Fant in FB
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
- Kraj: Ljubljana
on je objavil sliko (mogoče zato, ker mu je okrog tega težila- češ zakaj jo je odstranil- in je hotel mir pr bajti, ker se mu zdi total bedno se kregat zaradi ene slike). in zdaj ko jo je objavil je spet našla problem. zelo očitno je ta problem strah pred varanjem. (ne branim ga - ker je konec koncev res lahko baraba -, le povem, da se je situacije lotila na napačen način).
točno to sem hotla povedat, sam se (na žalost) ne znam izražat
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
claire napisal/-a:jaz imam fanta že 3.5 leta in je vsega objavil eno najino sliko. jaz nimam pa sploh nobene najine (pa se grozno rada slikarim) tudi vse slike, kjer me kdo označi odstranim iz svojega profila. in nima veze če je to sošolka in srednje ali najboljša prijateljica (pustila sem menda tri).
Zlate besede za vklesat v platinasto podlago! (Heh, še po letih zveze in št. slik se ujema z mojo situacijo)
Sicer pa, za avtorico: v prvem postu pišeš, da je prejšnji fant imel na mobi ozadju najprej sliko tebe, nato spremenil, medtem ko za sedanjega praviš da že od začetka to fejsbukanje in mwa mwa scene ni his cup of tea. Tu je kar precejšnja razlika. Potem vzami tudi v obzir to, da imaš glede tega slabo (za kar mi je žal) izkušnjo, ki zdaj povzroča, da te od znotraj malo gloda.
Mnenja se krešejo, eni so ziher da te vara, drugi da je to pač njegov način.... Jaz bi se pridružujem drugi grupi, ker se mi zdi to zganjanje panika po nepotrebnem, čeprav (to je isto že claire omenila - mi lahko samo špekuliramo, ne moremo pa vedet, kaj se zares dogaja v njegovi glavi ali pa še kje drugje) zakaj in kako ve samo on. Če te grize pač reči, pa ne napadalno, vpraši: ''pa a nisma tak lepa na uni sliki da bi jo res cel svet lahko videl ker je res za na panoje ob avtocesti pa kaladont prodajat?''
Jaz imam cel kup stvari na FB skritih pred kupom ljudi. Preprosto zato, ker sem si FB profil naredila pred leti ko je blo to ful kul mega špon zakon OMG liek totally awesome, zdaj pa mi je pač presedlo in sem skrila cel kup stvari, ki jih niti moji najbljižji ne morejo videt. Pač, mi tak paše, moj profil se krči na mojo željo, tisti ki so mi blizu itak vejo kdo je moj fant brez da imama ''in a relationship'' in si dajema <3 na komentarje.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Sama sicer nisem dosti na FB, če pa že sem, ne objavljam dosti gor, razen če me kdo od prijateljev tagga. Sva se pa z bivšim izmed drugim razšla ravno zaradi tega, ker je sam bil ljubosumen na vsakega, ki je postal moj prijatelj, čeprav nimam velikega št. prijateljev in vse osebno poznam, medtem, ko se je na vprašanje, zakaj sprejema in včasih celo sam dodaja kar neke ženske, vedno spretno umaknil ali postal zadirčen, češ s kakšno pravico ga imam to spraševat. Uhm, mogoče zato, ker sva (bila) par in se v zvezi pač vse zaupa? Pa je dečko bil star 30, a se je v tem primeru obnašal kot nek 17 letnik. In ko sem enkrat šla brskat (well, judge be) med zs na FB, sem dejansko našla nekaj, ker če ne bi bilo tam ničesar, se tudi on ne bi tako obnašal. Ni me vzpodbudil k vohljanju s tem, ko je dodajal neznane ženske, pač pa šele s tem, ko je odreagiral tako kot je in se je počutil pritisnjenega ob zid.
In ne mi flancat o nekem zaupanju, ko ti partner očitno tudi ne zaupa vseh stvari. Ko ti človek da razlog, da podvomiš vanj, boš temu dvomu hotel zadostiti in priti zadevi do dna. Tisti, ki noče, pa pač živi dalje, kot da nič ni slišal ali videl, ter se oklepa partnerja kot pijanec plota. Jaz nisem ta pijanec, zato sem pač ubrala drugo pot.
V primeru avtorice teme jaz bolj kot to, da nima na FB nobenih njunih skupnih slik, vidim problem v tem, da ima sliko objavljeno, a ni vidna vsem. Pred kom bi pa sploh hotel skrit punco? Še ta mi je čudna, če bi jo skrival pred očetom, razen, če gre za prepovedano ljubezen. Sploh pa punca pravi, da je njen dragi pogost uporabnik FB in tudi objavlja slike, torej tu meni nekaj ne štima.
Seveda se zaradi FB krega vedno več folka, ko pa ga vedno več folka jemlje kot še eno varianto več za iskanje novih poznanstev (beri načrtovanje skoka čez plot). Taki, ki jim zunaj ne uspe zapecat ženske ali pa nimajo jajc, pa jim le-ta čudežno zrastejo na FB, saj je ta opcija ugodnejša, da prebijejo led in povabijo kakšno hudo bejbo iz sosednjega kraja na pijačo.
In ne mi flancat o nekem zaupanju, ko ti partner očitno tudi ne zaupa vseh stvari. Ko ti človek da razlog, da podvomiš vanj, boš temu dvomu hotel zadostiti in priti zadevi do dna. Tisti, ki noče, pa pač živi dalje, kot da nič ni slišal ali videl, ter se oklepa partnerja kot pijanec plota. Jaz nisem ta pijanec, zato sem pač ubrala drugo pot.
V primeru avtorice teme jaz bolj kot to, da nima na FB nobenih njunih skupnih slik, vidim problem v tem, da ima sliko objavljeno, a ni vidna vsem. Pred kom bi pa sploh hotel skrit punco? Še ta mi je čudna, če bi jo skrival pred očetom, razen, če gre za prepovedano ljubezen. Sploh pa punca pravi, da je njen dragi pogost uporabnik FB in tudi objavlja slike, torej tu meni nekaj ne štima.
Seveda se zaradi FB krega vedno več folka, ko pa ga vedno več folka jemlje kot še eno varianto več za iskanje novih poznanstev (beri načrtovanje skoka čez plot). Taki, ki jim zunaj ne uspe zapecat ženske ali pa nimajo jajc, pa jim le-ta čudežno zrastejo na FB, saj je ta opcija ugodnejša, da prebijejo led in povabijo kakšno hudo bejbo iz sosednjega kraja na pijačo.
-
MissBitch - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 7. 2004
- Kraj: *med zemljo in zrakom*
pkog12 napisal/-a:Po mojem mnenju, če si 2 zaupata, si zaupata vse in tudi, če kdo kdaj česa ne omeni, potem ne sme zameriti, če drugi pogleda Tako pač je, človeška narava Če hočeš biti z nekom se morata obe strani prilagoditi... "honeymoon" čas zveze ne traja večno, razen če si Hugh Hefner
-Drugo je tak samo nabiranje številk spolnih parnerjev To dela moja kolegica, pa ji ugaja... saj pravim, če človeku paše, mu paše nimaš kaj... žal meni ne
stari moj, ti si uradno bolan!!! dejansko je prav creepy brati tvoje poste. kot kak psiho film o tipu, ki se nesmrtno zaljubi v punco in jo je nekje vmes pripravljen tudi ubiti, samo zato, ker ga je pustila. ali pogledala drugega. ali šla na kavo s kolegom. sicer pa, mislim, da vsi veste, kak tip filmov imam v mislih. in točno na take ljudi me spominjaš. pejd k psihiatru, prej kot koga poškoduješ, resno.
Drgač pa, da ima "drug" v primeru a mu ne zaupam vsega to pravico pogledati??? jok, brate, odpade! nima je. moja zasebnost je moja zasebnost. se strinjam, da veza temelji na spoštovanju, zaupanju, iskrenosti, ljubezni in tako naprej, ampak vsakega mojega chata s prijateljico, mami ali kolegom s faksa mu pa ni treba prebrati. in ni njegova pravica, da ga bere!!! in jaz mu nisem dolžna povedati, kaj sem se z kolegico xy pogovarjala na popoldanski kavi/gmail chatu. ker je to stvar, ki nima nobenega vpliva na najino zvezo. kadar je govora o zadevah, ki pa imajo vpliv na najino zvezo je pa tako ali tako on prvi, ki izve. in jaz prva..
še za bejbo, ki ma fb pro0bleme. nehaj se sekirati, verjetno te ne vara. no, mogoč te, ker se počuti utesnjenega ob vse tvoji paranoji in potrebi po nadzoru. ne vem ampak kakšna drama zarad fakin slike!! seriously, slike??? slike na facebooku. pismo, ne morm vrjeti, kam smo prišli...
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Jz sm tud uradno bolna.
Moj pozna geslo, dostop do mojih mailov, fbja, etc. Jaz poznam njegovo geslo do mailov, fbja etc. Kdorkoli od naju lahko kadarkoli pogleda in se nima kaj pojasnjevat. Tudi v takšnem primeru se seveda da stvari skrit itak..sj bi lahko pač zbrisal stvari ane..Ampak v splošnem mava koncept, da če nimava kj skrit..pač ne skrivava. Zasebnost nima tukaj nobene veze..Jz svojo zasebnost delim z njim in on z mano. Enako je ko pride do mobitelov..On lahko mojga preveri kadarkoli če..in obratno..Ne bo nikol vprašanja "kdo ti je dovolu!??! to je moja zasebnost!!".
Jaz bolj to, da partner ima vpogled v tvoje življenje vidim kot zaupanje, kakor dejstvo, da partner ne sme imet takega vpogleda v tvoje življenje in se to potem šteje kot "zaupanje". Seveda se šteje, kot utopično in naivno.
Glede tega primera pa..kot so predhodnice rekle..Enako kot Claire men gre resnično na p*, če me kdo tagga, zato mam to onemogočeno. Samo preveri zakaj bi on to sliko skril pred določenimi ljudmi, to je bistvo.
Moj pozna geslo, dostop do mojih mailov, fbja, etc. Jaz poznam njegovo geslo do mailov, fbja etc. Kdorkoli od naju lahko kadarkoli pogleda in se nima kaj pojasnjevat. Tudi v takšnem primeru se seveda da stvari skrit itak..sj bi lahko pač zbrisal stvari ane..Ampak v splošnem mava koncept, da če nimava kj skrit..pač ne skrivava. Zasebnost nima tukaj nobene veze..Jz svojo zasebnost delim z njim in on z mano. Enako je ko pride do mobitelov..On lahko mojga preveri kadarkoli če..in obratno..Ne bo nikol vprašanja "kdo ti je dovolu!??! to je moja zasebnost!!".
Jaz bolj to, da partner ima vpogled v tvoje življenje vidim kot zaupanje, kakor dejstvo, da partner ne sme imet takega vpogleda v tvoje življenje in se to potem šteje kot "zaupanje". Seveda se šteje, kot utopično in naivno.
Glede tega primera pa..kot so predhodnice rekle..Enako kot Claire men gre resnično na p*, če me kdo tagga, zato mam to onemogočeno. Samo preveri zakaj bi on to sliko skril pred določenimi ljudmi, to je bistvo.
It was forever..but it didnt last long..
-
MissBitch - Kofetarica
evelyn, mislim, da se nisva razumeli... mogoče sem se malo čudno izrazila...
bolan se mi zdi njegov način izražanja, njegova obsesija z neko xy punco... te zadeve... in prepričanje, da ti biti z nekom v zvezi daje samoumevno pravico do tega, da poznaš vse njegove zadeve...
glede gesel. tudi moj dragi ima moja gesla. jaz imam njegova. itak konstantno uporabljva moj laptop, in so gesla pač shranjena. berem njegova obvestila in zasebna sporočila na facebooku? itak da jih! in zraven se čist šokirana sprašujem kdo so vsi ti neznani ljudje, ki mi pišejo, me sprašujejo kako sem in vabijo na kavo... no, in potem ugotovim, da gledam njegov profil ne svojega, skesano odcapljam do njega in mu povem, naj prever obvestila, ker nekdo nekaj rabi od njega... in ga naženem na njegov računalnik...
hodim na njegovo mail? ja tudi, posebno ko je odsoten po dva dni skupaj, in mora nekdo "poštimati" njegove igrico na g+. berem njegove maile? ne, nikoli, ker se mi zdi podlo, nepošteno in sebično. njegovi maili njegova stvar. tudi ko kaka nisem z njim v kopalnici. pač fakin zasebnost. in glede na to, da se moje pravice končajo tam, kjer se začnejo pravice drugega človeka sem mnenja da je njegova pravica do zasebnosti v tem primeru vsekakor večja od moje pravice vedeti!
ampak to sva pač samo mi2
bolan se mi zdi njegov način izražanja, njegova obsesija z neko xy punco... te zadeve... in prepričanje, da ti biti z nekom v zvezi daje samoumevno pravico do tega, da poznaš vse njegove zadeve...
glede gesel. tudi moj dragi ima moja gesla. jaz imam njegova. itak konstantno uporabljva moj laptop, in so gesla pač shranjena. berem njegova obvestila in zasebna sporočila na facebooku? itak da jih! in zraven se čist šokirana sprašujem kdo so vsi ti neznani ljudje, ki mi pišejo, me sprašujejo kako sem in vabijo na kavo... no, in potem ugotovim, da gledam njegov profil ne svojega, skesano odcapljam do njega in mu povem, naj prever obvestila, ker nekdo nekaj rabi od njega... in ga naženem na njegov računalnik...
hodim na njegovo mail? ja tudi, posebno ko je odsoten po dva dni skupaj, in mora nekdo "poštimati" njegove igrico na g+. berem njegove maile? ne, nikoli, ker se mi zdi podlo, nepošteno in sebično. njegovi maili njegova stvar. tudi ko kaka nisem z njim v kopalnici. pač fakin zasebnost. in glede na to, da se moje pravice končajo tam, kjer se začnejo pravice drugega človeka sem mnenja da je njegova pravica do zasebnosti v tem primeru vsekakor večja od moje pravice vedeti!
ampak to sva pač samo mi2
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
No vidiš, jaz pa nikoli sploh nisem dojemala nekih pravic do zasebnosti v razmerju. Te pravice do zasebnosti bi se lahko potem uporabile v praktično vsaki situaciji, "kje si bil včer do štirih?" "kva te briga, to je moja pravica do zasebnosti!", "kdo pa je ta ženska, k te kliče?" "Kva te briga, moja pravica do zasebnosti!". Pač jaz v razmerju, oziroma pustimo razmerje..v zvezi, pojmujem zasebnost kot skupno. To ne pomen, da on lahk uleti na wc, ko jaz "odlagam"( ), temveč, da ČE on ŽELI, naj kar prebere maile..naj kar prebere zasebna sporočila..Ker živim v zvezi za ta dan, ker nisem v njej pod pretvezo, da se mojmu tipu pa že ne more en dan strgat in me prevara/whatever in da bova forever together, želim 100% pravico da tudi jaz kdaj kaj preverim..Nimaš mi kaj skakat s svojo zasebnostjo tle, bodi sam, če želiš imet vse skrito in svoje. To pa ne pomeni avtomatične paranoje, da si konstantno v spraševanju, če te tip jeb* v glavo ali ne.. Ampak lep primer je ta tema, jaz definitivno nebi prišla spraševat tega an forum, ampak bi kar lepo preverila pred kom je sliko skril in se pošteno spičila glede tega. Ne pa ti primeri, ko ženska al dec naskrivaj preverja sporočila, smse al maile..pa najdejo kakšno sranje in potem jih je še strah, ker lahko njihov partner uporabi argument, da kaj je vdiral/a v zasebnost in se tisto sranje, ki ga je naredil/a čisto izgubi v tej krivdi. Ja pa kaj še.
-
..Evelyn.. to kar si ti napisala, je daleč od avtoričinega razmišljanja.
Tvoje besede kažejo na zdravo razmerje, medtem ko avtorica hoče delat neki na skrivaj. Zato, da ga bo dobila, zalotila pri nevemčemže.
tudi jaz in moj mava vpogled v zasebnost en pri drugem, ampak to ne pomeni, da mi pa on zdej vsak dan mesiđe,klice,slike, pogleda na telefonu in jaz njemu, da slučajno ni v ozadju kakega varanja ipd..
Tvoje besede kažejo na zdravo razmerje, medtem ko avtorica hoče delat neki na skrivaj. Zato, da ga bo dobila, zalotila pri nevemčemže.
tudi jaz in moj mava vpogled v zasebnost en pri drugem, ampak to ne pomeni, da mi pa on zdej vsak dan mesiđe,klice,slike, pogleda na telefonu in jaz njemu, da slučajno ni v ozadju kakega varanja ipd..
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
No sej, moji posti niso dosti v povezavi s to temo.
Pri primeru avtorice bi moralo bit fakin simpl "Pred kom si skril sliko?" in dva možna odgovora: "Pred blabalabal, poglej" ali "kaj te briga, moja zasebnost, aaaaaaaaaaaa!!!" V primeru prvega odgovora: "Ok kul :*", v primeru drugega "GTFO ko te jeb*, ajde".
Konec debate.
Pri primeru avtorice bi moralo bit fakin simpl "Pred kom si skril sliko?" in dva možna odgovora: "Pred blabalabal, poglej" ali "kaj te briga, moja zasebnost, aaaaaaaaaaaa!!!" V primeru prvega odgovora: "Ok kul :*", v primeru drugega "GTFO ko te jeb*, ajde".
Konec debate.
-
ja sej nekako tko je baje blo pri njej
Mi2 si ne deliva nobenih gesl ipd. Mi je bila šola iz prejšne zveze, da moraš imeti nekaj tudi zase. Če ga pa vprašam, kaj tisti custom pomeni, bo pa rekel, da je skril le pred očetom in blabla. Tako, da mi ne preostane drugega, kot, da nekako pridem do njegovega profila in poizvem...
-
MissBitch - Kofetarica
saj nekako imaš prav...
ampak mene so od nekdaj učili, da so tuje torbice, denarnice, pošta (v tem primeru tudi maili in fb) od drugih sveta zadeva, kamor ne hodiš šnofat in rinit nosu brez povabila ali z njim... in mi je nekako ostalo...
sem pristaš zdravega pogovora in 100% zaupanja, bi rekla da fantu res zaupam, in tudi on meni... (sva ravnokar mela debato glede tega, ker me je presenetilo, da razmišljaš toliko drugače od mene). seveda dopuščam, da smo ljudje različni, da imamo različne poglede na svet, različne ideje... da drugače funkcioniramo v zvezah... bom rekla tako, meni sede moj način, tebi sede tvoj... hvala bogu, da je tako
za avtorico pa tako. hudiča, vprašaj fanta kaj se dogaja. če te tako blazno moti skrita slika. jaz osebno pa iskreno ne bi šla preverjat, ker je je vseeno 25 let vzgoje na določen način naredilo svoje in je zasebnost oziroma nepreverjanje ena izmed mojih pomembnejših vrednost... mogoče sem pa imela do sedaj samo srečo in se mi še ni bilo potrebno ubadati s fanti, ki bi pred menoj kaj skrivali ali me varali...
ampak mene so od nekdaj učili, da so tuje torbice, denarnice, pošta (v tem primeru tudi maili in fb) od drugih sveta zadeva, kamor ne hodiš šnofat in rinit nosu brez povabila ali z njim... in mi je nekako ostalo...
sem pristaš zdravega pogovora in 100% zaupanja, bi rekla da fantu res zaupam, in tudi on meni... (sva ravnokar mela debato glede tega, ker me je presenetilo, da razmišljaš toliko drugače od mene). seveda dopuščam, da smo ljudje različni, da imamo različne poglede na svet, različne ideje... da drugače funkcioniramo v zvezah... bom rekla tako, meni sede moj način, tebi sede tvoj... hvala bogu, da je tako
za avtorico pa tako. hudiča, vprašaj fanta kaj se dogaja. če te tako blazno moti skrita slika. jaz osebno pa iskreno ne bi šla preverjat, ker je je vseeno 25 let vzgoje na določen način naredilo svoje in je zasebnost oziroma nepreverjanje ena izmed mojih pomembnejših vrednost... mogoče sem pa imela do sedaj samo srečo in se mi še ni bilo potrebno ubadati s fanti, ki bi pred menoj kaj skrivali ali me varali...
-
MissBitch - Kofetarica
moje leti na evelyn ne nate, white_widow.
bi pa za avtorico dodala samo še to, da se mi zdi, da stavek
klinc pa veza, v kateri je edina možna rešitev to, da grem stikat po fantovem profilu, ker mi on nečesa noče povedati, oziroma ga imam na sumu, da mi laže...
bi pa za avtorico dodala samo še to, da se mi zdi, da stavek
kaže na veliko drugačen/večji problem, kot je ena skrita slika.". Če ga pa vprašam, kaj tisti custom pomeni, bo pa rekel, da je skril le pred očetom in blabla. Tako, da mi ne preostane drugega, kot, da nekako pridem do njegovega profila in poizvem..."
klinc pa veza, v kateri je edina možna rešitev to, da grem stikat po fantovem profilu, ker mi on nečesa noče povedati, oziroma ga imam na sumu, da mi laže...
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Jaz imam na telefonu za ozadje psa. Pa je bil vedno mir, ampak..hej mogoče imam psa raje kot kakšno deklico
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
^^mislim da je ona to predstavila kot pravilo in ne izjemo.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov