto da se reče in kosilo -->ne pašteta
Tukej se gre, da se nekdo samo pokaže, potem pa strada,ker se preveč ven meče. In to je zame fovšarija....!!!!
Taki kot smo mi, ki nimamo tolk pod pavcem, bomo pa zadovolni z navadnim avtom, ki bo nas lih tko lahko pripeljav do cilja, in si bomo, ko bo to mogoče tud kakšno dobro kosilo privoščili v kakšni okrepčevalnici, in doma bo vedno dobro kosilo. Takšni se pa ne bahamo in nismo nikomur nič fovš....
Se pa z vsako besedo strinjam s *purple*... Se vidi da ve, kdo je človek ki zna ceniti, in kdo ni...
Npr. ti si kupiš nek avto, potem pa pašteta za kosilo..... ja ja s tem bi se sam metala ven, kolk maš vsega, tukej jest vidim samo fovštarijo na soseda- nekoga, ki pa ima avto da se reče in kosilo -->ne pašteta
Tukej se gre, da se nekdo samo pokaže, potem pa strada,ker se preveč ven meče. In to je zame fovšarija....!!!!
Taki kot smo mi, ki nimamo tolk pod pavcem, bomo pa zadovolni z navadnim avtom, ki bo nas lih tko lahko pripeljav do cilja, in si bomo, ko bo to mogoče tud kakšno dobro kosilo privoščili v kakšni okrepčevalnici, in doma bo vedno dobro kosilo. Takšni se pa ne bahamo in nismo nikomur nič fovš....
Se pa z vsako besedo strinjam s *purple*... Se vidi da ve, kdo je človek ki zna ceniti, in kdo ni...
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
Sam NIA, če bi jst mela tuk dnarja npr. 20.000€ bi jih rajš u neki uložila pa mesečno vn vlekla obrsti..pa bi se mi dnar obračou(večou)+auto bi odplačvala in mela bi ga Znajdt se je treba..mislm, da s krediti in podobnimi stvarmi ne morš sam neg. gledat
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
- underdogy
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 8. 2008
Purpe - res ne razumem zakaj se eni tolazijo z taksnimi banalnimi stvarmi v smislu "tisti ki imajo neznajo cenit" ali "denar te ne osreci" "denar nemore kupit zdravja" .. ma bullshit. Denar vlada, brez denarja nimas kaj piskat, je edino sredstvo, ki ti zagotavlja prezivetje, prav tako pa status v druzbi. Jebiga, sprijazni se.
Denar zasluzit na revnem sloju pod sabo ni legalno? V keteri jebeni kmunisticni ureditvi pa ti zivis? Miska, to je kapitalizem - selekcija glede na sposobnosti. Pa saj nemorem verjet kaksne umostvore spravite eni ven. Upam, da studiras kaksno pedagogiko.
Ljubezen je boljsa od denarja? Hmmm.. Caki kok je ze to s stopnjami potreb? Prvo prezivetje in potem socialne. In ne vidim povezanosti s temo, res ne. Je pa dajestvo, da ce je vse kaj si lahko privoscis stiskanje ob radiatorju, 1x na mesec kino in vsake tolk casa kaksna vecerja, stvar rahlo monotona. Sorci amak moje menjenje samo.
Denar zasluzit na revnem sloju pod sabo ni legalno? V keteri jebeni kmunisticni ureditvi pa ti zivis? Miska, to je kapitalizem - selekcija glede na sposobnosti. Pa saj nemorem verjet kaksne umostvore spravite eni ven. Upam, da studiras kaksno pedagogiko.
Ljubezen je boljsa od denarja? Hmmm.. Caki kok je ze to s stopnjami potreb? Prvo prezivetje in potem socialne. In ne vidim povezanosti s temo, res ne. Je pa dajestvo, da ce je vse kaj si lahko privoscis stiskanje ob radiatorju, 1x na mesec kino in vsake tolk casa kaksna vecerja, stvar rahlo monotona. Sorci amak moje menjenje samo.
-
SSarchy - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Ljubljana
Nekateri kaj več niti ne potrebujemo, tudi želimo si ne, ker so nam pomembnejše druge vrednote, ki so poceni, ali pa sploh nič ne stanejo..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
- Maped100
- Debatorica
- Na forumu od: 30. 8. 2008
Damyanchyka napisal/-a:Sam NIA, če bi jst mela tuk dnarja npr. 20.000€ bi jih rajš u neki uložila pa mesečno vn vlekla obrsti..pa bi se mi dnar obračou(večou)+auto bi odplačvala in mela bi ga Znajdt se je treba..mislm, da s krediti in podobnimi stvarmi ne morš sam neg. gledat
ah pupa, kaj pa bi dobila z temi 20.000€, kam pa bi jih vložila, da bi takšne obresti ven vlekla? Ja.. lahko nabaviš, 200g prvovrstnega kokaina..
Kaj pa, bi jih na banko dala? Bančne obresti so majhne, inflacija je višja od njih, torej imaš zaradi inflacije po enem letu manj denarja.
Bi jih dala v te larifari sklade? Poglej kaj se dogaja? Abramovičevo premoženje je padlo iz 4milijarde na 1.5 milijarde....
Kaj vam ni jaasno?
Denar un, k ga ma je car, in naj ga ma naj sipa kolkr če, naj ga troši!!
Pa ka vi mislite, da ti ko majo keš kupujejo na keš? Ka vam pa je? On si nakazuje samo tolk, da spodobno živi, vse ostalo:
- hiša
- avto
- oprema
- blablabla
je na kredite ali leasinge.
Why?
Več ko ima razpoložljivega denarja, več ga obrne, več dobi ven novega denarja...
Ni važno kolk ga imaš, ampak kako upravljaš z njim.
Folk gara, trpijo familije, sam da majo denar, da uživajo po drugi strani, tisti pa k nimajo pa se kurčijo, ponavad pa so lene, neiznajdljive riti z malimi mudima.
NE VSI, VEČINA PA!
-
lissa - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 5. 2008
- Kraj: Primorska
Zanjič mi je kolegica jamrala, kako je brez denarja, da si ne more privoščiti niti majčke za 10eur.
Ko sva ustale od mize, pa reče: dej počak me tukaj, skočim v trafiko po šteko cigaret!
Haha... in pol ona meni, da nima 10eur za majčko.
Ko sva ustale od mize, pa reče: dej počak me tukaj, skočim v trafiko po šteko cigaret!
Haha... in pol ona meni, da nima 10eur za majčko.
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
^^ Jz poznam tud dost takih primerou, ki nimajo niti centa, ampak, neverjetno ( ! ) torbico/žepe pa majo poune čikou.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
- Twitch
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 6. 2008
- Kraj: Paradiž
Men grejo pa najbl na živce tiste fore, da dnar ne prinese sreče. Načeloma, da bi si z kešm kupu srečo je res puhlo, sam brez keša si nič danes, si lahko bolan in brez keša še kvalitetnih zdravil, terapij itd. ne dobiš, če pa saj € imaš si pa toliko na boljšem.
Denar je najpomembnejši, lahko rečem, da kr je najpomembnejši samo eni si mečete pesek v oči in ne priznate.
Se pa absolutno strinjam, da tisti, ki se baha naokoli, mu gre cigansko slabo.
Nevem meni ni nikoli nič manjkalo, denar mi dajejo doma, če grem delat grem pa zato, da imam več ali pa iz dolgcajta. Imam velik dobrih stvari pa m gre še na k***c, če mi kdo to omenja, ker se mi ne zdi nič posebnega. Je fino, če maš, če pa nimaš morš pa kj narediti zato. Simple as that.
Sicer pa zadnje cajte tut jest lahko pojamram, veliko dnarja sm zgubu v skladih, zajebancij v igralnih salonih, preveč zmetanga dnarja za alkohol in zabave pa kaj potem. Manjka mi še zmerj nič, sam malo manj imam, pa zato malo doma nafehtam Dnar se vedno, da dobiti tudi če ni te opcije da se doma nafehta, vedno je delo na razpolago in v takih letih kot jih imamo mi, se še zmeraj da normalno živeti. Tisto nabijanje o luksuznih potovanjih in hvaliskanje se mi pa zdi prov bedasto, tudi sam sem v preteklosti z očetom naokoli potepal pa niti tko pregrešno drago ni blo, da bi bil to kak bavbav...nevem men se potovanja zdijo za čist obične ljudi razen kaki hoteli ala Ritz London&super eksotični otočki.
Denar je najpomembnejši, lahko rečem, da kr je najpomembnejši samo eni si mečete pesek v oči in ne priznate.
Se pa absolutno strinjam, da tisti, ki se baha naokoli, mu gre cigansko slabo.
Nevem meni ni nikoli nič manjkalo, denar mi dajejo doma, če grem delat grem pa zato, da imam več ali pa iz dolgcajta. Imam velik dobrih stvari pa m gre še na k***c, če mi kdo to omenja, ker se mi ne zdi nič posebnega. Je fino, če maš, če pa nimaš morš pa kj narediti zato. Simple as that.
Sicer pa zadnje cajte tut jest lahko pojamram, veliko dnarja sm zgubu v skladih, zajebancij v igralnih salonih, preveč zmetanga dnarja za alkohol in zabave pa kaj potem. Manjka mi še zmerj nič, sam malo manj imam, pa zato malo doma nafehtam Dnar se vedno, da dobiti tudi če ni te opcije da se doma nafehta, vedno je delo na razpolago in v takih letih kot jih imamo mi, se še zmeraj da normalno živeti. Tisto nabijanje o luksuznih potovanjih in hvaliskanje se mi pa zdi prov bedasto, tudi sam sem v preteklosti z očetom naokoli potepal pa niti tko pregrešno drago ni blo, da bi bil to kak bavbav...nevem men se potovanja zdijo za čist obične ljudi razen kaki hoteli ala Ritz London&super eksotični otočki.
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
underdogy napisal/-a:Denar zasluzit na revnem sloju pod sabo ni legalno? V keteri jebeni kmunisticni ureditvi pa ti zivis? Miska, to je kapitalizem - selekcija glede na sposobnosti. Pa saj nemorem verjet kaksne umostvore spravite eni ven. Upam, da studiras kaksno pedagogiko.
Še ena pripomba. Zadnjič sem brala nekje komentar Mrkaiča o davkih...kdo prispeva daleč največ v blagajno. In to so tisti z najvišjimi plačami (nekako v smislu, da 20% ljudi z najvišjimi plačami prispevajo 98% davkov v davčno blagajno) S tem, da je ljudi z najvišjimi plačami imenoval "najbolj produktivni" in ne lenuhi, ki vlečejo denar na položajih. In iz tega gre potem lepo za pokojnine, socialne podpore, razne dodatke, subvencije, vrtce, itd. Ki grejo v roke "manj produktivnim". Malo v razmislek. Pa ne mi o tem, da nimamo enakih možnosti...ker dokler bo šolstvo brezplačno in štipendije, so možnosti. Enim bo vedno lažje kot drugim, dejte se s tem sprijaznit. Ker pač ne živimo v socializmu.
Mislim ne vem, če mislite, da je res tako lahko priti na mesto, kjer se nič ne dela in vleče denar, pa be my guest. Ena je dala primer Berlusconija...ne vem, a mislite, da je tok simpl priti na vrh politike države s 60mio prebivalci?? Pa jo pol voditi?
Pa ne vem, pripombe v smislu, kaj si nekdo kupi avto na lizing, pol pa živi od paštete...kje najdete take primerjave? Mogoče je kakšen tak primer, ni jih pa zdej toliko, da se tuki tkole posplošuje.
Mah karkol že...kadarkoli odprem tole temo, smrdi po fovšiji.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
underdogy napisal/-a:Purpe - res ne razumem zakaj se eni tolazijo z taksnimi banalnimi stvarmi v smislu "tisti ki imajo neznajo cenit" ali "denar te ne osreci" "denar nemore kupit zdravja" .. ma bullshit. Denar vlada, brez denarja nimas kaj piskat, je edino sredstvo, ki ti zagotavlja prezivetje, prav tako pa status v druzbi. Jebiga, sprijazni se.
.
a ti res ne razumeš al se delaš norca?
govora je blo o takih ki NE znajo cenit, tega kar imajo.pa bili bogat ali revni.
In ja denar te ne osreči če nimaš sreče in če si osamljen.Če tebe ja, mene žal res ne.Kot sm rekla, isto velja za Twhich, ki se s temi trditvami ne strinja.Men ne pomaga na bančnem računu miljon evrov, ferari pred hišo, hummer v graži, Dior ura na roki, hladilnik posut s kristali swarovski, diamanten prstan na roki, če nimam nekoga ob ebi, ki bi me imel rad in če sem osamljena.Materialne dobrine, ti v žiuljenju nikoli nikoli ne bodo mogle prinest tiste sreče, ki ti jo prinese ljubezen in ljudje ob tebi kateri te imajo radi in katere imaš rad ti.Jst nevem kakšni ljudje ste vi, ampak jst sm pač taka.Ko sem bla osamljena, ko sem nehala s fantom, sva z mami usak dan šopingirale.Ampak mi bolečine tud za polure niso mogle odpravt in prekrit nove hlače, majčke, čeveljci.Če imaš praznino v srcu, ne pomaga nobena materialna stvar, da bi ti jo nadomestila in odpravla.Tko je pač pri meni.Ravno iz tega izhaja tudi prelep vikend v dvoje doma, ki je ravno tako lahko popoln kot pa če bi bla v parizu al pa kje drugje.jebeš, eni si pač tud zastonj al pa za male pare znamo pričarat lepo vzdušje in tud z malo denarja smo lahko srečni.če pa tega ne razumete, pa tudi prav.
nisem rekla, d ani legalno, spet, mal boljš preberi.Ampak rekla sem da se mi ne zdi na mestu in da tazga folka pač ne spoštujem.
in še neki.usi vemo da se od ljubezni ne da živet, seveda, ampak kurk jst vem se tukej govori o višku denarja in o velikih denarjih.Seveda verjetno nihče nebi imel proti če bi imel denarja več, ampak raje kot da se spopadam s takimi vprašanji, živim umirjeno svoje žiulenje in se ne sikiram če sem ta vikend doma, zavita pod dekco z mojim in se imava lepo.namreč, tega mi denar ne more prinest, usaj resničnih čustev ne.
zvončica..ma ja, valda, naj bodo "produktivini" na področju davkov in vsega, ampak prosim, ko delavci delajo v nenormalnih pogojih, direktorat na vrgi igra pa golf v pisarni in dobiva na tisoče evrov nekih stimulativnih nagrad, zakaj že?za največ zadetih lukenj pri golfu?
bla sm v eni od ljubljanskih firm, ki ima tud proizvodnjo na čez in kar sem tam vidla se mi je zagraužalo use skupaj, tko da prosim.Seveda obstajajo normalni, ki delajo in ki so si denar res prislužili in so na višku, ne rečem nič.Ampak ne mi pa trdit da ne obstajajo taki, ki služijo na račun revne in poceni delovne sile.usak dan jih je več!
Poleg tega pa šolanje, vrtci in take zadeve...Če ima država za kupovat patrije in ostale budalešte, naj pa še v šolanje vlaga, mene čist nč ne briga.In nobenmu sene bom klanjala če je šolanje zastonj, namreč take stvari in stvari za zdravje/šolanje in podobno, bi pač morale biti dostopne vsem, da se lahko usak izšola in je zdrav, tud za kasnejše fospodarstvo če smo že na tem.
berluskoni...Mislm, da že usi ptiči na veji čivkajo kaj in kako je z njim.nekdo ki se ukvrja s "podzemnim podjetništvom" pač zame ni ne trdo delal ne nič.in tud v politiko ni težko pridt, sm koga morš poznat, pa fejst zamaskirano lagat in obljubljat.
in še glee avtov...ja, slovenci smo znan narod po tem, da če bo sosed kupu nou auto ga boš mogu tud ti, da nebi bil nevem manjvredn al kaj.In folk se pufa do vratu, sam da lohk BMWja fura.kaj je pa težko?maš povprečno plačo, se zapufaš prek lizinga za deset let, pa je x5ka na dvorišču.in dejansko se to dogaja.in to ni posploševanje ampak čista slovenska resnica.
Če ti vohaš foušijo, prav.Jst jo ne.
Prvi neprebran prispevek • 136 prispevkov
• Stran 8 od 10
•
Prejšnja
1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov