Bratec
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
popolnoma enaka vzgoja ni mozna ker smo ljudje drugacni, potrebujemo drugacne odnose...mi smo 4je pa smo karakterno, po obnasanju, po pridnosti, po razvajenosti.. cisto razlicni, kot noc in dan, ne bi si mislu da od istih starsev...velika razlika je ze med prvim in drugim otrokom samo zaradi tega ker je en prvi, drugi pa drugi...plus razlika v spolu...plus se miljon ostalih razlik med vama
- mateja79
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 9. 2009
s0nckic4 napisal/-a:tvoj brat je tak, ker se mu to dovoli. enostavno. očitno je bil vedno mamin sinček kako to spremenit? pač nehat ga je treba tak obravnavat. če mu bo mama nehala kuhat si bo pač začel sam, če ne prej takrat, ko bo mel polno rit pic in podobne hrane za v mikrovalovko.. če mu bo mama nehala prat, si bo pač začel sam, če ne prej takrat, ko ne bo mel več česa oblečt.. če mu bo mama nehala pospravlat, si bo pač začel sam, sploh če je navajen da je okol njega vedno vse tip top, ga znajo take stvari hitr začet motit..
zate mam pa občutek, da si mal ljubosumna
pa brez zamere
Ni problem kuhanje, pranje, pospravljanje. Problem je poležavanje, ko je kakšno delo, ki bi ga morali skupno opravit. Vedno ga je treba klicat, nikoli ne vstane preden ga pokličemo. Moti me zapravljanje, sicer njegovega denarja, ker bi bilo bolje, če bi kaj privarčeval.
- mateja79
- Debatorica
red_rose napisal/-a:popolnoma enaka vzgoja ni mozna ker smo ljudje drugacni, potrebujemo drugacne odnose...mi smo 4je pa smo karakterno, po obnasanju, po pridnosti, po razvajenosti.. cisto razlicni, kot noc in dan, ne bi si mislu da od istih starsev...velika razlika je ze med prvim in drugim otrokom samo zaradi tega ker je en prvi, drugi pa drugi...plus razlika v spolu...plus se miljon ostalih razlik med vama
Midva sva pač imela zelo, zelo podobno. In če bi bil kdo razvajen bi bila lažje jaz.
In še enkrat sploh ni problem kuhanje, pranje,... ker to zna. Problem je drugo, a ne štekate, da ga punca navaja na drugačen način. No sicer pa nima več veze. Sta končala in fant se spet bolje obnaša.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
mateja79 napisal/-a:Ni problem kuhanje, pranje, pospravljanje. Problem je poležavanje, ko je kakšno delo, ki bi ga morali skupno opravit. Vedno ga je treba klicat, nikoli ne vstane preden ga pokličemo. Moti me zapravljanje, sicer njegovega denarja, ker bi bilo bolje, če bi kaj privarčeval.
Torej je v bistvu problem to, da odrasel moški sprejema lastne odločitve in se ne uklanja več svojim staršem (in celo sestri, to je šele bolno, da mu ti poskušaš stil življenja diktirat)?
Če sem prav razumela, je družinski načrt tak, da bo on ostal doma. A mislijo starši potem celo mlado družinico hodit budit ob sobotah zjutraj, ko bo po njihovem mnenju spanca dovolj in sestavljat nekakšne skupne urnike?
Meni se tvoj brat po pravici povedano grozno smili, ker je v precej brezizhodnem položaju. Če ostane doma, bo za vedno ostal mali bratec, ki mu je potrebno postavljat pravila in ga vzgajat, da ne bo zabredel v slabo družbo (pri 53ih letih bo to še posebej zabavno, ko ga bo mama zmerjala zaradi alkohola), če bo pa šel živet drugam in s tem pobegnil stalnemu terorju, bo pa razvajeni pridanič, ki je pustil celo družino na cedilu in jim prekrižal doživljenjske načrte, ki so jih zanj naredili.
@Mahagonij: Pri medvedih se uporablja žerjavica, pri tipih pa odrekanje seksa. Ampak temu se reče dresura, ne vzgoja
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
jullia_ napisal/-a:Meni se tvoj brat po pravici povedano grozno smili, ker je v precej brezizhodnem položaju. Če ostane doma, bo za vedno ostal mali bratec, ki mu je potrebno postavljat pravila in ga vzgajat, da ne bo zabredel v slabo družbo (pri 53ih letih bo to še posebej zabavno, ko ga bo mama zmerjala zaradi alkohola), če bo pa šel živet drugam in s tem pobegnil stalnemu terorju, bo pa razvajeni pridanič, ki je pustil celo družino na cedilu in jim prekrižal doživljenjske načrte, ki so jih zanj naredili.
tole je pa kot neko razsvetljenje
- matejka**
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 4. 2008
- Kraj: MB
mateja79 napisal/-a:
Ni problem kuhanje, pranje, pospravljanje. Problem je poležavanje, ko je kakšno delo, ki bi ga morali skupno opravit. Vedno ga je treba klicat, nikoli ne vstane preden ga pokličemo. Moti me zapravljanje, sicer njegovega denarja, ker bi bilo bolje, če bi kaj privarčeval.
Kaj te te moti njegov dnar, saj je njegov. Ti pa s svojim delaj kaj hočeš tako kot on z svojim. Se bo še prekmalu zavedal koliko ga je za brezveze zapravo, ko bi pa nvm koliko lahko privarčeval. Ali tebe moti to, da pa ti plačuješ doma stroške on pa ne?
Se pa ne strinjam z takšnim početjem kot ga ima. Lahko bi se že zreznil pri teh letih in malo začel razmišljat o prihodnosti da si sam zgradi hišo ali pa da si vsaj najde stanovanje, čeprav je "domenjeno" da ima zgornji štuk. Mogoče pa tudi to tebe moti, ker si sama mogla si našparat za stanovavanje/hišo ali kaj podobnega (+pohištvo), on pa le ne bo rabil vsega tega denarja če imate tako dogovorjeno.
Mogoče, ne rečem da je tak
Julija_
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
jullia_ napisal/-a:mateja79 napisal/-a:Ni problem kuhanje, pranje, pospravljanje. Problem je poležavanje, ko je kakšno delo, ki bi ga morali skupno opravit. Vedno ga je treba klicat, nikoli ne vstane preden ga pokličemo. Moti me zapravljanje, sicer njegovega denarja, ker bi bilo bolje, če bi kaj privarčeval.
Torej je v bistvu problem to, da odrasel moški sprejema lastne odločitve in se ne uklanja več svojim staršem (in celo sestri, to je šele bolno, da mu ti poskušaš stil življenja diktirat)?
Če sem prav razumela, je družinski načrt tak, da bo on ostal doma. A mislijo starši potem celo mlado družinico hodit budit ob sobotah zjutraj, ko bo po njihovem mnenju spanca dovolj in sestavljat nekakšne skupne urnike?
Meni se tvoj brat po pravici povedano grozno smili, ker je v precej brezizhodnem položaju. Če ostane doma, bo za vedno ostal mali bratec, ki mu je potrebno postavljat pravila in ga vzgajat, da ne bo zabredel v slabo družbo (pri 53ih letih bo to še posebej zabavno, ko ga bo mama zmerjala zaradi alkohola), če bo pa šel živet drugam in s tem pobegnil stalnemu terorju, bo pa razvajeni pridanič, ki je pustil celo družino na cedilu in jim prekrižal doživljenjske načrte, ki so jih zanj naredili.
no. točno to sem jaz mislila, ampak malo slabše povedala, čisto na začetku teme.
jebemti maš dar za pisarjenje po forumu, julija
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Nja, običajno mi je všeč julliino (a je prov sploh?:)) razmišljanje, ampak tukaj pa ne .. nekako se mi enostavno ne zdi fer, da otroci, ki se "igrajo odrasle", se to grejo samo zunaj, ne pa tudi doma, kjer bi bilo tako obnašanje še najbolj zaželjeno in appreciated.red_rose napisal/-a:jullia_ napisal/-a:Meni se tvoj brat po pravici povedano grozno smili, ker je v precej brezizhodnem položaju. Če ostane doma, bo za vedno ostal mali bratec, ki mu je potrebno postavljat pravila in ga vzgajat, da ne bo zabredel v slabo družbo (pri 53ih letih bo to še posebej zabavno, ko ga bo mama zmerjala zaradi alkohola), če bo pa šel živet drugam in s tem pobegnil stalnemu terorju, bo pa razvajeni pridanič, ki je pustil celo družino na cedilu in jim prekrižal doživljenjske načrte, ki so jih zanj naredili.
tole je pa kot neko razsvetljenje
Verjamem, da je tud tipu zoprno, da mu pri 26-ih še vedno težijo kdaj naj ustane ob vikendih (se strinjam, rahlo bedasto), ampak vseeno bi mu pa lahko že "potegnilo", da če naredi vsaj malo tistega, kar se ga prosi (npr. odnese svoje nogavice v kopalnico, pospravi kuhinjo za sabo, wahtever), bi bil svet lepši.
Ja, res bo enkrat on gospodar v tisti hiši, ampak ni pa še, zato naj se temu primerno obnaša.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
purple_rain napisal/-a:Nja, običajno mi je všeč julliino (a je prov sploh?:)) razmišljanje, ampak tukaj pa ne .. nekako se mi enostavno ne zdi fer, da otroci, ki se "igrajo odrasle", se to grejo samo zunaj, ne pa tudi doma, kjer bi bilo tako obnašanje še najbolj zaželjeno in appreciated.
Itak se zgodba mateje79 iz posta v post spreminja, tako da sploh ni rečeno, da si v glavi vse skupaj prav predstavljam, ampak lahko pa par njenih izjav citiram:
Denar zasluži sam, ker hodi v službo in ga mu nikoli ni nihče dajal, tudi ko je študiral je moral zaslužiti sam za prevoz, ker štipemdije ni imel. Vodovod imamo svoj, hrane kar nekaj pridelamo sami, internet plačuje sam, avto ima svoj, bencina mu ni nikoli nihče kupoval.
Moj bratec je bil v srednji šoli vsa 4 leta prav dober, na faksu ima povprečno oceno 8, le diploma mu manjka. Problem je v tem, da ne diplomira. Službo ima vredu.
Ko se jaz odselim bo zgoraj začel z urejanjem svojega stanovanja skupaj z njegovo punco seveda. Hiša bo potrebna popravila, ki pa ga starša ne bosta zmogla z svojimi nizkimi pokojninami, tako da bo to padlo na njega. Meni se zdi prav, da bo nekdo skrbel za hišo.
Same lepe stvari napisane... izobražen, z dobro službo, lastnim avtom, pa še breme vzdrževanja stare bajte bo prevzel.
Ampak, se strinjam s tabo, to je vse "odraslost na zunaj".
Problem je v tem, da bi pomoje mogel šparati ne pa vse dni žurati okrog, kupovati pijačo, cigarete,... ampak jaz opažam, da je vsa mladina ista. (Naj na tem mestu opozorim, da gre za 26 let starega moškega, ne pa dvanajstletnega fantka. op. pr. )
Zanima me torej kdaj ste se vi zresnili, spoznali, da se ponoči spi, čez dan dela. Kako nekoga vzgojit, da sta alkohol in kajenje škodljiva?
On je tak ravno od kar ima punco, ki nič ne dela in živi na svojem. Punci se nič ne da in ima v stanovanju takšno, da je joj. In zdaj njega navaja na to. Prej je bil veliko bolj vesten do vsega. Sedaj pa je previdel, da je lahko tudi drugače. Da je vseeno, če ni pospravljeno, da je vseeno, če se ti ne da skuhat, pač ješ nekaj drugega. Da je vseeno, če ležiš, samo za razliko od punce ostali delamo.
Ja ampak pri nas se ravno to najbolj obnese. Da mu rečemo tisto boš pa ti naredil. In potem ve, da je to njegovo delo, in da bo nekrat treba. Saj naredi, ampak odlaša pa do zadnjega trenutka.
Jaz tukaj nikjer ne vidim, da bi bil on prav blazno otročji in nezrel. Samo čisto drug pogled na gospodinjstvo ima, kot njegova vestna družina, ki ji je delo glavna vrednota v življenju.
Saj piše, da niso problem hišna dela kot taka, problem je, da jih on ne opravi že navsezgodaj, ampak takrat, ko jih sam želi. Tako kot večina odraslih ljudi. Otroka pošlješ sobo pospravit, ko pa zrastemo, pa to počnemo po lastni presoji, a ni res?
Zato me pa zanima, kako bo to izgledalo, ko si bo on svoje stanovanje naredil. A mu bo tudi mateja79 hodila preverjat, če je že pomil posodo in če so cunje zlikane?
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Haha, ne vem ce je ta recept z odrekanjem seksa univerzalen. Jst bi pomojem dlje zdrzal kot moja.jullia_ napisal/-a:
@Mahagonij: Pri medvedih se uporablja žerjavica, pri tipih pa odrekanje seksa. Ampak temu se reče dresura, ne vzgoja
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
:lach:jullia_ napisal/-a:Zato me pa zanima, kako bo to izgledalo, ko si bo on svoje stanovanje naredil. A mu bo tudi mateja79 hodila preverjat, če je že pomil posodo in če so cunje zlikane?
Hehe, pa ja, sej razumem..jz sem mogoče res preveč iz sebe izhajala, ker mamo precej podobno situacijo doma.
Hočem samo poudarit, da (men osebni) bi ful pomenilo, če bi taki bratje se mal več ukvarjal z družino in spotšovanje mama-servisa izkazoval z rednejšim sodelovanjem pri hišnih in družinskih opravilih.
- mateja79
- Debatorica
jullia_ napisal/-a:
Sorči, ampak jaz bom skuhala južno takrat, ko bom jaz hotela, ne takrat, ko bo on imel željo vstat.
- mateja79
- Debatorica
jullia_ napisal/-a:Če sem prav razumela, je družinski načrt tak, da bo on ostal doma. A mislijo starši potem celo mlado družinico hodit budit ob sobotah zjutraj, ko bo po njihovem mnenju spanca dovolj in sestavljat nekakšne skupne urnike?
Ni družinski načrt tak, ampak sva se midva sporazumela tako, da jaz grem on ostane. Lahko bi bilo tudi obratno. Ampak jaz se lahko preselim k fantu, on se k zdaj že bivši ne bi mogel.
Nikoli ga ni nihče budil ob sobotah zjutraj, to si ti rekla. In ko bo imel družino bo na svojem, ne pri starših. Zakaj obračaš besede.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov