Fant je pretirano ljubosumen in nasilen

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 23. Dec. 2008 21:44

anoyel napisal/-a:Mislim, da bi ti moral nekdo primazati eno klofuto, najbolje, da se kar sama - se boš vsaj zbudila in dojela kaj si delaš. Pa povej mi, kaj imaš ti od te takoimenovane zveze?

- To, da si izgubila vse prijatelje?
- To, da te žali z imeni kot so kur**, pra***, lažniva hudičeva?
- To, da ti meče tvojo odkritost v nos?
- To, da te pusti vsakič, ko mu nekaj ne odgovarja pusti in te potem nazaj vzame?
- To, da ti ne zaupa?
- To, da ne smeš niti v trgovino?
- To, da si oropana lastnega življenja?
- To, da ti je opral možgane, da si ga ne upaš niti pustiti?

Pa še neki - kmalu ne bo samo verbalno žalil, kmalu te bo on sam klofutnil, udaril... se bo spet opravičil in rekel, da si sama za to kriva, da si ga sama sprovocirala. Ali je to, kar si želiš od zveze? Nasilje?! Verjetno ne. Partner bi te moral spoštovati, ti pustit da normalno funkcioniraš, dajati ti občutek, da si nekaj najvrednejšega, kar ima. Res ne vem in ne morem razumeti kako lahko ljubiš osebo, ki ti reče kurba in te ne pusti v trgovino??? Tega ne razumem in tud ne bom.

Prosim imej toliko spoštovanja do sebe in pusti tega imbecila!

nekomu se podrejat in igubit lastn lajf...še huje kot da si vkletki...to je steklena kletka na sredini zapuščenega živalskega vrta,ti si pa v njej zaprta opica,ki vidi svet,ga pa ne more okušat.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
zvezdica17
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a zvezdica17 » 25. Dec. 2008 16:58

Končala sva, na božični večer, ker niti enkrat v vsem kregu nisem slišala, da mi bo zaupal nehal s tem. Skos poslušam samo kako sem lahko taka.

Zdaj mi pa ni za živet. Kako je možno da imaš nekoga tako rad, da bi mu dal vse? Kako preživiš ko misliš da nimaš za kaj živeti?

Al je to sm čudno, da pač človeka k te tko žali ne moreš imeti rad?

Ma pa taki prazniki.
Uporabniški avatar
*little girl*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 5. 2008
Kraj: Where the streets have no name

Neprebrana objavaNapisal/-a *little girl* » 25. Dec. 2008 19:41

zate dobro, da si ga pustila! s tem da si ga prenašala, si se samo mučila! ja, možno je, da imaš takega človek rad, pravzaprav imaš rad neko tvojo željo in predstavo o tem, kakšna bi vajina zveza mogla bit! takoj ko te začne partner žalit, ti mora dokapčit da nekaj ni v redu...sploh pa, če je tako ljubosumen! kako si sploh lahko zdržala z njim?? očitno je, da ti popolnoma nič ne zaupa! a ima zveza brez zaupanja sploh smisel?? mislim da ne!
po vsem tem kar ti je delal, res ne vem kaj ti je bilo na njem sploh všeč, zakaj si sploh vztrajala pri njem??
kuhanovino
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 12. 2008
Kraj: kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a kuhanovino » 26. Dec. 2008 1:56

Hčerke si izberejo takšnega partnerja kot je bil njihov oče. Na začetku tega sicer ne opazijo, a sčasoma pa. To pa zaradi tega, ker se v takem odnosu, ki ga poznajo počutijo domače. Tudi prepiri med partnerjema odsevajo konflikte v primarni družini. Šele ko ta oseba razreši konflikt, ki ga je imela primarni družini v odnosu s partnerjem lahko doseže srečnost.

Najprej moraš ugotoviti zakaj vstopaš v take odnose, ker se taki odnosi vedno znova drugače ponavljajo. Pa srečno!
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Ryu » 26. Dec. 2008 11:51

kuhanovino napisal/-a:Hčerke si izberejo takšnega partnerja kot je bil njihov oče.

hm... in nej bom jest npr potemtakem ceu žiulene samska, ker očeta sploh ne poznam, ga nism niti enkrat vidla? :roll:
kuhanovino
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a kuhanovino » 26. Dec. 2008 12:51

Ryu napisal/-a:
kuhanovino napisal/-a:Hčerke si izberejo takšnega partnerja kot je bil njihov oče.

hm... in nej bom jest npr potemtakem ceu žiulene samska, ker očeta sploh ne poznam, ga nism niti enkrat vidla? :roll:

Ne to ne pomeni, da moraš biti celo življenje samska. To je bil primer za družino z obema staršema. Zaradi tega, ker nisi imela očeta boš težje vzdrževala trajne partnerske odnose (samo to nepomeni, da je to nemogoče), ker nisi imela figure očeta doma.
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Ryu » 26. Dec. 2008 12:57

o problemih zaenkrat ni ne duha ne sluha, s fantom sem že malo več kot leto in nama gre zaenkrat super (ne trdim da se ne bova skregala in da problemou ne bo, ker so itak povsod in pri vseh...)... očeta sicer res nism mela, sva pa zato z mami živeli pri starih starših in očeta nism niti malo pogrešala (pa naj se to še tko čudn sliš...), mi je pa mami za zgled, glede tega da lahko tud sama use nardi in ne rabi neke moške podpore al karkol podobnga, že tle je razlika do tistih, ki jih to, da en starš manjka, prizadane in imajo stalno vprašanja, probleme in podobno glede tega...

ampak ok to zdej ni tema tle... sori za OT
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 26. Dec. 2008 13:01

kuhanovino napisal/-a:Hčerke si izberejo takšnega partnerja kot je bil njihov oče. Na začetku tega sicer ne opazijo, a sčasoma pa. To pa zaradi tega, ker se v takem odnosu, ki ga poznajo počutijo domače. Tudi prepiri med partnerjema odsevajo konflikte v primarni družini. Šele ko ta oseba razreši konflikt, ki ga je imela primarni družini v odnosu s partnerjem lahko doseže srečnost.

Najprej moraš ugotoviti zakaj vstopaš v take odnose, ker se taki odnosi vedno znova drugače ponavljajo. Pa srečno!

To se mi zdi zelo zanimiva teorija, ampak ne verjamem kar tako na besedo, zato me predvsem zanima od kje črpaš te teorije.
Viri prosim... :wink:
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 26. Dec. 2008 13:05

Veliko raziskav je bilo že narejenih na tem področju in ja, tudi jaz sem zasledila take rezultate. Saj tudi slišiš za zgodbe in jih vidiš v vsakdanjem življenju, ko si npr. hčerka nasilneža za partnerja izbere nasilneža ali alkoholika... Ker so samo tega navajene in mislijo, da si ne zaslužijo boljšega. Vzorec se ponavlja.
kuhanovino
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a kuhanovino » 26. Dec. 2008 13:18

psihoanaliza se mi zdi da se reče temu področju
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 26. Dec. 2008 17:40

/\/\4t3j napisal/-a:
kuhanovino napisal/-a:Hčerke si izberejo takšnega partnerja kot je bil njihov oče. Na začetku tega sicer ne opazijo, a sčasoma pa. To pa zaradi tega, ker se v takem odnosu, ki ga poznajo počutijo domače. Tudi prepiri med partnerjema odsevajo konflikte v primarni družini. Šele ko ta oseba razreši konflikt, ki ga je imela primarni družini v odnosu s partnerjem lahko doseže srečnost.

To se mi zdi zelo zanimiva teorija, ampak ne verjamem kar tako na besedo, zato me predvsem zanima od kje črpaš te teorije.
Viri prosim... :wink:

to tud mene zanima od kod folku ta ideja...hmmm...pol naj bi veljalo tud isto za tipe,da si iščejo punco čim bolj podobno mami?mislim,da če bi šlo na to,da če bi bla jaz tašči podobna,da midva ne bi zdržala...
moj pa me tud nit malo na mojga fotra ne spominja.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 26. Dec. 2008 17:58

kuhanovino napisal/-a:psihoanaliza se mi zdi da se reče temu področju

Ja, ampak to mi nisi podala odgovora, ki ga jaz želim. Jaz bi želel videt raziskave, ki jih omenja LanaMaxim. Če rečeš, da je bilo dosti raziskav narejenih in da hčerka izbere za svojega partnerja alkoholika zato, ker je njen oče bil tudi takšen...kaj pa vem. Tudi če je bila narejena raziskava, to še ne pomeni, da drži(zelo rad pa bi videl katere raziskave so bile opravljene).

V tej teoriji je pomoje več posploševanja kot dejanske resnice.
Te raziskave bi morale biti natančo opravljene, veliko število ljudi bi se moralo testirat itd.

Verjamem, da je dejansko kar nekaj primerov, ki potrjujejo vašo teorijo. Če želiš to dokazat, pomeni, da bi skoraj vsi ljudje morali iskat partnerja, ki je podoben svojemu staršu. Če imaš ti le 30% ljudi, ki potrjujejo raziskavo, 70% pa potrjuje nasprotno, potem tvoja teorija ne drži oz. drži le pri manjšini.
kuhanovino
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a kuhanovino » 26. Dec. 2008 18:10

[/quote]
to tud mene zanima od kod folku ta ideja...hmmm...pol naj bi veljalo tud isto za tipe,da si iščejo punco čim bolj podobno mami?mislim,da če bi šlo na to,da če bi bla jaz tašči podobna,da midva ne bi zdržala...
moj pa me tud nit malo na mojga fotra ne spominja.[/quote]

To teorijo si nism jaz zmislila. To psihoanalitiki govorijo. Zavestno iščeš osebo, ki bi bila drugačna tvojemu staršu, a podzavestno naletiš ravno na tako, ki je podobna. To ni mišljen zdaj videz, da ne bo pomote. Ampak to spoznaš šele v konfliktu s partnerjem. Ljudje hrepenijo po istih konfliktih kot so jih imeli sami doma, zato si podzavestno iščejo takega partnerja s katerim bodo lahko, ta konflikt razrešili.
kuhanovino
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a kuhanovino » 26. Dec. 2008 18:15

Za raziskave ne vem. To so samo zaključki psihoanalitikov, ki se s tem srečujejo v praksi.
zvezdica17
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a zvezdica17 » 26. Dec. 2008 20:16

RAda sem imela njega, kar je bil prve dni, ker se je to ljubosukje pokazalo vbistvu že zelo kmalu skoraj prvi teden veze, ampak takrat misliš da je pač tk reagiral, da ne bo skos tako. In človek kot sem jaz, ki skos upa da se človek spremeni, vrjame da bo enkrat drugače, vrjame da se bo človek spremenil. Pa se žal ne bo.

Pa sem si rekla, ne saj ko bo naslednjič spet enak, pa res ne bom šla spet na isto foro. In zdaj ko hočem da mi pokaže, meni nekaj pokaže spoštovanje ko me je tolikokrat ponižal in pustil, sem spet rekla ne sej je sm trenutno.

Ej, tk mi je težko, res po cele dneve vse me spomni na to,pa nekako edini njegov odziv, kako sem lahko taka, on trpi, jaz uživam. Poskušam ne odpisvat, pa mi je tk težko......................

Ma ni prijetno res ne.

Vsebolj je res, da najbrž ne moreš imet rad takšnega človeka. Rad imaš idejo kaj si želiš da bi lahko bilo. In se tako slepiš.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot], haley