Fant mi je rekel, da imam baročno telo!
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 149 prispevkov
• Stran 8 od 10
•
Prejšnja
1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10
Naslednja
- Ananhas
- Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 1. 2013
"ima pa punca to srečo, da nima široke medenice in boki zato še ožje izpadejo"
Srečo? Kako smo si dejansko različni v mišljenju...
jaz sem pa na svojem telesu nekak najbolj ponosna na obliko peščene ure in oble boke/ozek pas in bi bila nesrečna z ravnimi, deškimi boki.
Ponavadi, če zaradi stresa (ali bilokakšnih dejavnikov) zgubim več kg in s tem tudi ženske obline, se sploh ne počutim tako dobro v svoji koži.
(aja, pa ni tu več govora o Misheli ampak o dejanski temi, obliki telesa...kaj je komu lepo, všeč...)
Srečo? Kako smo si dejansko različni v mišljenju...

Ponavadi, če zaradi stresa (ali bilokakšnih dejavnikov) zgubim več kg in s tem tudi ženske obline, se sploh ne počutim tako dobro v svoji koži.
(aja, pa ni tu več govora o Misheli ampak o dejanski temi, obliki telesa...kaj je komu lepo, všeč...)
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
No ja, sej odvisno od posamezne postave
Meni sicer tudi niso všeč tiste čisto deške, ravne postave, me pa pri sebi moti, da imam malo širše kosti na bokih in mi kakšna oblačila ne stojijo lepo
(recimo pri kakšnih oblekah ven štrlijo / razširijo material, v pasu je pa potem preveč materiala, hlače ne stojijo lepo oz. se naredi tista 'ograjica' okoli itd.)
Pač glede same konstitucije / širine medenice mislim, ne oblin, tisto se potem itak gor posebej 'montira' odvisno od telesne mase.

-
Rollin #3 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 6. 2011
- Kraj: Izola
no ja pol pomoje imas baročno postavo. jst štejem za baročno vse ki imajo širšo rit od pasa konstitucijsko. torej s kostmi določeno. Po moji logiki se s kostmi določa tip postave, to al si pol debel al suh lahko itak vsak spreminja. in vsak suhec bo v levis trgovini, ce ima sirso medenico mel drugi tip hlač kot oni z ravno. nevem zakaj bi bilo to narobe. meni so sicer všeč vse postave, ki s količino maščobe ne grejo preveč v ekstreme.
Na živce mi pa gre ta oglaševalska industrija ker tako močno propagira suhost in to postavlja za neke ideale. Če bi propagirali polnejše ženske v npr stil lepih baročnih oblekah z velikim dekoltejem, bi pa večina folka travmirala kako si želi to baročno postavo, gledala kje ima tapravo maščobno izboklinico in si želela zgledat lepo v oblekah, ki jih je največ in so najbolj popularne. Ker lets face it, tiste obleke na suhicah čudno zgledajo.
Ko sem imela enih 11 let sem bila zaprta z anoreksičnimi deklicami v bolnici (nisem bila jaz anoreksična) in ko je bil čas za kosilo, ma to je bila taka katastrofa... En bogi jogurt al nekaj podobnega so jele po par ur. Drugače so pa zgledale kar ok, nič močno shirano. In to da se folk muči, ma nevem. Meni je ful nenaravno, pa še uničujes si edino telo ki ga imaš.
Na živce mi pa gre ta oglaševalska industrija ker tako močno propagira suhost in to postavlja za neke ideale. Če bi propagirali polnejše ženske v npr stil lepih baročnih oblekah z velikim dekoltejem, bi pa večina folka travmirala kako si želi to baročno postavo, gledala kje ima tapravo maščobno izboklinico in si želela zgledat lepo v oblekah, ki jih je največ in so najbolj popularne. Ker lets face it, tiste obleke na suhicah čudno zgledajo.
Ko sem imela enih 11 let sem bila zaprta z anoreksičnimi deklicami v bolnici (nisem bila jaz anoreksična) in ko je bil čas za kosilo, ma to je bila taka katastrofa... En bogi jogurt al nekaj podobnega so jele po par ur. Drugače so pa zgledale kar ok, nič močno shirano. In to da se folk muči, ma nevem. Meni je ful nenaravno, pa še uničujes si edino telo ki ga imaš.
- dot
- Cosmofrik
Čaki, koga zdaj to misliš? Mene?
Ne, jaz je definitivno nimam, verjemi
Baročna postava pomeni oblinasto, 'oblazinjeno' postavo, torej velike prsi, zaobljena zadnjica in stegna itd., nima veze s kostmi
Torej močnejša postava, ne dobesedno debela, temveč močnejša. Saj to je splošno uveljavljen izraz za takšne tipe postav. Še J.Lo ni dober primer, čeprav ima zelo mesnato in okroglo zadnjico, ker je zgoraj preveč drobna v oprsje, da bi se jo štelo pod baročno. Evo, Kim Kardashian je pa dober primer, precej oblina, a vseeno ne v smislu zašpehanih Američank, ker ima pas poudarjen. Baročna postava je omiljen oz. bolj prijazen izraz za 'plus size' ženske.
Definitvno pa to ne pomeni, da ima ženska širše boke od pasu, ker to ima takorekoč vsaka normalna in je to del ženske konstitucije. Le izjemoma temu ni tako, če ima ženska izrazito deško postavo z ravnimi boki (kar meni v ekstremih sicer ni všeč, ker potem pas ne izgleda tako ozek, ampak noge izpadejo pa daljše).
Tako da a-a, oseba s konf. številko 34 ali 32 že celo odraslo živjenje (in to po naravni poti, v familiji smo vse babe suhcane, ne gre za kakšno prisilno hujšanje ali kaj podobnega), z otroško drobno postavo brez prsi (košarica A prevelika:D), vitkimi nogami in pač vidnimi kostkami na bokih (obseg do 85, nič ekstremnega) ni baročna postava, temveč njeno nasprotje
Potem bi tudi večina anoreksičnih manekenk imela baročno postavo, če bi bila njena definicija povezana s širino kosti, ne pa 'mesnatosti' in bogatosti oblin (kar v resnici to pomeni) 

Definitvno pa to ne pomeni, da ima ženska širše boke od pasu, ker to ima takorekoč vsaka normalna in je to del ženske konstitucije. Le izjemoma temu ni tako, če ima ženska izrazito deško postavo z ravnimi boki (kar meni v ekstremih sicer ni všeč, ker potem pas ne izgleda tako ozek, ampak noge izpadejo pa daljše).
Tako da a-a, oseba s konf. številko 34 ali 32 že celo odraslo živjenje (in to po naravni poti, v familiji smo vse babe suhcane, ne gre za kakšno prisilno hujšanje ali kaj podobnega), z otroško drobno postavo brez prsi (košarica A prevelika:D), vitkimi nogami in pač vidnimi kostkami na bokih (obseg do 85, nič ekstremnega) ni baročna postava, temveč njeno nasprotje

- *Lani*
- Debatorica
- Na forumu od: 1. 12. 2011
Meni je moj enkrat tako ljubeče izjavil, da imam tuberkulozno lepoto, da sem ga napol nesigurno pogledala, napol prasnila v smeh od protislovja takega komplimenta. Nato je prasnil v smeh še on in povedal, da je prepričan, da si je prevečkrat pogledal kakšno umetniško delo, ki je v pretirano romantični luči prikazalo kakšno mlado dekle, ki je umiralo od tuberkuloze, in da je s to izjavo hotel poudariti, da sem drobna in svetle polti, kar mu je lepo, prva kombinacija teh dveh lastnosti, ki mu je v tistem trenutku padla na pamet, pa je bila izredno nerealistična, v romantični luči prikazana tuberkuloza, kot v kakšnih delih, ki si jih je pogledal.

- dayđremer
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2012
Mah jaz mam baročno postavo, poudarjeni boki, ozek pas, nič trebuha (ajde za to se trudim), košarica B/C pri konfekcijski 34, pa močna stegna. In s to postavo sem mela v OŠ resne probleme, ker takrat res vse tiste suhice okrog ki se nič ne razvijejo, zdej pa nebi menjala za nič.
Vsaka ma pač postavo kakršno ma, in bi mogla biti srečna, suhice brez bokov in jošk lahko nosijo cote, ki baročnim in atletskim postavam ne pašejo, in obratno in obratno
Vsaka ma pač postavo kakršno ma, in bi mogla biti srečna, suhice brez bokov in jošk lahko nosijo cote, ki baročnim in atletskim postavam ne pašejo, in obratno in obratno

How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
dot napisal/-a:Čaki, koga zdaj to misliš? Mene?Ne, jaz je definitivno nimam, verjemi
Baročna postava pomeni oblinasto, 'oblazinjeno' postavo, torej velike prsi, zaobljena zadnjica in stegna itd., nima veze s kostmi
Torej močnejša postava, ne dobesedno debela, temveč močnejša. Saj to je splošno uveljavljen izraz za takšne tipe postav. Še J.Lo ni dober primer, čeprav ima zelo mesnato in okroglo zadnjico, ker je zgoraj preveč drobna v oprsje, da bi se jo štelo pod baročno. Evo, Kim Kardashian je pa dober primer, precej oblina, a vseeno ne v smislu zašpehanih Američank, ker ima pas poudarjen. Baročna postava je omiljen oz. bolj prijazen izraz za 'plus size' ženske
Od kdaj so zenske s stevilko 36-38 PLUS SIZE??

I can explain it to you. But I can't understand it for you.
- dot
- Cosmofrik
^^ Ne vem, mogoče je imela tok pred leti, kadar jaz vidim slikce, je bolj oblinasta ... naj omenim, da jaz niti malo ne zasledujem Kim v medijih, samo kar naključno vidim, in ja, tudi pred nosečnostjo (ko je logično, da je okrogla) je imela precej oblinasto postavo
Nekako je meni ona sinonim za baročno postavo, v kombinaciji s to besedno zvezo je tudi velikokrat predstavljena. Je pač oblinasta, s čimer pa ni nič narobe, saj ni nihče rekel da je
Recimo nekaj takega:
In ja, plus size sem mislila predvsem v 'modnem' jeziku, ker na teh modnih revijah in v katalogih vedno predstavljajo ženske s podobno postavo, kot je Kimina, ne kakšnih brezobličnih bajsik.
Suha ni, prekomerno težka v smislu zdravja ali zapuščena pa tudi ne. Se mi pa zdi povprečna mlada ženska na cesti (vsaj pri nas) bolj suha oz. manj oblinasta od nje, seveda. Pa itak sploh ne gre za to, zgolj primer take postave sem hotela predstavit, lahko pa ti najdeš kakšno drugo, ta mi je najprej padla na pamet.
Point je bil v tem, da prikažem, da izraz baročna postava nujno pomeni obline in da to ne more biti suhcena postava s pač širšo medenico od pasu (možno, da obstaja kak drug izraz za to, samo baročna postava ni;)):

Nekako je meni ona sinonim za baročno postavo, v kombinaciji s to besedno zvezo je tudi velikokrat predstavljena. Je pač oblinasta, s čimer pa ni nič narobe, saj ni nihče rekel da je

In ja, plus size sem mislila predvsem v 'modnem' jeziku, ker na teh modnih revijah in v katalogih vedno predstavljajo ženske s podobno postavo, kot je Kimina, ne kakšnih brezobličnih bajsik.

Point je bil v tem, da prikažem, da izraz baročna postava nujno pomeni obline in da to ne more biti suhcena postava s pač širšo medenico od pasu (možno, da obstaja kak drug izraz za to, samo baročna postava ni;)):

-
mastermind - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 2. 2013
- Kraj: London, UK
No ja, Kim meni osebno nima lepe postave.. Te američani se pa itak slinijo sam po joškah pa guzici..
Če že gledamo oblinasto postavo, bi lahko dali za primer vsaj Kate Upton. Ona je recimo za moj okus super glede malce bolj normalne postave v primerjavi z raznimi shiranimi modeli.
Če že gledamo oblinasto postavo, bi lahko dali za primer vsaj Kate Upton. Ona je recimo za moj okus super glede malce bolj normalne postave v primerjavi z raznimi shiranimi modeli.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
fuj, ta kim kardashian.. men nima lepe postave, pa tud če bi mela meni popolno je ne maram videt niti slišat zanjo..
zadnja mi je še kr všeč, sam presuha
in ja, kukr js gledam mal baročne slike (pač ko mi kake besede niso definirane, pogledam kar izvirne informacije da si definiram), vidim da je baročna postava več pri obliki, ne samo kilah, maščobi.. maš prav, dot
čeprav nobena od teh na slikah ni ravno suha, ampak dobr..
tko da ja, zdaj če slišite od MENE da bom kateri reku da ma baročno postavo, to ne pomeni da je špehasta
zadnja mi je še kr všeč, sam presuha

in ja, kukr js gledam mal baročne slike (pač ko mi kake besede niso definirane, pogledam kar izvirne informacije da si definiram), vidim da je baročna postava več pri obliki, ne samo kilah, maščobi.. maš prav, dot

tko da ja, zdaj če slišite od MENE da bom kateri reku da ma baročno postavo, to ne pomeni da je špehasta

hej norci 

- dot
- Cosmofrik
Aja, pa res, Adele bi v bistvu tudi lahko bila, ja
Pač taka bolj 'buckasta', močnejša ali oblinasta postava... je pa pomoje vseeno meja oz. razlika med pač žensko s prekomerno težo in baročno postavo; pri zadnji si vseeno predstavljam bolj oblikovano in ne tok pretežko telo, poudarjene predvsem ženske obline, ne zgolj neke zanemarjene mase. Po drugi strani so bili pa baročni angelčki tudi taki, kaj pa vem:)) Kakorkoli že, glavna značilnost baročne postave je pač, da ni suha:)
Tista tazadnja ruska suhcena deklica / model je pa zraven samo kot nasprotje baročne postave
(na večini drugih slik je že skoraj anoreksična.. je pa tudi kar plastična v obrazek baje, če smo že pri tem, hehe).

Tista tazadnja ruska suhcena deklica / model je pa zraven samo kot nasprotje baročne postave

Prvi neprebran prispevek • 149 prispevkov
• Stran 8 od 10
•
Prejšnja
1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]