Dragi, a greva kam?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 29. Apr. 2011 14:25

s0nckic4 napisal/-a:je pa res, da je treba v razmerju bit kompromisn.

Še bolj pomembno je v osnovi izbrat nekoga, s komer si vsaj približno kompatibilen. Neprestano sklepanje kompromisov človeka izčrpa, pa če se tisto o privlačnosti nasprotij še tako romantično sliši.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 29. Apr. 2011 14:47

to je res, ampak vedno pride do situacije, ko je treba sklepat kompromise. tako da pobegnt ob znakih takšnega ali drugačnega razhajanja meni ni ravno recept za dolgo razmerje. če ne gre ne gre, to je res, bi pa na njenem mestu jaz najprej poskusla najt kako rešitev pa potem če ne bi šlo, razmišljala o tem, da sma pač preveč različna.
Vsak raj ima svojo kačo.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 29. Apr. 2011 14:57

Hmm, ne vem kaj naj ti rečem Konkubina, razumem te popolnoma, malda si, želiš si it "sem pa tja", preživljat čas s partnerjem, normalno...

On pa je skos utrujen, razumem to, ampak če je čez vikend frej bi lahko vsaj takrat šla kam skupaj. Dvomim da ga boš "spreobrnila", imaš le dve opciji:

1. ostati z njim in biti nezadovoljna ter skos z njim čepeti doma ali pa iti okoli sama (v tem primeru se ti lahko zgodi da te sčasoma "sreča pamet" in da spoznaš kakega bolj "aktivnega" tipa, oz. glej 2. točko)

2. ga pustiti in si najti nekoga, ki ima podoben življenjski stil kot ti, se pravi da ni zapečkar

Vbistvu nimaš ravno neke gromozanske izbire kaj narediti.
Uporabniški avatar
lovefrance
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lovefrance » 29. Apr. 2011 15:35

z mojega vidika imaš 2 možnosti:
1. najt kompromis (npr. dogovor, da gre 1x na teden s tabo ven)
2. ga pustiš (ker če si ti hiperaktiven človek, on pa "lenuhec", pač nista za skup)
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 29. Apr. 2011 15:38

O f*k, ve rešujete problem teoretično ali pa še huje da na podlagi svojih slabih izkušenj, izpuščate pa dejstvo da ga ima rada.

Vse se da izboljšat.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 29. Apr. 2011 16:40

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 16:07, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 29. Apr. 2011 17:05

Govori se o sprehodu, večerji...ni ti potrebno biti na polno aktiven športnik ali pa priti spočit iz službe, da za toliko premakneš rit :P
The world is as you are.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 29. Apr. 2011 17:24

Led Zeppelin napisal/-a:Vse se da izboljšat.

To je pa čisto preveč idealistična izjava.

Vsega se ne da izboljšat. In včasih se kakšno stvar sicer da izboljšat, ampak je cena absolutno previsoka, da bi bilo vredno. To zdaj sicer ne leti več na ta konkreten primer, ker niti nisem na mestu, da bi sodila, kaj se splača in kaj ne, sem pa absolutno proti mišljenju, da je samo zato, ker imaš nekoga rad, vredno v vseh primerih rinit z glavo skozi zid.
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 29. Apr. 2011 17:30

Moj ima podoben problem, pa pač sklepava kompromise :) Tudi ven na pijačo greva, ali pa v kino, če je bil naporen dan in je edina alternativa ostati doma. Sicer pa pač kakor nama uspe - za vikende sva bolj aktivna, se kam odpraviva, edtem ko med tednom dostikrat skombinirava tako, da npr. po njegovi službi greva na sprehod po mestu, vmes postoriva kake manjše opravke in se potem usedeva na kako pijačo (ali pa na kosilo). Meni je dovolj že to, da sva malo skupaj izven stanovanja, ker doma sva bodisi oba zapečkarja za računalnikom ali knjigo, bodisi se jaz kaj učim, ...

Sicer se mi pa to, da gre avtorica teme sama ven, sploh ne zdi taka slaba ideja. Saj ti ni treba biti stalno s tvojim dragim, pusti ga doma, ti pa pojdi ven s kolegicami ali pa sama na sprehod, na trening ... Ti boš dobila svoj svež zrak, on se bo lahko odpočil po mili volji, pa še prej ali slej se bo spomnil, da bi rad bil več s tabo, in mu boš lahko lepo rekla, da naj pride s tabo ven. :)
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 29. Apr. 2011 21:08

Led Zeppelin napisal/-a:O f*k, ve rešujete problem teoretično ali pa še huje da na podlagi svojih slabih izkušenj, izpuščate pa dejstvo da ga ima rada.

Vse se da izboljšat.

in kako ti rešuješ probleme? z izjavo "rad te imam" ne bo nič ne boljše ne slabše. (kam je pa šlo staro dobro pravilo: več dejanj, manj besed?)

aja? in kako naj se izboljšajo stvari LZ? pa prosim odgovor brez toerije. ;)

vglavnem- jaz ne vidim niti ene pametne rešitve če npr. jaz na smrt rada smučam in ni šans da katero leto izpustim tedenski dopust smučanja, moj fant pa bi sovražil smučanje. kaj. a bi jaz smučala, se sama sončila in lenarila (ironično) na ležalniku, on bi se pa sprehajal po okoliških poteh v visokogorju? pa ajde recimo, da bi se z eno tako rečjo lahko nekako "sprijaznila". ampak kaj ko je potem tu takoj kaj drugega. jaz sama veliko prelaufam, prerolam, prekolesarim, celo na pijačo grem kdaj sama. ampak za tenis, badminton, odbojko... pa rabim vsaj enega človeka, če ne celo ekipo. in ne, ne bi se mogla sprijazniti z dejstvom, da moj fant ne bi bil vsaj kdaj pa kdaj ta drugi igralec, sotekač...
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Veerle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Veerle » 29. Apr. 2011 21:15

midva z mojim bivšim fantom sva se mela zlo rada pa to ni pomagalo pri tem, da so čez čas pri njem prioritete zamenjale mesto in sva šla narazen. ljubezen in to, da maš nekoga rad, je veliko premalo za rešitev nečesa, kar izpostaviš kot problem. in, ne, ljubezen ne premaga vseh ovir.
nisem tko hardcore kot claire, jaz si recimo lahko predstavljam to, da moj fant ne bi potoval, meni ni problem potovati sami, štos je pa v tem, da bi rada to počela z njim, delila to strast.
strinjam se z jullio_ glede rinjenja z glavo skozi zid - če že, bi to počela izključno zaradi mene same, ne pa zaradi koga drugega.
As your lover describes you, so you are.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 29. Apr. 2011 21:54

Odgovor na clairin post.

Več dejanj in manj besed- smo na internetu, tukaj so samo besede.

Razumem tvoje mišljenje ker si še extra aktivno dekle in si ne moreš predstavljati takšnega tipa (to ni pokroviteljsko :wink: ).

Ampak v praxi, a ljudje vedno najdemo takšnega popolnega partnerja ki si ga želimo, ne.
In vsako bo nekaj na partnerju tako motilo, da lahko sčasoma začne ustvarjati teme na temu forumu, neko lahko moti da fant pije po treningu, neko da si dopisuje z neko Nemko, neko da ne deli gospodinjskih opravil.
Ko imaš nekoga rad moraš sprejeti tudi dele, ki ti niso všeč.

Ampak tukaj pride tricky del, to so vse popravljivi deli, to so malenkosti ki jih lahko vsak pri sebi popravi če želi zdrav odnos in kompatibilno zvezo. Videl sem tipe ki so so iz pirovskega bauha prišli na 6pack (ne na unga v hladilniku).

Napisal sem svoje predloge na strani 2, obenem pa napisal da ne morem svetovati glede občutka dolžnosti, ker je to stvar posameznika ki se dotika prejšnjega odstavka. Na koncu pride do tega, da če imaš rad osebo z katero si v zvezi, je treba včasih stisniti zobe.
In ali se je vredno boriti za ljubezen - je.

Je pa nepravično ocenjevati in podajati mnenja o neki zvezi, o kateri vemo in si predstavljamo na podlagi 10 vrstic na našemu zaslonu. Mogoče je on super fant, ki jo ima rad, a se mora pa malo zmotivirati.
Zadnjič spremenil Led Zeppelin, dne 29. Apr. 2011 22:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Veerle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Veerle » 29. Apr. 2011 22:05

včasih stisniti zobe in neprenehoma tolerirati tisto, kar ti gre res na živce, sta dve popolnoma različni stvari. primera: takoj bi pustila (no, se niti ne bi zapletla, verjetno, enkrat je blo dost) fanta, ki kadi travo, lahko pa toleriram določene navade/prakse, različne mojim, npr. aktivno (a ne obsesivno) ukvarjanje z rekreacijo, športom.

tale fant od naše Konkubine* se bo pa moral kar sam zmotivirat, njeni predlogi očitno ne palijo pa čeprav je to le želja it ven na pico v lokal čez cesto. pri sebi more dečko razčistit, ali kaj in zakaj mu dovlj pomeni, da bo spremenil sebe in/ali svoje navade/razvade. ker kavčiranje je samo razvada, nič drugega.

pa plz, LZ, piši sčasoma, ker vsakokrat, ko vidim tvoj ščasoma, kar zamežikam od groze. :lol:
As your lover describes you, so you are.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 29. Apr. 2011 22:14

^^ Jawohl, Herr General !
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 30. Apr. 2011 0:27

LZ ja itak. ampak to, da mora prosijačiti, če lahko prosim kdaj gresta "nekam" vsaj, ni nobeno prilagajanje. razumela bi, če recmo tip ne rad kolesari (karkoli), ona bi pa s tem najedala.

ker tule ne gre za "eno reč", čeprav se tako bere. noče ven. to ni "noče na sprehod" ali "pije po treningu". saj štekaš. če gre za eno stvar (seveda lahko tudi več) se doreče kompromis. tole pa je eno totalno pasivno razmerje, kjer partnerja, ki se že zaradi službe/faxa ne vidita ogromno, ko pa se, sedita v stanovanju.

primer. :D
jaz valda ne lazim s fantom na fuzbal, niti on z mano na plesne. niti ga ne kličem, če je z nekom na pijači. priznam pa da bi bila besna, če bi hodil na fuzbal 4krat na teden (izvzeti kakšni resni treningi kateregakoli športa) in s kolegi na pivo, z mano pa se mu niti iz stanovanja ne bi dalo premaknit.

nisem jaz tako kot veerle. če bi fant ne kadil trave, oziroma bil totalno proti, bi ne mogla shajati. :D
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov