Fant je pretirano ljubosumen in nasilen

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 30. Dec. 2008 10:49

vivida napisal/-a:men se zdi, da je isti primer s tistimi, k so bli zlorableni in pol zlorablajo naprej, če si pač laži kdo predstavla- kar se Janezek nauči, to Janezek zna...

Ghh - spet je tukaj čisto odvisno od osebnosti, ni res? Nekdo ne bi v življenju storil nečesa nekomu drugemu, kar je sam fasal v preteklosti in ve, da ti bo to uničilo življenje..
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 30. Dec. 2008 12:00

iluzija napisal/-a:
vivida napisal/-a:men se zdi, da je isti primer s tistimi, k so bli zlorableni in pol zlorablajo naprej, če si pač laži kdo predstavla- kar se Janezek nauči, to Janezek zna...

Ghh - spet je tukaj čisto odvisno od osebnosti, ni res? Nekdo ne bi v življenju storil nečesa nekomu drugemu, kar je sam fasal v preteklosti in ve, da ti bo to uničilo življenje..

ja ampak žal je precej več takšnih primerov, kot je omenila vivida. saj se ne gre sploh za to, da bi nekdo imel željo komu kaj slabega storiti.. ampak enostavno mu je prirojeno - kot nek del osebnosti. tudi če bo tisti človek pol živel v drugačnih, "boljših" razmerah je zelo možno, da ga bo kdaj zaneslo na svoj star način doživljanja življenja..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
vivida
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a vivida » 30. Dec. 2008 12:06

seveda, da obstajajo tut taki, k takih grozot ne počnejo naprej, ampak žal jih je res manj.
sej zlorabe niso sam posilstvo, zihr vsak pozna koga, k so ga doma tepl in ta "tepen" se je najbrž skoz zaklinju, da on tega NE bo naprej počel, ampak u nekmu trenutku mu poč film, pozab na vse in...useka.
hotla sm sam povedat, da vsi ponavlamo vzorce, ki smo se jih naučil, ker se jih zelo težko znebimo, nism pa rekla, da se jih ne da.
The greatest thing, You´ll ever learn, is just to love, and be loved in return
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 30. Dec. 2008 12:11

rachka_ napisal/-a:
iluzija napisal/-a:

ja ampak žal je precej več takšnih primerov, kot je omenila vivida. saj se ne gre sploh za to, da bi nekdo imel željo komu kaj slabega storiti.. ampak enostavno mu je prirojeno - kot nek del osebnosti. tudi če bo tisti človek pol živel v drugačnih, "boljših" razmerah je zelo možno, da ga bo kdaj zaneslo na svoj star način doživljanja življenja..

Pririojena pa taka stvar ziher ni. Lahko je le pridobljena, ker človek živi v določenem okolju in kulturi, potem pa prevzame nekatere vzorce obnašanja. :wink:
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 30. Dec. 2008 12:24

res je.. malo sem se narobe izrazila. hotla rečt, privzgojeno ;) hvala za popravek :)
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 30. Dec. 2008 13:50

Jaz še vedno verjamem v dobro, tko da me noben ne bo prepričal, da večina ljudi, ki so bili zlorabljeni v otroštvu, enako počela naprej :P .

Okej - v obratnem razmerju bi še šlo: večina posiljevalcev je bila posiljenih ali drugače zlorabljenih v otroštvu. Da pa je nekdo v otroštvu posiljen oz. zlorabljen in je s tem avtomatsko zacahnan, da bo tudi sam kasneje posiljeval... To pa a.a.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 30. Dec. 2008 13:55

iluzija napisal/-a:Jaz še vedno verjamem v dobro, tko da me noben ne bo prepričal, da večina ljudi, ki so bili zlorabljeni v otroštvu, enako počela naprej :P .

Okej - v obratnem razmerju bi še šlo: večina posiljevalcev je bila posiljenih ali drugače zlorabljenih v otroštvu. Da pa je nekdo v otroštvu posiljen oz. zlorabljen in je s tem avtomatsko zacahnan, da bo tudi sam kasneje posiljeval... To pa a.a.

Ne štekam, kaj je tle drugač :? Se prav, ti posiljevalci so bli tud enkrat otroci, ki so bli zlorabljeni in sedaj, kot odrasli, tud sami zlorabljajo...ne vem, res ne vidm razlike. Sj ni rečen, da bo to delu, ampak taki ljudje so ponavad zaznamovani za cel življenje (ker ti normalno take težke stvari pustijo hude posledice) in velik jih odraste v 'psihopate', ki tud sami vse živo počnejo. Skor za vsazga morilca/posiljevalca/pedofila... se je izkazal, da je tud sam doživlju kej tazga v otroštvu.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 30. Dec. 2008 14:10

Ja sej je res zakomplicirano :D .

No, ampak točno to sem hotla povedat:

Yazmeen napisal/-a:Skor za vsazga morilca/posiljevalca/pedofila... se je izkazal, da je tud sam doživlju kej tazga v otroštvu.

Za vsakega takega se je izkazalo, da je to počel zaradi določenih travm iz otroštva (ampak spet ne za vsakega, ker bi bilo to preveč posplošeno).

Na drugi strani pa ne moremo trditi, da vsak, ki je bil zlorabljen, bo svoje travme kazal v taki obliki, v kakršni jih je sam nekoč fasal.

Torej - za večino posiljevalcev lahko trdim, da so bili posiljeni, ampak za večino posiljenih pa pač ne moremo trditi, da bodo nekoč posiljevalci.

(Oh - moje izražanje misli danes ni za nikamor.)
vivida
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a vivida » 30. Dec. 2008 14:16

:tanz: pa smo pršl stvari do dna!

drgač pa izjeme zmeri potrjujejo pravilo.

smo se pa mejčkn preveč osredotočl sam na posiljevalce, ker zloraba ni sam spolna, mamo psihično, fizično, verbalno.....
konc koncev, tut šef, k se znaša nad svojo tajnico najbrž sam zdrav svojo "travmo" , ker se je najbrž tut en drug nad njim nekoč znašu.
te klinčeve zlorabe so k telefončki, nikol ne veš kaj bo na koncu pršlo vn...
The greatest thing, You´ll ever learn, is just to love, and be loved in return
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 30. Dec. 2008 14:17

Aha, sj razumem, kaj si misnla :)
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 30. Dec. 2008 14:27

Yazmeen napisal/-a:
iluzija napisal/-a:Jaz še vedno verjamem v dobro, tko da me noben ne bo prepričal, da večina ljudi, ki so bili zlorabljeni v otroštvu, enako počela naprej :P .

Ne štekam, kaj je tle drugač :? Se prav, ti posiljevalci so bli tud enkrat otroci, ki so bli zlorabljeni in sedaj, kot odrasli, tud sami zlorabljajo.
..ne vem, res ne vidm razlike. Sj ni rečen, da bo to delu, ampak taki ljudje so ponavad zaznamovani za cel življenje (ker ti normalno take težke stvari pustijo hude posledice) in velik jih odraste v 'psihopate', ki tud sami vse živo počnejo. Skor za vsazga morilca/posiljevalca/pedofila... se je izkazal, da je tud sam doživlju kej tazga v otroštvu.

Razlika je tudi v tem, da so večino teh psihopatov zlorabljali dalj časa. Skos jih je spremljal določen vzorec obnašanja. Ponavadi so bili zlorabljeni s strani mame. Medtem ko so tisti, ki so bili posiljeni ali pa so jih zlorabljali v otroštvu, imeli še druge "vzornike" od katerih so lahko povzeli njihove vzorce obnašanj. Na primer če nekoga posiljuje očim, ima ta oseba še vedno mamo in babice in dedke, serijski morilci pa so ponavadi v otroštvu doživljali hude travme in niso imeli osebe od katere bi lahko prevzeli "normalne" vzorce obnašanja. Ena vredu knjiga na to temo je knjiga Kermen Šterk-Serijski morilci. Gre za raziskavo o tem kakšno mladost in otroštvo so imeli vsi bolj poznani serijski morilci in kako je to vplivalo na njihov razvoj.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 31. Dec. 2008 12:25

kuhanovino napisal/-a:
Ryu napisal/-a:
kuhanovino napisal/-a:Hčerke si izberejo takšnega partnerja kot je bil njihov oče.

hm... in nej bom jest npr potemtakem ceu žiulene samska, ker očeta sploh ne poznam, ga nism niti enkrat vidla? :roll:

Ne to ne pomeni, da moraš biti celo življenje samska. To je bil primer za družino z obema staršema. Zaradi tega, ker nisi imela očeta boš težje vzdrževala trajne partnerske odnose (samo to nepomeni, da je to nemogoče), ker nisi imela figure očeta doma.

Kaj pa jaz, ki sem ga imela do 10. leta? Bom imela partnerja 10 let, potem bom pa težje vzdrževala partnerske odnose? :?
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 31. Dec. 2008 12:32

Vsekakor je velik puncam, ki smo odraščale brez očeta (no jst mam očeta, ampak sta ločena že od mojga 3.leta) težje vzdrževat neko ljubečo in skulirano zvezo, ker se tega nekak nismo doma naučil, vidl, kako nej bi to zgledal, oz. nismo odnesle teh vzorcev. V teoriji že veš, kaj je prov, v praksi je pa pol dosktrat težje. Men se je to že dostkrat pokazal, tud moji sestri. Pa tud moj tip ma dost težav, ker je pa odrašču sam z očetom, ker se je mami ločla, on je želu pa doma ostat.

Sj pravm, to so globje stvari, ni tko enostavn, kokr hočte ene prkazat. Mal si kej preberte o teh zadevah, ne kr po navadni človeško logiki neki skelpat.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 31. Dec. 2008 13:21

Kako se ti je pa to pokazal? Tko, kšn primer, da vidm če kšni moji problemi iz tm izvirajo...
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 31. Dec. 2008 13:41

Čist tko, v moji zvezi...zmer mam ist problem. Dokler traja una zaljubljenost, pa una začetna evforija (pač uni filingi, ki so ponavad prisotni na začetku zveze), mi je najbolš, ko pa rata vse bolj ustaljeno, ko zveza nekak preide (tud) na prijateljsko raven, ko zaljubljenost mine, se pa jst nekak ne znajdem več, oz. mi kr neki manjka in mi ni več tolk npr. do seksa, kot prej, na tipa začnem gledat (preveč) prijateljsko...ne vem no, nekak se mi zdi, da ne znam funkcionirat v eni zvezi, ko minejo vsi tisti metuljčki :? Pa je pr moji sestri tud tko.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov