Bratec

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 11. Okt. 2009 13:37

ce bi moja sestra pri 26 meni težila, da ne smem pit in kadit bi jo na gobec.

madona pa sej to ni bratec. sej pr 26 je že cel dec. osredotoči se na svoj lajf, kaj boš junca pri 26ih vzgajala da so alkohol in čiki al trava škodljivi. madonca. k da je glih kar iz luknje prlezu in mu ni nic jasno.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 11. Okt. 2009 13:47

positive vibration napisal/-a:
cvetkaaa napisal/-a:A veš, da si totalno bolana s to foro. Jaz in moj bova tud pri 50ih še pri tastarih, če le bodo še živi. In v naši vasi je skoraj pri vsaki hiše ostal nekdo od otrok doma. Sicer se vprašam komu na čast je potem sploh delati hišo, če si v njej na stara leta sam, ko pa umreš prodajo tvoje vseživljensko garanje.

Veš, to je relativno. Poglej, moji starši imajo doma ogroooomno hišo. Imam 2 sestri in brata. Obe sestri že imata svoje stanovanje, tudi jaz sem doma samo še čez vikende. In ta hiša bo nekoč moja. Čeprav jaz trenutno sploh ne vem, kam me bo življenje vodilo, ne želim si živet v rojstnem kraju, vem, da si bom nekoč postavila svojo hiško ali pa imela stanovanje...pa bom "prisiljena" bit v hiši, ki sta si jo moja starša zamislila za sebe in še naslednje 4 generacije :idea: Ne vem, če je to najbolj prava miselnost. Te hiše ne bom nikdar mogla prodat, ker si ne predstavljam, da bi tujci živeli v hiši, v kateri živi naša družina, ampak jaz sama si pa ne bom nikoli mogla izpolnit svojih življenjskih sanj.
Nikoli, res nikoli, ne zidaj hiše za svoje otroke. Ker ne veš, kakšne bodo njihove želje, ko bodo odrasli.

To ti dam čist prav. Ampak če ima nekdo željo ostati v njej naj se ga ne obsoja na parazita. Poznam primere, ko po dva otroka ostaneta doma in si ustvarita vsak svoje stanovanje in družino. Čeprav to se mi ne zdi pametno. Če pa en ostane pa zakaj ne, če ima to možnost.
mateja79
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a mateja79 » 11. Okt. 2009 13:50

floribunda napisal/-a:ce bi moja sestra pri 26 meni težila, da ne smem pit in kadit bi jo na gobec.

madona pa sej to ni bratec. sej pr 26 je že cel dec. osredotoči se na svoj lajf, kaj boš junca pri 26ih vzgajala da so alkohol in čiki al trava škodljivi. madonca. k da je glih kar iz luknje prlezu in mu ni nic jasno.

Aha torej sta potem starša problem, ker mu pravita, da so alkohol, cigareti in trava škodljivi.
Vem, da je dovolj star, da sam to ve, a se mi zdi, da nobena mati svojih otrok ne podpira pri tem, in da bi vsaka svetovala, da naj rajši denar, ki ga zapravi v te namene porabi za urejanje stanovanja. Ali pa smo pri nas čudna družina.
keksy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 4. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a keksy » 11. Okt. 2009 14:23

Miss_M napisal/-a:Glede na to da ma ze sluzbo, ga bi komot starsa postavla pred vrata, pa naj si sam najde garsonjero pa plačuje stroske. :evil:

Se strinjam!
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 11. Okt. 2009 14:36

mateja79 napisal/-a:Dejstvo pa je, da mu ni jasno, da je treba vstat zjutraj in kaj naredit, ne pa pred kosilom, če ga ne gremo sami zbudit. Zanima me torej kdaj ste se vi zresnili, spoznali, da se ponoči spi, čez dan dela. Kako nekoga vzgojit, da sta alkohol in kajenje škodljiva?
Ni problem to, da živi doma. Naša želja je, da živi doma, in moja da on ostane doma, jaz pa grem. In ja res je, da vsi njegovi vrstniki segajo po alkoholu in vsaj 80% jih tudi kadi. In če ti ne živiš doma, še ne pomeni, da sem jaz parazit, če sem doma.

aja okej mogoce sem malo narobe razumela problem. ne pravim da je kdorkoli parazit, nic takega, sama sem napisala dva primera kjer so res bli paraziti, se mi je zdelo da je pri vas tudi hujse, pa ocitno ni, in je problem samo v tem da fant spi cel dan in nic ne pomaga? kdaj pa potem hodi v sluzbo? ali je to samo med vikendi? ne vem, vas bi se razumela da vas to moti, ni mi pa jasno kako njega to moti in si ne zeli it na svoje, glede na to da ma sluzbo. na svojem mu noben ne bi tezil da more delat :D zdaj pa bi res lahko kaj prispeval ane, samo ocitno mu ni, ker pac ve da mu ni treba, ker sama pravis da ven ga ne mislite postavit :nixweiss:
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 11. Okt. 2009 14:37

mateja79, imamo podobno situacijo pri nas doma - brat, star tudi 26 let, že redno (nedoločen čas!) zaposlen, nima slabe plače, ima svoj avto (ki mu ga je sicer oče kupil, ampak bo vsak cajt razpadel :)), ne prispeva pa NIČ za stroške gospodinjstva, naredi pa še manj..in meni gre to straaaašno na živce, ker jz s svojo študentsko "plačo" več prispevam, da ne omenjam koliko postorim doma in "prevzemam vlogo mame", ko je mami službeno odsotna.
Pa se kar naprej kregam s starši, da naj kaj ukrepajo glede tega in mami benti čez brata, kaj hudiča da je ratalo iz njenega pridnega sina (kot mlajši je bil velik prijaznejši), medtem ko ven ga pa ne bi vrgli, češ pa saj je to vendar njen sine (:roll:); pa ko bi vsaj bil problem, da ga tolk žura in zapravlja denar, ali kar kol podobnega, sploh ne, tako da res ne vem zakaj ne zahtevajo vsaj nekega rednega mesečnega prispevka z njegove strani za vse storitve, ki jih dobiva doma! :motz:

Ahhh...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 11. Okt. 2009 14:38

red_rose napisal/-a:ne vem, vas bi se razumela da vas to moti, ni mi pa jasno kako njega to moti in si ne zeli it na svoje, glede na to da ma sluzbo. na svojem mu noben ne bi tezil da more delat :D
Na svojem mu tudi nihče drug ne bi pral, kuhal, pospravljal ... :motz: , verjetno zato raje ostaja doma.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 11. Okt. 2009 14:47

ja no saj, ampak ce zivi v hisi je se ful nekih stvari za nardit, moji non stop cele dneve delajo zunaj...v stanovanju tega ni, sploh ce bi jedu zunaj in ne dal prevec velik na higieno :lach: pa tut posodo lahko pustis en teden umazano v koritu, ce ti mama ne tezi da je treba pospravit ane? :D potem ko bi mu zmanjkalo posode bi jo pac bil primoran pomit. jaz ne vidim drugacnega nacin da se navadi kaj postorit...no ampak ocitno mu je fajn v mama hotelu ja :D no jaz tudi doma nisem marala nicesar nardit, res mi je bla muka ze hodnik posesat...zdaj pa ko s fantom zivima pa sploh ni problema, rada pomivam, cistim, use...ker vem da je to zame in za njega in da je to pac najin dom in da je cist. pri starsih se nekaterim ta obcutek ne razvije ;) in tak clovek nikol ne bo mel obcutka koliko bi moral pomagat doma

kaksno resitev pa vi vidite, razen zivljenja na svojem? tak clovek se bo vedno obesal na druge, si bo nasu tako punco ki mu bo kuhala in prala... :nixweiss:
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 11. Okt. 2009 14:52

red_rose napisal/-a:kaksno resitev pa vi vidite, razen zivljenja na svojem? tak clovek se bo vedno obesal na druge, si bo nasu tako punco ki mu bo kuhala in prala... :nixweiss:
Osebno se sicer ne bi uvrstila v tiste, ki pravijo, da človek šele na svojem zares odraste in se osamosvoji(ker kot je večkrat omenjeno tud na tem forumu, nekaterim še vedno starši marsikaj financirajo); jz bi rekla, da se mora takemu človeku al kej zgodit, da dojame, da ni vse v življenju samoumevno, al pa nekakšno prevzgojo narest.. mah, kaj pa vem; vem, da samo kot sestra nimam velik vpliva na to, kako bojo starši postopal s sinom..

jaz ne vidim drugacnega nacin da se navadi kaj postorit...
Itak, se strinjam s tem; sam tole takemu človeku vtepst v glavo :roll: ..mah, jz bi sam tepla. :lach:
Uporabniški avatar
Podganca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Podganca » 11. Okt. 2009 14:55

Mogoče, da se zmenijo kaj bo kdo delal in mu določijo par opravil, ki bi jih potem moral vsak dan/teden opravljati.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 11. Okt. 2009 15:16

purple_rain napisal/-a:Osebno se sicer ne bi uvrstila v tiste, ki pravijo, da človek šele na svojem zares odraste in se osamosvoji(ker kot je večkrat omenjeno tud na tem forumu, nekaterim še vedno starši marsikaj financirajo);

ja no saj to je res, ampak ce se starsi res odlocijo in nic ne financirajo, tako kot v tistem drugem primeru ki sem ga opisala - mama je sina postavla pred vrata, za par mesecev placana najemnina ostalo pa cao mali...in si je MOGU poiskat sluzbo. sam tam je bil to problem da niti sluzbe ni imel...no zdaj je ta fant cist samostojen, in ma dobro placo :) z mamo se pa lepo razume

no ampak to je ekstrem, ne pravim zdaj za ta primer, ker je pac drugacen problem.

ja ''na svojem'' so pa eni res zanimivi, ki pravijo da so na svojem, pa vsak vikend pridejo domov, odnesejo pol hladilnika s sabo, perejo cote doma, za vsak drek klicejo starse, majo se pol stvari doma in jih hodijo iskat domov.... :lol:
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 11. Okt. 2009 15:41

Podganca napisal/-a:Mogoče, da se zmenijo kaj bo kdo delal in mu določijo par opravil, ki bi jih potem moral vsak dan/teden opravljati.

:lol: :lol: ni šans, pri takem tipu človeka s tem pristopom ni uspeha :D
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 11. Okt. 2009 16:06

purple_rain napisal/-a:Pa se kar naprej kregam s starši, da naj kaj ukrepajo glede tega in mami benti čez brata, kaj hudiča da je ratalo iz njenega pridnega sina (kot mlajši je bil velik prijaznejši), medtem ko ven ga pa ne bi vrgli, češ pa saj je to vendar njen sine (:roll:)

Točno to. Tudi pri nas imamo podobno situacijo in najbolj so krivi starši. Moja mami se vedno pritožuje nad bratom, potem mu pa pere spodnje gate, kuha vse 3 obroke dnevno in plačuje bencin. Da ne govorim o tem, da je brat (23) prejšnji teden šel prvič sam v šoping. Prvič si je SAM kupil neki za oblečt, ker je drugač vedno mamica šla z njim.

Nč ne morš narest, dokler se ne bodo starši streznil (ko bo star 40?) se ti lahko pritožuješ kokr hočeš, to je pač njihov sine. :roll:
mateja79
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a mateja79 » 11. Okt. 2009 16:11

red_rose napisal/-a:
mateja79 napisal/-a:Dejstvo pa je, da mu ni jasno, da je treba vstat zjutraj in kaj naredit, ne pa pred kosilom, če ga ne gremo sami zbudit. Zanima me torej kdaj ste se vi zresnili, spoznali, da se ponoči spi, čez dan dela. Kako nekoga vzgojit, da sta alkohol in kajenje škodljiva?
Ni problem to, da živi doma. Naša želja je, da živi doma, in moja da on ostane doma, jaz pa grem. In ja res je, da vsi njegovi vrstniki segajo po alkoholu in vsaj 80% jih tudi kadi. In če ti ne živiš doma, še ne pomeni, da sem jaz parazit, če sem doma.

aja okej mogoce sem malo narobe razumela problem. ne pravim da je kdorkoli parazit, nic takega, sama sem napisala dva primera kjer so res bli paraziti, se mi je zdelo da je pri vas tudi hujse, pa ocitno ni, in je problem samo v tem da fant spi cel dan in nic ne pomaga? kdaj pa potem hodi v sluzbo? ali je to samo med vikendi? ne vem, vas bi se razumela da vas to moti, ni mi pa jasno kako njega to moti in si ne zeli it na svoje, glede na to da ma sluzbo. na svojem mu noben ne bi tezil da more delat :D zdaj pa bi res lahko kaj prispeval ane, samo ocitno mu ni, ker pac ve da mu ni treba, ker sama pravis da ven ga ne mislite postavit :nixweiss:

Nihče ni rekel, da mu ni treba, On dobro ve, da bi moral, a se temu v največji meri izogiba. Na svoje ne more, ker ima preslabo plačo in še krizo imajo v firmi. Drugače mu je pa všeč tukaj, ker ima v okolici vse najboljše kolege. Dela dopoldan, spi pa cele vikende. Čez teden kaj malega pomaga popoldan, a malo.
mateja79
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a mateja79 » 11. Okt. 2009 16:15

purple_rain napisal/-a:mateja79, imamo podobno situacijo pri nas doma - brat, star tudi 26 let, že redno (nedoločen čas!) zaposlen, nima slabe plače, ima svoj avto (ki mu ga je sicer oče kupil, ampak bo vsak cajt razpadel :)), ne prispeva pa NIČ za stroške gospodinjstva, naredi pa še manj..in meni gre to straaaašno na živce, ker jz s svojo študentsko "plačo" več prispevam, da ne omenjam koliko postorim doma in "prevzemam vlogo mame", ko je mami službeno odsotna.
Pa se kar naprej kregam s starši, da naj kaj ukrepajo glede tega in mami benti čez brata, kaj hudiča da je ratalo iz njenega pridnega sina (kot mlajši je bil velik prijaznejši), medtem ko ven ga pa ne bi vrgli, češ pa saj je to vendar njen sine (:roll:); pa ko bi vsaj bil problem, da ga tolk žura in zapravlja denar, ali kar kol podobnega, sploh ne, tako da res ne vem zakaj ne zahtevajo vsaj nekega rednega mesečnega prispevka z njegove strani za vse storitve, ki jih dobiva doma! :motz:

Ahhh...

Te razumem. Saj ko začnem razmišljat in pogledam malo naokoli vidim kar precej punc, ki so res razvajene in vse dobijo. Midva nisva nikoli nič dobila, vse sva mogla sama zaslužit. Tako, da brat si je sam kupil avto in vse,... za stroške nekaj prispevava. Za hrano pa je dogovorjeno, da je zastonj, ampak v zameno morava pač delat. Ampak jaz postorim vse potrebno, on pa ne in to nas moti.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov