Fant skoraj brez čustev

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
TinyT.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 1. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a TinyT. » 12. Mar. 2010 21:36

Živjo!
Še nikoli nisem pisala na kakšen forum... Sedaj pa bi... Da dam to ven iz sebe in ker nočem obremenjevati svojih frendov s takšnimi "problemi", ki so verjetno le v moji glavi... Nekako ne morem uživati in izkoristiti zvezo, ker menim, da moj fant ni več siguren v to, saj ni več isti...
:oops:
S fantom sva skupaj pol leta. Po moji neuspeli 4-letni in njegovi 3- letni zvezi sva se po približno enem letu (v približno istem času sva nehala najini zvezi- ampak takrat se še nisva poznala) nekako našla in pristala skupaj. Na začetku sva bila zelo zaljubljena, vse je bilo kot v pravljici :oops: . Tako kot v večini zvez. Bil je zelo pozoren do mene, nežen, uživala sem vsak trenutek z Njim, dobivala sem vso pozornost, govoril mi je, da me ima rad... Super je bilo. Velikokrat mi je omenil, da želi prihodnost z mano, kot npr. kakšno hišo bova imela, avto, psa... Popolno je bilo. In ko mi je rekel, da me ljubi, se mi je zavrtel cel svet pod nogami. Res sem bila srečna. Ampak to je rekel le enkrat. Stvari so se začele spreminjati. Postajal je hladen do mene. Tako sem se spreminjala tudi jaz in sem bila malce tečna do njega. Nikakor mu ne morem dopovedati, da meni pomeni največ na svetu to, da sem lahko z njim in da proste trenutke preživljava skupaj. In tudi, ko mu rečem, da mi vse te stvari pomenijo vse, ne razume, ker je čisto drugačen kar se čustev tiče. Oba se strinjava, da je bilo na začetku vse perfect. Isto sekundo, ko sva si začela pisati, sva se ujela. Oba vsa se počutila, kakor da sva duši dvojčici. In sedaj me boli, ko je to mimo, ko mi on ne izkazuje svojih čustev. Pravi, da se ne poigrava z mano, da noče druge in da me ima rad. Ampak pravi pa tudi, da je on bolj samotarski tip in da mu veliko pomeni, ko dela kaj za faks in šiht. Pri tem ga ne oviram, ampak nekako se ne morem spraviti na realna tla in videti, da je "pravljica" mimo. Sedaj mu je dovolj le to, da greva skupaj na kosilo in mogoče na kakšen sprehod ter na kak koncert... Saj ni tako, da bi pa jaz preživljala vsako sekundo z njim. To ne. Bi pa rada več. Ampak ne razume. Pravi, da če se manj vidiva, da se bova bolj pogrešala in imela rada. Ampak pri meni je pa ravno obratno. Bolj se navežem na človeka, če sem več z njim. Tukaj nikakor ne moreva skleniti kakšnega kompromisa. In tako nesigurna sem, ko mi pravi, da ne ve kako bo v prihodnosti (čeprav je vedno drugače govoril). Da čeprav si želi biti z mano, na svoja čustva le ne more vplivati in mi nekako zagotoviti, da bo ostal z mano. Sem preveč čustvena punca, On pa je skoraj brezčustven. Mi reče, da me ima rad, ampak nekako se mi zdi, da je to čisto tako iz navade. Nisem več prepričana, če bi naredil vse zame; ker jaz za njega bi. Glede čustev sva si čisto mimo in nekako ne vem, kaj bi naredila. Rada ga imam neskončno, vendar več nisem sigurna v njegovo ljubezen zaradi te "brezčutnosti". Kako sva se lahko tako hitro spremenila, najin odnos...? Pogrešam zaljubljenost, tiste metuljčke v trebuhu, lepe besede in pozornost, ljubezen... Ampak to iz njegove strani. Ker moje srce poskakuje vedno, ko se slišiva, ko dobim njegov sms/ mail, ko sem v pričakovanju, da se vidiva... Vse bi dala zanj.
Nekako ne morem razumeti, da je on bolj z nogami na tleh... Kako je lahko tako brez sanj, brez vere v ljubezen in v to, da dejansko lahko srečaš "dušo dvojčico"? Postal je najbolj realen tip- ampak nekako pretirava v tem. Večkrat mi je rekel, da če bi poslušal pamet, da ne bi bil z mano, vendar mu srce pravi kontra. Tukaj me malo zmede. Glede na to, da misli le na to, kako bo njemu ugajalo in da mu bo lepo, kako je potem lahko z mano, čeprav mu srce to pravi? Ali je to le iz navade?
Zanima me, kako bi se On lahko ponovno zaljubil vame? Ker menim, da se je že odljubil. In vse bi naredila za to. Ker me srce vleče k njemu in je vseeno kaj naredi ali reče. Ali je pa vseeno bolje poslušati razum, ki pravi, da s takim človekom, ki mi ne izkazujem čustev in se o tem sploh ne more pogovarjati (ker mu je brezveze in brezpotrebe) pač ne morem biti?
Verjetno je res vse v moji glavi in sem malo preveč sanjava. Gradila bi gradove na oblakih in živela kot v pravljici happily ever after. Saj vem, da ni tako na tem svetu. Želim si pa le, da bi oseba, ki jo ljubim, pokazala kaj dejansko čuti do mene. Besede so eno, dejanja so drugo. Nekako ne razumem, da obstajajo takšni fantje. Če želim biti z njim, moram to sprejeti. Ker menim, da on mojih želja ne bo. Mi je že rekel, da se je poskušal spremeniti, ampak da takšen pač je.
Res se moram približati realnim tlem. Drugače ga bom izgubila.
Se opravičujem za dolgo izpoved. To mi je res ležalo na duši...

:oops:
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 13. Mar. 2010 1:04

sej v bistvu si že v začetku napisala, da pišeš, da spraviš to iz sebe. poleg tega nisi pstavila nekih vprašanj, če pa že so kaka, si pa jih odgovorila sama. če boš pobrskala po forumu, bom videla da niti slučajno v tem nisi sama in da so moški večinoma taki.. ženske pač živimo v filmih, kjer se dobivajo zajtrki v posteljo, kjer moški jočejo in ljubijo in cenijo svoje izbranke. v resnici ni tak. mi2 s fantom sva srečna, čeprav imava polovico 'težav' ki si jih opisala, ampak si jih jas ne jemljem k srcu in ga sprejemam takega kot je. že dejstvo, da gre vsak večer spat z mano v isto posteljo, da me pokrije, če imam odkrit hrbet ipd. mi pove, da me ima rad in zato tega ne rabi povedat z besedami. čeprav mu rečem vsake toliko: me maš rad? in odgovori, da me ima. ampak sam od sebe tega ne dela. jas mu puščam sporočilca, on ne, pišiljam mu lepe smse, on meni ne. tak pač je. moškim se zdi, da de dejstvo, da je tvoj fant, pove to, da te ima rad. jebi ga... te razumem, če te bodo cosmo koke nadrle, da obstaja že 8 takih tem, se lahko meni izpoveš na zs. bom prebrala, premislila in ti odgovorila... probaj stopiti preko vsega tega, čeprav je mogoče težko. takoj bo lepše, ni pa enostavno..
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 13. Mar. 2010 6:57

TinyT. napisal/-a: in sem bila malce tečna do njega.

če bi bile ženske samo MALCE tečne, bi bil svet idealen! :wink:

TinyT. napisal/-a: Sedaj mu je dovolj le to, da greva skupaj na kosilo in mogoče na kakšen sprehod ter na kak koncert...

če gre moški na sprehod s tabo, pomeni, da je nor nate...ker sprehod je pa za moškega ena taka muka, da ni večje...razen če si tako tečna in mu tako težiš, da se za sprehod žrtvuje samo da ima mir! :D
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 3. 2006
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 13. Mar. 2010 7:33

Jochie napisal/-a:če gre moški na sprehod s tabo, pomeni, da je nor nate...ker sprehod je pa za moškega ena taka muka, da ni večje...razen če si tako tečna in mu tako težiš, da se za sprehod žrtvuje samo da ima mir! :D

:gruebel: za vse moške? Ker js sem enkrat dejtala tipa, ki je bil malo usekan na sprehode, sprehod sem, sprehod tja... No ja, bil je tudi grozno sramežljiv in neroden-mogoče sva se šetala naokoli, ker je zbiral pogum :?: da bi naredil "korak naprej"-pri nama mislim, pri sprehodu jih je naedil že tako preveč :D
I am not an enigma, just a contradiction!
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 13. Mar. 2010 12:23

prinzessin napisal/-a:
Jochie napisal/-a:če gre moški na sprehod s tabo, pomeni, da je nor nate...ker sprehod je pa za moškega ena taka muka, da ni večje...razen če si tako tečna in mu tako težiš, da se za sprehod žrtvuje samo da ima mir! :D
:gruebel: za vse moške? Ker js sem enkrat dejtala tipa, ki je bil malo usekan na sprehode
..mogoče je bil pa gej. :P

TinyT. napisal/-a:Da čeprav si želi biti z mano, na svoja čustva le ne more vplivati in mi nekako zagotoviti, da bo ostal z mano.
/.../
Večkrat mi je rekel, da če bi poslušal pamet, da ne bi bil z mano, vendar mu srce pravi kontra.
Jao, da bi men tip kej takega rekel..
Ja, sej je res, nikoli nimamo zagotovila, da bomo za vedno ostali s tistim partnerjem, ampak v naprej take napovedi delat..ne hvala..bi se nad sabo zamislila, a se res tolk malo cenim?

TinyT. napisal/-a:Ali je pa vseeno bolje poslušati razum, ki pravi, da s takim človekom, ki mi ne izkazujem čustev in se o tem sploh ne more pogovarjati (ker mu je brezveze in brezpotrebe) pač ne morem biti?
Vprašanje je, kot omenja tudi flesherka_, a ti samo besedno ne izkazuje čustev, al tudi z dejanji? Sej ni nujno, da ti skoz govori kako te ima rad in tralala, ubistvu, če bi pretiraval, bi spet bilo sumljivo; pomembno je, kaj (koliko; kako) naredi zate.

TinyT. napisal/-a:Gradila bi gradove na oblakih in živela kot v pravljici happily ever after
Spusti se nazaj na zemljo. Tega žal ni. Oz., po komaj pol leta bi še moralo bit..čudno, da ga tako hitro mineva vse.
Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nixie » 13. Mar. 2010 12:32

Večinoma se strinjam s flesherko...
Ampak menim, da je problem v tem, da ga ti preveč utesnjušeš in njemu se zdi, da je tvoja sreča odvisna izključno od njegovih besed in dejanj. Večina moških pa tega ne zmore prenašat. Zato pravi, da če bi poslušal razum ne bi bil več s tabo...vsak človek se mora naučit živet sam! Ko bo on videl, da ima ob sebi punco polno življenja, ki počne ogromno stvari in jo bo občudoval si bo želel preživet več časa z njo. Če pa čuti, da ima neko jokico, ki samo pričakuje da bo zganjal romantiko...podzavsetno se bo izogibal srečanj s tabo.

Drugače te razumem in menim, da si na dobri poti za ustvarit lepo vezo.
Če rabiš kakšno bolj podrobno mnenje lahko tudi meni pišeš na zs.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 13. Mar. 2010 12:43

Oba sta nezrela.Ti kar nekaj sanjaš o nekih gradovih v oblakih (zbudi se), tvoj tip pa tudi ni material za resno zvezo, oz. je otročji, kar kažejo izjave v stilu "bolj se bova pogrešala, raje se bova imela".

Težave, ki jih imata trenutno drug z drugim, bosta zato zelo verjetno imela tudi v prihodnjih vezah (vajina je itak obsojena na propad).
Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nixie » 13. Mar. 2010 13:05

Džeki napisal/-a:Oba sta nezrela.Ti kar nekaj sanjaš o nekih gradovih v oblakih (zbudi se), tvoj tip pa tudi ni material za resno zvezo, oz. je otročji, kar kažejo izjave v stilu "bolj se bova pogrešala, raje se bova imela".

Težave, ki jih imata trenutno drug z drugim, bosta zato zelo verjetno imela tudi v prihodnjih vezah (vajina je itak obsojena na propad).

Ma to sploh ni nujno, mogoče gre samo za neko trenutno krizo. To se lahko vsem zgodi...traja par mescev in pol se lahko vse spet postavi na mesto.
Uporabniški avatar
TinyT.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a TinyT. » 13. Mar. 2010 13:19

flesherka_ & nixie: vajina odgovora sta me pomirila... hvala za take besede. :)
p.s.: on mi je za rojstni dan (december) kupil prstan. sedaj za obletnico (pol leta) sem mu pa js tudi prstan (+knjigo, ki si jo želi). v ned. mu dam darilce. menite, da je tako darilo za fante? upam, da bo njegov odziv pozitiven. :oops:
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 13. Mar. 2010 13:54

sedaj za obletnico (pol leta) sem mu pa js tudi prstan (+knjigo, ki si jo želi).

Obletnice se praznujejo vsako leto. Sploh pa darila kot so prstan po pol leta zveze-veliko pretiravanje.

Malo se moraš ustavit. Imaš čisto prevelika pričakovanja in čisto preveč sanjariš o tej zvezi, glede na to, kako malo časa sta skupaj. Niti dobro se ne poznata, tebi pa on praktično zaseda ves prostor v življenju.

Izjemno zgovorno je tudi dejstvo, da ti tip po samo bogih 6 mesecih pravi, da te ljubi. Ne ga spregledat, da ne bodo čez kakšno leto na forumu rasle teme:"Zdi se mi preotročji..".
Uporabniški avatar
*mala_miška*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 11. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala_miška* » 13. Mar. 2010 22:18

Kaj je sploh narobe? :gruebel:

Če sm prov sledila: bila sta srečno zalublena, skos sta visela skup pa sanjala kok bo vseh oh in sploh, zdej je pa ta zalubljenost popustila, on se ne trudi več tko kot se je prej, nista več skos skp tko kot sta bla včasih ..... ?

Popravte me če se motm, ampak a ni tko nekak pr vseh? Na začetku zveze bi skos skp visu pa najraš cevmu svetu povedu kok si zalublen, ampak s časoma "rožnata očala" padejo dol in gledaš na vse bolj realno ?

Jst mam filing da ti fuuuuuuul preveč rineš v njega (iz napisanega da ti največ na svetu pomen to da si lahko z njim) ampak ker pa kontra ni enako si pa užaljena in maš filing da "te ne mara več tok".
The man on top of the mountain didn't fall there
sunset21
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 14. Mar. 2010 6:54

TinyT. napisal/-a:flesherka_ & nixie: vajina odgovora sta me pomirila... hvala za take besede. :)
p.s.: on mi je za rojstni dan (december) kupil prstan. sedaj za obletnico (pol leta) sem mu pa js tudi prstan (+knjigo, ki si jo želi). v ned. mu dam darilce. menite, da je tako darilo za fante? upam, da bo njegov odziv pozitiven. :oops:

če mu bo všeč, tega ne vemo. kot ženske, so tudi moški različni.
ampak moje mnenje je, da pretiravaš in da se je naveličal. umiri se malo, pusti ga malo dihat. in ne vem, zakaj je treba noreti s temi darili. a ni dovolj objem in poljub?
Uporabniški avatar
Fay
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Fay » 14. Mar. 2010 8:17

Fant ni brez čustev, ampak po določenem času pač padeš na realna tla... Na začetku komaj čakaš novega fanta, za vsako minutko bi priletela h njemu, po nekaj času pa si partnerja že tako ˝navajen˝, da enostavno več ne letiš v zraku, da bi se videla... In isto je z pozornostjo. Na začetku je je dosti več, sedaj pa je najbrž čisto uplahnila. To se zgodi v vsaki zvezi. In na začetku pomoje še sploh ni taka zveza, da bi lahko tako rekli. Ker človeka ne poznaš, ti še nisi čisto sproščen, neveš kako bo partner odreagiral če narediš neko stvar, za katero je še tebe sram...
Pač nebo več fant srček, če boš vedno iskala metuljčke, bom lahko na vsake pol leta iskala novega fanta. Metuljčki odletijo. Prej ko slej. Potem pa je treba malo potrpet, pogledat partnerjevo pravo osebnost in takrat šele bolj izveš, kakšen je... Tvoj očitno ni romantik. Torej ga pusti dihat...

A ni malo prehitro za praznovanje obletnic? :gruebel:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 14. Mar. 2010 12:25

Jaz mislim, da si že sama sebi odgovorila. Preveč pričakuješ. Pravljice obstajajo samo v knjigah, tole je pa real life.
Obnašaš se kot en parazit, ko visiš na njem in želiš od njega stalna zagotovila, da bi vse naredil zate, da bosta za vedno skupaj, da sta duši dvojčici,... nič čudnega, da se ti tip umika. Saj ti je lepo povedal, rad je skupaj s tabo, ima pa tudi šiht in faks. Pa verjetno kakšen hobi, kolege,... Ti mu očitaš, da mu je dovolj sprehod in kosilo. Kaj bi pa pravzaprav rada? Kdaj bi bilo pozornosti z njegove strani dovolj?

Po mojih izkušnjah so zveze na nek način podobne plesu. Če gre nekdo naprej, gre drugi nazaj. To je kul, dokler obstaja ravnovesje. Če pa ti ves čas tiščiš naprej, pa on nima druge izbire, kot da gre v rikverc. Daj se malo umiri.
Uporabniški avatar
TinyT.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a TinyT. » 14. Mar. 2010 12:52

Sej vem... Večina vas ima prav... Je pa tako, da takega fanta še nisem imela in nisem navajena na to, saj sem bila vedno deležna same pozornosti. Sej se bom umirila... Je pa malo težko in zelo žal mi je za to, da ko sem imela bivšega, takrat je bil on tako ljubosumen, da sem zanj zapustila večino frendov in hobije... Zato se sedaj težko znajdem v tej zvezi. Mislim, da bo šlo, ampak glede tega bi potrebovala pomoč. OK, nove frende sem si našla, kdaj pa kdaj gremo na pijačo, hobiji pa... Vsi frendi so bolj zadržani ali pa se ful ukvarjajo s faksom, tako da dejansko sploh ne vem s kom bi kaj počela. Verjetno zato včasih tako rinem vanj. :?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov