Depresija

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uros99
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Uros99 » 04. Feb. 2011 20:52

Pozdravljeni!

Ne vem zakaj sem se odločil da nekaj napišem na tem forumu... najbrž zato da si malo olajšam dušo. Star sem skoraj 30 let, prihajam iz neuspešne zveze, imam tudi sina. Z mojo sva bila skupaj 9 let vmes enkrat je imela eno kaj pa vem simpatijo ali kaj, pač najdu sem ene maile ki si jih je dopisovala z enim bivšim, ne vem točno kaj je bilo, baje da nič ampak od takrat naprej me je sesulo. Pred kakim letom sva šla narazen na mojo pobudo, počutil sem se utesnjenega, iskal sem izgovore, da sem sam, da imam mir. Prosila me je naj ne grem ampak se nisem dal pregovorit. Sedaj mi gre vedno slabše...po enem letu se mi zdi da sem naredil največjo napako v življenju, pogrešam jo... noro jo pogrešam, vse stvari, ki so mi šle prej na živce pri njej sedaj pogrešam, vidim da sem naredil ogromno stvari narobe in si samo želim, da bi imel še eno priložnost. To sem ji tudi omenil vendar mi je dala vedet da se ji to ne zdi pametno - domnevam da je našla v tem času nekoga drugega in ji ne zamerim. V glavnem ne vem kaj naj naredim, pričakoval sem da bo vedno lažje ampak meni je vsak dan težje. Nimam nikogar ki bi se mu lahko zaupal saj ko sem v službi je ok, noben od prijateljev nima občutka da je nekaj narobe ampak, ko sem sam... jokam, ne vem kako naj se izkopljem iz te depresije, pogrešam jo, mislim samo na njen obraz, na lepe stvari, ki sva jih preživela... vem da naj bi čas celil rane ampak... pri meni je vedno hujše. Ne vem, vedno slabše mi gre, vedno bolj zapadam v depresijo, mislim da se ne bom več izkopal iz tega brezna in da tonem samo še globje. Ne vem niti kaj sem hotel povedat s to temo ampak, nekako mi je malo lažje, ko sem to napisal vsaj tu gor. Pa brez zamere.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 04. Feb. 2011 20:59

Uros99 napisal/-a:noben od prijateljev nima občutka da je nekaj narobe
Ker jim ne poveš (zakaj pa ne?) ali so res taki, da ne premorejo niti mal empatije in jim je vseeno (upam, da ne)? :?

Uros99 napisal/-a:mislim da se ne bom več izkopal iz tega brezna in da tonem samo še globje.
Seveda se boš, ampak "pot ven" zna bit precej težka..
Uros99
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Uros99 » 04. Feb. 2011 21:31

Ne vem... mogoče mi je pretežko govorit o temu prijateljem, mogoče zato, ker smo se odtujili s prijatelji in nismo več toliko v stikih... ne vem... težko mi je
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 05. Feb. 2011 1:01

Meni je pa iz tvojega posta še najbolj čudno to, ker si na začetku omenil, da imata sina, ampak ga potem nič ne omenjaš naprej...a njega pa redno videvaš oz. si še vedno prisoten v njegovem življenju?
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 05. Feb. 2011 7:55

Meni pa se ne zdi, da si naredil napako. Po mojem mnenju take zveze, kjer eden od partnerjev že "išče" tretje osebe (ni nujno da tudi najde) na dolgi rok vedno propadejo, pač tako je in prav se mi zdi, da si zaključil.

Problem je, da si bivšo začel idealizirati, ker je ni ob tebi. Verjemi, to se po tako dolgih zvezah pogosto dogaja. Meni se tudi moj bivši, s katerim sva bila 7 let, ne zdi več tak kreten, kot dejansko je. Morda zato, ker podzavestno skladiščiš samo lepe spomine in ti je zato hudo. Ampak če bi prišla nazaj skupaj, bi kaj hitro ugotovil, da je bil to samo ideal in da je dejanska slika drugačna, ona pa bi si še prej našla kako "simpatijo", ker bi videla, da boš itak prišel nazaj. Jaz bi predlagala kako prehodno zvezo, fb ali karkoli, druži se več s prijatelji, najdi nov šport, samo ne "dwellaj" in zgubljaj časa s to zvezo, ker je mimo.
Houd de wereld tegen
Uros99
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Uros99 » 05. Feb. 2011 9:04

Ja, sina videvam stalno, glede tega sva se v redu zmenila in ga imam skoraj 50% časa, tudi za preživnino sva se zmenila in plačujem več kot bi bilo potrebno. Ja najbrž jo res idealiziram ampak ne morem se znebiti občutka, da sem v zvezi jaz počel ogromno napak in se nisem zadosti trudil... hočem povedat da bi sedaj počel veliko stvari povsem drugače. Ma saj nima smisla, pač kot kaže je ona zaključila s tem da sem jaz v njenem življenju in moral se bom s tem sprijazniti. Težko je, res je težko, najhuje je ker je vedno slabše, namesto da bi bilo vedno boljše, zato me skrbi...
Hvala vsem za odgovore.
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 05. Feb. 2011 14:39

Ej, ampak kaj si pa pričakoval? Razdrl si 9 let trajajočo zvezo, potem pa po enem letu ugotoviš, da si se premislil. Ona je verjetno stvar ravno dobro prebolela, šla naprej s svojim življenjem, potem pa prideš ti in rečeš, da bi jo pa morda vseeno nazaj. Jaz bi te poslala nekam.

Zdaj pa nima več smisla sanjat, kaj bi bilo če bi bilo, kaj vse bi naredil drugače, kako bi bilo lahko bolje. Eno leto sta narazen, omenil si ji, da bi bila spet skupaj, rekla je, da ne, in tu po mojem nima več smisla poskušati, temveč moraš začeti gledati naprej. Sprijazni se s situacijo, kakršna pač je, in razmisli, kaj lahko storiš. Pojdi ven, poskušaj navezati nova prijateljstva in stike, predvsem si pa izbij bivšo iz glave in si dopovej, da tudi brez nje lahko funkcioniraš kot samostojna oseba. Lahko da si delal napake, lahko da jih nisi; lahko da je ona res flirtala s tistim tipom, lahko da ni. Zelo verjetno sta imela problem s komunikacijo. Ampak veš kaj? To ni niti najmanj važno. Dobro je, da se svojih napak zavedaš in se iz njih kaj naučiš za prihodnje zveze, ampak za nazaj jih pa ne moreš popravljati. Če jih analiziraš v neskončnost, ne boš s tem prav nič dosegel, samo še težje ti bo.

Meni se ne zdi, da bi šlo tu za depresijo, samo za prebolevanje, ki je v tvojem primeru še toliko težje zaradi občutka krivde in dolgotrajnosti zveze. Bo minilo. :)
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 06. Feb. 2011 10:35

Exactly. Ne gre za depresijo, le za prebolevanje, čeprav mi ni jasno, kako si lahko eno leto (če prav razumem) normalno živel po svoje, šele zdaj pa se ti je začelo tako zelo kolcat po njej. :gruebel:
Če bi bila na njenem mestu, bi se isto odzvala, ker če te nekdo eno leto 5 posto ne j...., potem ko ga j.... :wink:
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 06. Feb. 2011 17:27

Uros99 napisal/-a:Pozdravljeni!

Ne vem zakaj sem se odločil da nekaj napišem na tem forumu... najbrž zato da si malo olajšam dušo. Star sem skoraj 30 let, prihajam iz neuspešne zveze, imam tudi sina. Z mojo sva bila skupaj 9 let vmes enkrat je imela eno kaj pa vem simpatijo ali kaj, pač najdu sem ene maile ki si jih je dopisovala z enim bivšim, ne vem točno kaj je bilo, baje da nič ampak od takrat naprej me je sesulo. Pred kakim letom sva šla narazen na mojo pobudo, počutil sem se utesnjenega, iskal sem izgovore, da sem sam, da imam mir. Prosila me je naj ne grem ampak se nisem dal pregovorit. Sedaj mi gre vedno slabše...po enem letu se mi zdi da sem naredil največjo napako v življenju, pogrešam jo... noro jo pogrešam, vse stvari, ki so mi šle prej na živce pri njej sedaj pogrešam, vidim da sem naredil ogromno stvari narobe in si samo želim, da bi imel še eno priložnost. To sem ji tudi omenil vendar mi je dala vedet da se ji to ne zdi pametno - domnevam da je našla v tem času nekoga drugega in ji ne zamerim. V glavnem ne vem kaj naj naredim, pričakoval sem da bo vedno lažje ampak meni je vsak dan težje. Nimam nikogar ki bi se mu lahko zaupal saj ko sem v službi je ok, noben od prijateljev nima občutka da je nekaj narobe ampak, ko sem sam... jokam, ne vem kako naj se izkopljem iz te depresije, pogrešam jo, mislim samo na njen obraz, na lepe stvari, ki sva jih preživela... vem da naj bi čas celil rane ampak... pri meni je vedno hujše. Ne vem, vedno slabše mi gre, vedno bolj zapadam v depresijo, mislim da se ne bom več izkopal iz tega brezna in da tonem samo še globje. Ne vem niti kaj sem hotel povedat s to temo ampak, nekako mi je malo lažje, ko sem to napisal vsaj tu gor. Pa brez zamere.
To se ti zdi, ker si osamljen.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uros99
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Uros99 » 08. Feb. 2011 19:45

Hvala za odgovore... ja, slabega pol leta je odkar 100% ne živiva več skupaj, ne vem, ona je bila moja prva ljubezen, prvi sex, prvi pravi poljub... še vedno jo imam tako rad da boli, še vedno je zame najlepše dekle na svetu. Ja očitno jo res idealiziram sedaj. Problem bo res v tem da je bila moja prva in edina in je nisem znal ne vem kako naj rečem primerjati, premalo sem se prilagajal v vezi... ma saj nima veze tako ali tako ni drugega kot da pozabim nanjo, ne glede na to kako težko je... hvala vsem za odgovore... je nekakšna terapija da vsaj tu kaj napišem. :)
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 09. Feb. 2011 1:25

Aja, še prva ljubezen je bila? Potem pa sploh ni čudno. Jaz ti svetujem, da se malo razgledaš naokrog, spoznaš še kako punco, pa boš morda ugotovil, da bivša ni bila tako idealna ... :)
Every rose has its thorn
peppermint
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a peppermint » 09. Feb. 2011 10:17

probaj najt neko družbo, idi ven,... nevem, dvomim, da je najboljše, da si zdaj doma skos in samo razmišljaš o njej in o tem, kako "napako" si naredo. najdi neke hobije, zaposli si misli in čas...

vso srečo :)
peppermint
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a peppermint » 09. Feb. 2011 10:17

probaj najt neko družbo, idi ven,... nevem, dvomim, da je najboljše, da si zdaj doma skos in samo razmišljaš o njej in o tem, kako "napako" si naredo. najdi neke hobije, zaposli si misli in čas...

vso srečo :)
Uros99
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Uros99 » 09. Feb. 2011 17:34

Ma saj to je, saj imam družbo ampak ne vem, ne paše mi.... Pogrešam jo :(
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 09. Feb. 2011 17:48

najdi si ŽENSKO družbo pa pofukaj kako drugo pa boš neho tolko na njo mislit...
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov