Družina, odnosi - nasvet

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

megde77
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 16. 8. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a megde77 » 16. Avg. 2016 16:05

Bom poskusila kar se da na kratko opisati zadeve. Ko je pred tremi leti umrla moja mama si je oče takoj poiskal novo partnerko (po dveh mesecih jo je že pripeljal domov). Novo partnerko poznam že od prej. Je zelo materialistične narave. Že po nekaj mesecih se je pozanimala, kaj vse potrebuje, da bo dobila po njem pokojnino ipd.
Jaz sem si z družino v družinski hiši v enem nadstropju uredila stanovanje.
Z očetom sem se vedno zelo dobro razumela, sedaj pa je vse postalo neznosno, lahko bi rekla, da čez noč. Vedno, ko je rabil pomoč sva mu z možem vse pomagala in nikoli ničesar pričakovala v zameno.
Zadnje leto pa je nevzdržno. Vse ga moti, vedno najde nekaj, da je prepir. Brez vezne stvari (npr. avto nikoli prav pakriran, če kaj damo v garažo ni prav,... vse ga moti, res vse).
Najprej sem poskušala na lep način. Smo upoštevali vse zahteve za ljubi mir v hiši. Vendar miru ni, vsakič najde kaj novega. Trenutno sva skregana, ker sem mu tudi sama povedala svoje.

Vem, boste rekli, pojdite na svoje. Ja, bi šla takoj, vendar trenutno to ni možno. Z možem sva vsa sredstva vložila v najino podjetje. Seveda bova odšla takoj, ko bo možno, vendar par let verjetno še ne.

Kaj narediti? Vem, da je nova partnerka veliko kriva, tudi sama sem že zaznala, da ga ščuva proti meni. Da se bo to zgodilo me je opozorilo že več ljudi, ki jo poznajo. Vedno sem bila prijazna do nje in evo sedaj dobim vse nazaj.

Kaj se je tako spremenilo v najinem odnosu z očetom mi res ni javno. Ampak enostavno me sovraži. Vnuke je imel vedno rad, sedaj sploh ne pokaže nobenega interesa do njih, nasprotno, včasih celo povzdigne glas na njih.

Sem že čisto na koncu z živci in res ne vem več ali biti ostra ali ne. Z očetom pogovor ni možen, ker samo vpije, se dere, govori naj ga pustim pri miru, če začnem pogovor.
Razmišljala sem tudi, da bi bila mogoče kakšna bolezen, vendar je ves čas pri zdravnikih in je zdrav.
Če imate kakšen nasvet.. je dobrodošel...
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5990
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 16. Avg. 2016 21:47

...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov