fant, jaz in moji starši ...

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 30. Mar. 2009 20:59

Ja, pa včasih so se že pri 17ih poročali. Pa pogosto se je mudilo, da se ne bi trebuh videl :D
lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 30. Mar. 2009 21:06

jullia_ napisal/-a:Ja, pa včasih so se že pri 17ih poročali. Pa pogosto se je mudilo, da se ne bi trebuh videl :D

Ja, to je tudi res.
Zadnjič spremenil lelija, dne 30. Mar. 2009 23:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Mar. 2009 21:09

lelija napisal/-a:Neiciika-

Jaz ne bi pustila svojega otroka, da bi pri 16.letih imel fanta ali punco. Tudi to, da je nekdo star 18 let ne pomeni, da je odrasel, saj je to umetno ustvarjena meja. Pri 16 si samo otrok in bi te moralo vse kaj drugega pri teh letih zanimati. Meni je zelo čudno, ko nekatere pišete, da ste že pri 15.letih. :roll: In nihče me ne bo prepričal, da si pri 15.letih zadosti zrel za kaj takega.

In kaj boš naredila?poskrbela za to, da ti bo otrok lagal skos in skos in prekrival zadeve, tko da dejansko nikol ne boš vedela ne kje je ne kaj dela?Ji boš sprala možgane, da so usi tipi prasci, da jo bodo potem na cosmoforumu (če bo še obstajal) pošiljali h terapevtom ali bo imela kakšne drugačne travme zarad tega?al jo boš preprosto zaprla med šter stene in ji prepovedala, OMG ljubezen?
skratka, mislm da smo tud na forumu ugotovil, da se s pretirano tro vzgojo in pretiranim prepovedovanjem, nardi več škode kot koristi.
na prvem mestu boš mela sama škodo,ker ti bo lagala ko sto matr!namreč noben adolescent, se ne bo kar tako prepustil usodi staršem, ampak ji bo kljuboval.In tukej lahko nastane naaajveč škode.In če bo hotla sexat bo,tega ne boš preprečla, razen če ji deviški pas gor nabiješ :wink:

Zmotno je tako razmišljanje, čist preveč zmotno.Sproti ga vzgajaš in mu dopoveduješ kaj je prav in kaj ne, ampak da kr nekej prepoveš, da ga prisiliš v nekaj, da ga prisiliš da ne sme imeti nekoga rad in se z ljubljeno osebo družit?To je, brez zamere, ampak bolano!
Usak je svoje sreče kovač, če bo želela bo stvari naredila pa če se boš usak dan tristokrat postavljala na trepalnice in rekorde podirala!nikakor ji ne boš mogla preprečit zadev, sam lajf ji boš pogršala in jo navidezno ločila od ostalih.
Bo že sama pojedla svojo godljo, ki si jo bo skuhala in to jo bo naučilo.tako je v življenju, napake nas delajo močnejše, iz napak se učimo, še usak se je!
skratka, sama sem zgubila nedolžnost pri 16 s tednajim fantom s katerim sva bila kar nekaj časa skupaj.Imela sem pošlihtane zadeve, nism nasedala tipom in nisem naivno širila nog usakemu ki je prišel mimo mene.In to so me naučili, sproti.In ne s prepovedovanjem!Glede na vrstnice, ki so imele stotisoč prepovedi.....Sem bila dobesedno nuna!Kolegica je pri 11 ponoč zbežala čez balkon in se šla posexat s fantom,s katerim sta kr nekej mučkala brezveze.pa je imela stroge prepovedi...Toliko o tem....

skratka, zdi se mi skrajno narobe, da se otrokom brani take stvari.Prej bi blo treba mislt na to, ne pa jih na konc zapirat med štir stene pa jih nikamr pustit.nevem zakaj bi otroci plačevali za starševsko slabo vzgojo?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 30. Mar. 2009 21:12

lelija napisal/-a:Jaz ne bi pustila svojega otroka, da bi pri 16.letih imel fanta ali punco.

đizs...pa sej to ne pomeni da se bota porocila..tako si nabirajo izkusnje, da vidijo kaj in kako jim ustreza, da vidijo kaj so slabi, kaj so dobri fantje, navsezadnje, da se bodo imeli cemu smejati ko bodo starejsi...kaj tocno se ti zdi tako slabega v tem da so 16letniki v zvezah?! zal so danes casi drugacni, in 16 letnik se pocuti vse kaj drugega kot otrok. ne pravim da jim je treba vse bedarije dovolit, ampak met fanta/punco in se it tiste sladke zaljubljenosti, pa res ni kriminal.
:roll:
Uporabniški avatar
GoldenEye
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a GoldenEye » 30. Mar. 2009 21:15

Tamarra*, jst te čist razumem, kako se počutiš. Mam dokaj podobne probleme tud sama - glede dopustov in tega... Drugače pa ti svetujem, da fantu za tole poveš, ker drugače mu ne bo nič jasno, zakaj se tvoji kar naenkrat tko čudno obnašajo... Pa kot je ena že pred mano omenila, bi bilo bolje, da s "kenslanjem" skupnih dopustov začneš postopoma. Škoda, ker si jim sploh kaj omenila... jst bi bla na tvojem mestu kar tiho in ko bi prišlo do tega, da bi blo spet treba nekam it, bi se na lep način zgovorila ali pa našla kak relaističen izgovor :wink: Fant te pa tud mora razumet, saj nisi ti kriva, da je tko kot je...
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 30. Mar. 2009 21:22

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 2:05, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 30. Mar. 2009 21:26

pa ne bi raje poskrbela, da bo tvoja hcerka/sin izvedela vse o primerni kontracepciji, vse o spolnosti, vse te tabu teme za katere ponavadi otroci ne izvejo od starsev, in jo dobro vzgojila, da bo res pocakala na pravi trenutek? a ne bi raje postopala na tak nacin? kot pa s prepovedjo zveze...in tut podnevi se lahko seksa ;) ne mores otroka zaklenit za cele dneve v hiso. in ce ni cele dneve v hisi, verjemi da lahko najde kake luknje za met fanta/punco in za seksat..se boljse se mu/ji bo zdelo, ker mamica ne pusti :P
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 30. Mar. 2009 21:32

Zadnjič spremenil lelija, dne 20. Apr. 2009 0:16, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Mar. 2009 21:35

kje pa piše, da čez dan ne more sexat? :lach: matr kero razmišljanje LOL!
s tem nisi še nič naredila, razen tega, da mu boš iz odraščanja priredila trpljenje, ker ne bo doživel/videl, kar so doživeli vrstniki.
Ponavadi imajo taki še dodatne probleme v družbi, ker jih družba ne sprejema, ker pač niso na istem "nivoju".In težava, za težavo..sama škoda..

spolne bolezni..Ma ja no, prosim te lepo!Poduči otroka o kontracepciji, kondomih, posledicah, pa bo!ne morš otroka kar zatirat in kr skeit pred usemi temi stvarmi.In spolno bolezen lahko dobi kadarkoli, lahko tud pri 25 :wink:
pogovarjat se je treba, ne pa da pri usakem uprašanju o spolnosti starši bežijo stran!Men je moja mami use razložila, čiiist use kar sm jo uprašala, še kar jo nisem.use sm vedla kar se tiče posledic, plusov, minusou....In ravno zato študiram na tak način kot študiram.Ker so me tako vzgojili.
Glede na to kakšnega karatkterja pa sem, mi je pa usaka prepoved nardila še večjo željo po pizadrijah in sm tud nardila pizadrijo!Bolj mi je prepovedovala hodt pozno domou, pozneje sm hodila!ko nism mela meje, sem prišla vedno precej zgodaj.Pač, nisem se pustila sistemu in če bi bla pod tvojo "komando" bi se pomojem pri 16 že odselila, pa makar v uno otroško zatočišče.kar pa ne maram, je pa teror!use se da normalno povedat, s prisilo, pa žal ne bo šlo in taki majo ponavad velike probleme.

eni otroc se mi bodo pa res smill :?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 30. Mar. 2009 21:35

lelija: ja mene pa zdej zanima a ti mislis da se samo na zuranju da spoznat punco/fanta?

lahko hodi z sosolcem, in seksa z njim med glavnim odmorom na wcju.

js bi, ce bi mela take starse kot pravis da bos ti, in bi mela nekega fanta rada :) zakaj pa ne? ;)

in se strinjam s purple, ocitno ji hocema isto povedat :D

js sm zagovornica cist obratnega ukrepanja. moji otroci bodo vedli vse o vsem kar se mi bo zdelo pomembno, vzgojila jih bom tako, da bodo odgovarjali za svoja dejanja, da bodo sami odlocali o svojem zivljenju. ce mi bo to uspelo, in bom vedela da so zaupanja vredni, bodo lahko poceli kar bodo hoteli. sama nisem mela nikoli nobenih mej, in nobenih prepovedi. lahko recem, da sem poskusila dosti manj bedarij ki so jih vrstniki, ki so imeli stroge starse, pa so zaradi tega samo se bolj silili v tezave. zuranje mi ni bilo tako zanimivo, niti ponocevanje - ker sem to vse lahko pocela. ves kako je to zanimivo tistim, ki jim tega ne dovolijo? ti sploh ves, kaj pocnejo pridni otrockih takih starsev, ko grejo koncno na svoje studirat? ocitno ne.
Zadnjič spremenil red_rose, dne 30. Mar. 2009 21:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 30. Mar. 2009 21:37

lelija napisal/-a:
Ne bi zaklenila otroka v hišo, samo ne bi mu pustila večernih ali nočnih izhodov.

Sori, ampak tole je pa logika moje babice. Ki se, mimogrede, sploh ne zaveda, da osnovnošolski otroci na poti k verouku zavijejo še za telovadnico na cigaret :)

Ne dogajajo se vse pokvarjene stvari v trdi temi :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Mar. 2009 21:40

ja tole je pa res, kot da bi ena babica pisala, pa čist nč drgač :lach:

aja, za mal podpore, jst sm junfr zgubla sredi belega dne :) Čist nepričakovano, pri njemu, med sobotnim izletkom s kolegicami (pa sem šla umes mal do njega, one pa na kavo) :) :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Mar. 2009 21:41

red_rose napisal/-a:lelija: ja mene pa zdej zanima a ti mislis da se samo na zuranju da spoznat punco/fanta?

lahko hodi z sosolcem, in seksa z njim med glavnim odmorom na wcju.

js bi, ce bi mela take starse kot pravis da bos ti, in bi mela nekega fanta rada :) zakaj pa ne? ;)

in se strinjam s purple, ocitno ji hocema isto povedat :D

vse lahko pocela. ves kako je to zanimivo tistim, ki jim tega ne dovolijo? ti sploh ves, kaj pocnejo pridni otrockih takih starsev, ko grejo koncno na svoje studirat? ocitno ne.

po tej logiki, bi jim potem že grob kopala,ker bi mel use od aidsa, sifilisa, hepatitisa, šestorčkou...... :D
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 30. Mar. 2009 21:50

Zadnjič spremenil lelija, dne 20. Apr. 2009 0:16, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Mar. 2009 21:52

seveda mu postavljaš meje, ampak ne na tak način.To ni meja, to je teror!

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov