Depresija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Veerle
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 9. 2010
Vzrok ne bo šel sam od sebe nikamor pa če se speče tristo tort, skuha 7 večerij naenkrat, prelaufa od LJ do MB - samo za ponazoritev. Treba je delat na sebi, da se odpravi vzrok, kuha&ostalo je samo začasna zamotitev, ni pa nikakor pot odpravljanja vzroka za nastalo stanje/situacijo. Meni najbolj pomaga takojšnje, sprotno procesiranje stvari, soočanje, četudi boleče. V bistvu bi jaz rekla, da je malodušje lahko tudi samo bergla, grešni kozel - ko se to odpravi, lahko nastane vrzel in to vrzel bi jaz 'polnila' s kuho, sprehodi, športom.
As your lover describes you, so you are.
-
Libido. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 30. 7. 2007
jullia_ napisal/-a:A si mogoče pripravljena napisat, kako se zdravi? Samo okvirno - gre za zdravila, obiske psihologa, kombinacijo, kakšno alternativo...?
Najprej se je zdravil doma - enkrat tedensko obisk psihiatra in antidepresivi. P. je rekel, da naj bi trajalo 4 - 6 tednov, da zdravila začnejo delovat, potem bi pa šlo počasi na boljše in v nekaj mesecih naj bi se stanje popolnoma izboljšalo. Pa so minevali tedni in ni nič kazalo, da bi zdravila delovala - tudi nonstop so mi jih menjavali in vedno je jemal dvojne ali trojne tablete naenkrat. Nikoli ni imel volje za nič, nič ni jedel, prvič v življenju sem ga videla jokat, govoril je o samomoru .. grozno res. Po skoraj dveh mesecih ni bilo niti malo boljše, tako da ga je mama en dan kar odpeljala spet do zdravnika, čeprav sploh ni bil naročen in je dobil napotnico za PB. To je bilo dva tedna nazaj. Smo se pa vsi strinjali, da je tako boljše za njega, da mu bojo gor znali bolj pomagat, kot mi doma. So ga dali na zaprti oddelek, ker je bilo res hudo, ves čas je govoril samo o tem da hoče umret. Po enem tednu so ga mislili premestit na odprti oddelek, ampak je imel v nedeljo zvečer spet grozno krizo, so mu morali dat neka močna pomirjevala da je zaspal, tako da je še ta teden ostal na zaprtem oddelku. Danes sva bili z mamo pri njemu in mi je malo povedal kako je tam - zaenkrat ne sme nikamor brez spremstva (ker je to pač zaprti oddelek) pa itak mu ni nikamor za it in tudi tam ne delajo nič razen spijo, jejo in dobivajo zdravila. Če bo danes ponoči vse ok, gre jutri res na odprti oddelek. Tam imajo potem terapije, pogovore s psihiatrom, delavnice, za vikende gre lahko domov .. Zna pa tako zdravljenje trajat dva meseca ali pa še več .. Mi mu vsi stojimo ob strani, on se je tudi počasi začel zavedat, da je to samo bolezen in da bo boljše ko se pozdravi, ko pri sebi razčisti .. in ima tudi trenutke ko spet ne vidi smisla življenja .. Pač trajalo bo dolgo, da bo z vsemi terapijami to odpravil, predvidevamo da bo v bolnici še vsaj dva meseca ..
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Tudi jaz. To so res težke zadeve, za vse vas, vam želim, da bi čim hitreje in čim bolje okreval.
In ravno zato, ker je depresija hudo resna bolezen, vedno postanem čisto živčna, ko nekdo bluzi, da je v depri, ker že cel teden dežuje.
In ravno zato, ker je depresija hudo resna bolezen, vedno postanem čisto živčna, ko nekdo bluzi, da je v depri, ker že cel teden dežuje.
- desertrose88
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 11. 2010
Se spomnem da sem jo enkrat doživljala tudi jaz...to je tam nekje 2 leti nazaj..5 dni sm bla taka..
In sm se mogla prisiliti da se z nekom pogovorim,čeprav je blo to zame najhujši šok kako nekomu zaupat da mam mogoče depresijo..Češ mlada punca še pa take govori..
Se spomnem zdej k je moja frendica končala zvezo..Fant je jokau 3 dni še neki...Sicr nwm zaka hudiča če je ni imeu rad ...pomojme pozornost...in potem je kar san od sebe nehal po4 dnevih take da se bo obesu pa pref*kal enga frenda...pa zakaj je tako moglo bit pa take...uglaunem brezvezne...pizdiu se k nor..namesto da bi se pogovoru...In potem se čudimo zakaj je folk tak? zafustriran?? POGOVOR POMAGA,DELO da se zamotiš AL PA KAKE TERAPIJE...
In sm se mogla prisiliti da se z nekom pogovorim,čeprav je blo to zame najhujši šok kako nekomu zaupat da mam mogoče depresijo..Češ mlada punca še pa take govori..
Se spomnem zdej k je moja frendica končala zvezo..Fant je jokau 3 dni še neki...Sicr nwm zaka hudiča če je ni imeu rad ...pomojme pozornost...in potem je kar san od sebe nehal po4 dnevih take da se bo obesu pa pref*kal enga frenda...pa zakaj je tako moglo bit pa take...uglaunem brezvezne...pizdiu se k nor..namesto da bi se pogovoru...In potem se čudimo zakaj je folk tak? zafustriran?? POGOVOR POMAGA,DELO da se zamotiš AL PA KAKE TERAPIJE...
Yesterday is history, tomorow is a mystery, but today is a gift! That`s why it`s called present.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
desertrose88 napisal/-a:Se spomnem da sem jo enkrat doživljala tudi jaz...to je tam nekje 2 leti nazaj..5 dni sm bla taka..
Boga revica, 5 dni si mela depresijo, čudn da se nisi že fentala...
- desertrose88
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 11. 2010
sončk napisal/-a:desertrose88 napisal/-a:Se spomnem da sem jo enkrat doživljala tudi jaz...to je tam nekje 2 leti nazaj..5 dni sm bla taka..
Boga revica, 5 dni si mela depresijo, čudn da se nisi že fentala...
mogoče boš pa ti naslednja..hhhhhh
v takem stanju....
Yesterday is history, tomorow is a mystery, but today is a gift! That`s why it`s called present.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
O bože..desertrose88 napisal/-a:mogoče boš pa ti naslednja..hhhhhh
v takem stanju....
Mogoče pa ne bi blo slabo, če bi se ti takrat kar stran vrgla, ker..jao.
Kolk se preveč opleta s to besedo, folk res ne razume, da to pač ni "mal safr furat par dni".
- Dulcy3
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 12. 2010
Rada bi se opravičila zaradi naslova, šele zdaj se zavedam da je bil neprimiren, saj depresija je bolezen, moje stanje pa je nekaj drugega..
sicer se to stanje pri meni vleče že več kot eno leto in pol ampak zdaj vsaj vem da to ni depresija
sicer se to stanje pri meni vleče že več kot eno leto in pol ampak zdaj vsaj vem da to ni depresija
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^če se zajebavaš - zalet se nekam!
Če pa resno misliš - je pa že več kot skrajni cajt, da se spraviš po (profesionalno) pomoč.
Če pa resno misliš - je pa že več kot skrajni cajt, da se spraviš po (profesionalno) pomoč.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov