Bratec
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- mateja79
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 9. 2009
purple_rain napisal/-a:Na svojem mu tudi nihče drug ne bi pral, kuhal, pospravljal ... , verjetno zato raje ostaja doma.red_rose napisal/-a:ne vem, vas bi se razumela da vas to moti, ni mi pa jasno kako njega to moti in si ne zeli it na svoje, glede na to da ma sluzbo. na svojem mu noben ne bi tezil da more delat
Kdo pa pravi, da raje ostaja doma?
- mateja79
- Debatorica
red_rose napisal/-a:ja no saj, ampak ce zivi v hisi je se ful nekih stvari za nardit, moji non stop cele dneve delajo zunaj...v stanovanju tega ni, sploh ce bi jedu zunaj in ne dal prevec velik na higieno pa tut posodo lahko pustis en teden umazano v koritu, ce ti mama ne tezi da je treba pospravit ane? potem ko bi mu zmanjkalo posode bi jo pac bil primoran pomit. jaz ne vidim drugacnega nacin da se navadi kaj postorit...no ampak ocitno mu je fajn v mama hotelu ja no jaz tudi doma nisem marala nicesar nardit, res mi je bla muka ze hodnik posesat...zdaj pa ko s fantom zivima pa sploh ni problema, rada pomivam, cistim, use...ker vem da je to zame in za njega in da je to pac najin dom in da je cist. pri starsih se nekaterim ta obcutek ne razvije in tak clovek nikol ne bo mel obcutka koliko bi moral pomagat doma
kaksno resitev pa vi vidite, razen zivljenja na svojem? tak clovek se bo vedno obesal na druge, si bo nasu tako punco ki mu bo kuhala in prala...
Ne sploh ne. On je tak ravno od kar ima punco, ki nič ne dela in živi na svojem. Punci se nič ne da in ima v stanovanju takšno, da je joj. In zdaj njega navaja na to. Prej je bil veliko bolj vesten do vsega. Sedaj pa je previdel, da je lahko tudi drugače. Da je vseeno, če ni pospravljeno, da je vseeno, če se ti ne da skuhat, pač ješ nekaj drugega. Da je vseeno, če ležiš, samo za razliko od punce ostali delamo.
- mateja79
- Debatorica
positive vibration napisal/-a:Podganca napisal/-a:Mogoče, da se zmenijo kaj bo kdo delal in mu določijo par opravil, ki bi jih potem moral vsak dan/teden opravljati.
ni šans, pri takem tipu človeka s tem pristopom ni uspeha
Ja ampak pri nas se ravno to najbolj obnese. Da mu rečemo tisto boš pa ti naredil. In potem ve, da je to njegovo delo, in da bo nekrat treba. Saj naredi, ampak odlaša pa do zadnjega trenutka.
-
RoNcoLiNo - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 5. 2009
Jaz sem pa zadnje čase prav šokirana ker večina prijateljev starih 17,18 let živi na svojem,poleg šole dela,tipi znajo božansko kuhat in priznam da sem zadnjič svojega tipa klicala,če lahk pove na kolk pere barvne cunje (tipo je star 17 let )
Ampak jaz sem videla pri svojem bratu...on je bil tud skoz priden v šol pa vse...sam človek je bluzil,pa bluzil,pa nikoli ga ni bilo doma,pa bolj kot so pridgali in kričali nanj,slabše se je bilo...je pač prerasel to obdobje in je zdaj eno navadno,delavno bitje na faksu
Ampak jaz sem videla pri svojem bratu...on je bil tud skoz priden v šol pa vse...sam človek je bluzil,pa bluzil,pa nikoli ga ni bilo doma,pa bolj kot so pridgali in kričali nanj,slabše se je bilo...je pač prerasel to obdobje in je zdaj eno navadno,delavno bitje na faksu
Trmasti vztrajajo. Še bolj trmasti zmagujemo...
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
mateja79 napisal/-a:red_rose napisal/-a:tole je bil tvoj prvi post:mateja79 napisal/-a: Imam brata starega 26 let, ki je totalno neresen. Vse kar naredi je to, da hodi v službo. Denar ves zapravi. Doma zelo malo prispeva za stroške. Faks je pustil tik pred koncem. Vse noči žura okrog, pije in kadi. Podnevi, če ni v službi samo spi in nič ne dela.
zdaj ga pa branis. tvoj mali 26-letni bratec pac to pocne ker mu dovolite, in ker ''to itak vsi pocnejo''. in ti pravis da je vsa mladina ista, no pa ti povem da niso vsi 26-letniki paraziti doma =) sploh ce ne studirajo vec
Ja bil moj prvi post. In nič ga ne branim, če ne teme sploh ne bi odprla. Nadaljni posti so bili odgovori na primere, kako nekateri ne hodijo v službo in kako so 2x padli v srednji šoli. On je bil v šoli priden, tudi v službi je priden in ima odgovorno službo, zato tu ne bom pluvala v skledo. In nihče mu ne dovoli spat, pit in kadit. Dejstvo pa je, da mu ni jasno, da je treba vstat zjutraj in kaj naredit, ne pa pred kosilom, če ga ne gremo sami zbudit. Zanima me torej kdaj ste se vi zresnili, spoznali, da se ponoči spi, čez dan dela. Kako nekoga vzgojit, da sta alkohol in kajenje škodljiva?
Ni problem to, da živi doma. Naša želja je, da živi doma, in moja da on ostane doma, jaz pa grem. In ja res je, da vsi njegovi vrstniki segajo po alkoholu in vsaj 80% jih tudi kadi. In če ti ne živiš doma, še ne pomeni, da sem jaz parazit, če sem doma.
Ja vzgajat ga je zdj prepozno, zagotovo sam ve da je kajenje in pitje do neke mere škodljivo.
Po drugi strani je pa tko, on hod v sluzbo in placuje stroske...se prav prispeva in po eni strani ga razumem, da ce hoce spat pac bo spal do 12h - tako kot če bi živel 50 km stran od vas. Ne pravim, da je to prav in da je lohk po mili volji len ampak jaz recimo spim do kadar hočem čez vikend in potem delam stvari ko vstanem itd.
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
To je res najbrž samo obdobje. Moj brat je tudi pri 15ih kuhal, bil priden fantek, priden v šoli, v prostem času izkoristil vsako priložnost za delo, da je kaj zaslužil. Potem na faksu je začel bluzit okrog, žurat, zanj so obstajali samo kolegi nihče drug. Sta mu tud starša zatežila. Uspeha je bilo samo toliko, da se je še bolj odtujeval, še manj delal, iskal vsako priložnost za it od doma. Stalno so hodili neki kolegi ponj, da je šel z njimi na kakšen žur. Potem po parih letih se je pa zresnil nazaj, tako da danes povsem miren, delaven fant. Vse zna bolje postorit kot njegova punca.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Am?mateja79 napisal/-a:purple_rain napisal/-a:Na svojem mu tudi nihče drug ne bi pral, kuhal, pospravljal ... , verjetno zato raje ostaja doma.red_rose napisal/-a:ne vem, vas bi se razumela da vas to moti, ni mi pa jasno kako njega to moti in si ne zeli it na svoje, glede na to da ma sluzbo. na svojem mu noben ne bi tezil da more delat
Kdo pa pravi, da raje ostaja doma?
Pa sej ne trdim tega za vse, ampak pač, da se mi zdi precej pogost pojav - v takih primerih kot so tile naši bratje, o katerih tu razpravljamo.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
mateja79 napisal/-a:Dejstvo pa je, da mu ni jasno, da je treba vstat zjutraj in kaj naredit, ne pa pred kosilom, če ga ne gremo sami zbudit. Zanima me torej kdaj ste se vi zresnili, spoznali, da se ponoči spi, čez dan dela. Kako nekoga vzgojit, da sta alkohol in kajenje škodljiva?
Vzgaja se otroke, ne pa odrasle dedce.
In res ne vem, od kje si tisti, ki ste zgodnje ptice, jemljete pravico preostali svet budit.
- V_Rose_V
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 7. 2008
V prvi vrsti, če želiš spremembe, se pogovori s starši in jima povej kaj te moti in kaj imata onadva v mislih kako bi se stvar uredila. Kot drugo-vsa mladina ista???? Prosim te lepo....Če je tvoj bratec taki ni če ti poznaš večino takih, ne sodi, da je večina ista. Stara sem 24, končujem fax, že dobro leto živima s fantom na svojem, pravkar sem dobila redno zaposliev in bom teh nekaj izpitov končala ob delu. In tudi odkar sem začela v srednjo šolo hodit, sem skoz nekaj doma prispevala, ker sme pač dobila minimalno štipendijo. Če ne druga, sem šla 1-2x na mesec po kak nakup, si sama kupovala vse kaj sem rabla in tako dalje. Kasneje, ko sem začela prek študenta delat, pa itak da je bilo doma več pomoči. O celodnevnem spanju nisem niti sanjala. Čeprav sem imela šanso in bi res lahko, ker sem bila v bloku, sem raje kaj počela, kot poležavala. Stvar vzgoje..
Torej če povzamem-za vedenje tvojega bratca sta kratko malo kriva tvoja starša...
Torej če povzamem-za vedenje tvojega bratca sta kratko malo kriva tvoja starša...
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
tvoj brat je tak, ker se mu to dovoli. enostavno. očitno je bil vedno mamin sinček kako to spremenit? pač nehat ga je treba tak obravnavat. če mu bo mama nehala kuhat si bo pač začel sam, če ne prej takrat, ko bo mel polno rit pic in podobne hrane za v mikrovalovko.. če mu bo mama nehala prat, si bo pač začel sam, če ne prej takrat, ko ne bo mel več česa oblečt.. če mu bo mama nehala pospravlat, si bo pač začel sam, sploh če je navajen da je okol njega vedno vse tip top, ga znajo take stvari hitr začet motit..
zate mam pa občutek, da si mal ljubosumna
pa brez zamere
zate mam pa občutek, da si mal ljubosumna
pa brez zamere
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Kako bos pa potem izpolnila starodavni zenski načrt, da si ulovis divjega dedca in ga potem spremenis v idealnega moskega?jullia_ napisal/-a:mateja79 napisal/-a:Dejstvo pa je, da mu ni jasno, da je treba vstat zjutraj in kaj naredit, ne pa pred kosilom, če ga ne gremo sami zbudit. Zanima me torej kdaj ste se vi zresnili, spoznali, da se ponoči spi, čez dan dela. Kako nekoga vzgojit, da sta alkohol in kajenje škodljiva?
Vzgaja se otroke, ne pa odrasle dedce.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- Miss_M
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 4. 2006
Se to, dokler mu bo vse k riti prinešeno bo zadeva taka kot je Predvsem starsi bi mogli narest neki na tem (najslabs je da ne ukrepajo, ker je njihov sinčk (včasih biu tok ) pridn, in oh in sploh)-predvsem da prispeva stroske IN STRIKTNO-da si doma sam pere, lika, kuha..itd..ne pa da mu je vse k riti prinašeno!
Joj eni starsi se pa res s takinm početjem ne zavedajo kako skodujejo otrokom!
Joj eni starsi se pa res s takinm početjem ne zavedajo kako skodujejo otrokom!
- Miss_M
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 4. 2006
Se to , sj mu ni treba pametovat o skodljivih čikih, alkoholu in tem..bo ze sam k seb prsu ko bo..Dejstvo je da ga je treba "STREZNT" v drugi smeri, plačevanje stroskov, in kot ze v mojem prejsnem postu povedan naj si sam vse zrihta (likanje, hrano..itd)..Mislm da se bo se prekmau streznu!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov