družinske zadeve in ostalo

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ena_rožca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a ena_rožca » 28. Mar. 2012 13:03

Živjo,

no, za začetek naj povem, da sem z bivšim fantom, za katerega mi je tako žal da sem z njim končala, šla narazen lani poleti. Bila sva skupaj 10 mescow. Niti nevem zakaj sm ga pustila (takrat je bila vmes še ena ex-'frendica', ki ni bla frendica v pravem pomenu, ampak tega nisem vedla, ker sem naivna po naravi). Ona je takrat šla narazen s svojim tipom, in potem je govorila da kakšen je moj fant, da kakšne mi dela, in jaz sem ga valda postla, nisem mu pa dala niti enega pametnga razloga. Zdaj pa dobivam flashbacke, in ugotavljam da kako sm mu lahko to sploh nardila... valda se tip ne pogovarja z mano (mu ne zamerim), meni je žal ful, ker če bi s kom bila bi bil to res on .. vmes sem imela 2 tipa, ampak ona dva sta bla krneki.. vsakega tipa z njim primerjam. non stop sem depresivna ker razmišljam o njemu, sanjam o njemu ... :S
potem pa je tukaj še mama, ki zganja teror doma (jaz živim proč od doma, ker študiram), mojmu očetu pije kri, obsedena je z nadzorom, grozi mu, grozi meni, piše mi ubijalske smse... za božič sploh nisem mogla it domow, za rd mi je poslala hladen sms:vse najboljše, z njo itak nimam stikow odkar študiram (4 leta). hudo mi je ker moj oče živi doma, in sem v kontaktu samo z njim vsak dan, rekel je že da se bo odselil.. grozno mi je ker ne morem nič pomagat. bojim se kaj bo mama nardila, kaj je zmožna nardit. to je takšna situacija ki jo pozna samo en moj kolega. nabira se mi vse, tako mi je žal za mamo ki bi se rada razumela, ampak sem ugotovila da v bistvu do nje sploh ne čutim več nič. videla je nisem verjetno že leto..in o tem jaz vsak dan razmišljam in se morim, posledično o tem sanjam in tako se vrti cel dan samo okrog tega. a sploh obstaja rešitev?
Take chance. Make a change. And breakaway.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 28. Mar. 2012 14:18

Kar se tiče tvojega ex tipa in tvoje ex frendice.
Najprej mi pade na pamet to, da je ona verjetno hotla, da gresta vidva narazen. Ti si padla preveč pod njen vpliv in to tudi izpeljala - verjetno bolj zaradi njenega natolcevanja, kot pa zato, ker bi ti to res želela.
Verjetno je ona želela biti s tvojim ex... in verjetno tudi bila, ko sta vidva končala.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 28. Mar. 2012 14:39

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ena_rožca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a ena_rožca » 29. Mar. 2012 19:34

očitno sm res v brezupni situaciji ki noben nima nobenga odgovora ..
Take chance. Make a change. And breakaway.
Uporabniški avatar
Trouble
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Trouble » 29. Mar. 2012 20:06

Se stirnjam s sirovo. Če si mu pojasnila, da si nardila napako in če se še vedno ni sposoben normalno pogovarjat s tabo, potem pojdi naprej. In ne išči na vsakem koraku fanta... Izkoristi ta čas, ko si samska zase, uredi si misli,... da ne boš še kdaj naredila iste oziroma podobne napake...

Glede stanja doma...hmm... Vrjetno se tud mama žre... mogoče probej vzpostavt kontakt z njo, če se lahko pogovorita o vseh zadevah.. Če ne bo za, pa pač sprejmi njeno odločitev.
Motiti se je človeško, v napaki vztrajati pa slaboumno.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 29. Mar. 2012 21:55

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 10:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 29. Mar. 2012 22:04

mam odgovor na take situacije "nevem kaj mi je bilo.." - preluštno ti je bilo.

sirova ima prav, spravi sebe v red in ugotovi, kaj si zares želiš. in enkrat ko to imaš ne začni spet sanjarit, ampak bodi srečna da imaš to kar si si želela ;)

kar se družine tiče, najbolje se je oddaljiti od take mame.. in nasploh od takih ljudi. oče pa mora sam priti do tega da ni dolžan trpeti. če se z njim razumeš, mogoče sam reci mu da naj malo z roko udari po mizi in ji da vedet da tega ne bo več prenašal.
hej norci :)
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 31. Mar. 2012 8:31

^^Se strinjam z zadnjim odstavkom. Sej lepo da imate dobronamerne nasvete a la ''probi se pogovorit'' ampak očitno se ona s svojo mamo enostavno ne more. Mogoče je to komu težko razumet, ker takih oseb ne pozna, ampak dejansko obstajajo ljudje s katerimi se en da niti začet pogovora, če pa že je vsaka beseda bob ob steno in efekta ni in ni. In ja, od takih ljudi se je treba oddaljit ker ti drugače s svojimi dejanji in besedami (metaphorically speaking) spijejo vso kri.

@ena_rozica: ti si se že oddaljila od mame, ne lazi nazaj. Kaj dela oziroma ne dela tvoj oče pa ni tvoja skrb. Jaz te ful razumem, da ti je hudo in bi mu rada pomagala in stala ob strani, ampak on je samostojna in odrasla oseba ki (naj bi bila) je spozobna skberi in razmišljati zase, zato je vsa odločitev na njem. Če ostaja z njo v brezupni situaciji to ni tvoja krivda in rešitve na to ne moreš ponuditi.

Kar se tiče pa ljubavnih zadev: lej očitno si še mlada, mal si bla zaljubljena, navadila si se fanta in zdaj pogrešaš bližino. Iz tvojega pisanja se bere kot da ti ne pogrešaš res tega fanta, ker bi ga imela neznosno rada, ampak te je šele zdaj ''zadelo'' da si sam(sk)a in ti manjka ena bližina. Onadva vmesna sta bila ''krneki'' in ob tem si spoznala da je bil bivši boljši od njiju in zdaj se ti toži po eni osebi, s katero bi lahko vzpostavila pristen odnos in našla si jo v njegovi figuri, zato pa si obremenjuješ misli (in podzavest) z njim.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 31. Mar. 2012 10:02

joooj men je tako grozno da ne moreš imeti pravega odnosa z mami. Jz nevem kaj bi brez svojih staršev, včasih ko poslušam takšne zgodbe se prav zavem kakšno srečo imam da imam dva krasna človeka ki stojita za menoj in katerima se lahko stisnem ko gre vse narobe.

v tem primeru bi svetovala da pustiš očeta da gre po svoje in mu dovoliš da je srečen Kaj bo storila mami žal ne moreš vedeti, ampak to so stvari ki so med njima. Če tvoja mami ni sposobna čustev se ne počuti kriva in ne smeš dovolioti da to vpliva nate. Po moje si tako lačna ljubezni in pozornosti da si zaradi tega želiš bivšega in idealiziraš predstavo o vama.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov