fant, jaz in moji starši ...

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Mar. 2009 23:16

svašta res :lol:

po mejlu sm dobila tisto kar si ti trdila, da hiv pronica čez kondom.
tale citat je iz ene spletne strani :wink:

fant, punca.....in mami :lol: ubogu ubogi otrok, res!
lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 30. Mar. 2009 23:18

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 2:11, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 30. Mar. 2009 23:30

Glej, pri mojih starših je blo vse povezano z očitki: Dokler živiš pod mojo streho, boš delala tako, kot ti bom jaz rekel. Dokler ti jaz dajem denar, mi moraš polagat račune, kaj delaš s tem denarjem.

In veš kaj je bilo? Pri 15ih, kakor hitro sem lahko, sem se spravla delat prek študenta, sam da nism rabla tega poslušat. In zdaj raje živim pri fantu (tudi nehvaležna vloga) kot pa doma. Samo, da sem čimdalje stran od njih. Pridem na obisk v nedeljo popoldne, to pa je več ali manj vse.

A si tudi ti želiš imeti tak odnos s svojimi otroci? Oprosti, ampak če jim ne boš pustila dihat, bo tako.
Pa sem vseeno kadila pa feštala, kljub temu, da sem imela zelo stroge starše. Se da, tudi tako da nikoli ne izvejo.

In še nekaj: ne otrok ali odrasel, temveč ČLOVEK - samostojna osebnost, individuum, čudež sveta, do katerega nimaš ti nobene lastniške pravice.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a nikaragua » 31. Mar. 2009 6:55

^^ se cist strinjam ja..men tut tastari niso nc pustl pa sm useen marsikej pocela!

drgac pa bi tko rekla.... taki starsi pol ponavad zacnejo z drugim terorjem k vidjo da s tem da ti nedajo kesa pa prepovejo izhod itak nc nebodo dosegl.
drgac pa je ful zalostno da se ne zavedajo da na tak nacin bodo sam zgubl otroka. jez tut recmo mocno razmislam da bom use skp pustila pa sam sla od doma ker mam pouhn k***c tega da morm cele dneve delat!!! :? da popizdis

sam bote happy use k maste normalne starse k se znajo obnasat kokr je treba pa razmislat letom primerno
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 31. Mar. 2009 7:44

GoldenEye napisal/-a:Tamarra*, jst te čist razumem, kako se počutiš. Mam dokaj podobne probleme tud sama - glede dopustov in tega... Drugače pa ti svetujem, da fantu za tole poveš, ker drugače mu ne bo nič jasno, zakaj se tvoji kar naenkrat tko čudno obnašajo... Pa kot je ena že pred mano omenila, bi bilo bolje, da s "kenslanjem" skupnih dopustov začneš postopoma. Škoda, ker si jim sploh kaj omenila... jst bi bla na tvojem mestu kar tiho in ko bi prišlo do tega, da bi blo spet treba nekam it, bi se na lep način zgovorila ali pa našla kak relaističen izgovor :wink: Fant te pa tud mora razumet, saj nisi ti kriva, da je tko kot je...

Sem jim že lep čas nazaj začela omenjat, da mi več ni, pa ni melo kakšnega učinka. Ko bi prišlo do tega, da bi blo spet treba nekam it? To je zdaj, ker si dopust vnaprej rezerviramo in se je treba kr odločit. Izgovori pa pri mojih starših nimajo 'haska' (tudi če bi se šlo za šolo ali bilokaj drugega pomembnega)..

Evo, fantu sem povedala in me ful razume. Tud sam je rekel, da bo staršem mogoče še kdaj žal, da so zdaj taki. Vglavnem, malo sem pomirjena, ker vse ve, pa hvalabogu je tudi takšen človek, da niti na starše menda ni pretirano jezen, glede na to kako se obnašajo do njega.
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 31. Mar. 2009 8:51

lelija napisal/-a:
red_rose napisal/-a:ja a kasneje se pa ne mores nalest tega?

res mas zanimivo in nelogicno logiko :)

Imam le drugačno razmišljanje kot ti!

tule je prej pisalo: ja manj moznosti je ce kasneje zacnes

to mi je blo smesno in zato toliko smeskotov v naslednjem postu :D ker pac vsi vemo da nima veze kdaj zacnes, kadarkoli se lahko nalezes...
:D

in zato sm te vprasala kok si stara, ne zato ker pac drugace razmisljas, ampak ker si cist falila to z spolnimi bolezni. lahko se nalezes tut ce mas samo enga partnerja in je pac ta bil okuzen, ni treba da celo mladost seksas naokol (kot bos ti poskusla preprecit pri otrocih).

konc OT.

lepo tamarra da te fant razume ;)
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 31. Mar. 2009 15:34

Zadnjič spremenil positive vibration, dne 28. Apr. 2010 10:35, skupaj popravljeno 1 krat.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
macika_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a macika_ » 01. Apr. 2009 12:30

ma morem pokomentirat.. res je,da ima vsaka punca svoje mnenje s tem se strinjam.. da pa punca pri 16 letih ni primerna oz. pripravljena za resno zvezo pa je absurd.. fanta mam od 16 leta.. aia pa nekatere pred odrastemo, razmišljamo pametneje, in kljub temu, da so mi starši dovolili vse.. sem na vredu poti.. študiram,delam, hodim ven..pa tudi s fantom sem že bla na morju,ko sem bila stara 16 let.. pa kaj zdaj?!
otrok ne moreš omejevati,jih branit pred svetom.. tak da..lelija pa daj no.. odrasti že enkrat! ne narediš otoka, da je skoz s tabo..ampak zato da živi svoje življenje... bolj ga imaš na kratko slabše je.. pri večinih primerih je bilo tak..in bo!
macika_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a macika_ » 01. Apr. 2009 12:30

ma morem pokomentirat.. res je,da ima vsaka punca svoje mnenje s tem se strinjam.. da pa punca pri 16 letih ni primerna oz. pripravljena za resno zvezo pa je absurd.. fanta mam od 16 leta.. aia pa nekatere pred odrastemo, razmišljamo pametneje, in kljub temu, da so mi starši dovolili vse.. sem na vredu poti.. študiram,delam, hodim ven..pa tudi s fantom sem že bla na morju,ko sem bila stara 16 let.. pa kaj zdaj?!
otrok ne moreš omejevati,jih branit pred svetom.. tak da..lelija pa daj no.. odrasti že enkrat! ne narediš otoka, da je skoz s tabo..ampak zato da živi svoje življenje... bolj ga imaš na kratko slabše je.. pri večinih primerih je bilo tak..in bo!
*inch*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *inch* » 24. Apr. 2009 16:21

bom rekla tako kot je že rekla ena moja predhodnica - starši najraje mislijo: "ja moj sin/hčerka pa še ne sexa". to še posebej velja za hčerke. sej tut men je mama rekla (ko je zvedla da mava s fantom spolne odnose), da se zajebavam z lajfom pa da ne bo za moje otroke skrbela, če bo kaj narobe... Pa sem ji povedala da ne bo nič narobe in da se zaščitena. pa mi je to še parkrat rekla pol... Pač, težko se sprijaznijo s tem, da je njihov otrok postal odrasel in da ima spolne odnose (čeprav pa danes vedno več premladih sexa... saj vem da ni neke meje za to, ampak se mi ne zdi ok da 12-letniki sexajo). Če se postavimo u kožo staršev, jih lahko bolje razumemo (najbrž bomo tut mi taki, ko bomo imeli svoje otroke)....
dečva
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a dečva » 08. Jun. 2009 19:49

Bom svoj problem kar tuki napisala, ker naslov teme bo kar taprav. S fantom sva skupaj 5 let imam pa sestro, ki ima tudi fanta s katerim je 1 leto. Moj in njen fant sta si zelo različna, težko najdeš bolj različni osebi. S sestro sva se vedno dobro razumeli, se veliko pogovarjali in si zaupali. Problem je v tem, da moj fant njiju ne mara preveč, ker imata glede marsikatere stvari čisto drugačno mnenje, zanimajo ju druge stvari in nasploh sta (oz. je njen fant) čisto drugačna od naju. Tudi moja sestra se je močno spremenila odkar ima tega fanta, vendar njej zgleda odgovarja. Mene to niti ne moti, pač sta kakršna sta. Moti pa me, da se moj fant noče (več) družiti z njima. Naju vabita na pjačo, ven, na morje... Vendar vedno sem pa jest vmes, ko se moram zgovarjat. Nočem pa, da pride do kakšnih zamer, saj po eni strani se gre za mojo družino po drugi pa za mojega fanta. Jest bi rada da se skupaj družimo, moj pa tega noče. Kako naj se sprijaznim s tem? Oziroma kako naj rešim, da bo vsem všeč?
Moj fant se z mojim očijem razume čisto vredu, sta prava prijatelja. Z mami pa žal tudi ne kaj preveč. Saj, ko smo skupaj je vse vredu. Ko pa sva sama mi pa začne razlagat kakšna je, kaj je nardila, kaj je rekla, da mu ni bilo všeč...
Vedno bolj se mi zdi, da je problem v mojem fantu. Čeprav drugače se midva razumeva čisto vredu in ostalo vse štima :) Moti me samo odnos med njim in mojo družino. Mami pa sestri tega nisem še nič razlagala, vendar sestra vidi, da ni vse tko kot more bit. Jaz pa nočem, da bi sedaj kakšne zamere hodile še iz strani moje družine. Posebno, ker mi vsi ogromno pomenijo tako starši, sestra in moj fant.
Saj mogoče, glede na napisano, nimate velikih nasvetov... Samo rada bi slišala, kaj si vi mislite o vsem tem. In kako naj se jest sprijaznim z vsem skupaj. Ker mislm, da se jest pri vsej stvari najbolj sekiram...
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 08. Jun. 2009 20:17

^^Si mu to povedala? Pač kaj ti pomeni družina in da se sekiraš... Mogoče se ne zaveda, da tebe to moti in ne dojame, da si med dvema ognjema. Svetujem pogovor
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 08. Jun. 2009 20:30

^^ hja, pogovort bi se mogla s fantom glede tega. verjetno bi mu mogla povedat nekak tko, k si tle nam! prašej ga kaj ga mot pr sestrinem fantu in pr mami. če se ti bo zazdelo, da bi se lahko kaj popravlo iz njihove al pa njegove strani, pa poskušaj to uredit. recimo, da rečeš mami, naj mu ne soli več pameti (to je zgolj primer, ker ne vem v čem je problem).

drgač pa ne vem, če je lih prava beseda, d rečeš d je problem v fantu. sej usak ma pravico, d mu nekdo kot osebnost bolj/manj odgovarja. tvojemu fantu pač sestrin fant ne odgovarja, mama pa tudi ne preveč. razlika je sam u tem, d eni to zadržijo zase in ne pokažejo tega, ker jih je strah kaj bo punca/fant reku na to, drugi pa to, tako kot tvoj fant pokažejo. krivit ne moreš nikogar. loh je problem sam v tem, d je tvojemu fantu sestrin fant antipatičen, pa čeprav je teb okej (recimo mu gre na živce, ker je šminker - spet zgolj primer). pač, loh je oseba še bolša, sam noben ne more usaga prenest.

če boš pršla do tega, d zadeve ne moreš rešt, pol je njbolš d fantu predlagaš, naj vsaj na vsake tolko sprejme povabilo, čist iz vljudnosti, kdaj pejd sama z njima, kdaj pa najdi kak izgovor. glede razumevanja z mamo pa ne vem, kaj gre njemu na živce. sej veš kko je, mladim gredo še lastne mame kdaj na živce pa se nam zdi, da nimajo prav, potem pa da nam ne bi šla tuja...:)
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 08. Jun. 2009 20:38

lelija napisal/-a: Ja točno tako- otrok in ne odrasel.

aja. ja ti pa veš kje je meja otrok-odrasel. sori punči, ampak si glede na svoje poste v tej temi še sama daleč daleč od odraslega razmišljanja. saj kar ne morem verjeti.
takim kot si ti bi prepovedala imeti otroke (še domače živali). pol zganjajo pa samomore srednješolci in "kaj je pa to bilo, saj so bili pa ja tako urejena družina?". ja. preveč urejena.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov