Fant in FB

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 12. Jan. 2012 10:20

Meni se zdi logično, da če človek spremeni svoje nastavitve, da nima več shranjenih piškotkov in ga več ne prijavi avtomatsko v FB, mora nekaj skrivat, ker je prej vedno imel vse na "pladnju" in ravno takrat nisem čutila potrebe po tem, da ga preverim. Potem pa je enkrat lani to spremenil in ko sem tudi sicer opazila, da se drugače obnaša in je občutno več na FB ter je imel dodane neke neznane ženske (in včasih takoj zbrisal z zida, ko jih je sprejel ali so one njega, da jaz ne bi opazila), sem ga samo še vprašala lahko, pa sem dobila zadirčen feedback. Well, that makes sense. :) Ni problem, če več nima shranjenega gesla in ga ne prijavi avtomatsko, problem je vse ostalo, kar je sledilo zatem.
Jaz sem imela ves čas možen vpogled, in tudi je pogledal, če ga je kaj zanimalo. Me ni niti malo motilo, četudi sem si parkrat na leto pisala s kakšnim kolegom ali bivšim sošolcem (take splošne stvari), ker so itak vedeli, da imam fanta in niso šli dlje v pogovoru. Če pa bi, pa jaz ne bi šla.
V zvezi si ravno zato, da si zaupaš, si deliš, da vesta drug o drugem tudi to, kar morda o tebi ne ve najboljši prijatelj. Eni pa tega ne želijo, ker se počutijo oropani vsega in s takim človekom jaz ne morem živeti, če izneveri moje zaupanje.
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 17. Jan. 2012 15:24

Tukaj se piše o 2 različnih stvareh. 1. da ima tvoj pratner gesla, vpogled, v tvoje stvari, 2. pa, da šnofa za tabo.
Jaz vem gesla svojega fanta čisto iz praktičnih razlogov (kot so že prej punce pisale: kdaj pošljem/pogledam kak mail, če ne more do računalnika... (sem se spomnila, ko je Claire napisala, da ji je fant rekel, zakaj ji ni povedal pin-a telefona. Pred kratkim me je fant klical iz prijateljevega telefona, da mu povem pin, ker si je enkrat že zaklenil telefon.) Tako, da to vidim kot praktično zadevo. Tudi on ima moja gesla zaradi podobnih zadev. (enkrat sem imela pokvarjen računalnik in sem ga dva dni zaporedoma prosila, naj mi nekaj pogleda na mail. Do naslednjega dne je že pozabil moje geslo - zgleda imam veliko boljši spomin kot on :D )

Je pa drugo, če zlorabi moja gesla - se pravi, gre za mojim hrbtom čekirat moje zadeve. Če ne šnofa in ga kaj zanima, mi bo verjetno, na vprašanje, ali si bil danes na mojem mailu odgovoril: ja, sem pogledal to in to. Če bo pa za mojim hrbtom nekaj šnofal, me preverjal, bo pa sigurno zanikal. V tem vidim jaz veliko razliko.

Za avtorico pa tudi jaz mislim, da dela prevelikega hudiča iz ene slikce. Pa ne moreš vedeti, kaj ti bo odgovoril, dokler ga ne vprašaš.
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 17. Jan. 2012 16:37

delfinchek napisal/-a:Če bo pa za mojim hrbtom nekaj šnofal, me preverjal, bo pa sigurno zanikal. V tem vidim jaz veliko razliko.

Ko sem mu jaz brskala po telefonu in me je vprašal, če sem mu pregledala telefon se mu povedala, da sem mu. Na vprašanje zakaj, sem mu pa preprosto odgovorila, da zato ker mu ne zaupam. Well, i wasn't wrong... :)
A goal without a plan is just a wish.
MarceLiica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 7. 2010
Kraj: DreamLand

Neprebrana objavaNapisal/-a MarceLiica » 05. Feb. 2012 21:51

she-devil napisal/-a:kar kurjo kožo sem dobila, ko berem post od claire... ma da mi prijateljica brska po omari, torbici, telefonu.. ni šans. .

Se 100% strinjam. Razumem, da mi reče, če lahko slike na fonu pošnofa ali kaj podobnega, ne pa kar vsepovsod, kjer se ji azdi, zato, ker je ženska in zato ker je radovedna.. OMG no .. :lol:
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 06. Feb. 2012 8:14

^^ a
Zadnjič spremenil claire, dne 10. Feb. 2012 17:37, skupaj popravljeno 1 krat.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 06. Feb. 2012 8:49

claire, a že navsezgodaj zjutraj si tečna in seješ okrog svojo slabo voljo in wnb avtoritativno obnašanje?:roll:
Ne gledamo si vsi po omarah...predalih. Oz če že, prej vprašamo. Big deal. Slike na telefonu so spet drugo kot smsi. In predali so spet drugo kot denarnica, npr. In če smo že na temi, facebook je spet nekaj, kar je osebna stvar, isto kot moja omara/telefon/denarnica/torbica.
In ne zdaj skup past, ker ma nekdo drugačno mnenje kot ti in mu je lažje dati pet svojih slik na fb kot pa iti kolegicam gledat po omari (ker če smo eni na to občutljivi... me lahko kolegica vpraša in ji sama dam to kar bi npr potrebovala iz moje omare, z mojimi cotami).
The world is as you are.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 06. Feb. 2012 9:05

amen.
Zadnjič spremenil claire, dne 10. Feb. 2012 17:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 06. Feb. 2012 9:17

In vidiš, tu je razlika v navadah.
Če si si s kom bližje in si dejansko npr sposojaš cote, je popolnoma drugo kot pa da greš špegat v omaro brez nekega predhodnega wnb dogovora o tem.
In ne dajemo vse na fb slik s koktejli v rokah, da bi se postavljale pred random folkom na netu ...no, no :P
Res pa je...ljudje imamo res različna merila kaj se smatra kot "vdor" v zasebnost. Meni npr ne bi bilo vseeno, da mi v omaro vtrči sošolka. Bližnja kolegica bi mi lahko, pa mi ne. In tu so te razlike, kaj komu dovoliš.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 06. Feb. 2012 9:22

:)
Zadnjič spremenil claire, dne 10. Feb. 2012 17:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 06. Feb. 2012 12:43

claire, ja, je najlažje narediti tak zaključek :P in najlažje je z agresivnim tonom odgovarjati na internetne "provokacije". Pa dobro. Se razume, o čem se gre in kako in kaj.
The world is as you are.
MarceLiica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MarceLiica » 06. Feb. 2012 20:05

A ja claire, pol pa ti nisi tečna, ampak imaš nasplošno bit**y personality al kak? Oprosti, ne držim kolegici las ko kozla naokrog itd, med prjatli na fb poznam čist vse, če pa tebi gre v nos, da mi ne paše to stikanje itd, pa ti jaz na žalost ne morem pomagat. Meni pač ni všeč, če tebi je, in mata tak s kolegico porihtano, ok.. Whatever, ne da se mi na cosmu kregat, ker vedno ko pridem gor na pol leta se najde ena tečka, ki si nima kaj začet, in teži, zato ker ji je nekdo na žulj stopil..
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 06. Feb. 2012 20:32

Zakaj bi pa sploh moral kdo koga vprašat, da le ta potem sme replicirati v tej temi (četudi samo s smajlijem)? A smo nekateri slučajno spregledali kakšen podatek, recimo to, da je tema rezervirana samo za določene uporabnike, ki se smejo vključiti v debato? Nekateri čisto preresno jemljete ta forum. :lach:
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 06. Feb. 2012 21:15

a)
Zadnjič spremenil claire, dne 10. Feb. 2012 17:45, skupaj popravljeno 1 krat.
MarceLiica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MarceLiica » 06. Feb. 2012 21:15

claire napisal/-a:
MarceLiica napisal/-a:A ja claire, pol pa ti nisi tečna, ampak imaš nasplošno bit**y personality al kak?

a to si sebe opisala? GTFO. in vnadalje ignoriraj moje poste. (in to ni firma)

:lol:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov