Fant je pretirano ljubosumen in nasilen
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Razlagalka
- Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 6. 2008
- Kraj: Štajerski konec
Punca, pojdi vstran. Nihče si ne zasluži tega. To je ja psihično zlorabljanje. VSTRAN!
- zvezdica17
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 6. 2008
Tip zdaj popeni že če grem sama v trgovino med časom malce.
To ni res. Pogovajat z drugimi rajši ne-je zanj vse varannje, zanemarjanje.
Hujš k slaba tv novela. Sm stran od tega, škoda da nisem prej. Spremenit človeka res očitn ne moreš a ne?
Hujš k slaba tv novela. Sm stran od tega, škoda da nisem prej. Spremenit človeka res očitn ne moreš a ne?
- zvezdica17
- Sramežljivka
- zvezdica17
- Sramežljivka
- zvezdica17
- Sramežljivka
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Največja glupost, ki jo delamo babe je "mene bo mel tako rad, da tega ne bo delal. Bo videl kako ga imam rada in bo vse drugače". Tudi če kdo reče, da ni ravno tako, da se to načeloma nikdar ni obneslo, znamo vsevedno reči "pri nama je pa drugače".
Človek se spremeni samo ko to sam želi. Pika.
Človek se spremeni samo ko to sam želi. Pika.
Imaš, da me vikaš!
-
anoyel - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2007
Mislim, da bi ti moral nekdo primazati eno klofuto, najbolje, da se kar sama - se boš vsaj zbudila in dojela kaj si delaš. Pa povej mi, kaj imaš ti od te takoimenovane zveze?
- To, da si izgubila vse prijatelje?
- To, da te žali z imeni kot so kur**, pra***, lažniva hudičeva?
- To, da ti meče tvojo odkritost v nos?
- To, da te pusti vsakič, ko mu nekaj ne odgovarja pusti in te potem nazaj vzame?
- To, da ti ne zaupa?
- To, da ne smeš niti v trgovino?
- To, da si oropana lastnega življenja?
- To, da ti je opral možgane, da si ga ne upaš niti pustiti?
Pa še neki - kmalu ne bo samo verbalno žalil, kmalu te bo on sam klofutnil, udaril... se bo spet opravičil in rekel, da si sama za to kriva, da si ga sama sprovocirala. Ali je to, kar si želiš od zveze? Nasilje?! Verjetno ne. Partner bi te moral spoštovati, ti pustit da normalno funkcioniraš, dajati ti občutek, da si nekaj najvrednejšega, kar ima. Res ne vem in ne morem razumeti kako lahko ljubiš osebo, ki ti reče kurba in te ne pusti v trgovino??? Tega ne razumem in tud ne bom.
Prosim imej toliko spoštovanja do sebe in pusti tega imbecila!
- To, da si izgubila vse prijatelje?
- To, da te žali z imeni kot so kur**, pra***, lažniva hudičeva?
- To, da ti meče tvojo odkritost v nos?
- To, da te pusti vsakič, ko mu nekaj ne odgovarja pusti in te potem nazaj vzame?
- To, da ti ne zaupa?
- To, da ne smeš niti v trgovino?
- To, da si oropana lastnega življenja?
- To, da ti je opral možgane, da si ga ne upaš niti pustiti?
Pa še neki - kmalu ne bo samo verbalno žalil, kmalu te bo on sam klofutnil, udaril... se bo spet opravičil in rekel, da si sama za to kriva, da si ga sama sprovocirala. Ali je to, kar si želiš od zveze? Nasilje?! Verjetno ne. Partner bi te moral spoštovati, ti pustit da normalno funkcioniraš, dajati ti občutek, da si nekaj najvrednejšega, kar ima. Res ne vem in ne morem razumeti kako lahko ljubiš osebo, ki ti reče kurba in te ne pusti v trgovino??? Tega ne razumem in tud ne bom.
Prosim imej toliko spoštovanja do sebe in pusti tega imbecila!
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
- novantasei
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 8. 2008
No saj ne vem, mogoče da se motim in če ima katera drugačno mnenje, naj pove...da bom vidla, kok se sploh motim:)
No ja, po mojem je največji problem v ženski, ki je s takšnim fantom. Takoj na začetku zveze je treba zarisat meje dobrega okusa oz. se takoj odzvat na te grde žaljivke. Če ne gre in ni boljše, potem ga pustiš. Tuki ni dost za razmišljat, ker boljši najbrž ne bo nikoli, trpela boš pa ti... Samo zberi pogum in pojdi stran od njega. Jst osebno si ne predstavljam takšnega partnerja ob meni in pomojem bi me ob prvi hudi žaljivki strgalo od jeze...
No ja, po mojem je največji problem v ženski, ki je s takšnim fantom. Takoj na začetku zveze je treba zarisat meje dobrega okusa oz. se takoj odzvat na te grde žaljivke. Če ne gre in ni boljše, potem ga pustiš. Tuki ni dost za razmišljat, ker boljši najbrž ne bo nikoli, trpela boš pa ti... Samo zberi pogum in pojdi stran od njega. Jst osebno si ne predstavljam takšnega partnerja ob meni in pomojem bi me ob prvi hudi žaljivki strgalo od jeze...
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
Glede na to, da si opazila, da se v zadnjem času veliko piše o nasilju v družini. Ta tvoj dečko je že zelo zgodaj začel kazati te znake nasilja...predvsem psihičnega in čustvenega. Fizičnega ne vem, če se je že poslužil. Nisem zasledil.
Človek je že sedaj iz tebe naredil razvalino...obnaša se kot da je tvoj gospodar in manipulira s teboj na najbolj grde načine...vedno ti vzbuja občutek slabe vesti.
Želiš pristati pri tem, da te bo tepel pred otroci, ko jih bosta imela in te žalil, poniževal in navsezadnje imel grd odnos tudi do njih. Ne vem, če si želiš s tako osebo graditi prihodnost?
Tukaj so vsi vzorci taki, ki kažejo na to!
Si želiš takega očeta tvojih otrok, ki bo žaljiv do matere?
Ki jo bo zapiral doma in ji ne bo pustil v trgovino?
In še in še bi lahko našteval...verjetno se bojiš, da boš pa potem sama bila in ne boš imela nikogar h komur bi se stisnila. Problem je v tem, ker si že tako šibka oseba in on te je še toliko bolj uničil, da imaš zdaj oprane možgane. Ampak enkrat boš morala sprejeti odgovornost za svoje življenje in vsemu temu reči NE! Čeprav ti bo težko na začetku ker si nekako izgubila vse prijatelje in nimaš več drugega življenja kakor samo tega kakršnega ti kroji on.
Pogovori se s starši ali ne vem kom...najdi si neko osebo zaupnika(ali si res ostala brez kakršne koli prijateljice?)...ziher jo imaš no....da ji boš zaupala in ti bo nekako stala v neki meri ob strani.
Mislim, da je tudi tu na cosmo-forumu kar nekaj deklet, ki bi ti z veseljem pomagale in ti bile vsaj moralna podpora, če ne drugega.
Imaš tudi sos telefon kjer jih lahko pokličeš in se jim zaupaš...so zelo prijazni in v redu in ti bodo sigurno pomagali moralno in povedali kaj narediti: 080/11-55
Skratka sooči se s tem, da si žrtev nasilja in da se do tebe neki moški ki te ima rad ne bi tako egoistično obnašal. In ti ne bi tega delal kar ti dela! Osebi, ki jo imaš rad ne delaš zlo ampak ji želiš vse najboljše v življenju in mu želiš napredek v življenju...on dela vse kaj drugega kot to.
On te nima rad in misli samo na svojo korist in nase!!!
Človek je že sedaj iz tebe naredil razvalino...obnaša se kot da je tvoj gospodar in manipulira s teboj na najbolj grde načine...vedno ti vzbuja občutek slabe vesti.
Želiš pristati pri tem, da te bo tepel pred otroci, ko jih bosta imela in te žalil, poniževal in navsezadnje imel grd odnos tudi do njih. Ne vem, če si želiš s tako osebo graditi prihodnost?
Tukaj so vsi vzorci taki, ki kažejo na to!
Si želiš takega očeta tvojih otrok, ki bo žaljiv do matere?
Ki jo bo zapiral doma in ji ne bo pustil v trgovino?
In še in še bi lahko našteval...verjetno se bojiš, da boš pa potem sama bila in ne boš imela nikogar h komur bi se stisnila. Problem je v tem, ker si že tako šibka oseba in on te je še toliko bolj uničil, da imaš zdaj oprane možgane. Ampak enkrat boš morala sprejeti odgovornost za svoje življenje in vsemu temu reči NE! Čeprav ti bo težko na začetku ker si nekako izgubila vse prijatelje in nimaš več drugega življenja kakor samo tega kakršnega ti kroji on.
Pogovori se s starši ali ne vem kom...najdi si neko osebo zaupnika(ali si res ostala brez kakršne koli prijateljice?)...ziher jo imaš no....da ji boš zaupala in ti bo nekako stala v neki meri ob strani.
Mislim, da je tudi tu na cosmo-forumu kar nekaj deklet, ki bi ti z veseljem pomagale in ti bile vsaj moralna podpora, če ne drugega.
Imaš tudi sos telefon kjer jih lahko pokličeš in se jim zaupaš...so zelo prijazni in v redu in ti bodo sigurno pomagali moralno in povedali kaj narediti: 080/11-55
Skratka sooči se s tem, da si žrtev nasilja in da se do tebe neki moški ki te ima rad ne bi tako egoistično obnašal. In ti ne bi tega delal kar ti dela! Osebi, ki jo imaš rad ne delaš zlo ampak ji želiš vse najboljše v življenju in mu želiš napredek v življenju...on dela vse kaj drugega kot to.
On te nima rad in misli samo na svojo korist in nase!!!
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
Stran ne moreš ker ga maš rada pa ker si ga navajena in se mogoč u podzavesti bojiš, kaj boš brez njega.
Tut js sm sama prenašala žaljivke, dokler nism sama pr seb dojela da si tega res ne zaslužm, da nima kej po men hodt, ker mu nism nč tazga nrdila in se nism več ustrašla tega cda bi mi reku konc je k bi se mu enkrt uprla...no uglavnem pr men se je vse dobr rešil, sam upret sm se mu pa mogla, ker drugače bi cel življenje poslušala žaljenje, nebi mela sploh b esede u zvezi, samo jokala bi in bila vsak dan bl zamorjena....
Tut js sm sama prenašala žaljivke, dokler nism sama pr seb dojela da si tega res ne zaslužm, da nima kej po men hodt, ker mu nism nč tazga nrdila in se nism več ustrašla tega cda bi mi reku konc je k bi se mu enkrt uprla...no uglavnem pr men se je vse dobr rešil, sam upret sm se mu pa mogla, ker drugače bi cel življenje poslušala žaljenje, nebi mela sploh b esede u zvezi, samo jokala bi in bila vsak dan bl zamorjena....
Live your life like you want
- zvezdica17
- Sramežljivka
Zadeva ni popolnoma nič drugačna. Mislia sem da z omejitvijo stikov, človek spozna da me je prizdael, da me žali,pa očitno ne, ker se to samo stopnjuje-ni po njegovo.
Vem da ni druge rešitve, ampak zakaj eni ljudje ne vidijo da so oblastni in da dušijo nekoga? Da clo žalijo, fizično (ne z udarci ampak praskami itd) in psihično nadaljujejo?
saj vem, ker se pustimo.
Ma sej,konec je edino zame kar me reši.
Vem da ni druge rešitve, ampak zakaj eni ljudje ne vidijo da so oblastni in da dušijo nekoga? Da clo žalijo, fizično (ne z udarci ampak praskami itd) in psihično nadaljujejo?
saj vem, ker se pustimo.
Ma sej,konec je edino zame kar me reši.
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
keepsake napisal/-a:Se pa počutiš kasneje še večjo budalo, ko se tip po tem ko dojame da te je izgubu in ko mu klikne zakaj te je izgubu, skoraj sigurno spremeni.
Se strinjam. Tudi moj bivši je zdaj "druga oseba". Škoda, da tega ni mogel spremeniti še v času zveze.
Tudi on je imel podobne izpade. Ker sva bila skupaj 7 let sem imela prav možnost opazovati, kako se je njegovo obnašanje stopnjevalo in kako je s tem najina zveza propadala.
Pomoje je bistven občutek, da ima kontrolo, da je zveza oziroma to, da bom prenašala njegovo obnašanje, samoumevno. Najprej je začel postavljati zahteve, katerim sem se prilagodila, kasneje so prišle žaljivke, poniževanje.. Ampak vedno sem bila JAZ tista, ki sem na koncu še PROSILA da rešiva zvezo. Kaj mi je bilo tega treba? Zdaj ne vem, ampak vem pa, da je razlog predvsem v pomanjkanju samozavesti.
No, tudi jaz imam za podobne situacije samo en nasvet..čimprej vstran.
Houd de wereld tegen
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
zvezdica17 napisal/-a:zakaj eni ljudje ne vidijo da so oblastni in da dušijo nekoga? Da clo žalijo, fizično (ne z udarci ampak praskami itd) in psihično nadaljujejo?
Oni pa mislijo, da tako zelo ljubijo. Dejansko je to zanje dokaz njihove neizmerne ljubezni - in seveda - tvoje početje pa dokaz tega kako nekoga nimaš rada.
Na koncu pa ostane še vedno jasno: ne moreš prepričat prepričanega. Torej je vsak poskus sprave scanje proti vetru.
Imaš, da me vikaš!
-
merisima - Kofetarica
- Na forumu od: 18. 7. 2008
jullia_ napisal/-a:zvezdica17 napisal/-a:Ma ej,zakaj ravn jst dobim to?
Zato, ker to hočeš.
Preprosto, direktno in rahlo nesramno, ampak naj se javi tista, ki se tu z menoj ne strinja.
res je to kar praviš jullia.jaz bi šla zdavnaj stran če bi bil tip tak ljubosumn cuck.
kak si lahk pusti da jo tak zmerja?res da sm bla enkrat v taki zagati,sam ta šola mi je bla predraga.sm bla tud ku.ba.,prasica,krmača...sam mi je počlo...
z tak ljubosumnim frikom ne bi zdržala!da ne smem z nikomur besede spregovorit...no way!
pa pust to budalo!rada ga maš...jebeš takvu ljubav! v keri ni svobode!
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Kdo je na strani