fant, jaz in moji starši ...

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 30. Mar. 2009 21:54

:smilingplanet:
Zadnjič spremenil lelija, dne 20. Apr. 2009 0:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 30. Mar. 2009 21:58

fora je v tem, da so mene tako dobro vzgojili, v ranem otrostvu (kot si rekla, vzgoja poteka od dneva rojstva), da kljub temu da nisem imela mej nisem pocela nicesar kar njim ne bi bilo vsec. in to je ne samo dobra, ampak odlicna vzgoja.

ti bos pac to poskusala doseci z nekimi absurdnimi mejami, ampak to je (zame) napacen pristop.
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 30. Mar. 2009 22:02

:roll:
Zadnjič spremenil lelija, dne 20. Apr. 2009 0:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Mar. 2009 22:02

prestavljena imaš dva primera, mene in red rose, ki sta imela otroštvo brez nekih drastičnih omejitev, pa sva se zaradi pravilne vzgoje, kumunikacije, razlag, izognili usakršnemu problemu, ki si jih ti navajala!

In prvič si napisala, da svoji 16 letni hčerki ne boš pustila imegti fanta!skratka branila ji boš ljubiti in branila ji boš ljubezen in srečo!Če pa to ni egoizem po sveh črtah in ogabno, pa nevem če je še kej v tej smeri, bolj!
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 30. Mar. 2009 22:04

*purple* napisal/-a:prestavljena imaš dva primera, mene in red rose, ki sta imela otroštvo brez nekih drastičnih omejitev, pa sva se zaradi pravilne vzgoje, kumunikacije, razlag, izognili usakršnemu problemu, ki si jih ti navajala!

Jst sem tretji primer...:D
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 30. Mar. 2009 22:10

lelija napisal/-a:Nikoli še ni bila vzgoja brez meja dobra. Pa si prepričana, da nisi imela nobenih meja- tukaj ne govorim o žuranju?

prepricana :) starsi so mi vedno stali ob strani, vsak dan mi povejo da me imajo radi, imam stoodstotno podporo s strani druzine. ampak jst grem svojo pot, ker sem se ravno zaradi tega ful hitro osamosvojila, kr pac ze celo zivljenje razmisljam po svoje, nihce ne stoji za mano. sama si krojim zivljenje in tega sem se dobro naucila - odgovornosti.

nikoli in nikdar niso obsojali nobenega mojega dejanja, ali pa mi cesa prepovedali. samo povedali so svoje mnenje. in tako so dosegli, da sem se naucila sama razmisljati in sprejemati odlocitve. vecino njihovih mnenj sem prevzela, ker so mi bila predstavljena na lep nacin (in ne v smislu: droge in seks nista zdrava, ne smes hodit ven! :roll: ).
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 30. Mar. 2009 22:16

Jaz pa sem četrti primer :D

Moji starši so bili zelo zelo strogi. Kljub temu sem jaz počela bedarije, sledile so seveda sankcije.

Marsikaj bi spremenila pri njihovi vzgoji. Sama sem to doživela in lahko iz lastnih izkušenj povem, da to ni dobro za otroka. Meje itak, normalno, morajo biti, le ne preveč stroga. Vse v mejah normale.

Normalno pa se mi ne zdi, da punca pri 16-ih letih gre na morje s fantom, njeni starši pa to podpirajo in jo še obiščejo na morju. Po drugi strani pa... kam za vraga pa so mislili?? Valda da bo seksala, če ima fanta! Vse je v vzgoji...
You want me to be something I can never ever be.
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 30. Mar. 2009 22:40

Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 2:02, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 30. Mar. 2009 22:46

ja a kasneje se pa ne mores nalest tega?

res mas zanimivo in nelogicno logiko :)
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 30. Mar. 2009 22:49

Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 2:01, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 30. Mar. 2009 22:51

:lol: :lol: :lol: :P

kok si ti stara?
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 30. Mar. 2009 22:53

Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 2:01, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Mar. 2009 22:56

no da nebi zdele še prestrašl celotnega prebivalstva naše prekrasne zemlje, podajam citat, ki tvojo vero v to da Hiv pronica skozi lateks, v momentu zavrže:

Četrti mit: Kondomi iz lateksa imajo pore, skozi katere virus prosto prehaja
Mit o tem, da imjo kondomki mikroskopsko majhne luknjice, skozi katere virus lahko preide v drugo telo med spolnim odnosom, je neumnost. Virus HIV lahko potuje samo znotraj meja določenega organa, ki zadržuje telesne tekočine. HIV se ne mkore sam infiltrirati in penetrirati v organe, ker za to potrebuje tekočino. Res pa je, da kondom ne varuje 100% pred okužbo z virusom HIV ali drugimi spolno prenosljivimi boleznimi. Lahko se namreč zgodi, da se kondom med odnosom sname, še posebej, če je nepravilno nameščen. Vseeno pa je kondom pa vam kondom po številnih raziskavah nudi vsaj 98 % zaščito.

in zadevšno sm dobila tud enkrat po mejlu in lih tok verjamem vanjo, kot v to da olvejs uložki raka prenašajo in podobne bedarije.
sicer pa kot sm rekla, pri 25 lohk tud dobi HIV...najboljš d ajo za skos zapreš :D

in še enkrat, rekla si da ji boš pri 16 prepovedala imeti fanta.Na pojasnilo tega tvojega stavka še čakam,kako se ti zdi to moralno sprejemljivo in človeško :)

aja, ja kako se ne moreš nalezt Hiva, če pa pronica skoz kondom?Kaj je pa pri 25 drugače?a takrat pa ne pronica? :lol:
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 30. Mar. 2009 23:01

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 2:00, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 30. Mar. 2009 23:13

lelija napisal/-a:
Pri 16.letih ni otrok še sposoben resne zveze z drugim otrokom. Ne bi prepovedala, da bi otrok imel fanta ali punco, vendar ne bi smela biti sama brez nadzorstva staršev.

In od kdaj je mail verodostojna informacija?

Pri 16. letih lahko oseba prostovoljno sexa, telesno je zrela za otroka, lahko se poroči (sicer z dovoljenjem staršev) odgovarja za kazniva dejanja, lahko gre delat vozniški izpit, je skoraj polno poslovno sposobna, lahko se zaposli in služi svoj denar.

In ti praviš, da ne sme biti sam s partnerjem?
Pri 16.letih, ko je najlepše biti zaljubljen, bi ti svojemu otroku to omejila. Kdaj pa naj ima partnerja? Pri 30ih, ko že začneš bit preračunljiv?
Zakaj pa mamo spolne organe, menda ne, da jih gledamo? Ampak, da z njimi tudi kaj počnemo.
Vzgoja tvojih otrok je tvoja stvar, če otroku ne boš pustila žurat, je tudi tvoja stvar, ampak, da boš mu pa zraven svetla...
Kaj boš svečo držala svojmu frocu? Njegov prvi poljub, za hrbtom mu pa mati stoji...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]