Bratec
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Ja ok, bo pa lačn al pa se bo zadovoljil s kruhom in marmelado, v čem je problem?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
mateja79 napisal/-a:Nikoli ga ni nihče budil ob sobotah zjutraj, to si ti rekla. In ko bo imel družino bo na svojem, ne pri starših. Zakaj obračaš besede.
Vedno ga je treba klicat, nikoli ne vstane preden ga pokličemo.
To so tvoje besede, dobesedno prepisane, nič obrnjene.
edit: In ko bo imel družino, bo še vedno v isti hiši, torej bo zelo težko skril dejstvo, da še vedno rad dolgo spi, ker boste verjetno opazili, da nihče ne skače okrog s kosilnico ob 8ih zjutraj, čeprav bi bilo travo potrebno pokositi že včeraj popoldan
- mateja79
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 9. 2009
jullia_ napisal/-a:Meni se tvoj brat po pravici povedano grozno smili, ker je v precej brezizhodnem položaju. Če ostane doma, bo za vedno ostal mali bratec, ki mu je potrebno postavljat pravila in ga vzgajat, da ne bo zabredel v slabo družbo (pri 53ih letih bo to še posebej zabavno, ko ga bo mama zmerjala zaradi alkohola), če bo pa šel živet drugam in s tem pobegnil stalnemu terorju, bo pa razvajeni pridanič, ki je pustil celo družino na cedilu in jim prekrižal doživljenjske načrte, ki so jih zanj naredili.
Mi je zanimivo, da ga zagovarjaš za razliko drugih. Pokojna mama ga bo težko zmerjala zaradi alkohola.
No boš vidla kako bo fletno, ko bodo tvoji otroci odraščali.
Itak se pa stanje umirja sedaj, ko je pustil tisto zafnano punco, ki je res slabo vplivala nanj.
- mateja79
- Debatorica
matejka** napisal/-a:Se pa ne strinjam z takšnim početjem kot ga ima. Lahko bi se že zreznil pri teh letih in malo začel razmišljat o prihodnosti da si sam zgradi hišo ali pa da si vsaj najde stanovanje, čeprav je "domenjeno" da ima zgornji štuk. Mogoče pa tudi to tebe moti, ker si sama mogla si našparat za stanovavanje/hišo ali kaj podobnega (+pohištvo), on pa le ne bo rabil vsega tega denarja če imate tako dogovorjeno.
Me ne moti, ker nikomur ne privoščim nič slabega, sploh pa lastnemu bratu ne. In poleg vsega bom jaz isto kot on tukaj dobila pri fantu.
-
jullia_ - Cosmopsiho
mateja79 napisal/-a:
Mi je zanimivo, da ga zagovarjaš za razliko drugih. Pokojna mama ga bo težko zmerjala zaradi alkohola.
No boš vidla kako bo fletno, ko bodo tvoji otroci odraščali.
Itak se pa stanje umirja sedaj, ko je pustil tisto zafnano punco, ki je res slabo vplivala nanj.
Saj ti se zavedaš, da on ni tvoj sin in torej ti tudi ne veš, kako je fletno imet otroke, ane?
Mi je pa malo čudno, da je očitno s to punco nehal čez vikend, ker jo je na strani 2 še imel, pa je čez noč vse drugače.
- mateja79
- Debatorica
jullia_ napisal/-a:Jaz tukaj nikjer ne vidim, da bi bil on prav blazno otročji in nezrel. Samo čisto drug pogled na gospodinjstvo ima, kot njegova vestna družina, ki ji je delo glavna vrednota v življenju.
Saj piše, da niso problem hišna dela kot taka, problem je, da jih on ne opravi že navsezgodaj, ampak takrat, ko jih sam želi. Tako kot večina odraslih ljudi. Otroka pošlješ sobo pospravit, ko pa zrastemo, pa to počnemo po lastni presoji, a ni res?
Zato me pa zanima, kako bo to izgledalo, ko si bo on svoje stanovanje naredil. A mu bo tudi mateja79 hodila preverjat, če je že pomil posodo in če so cunje zlikane?
Pojma nimaš v čem je problem in kaj citiraš. Edina, ki je dojela moj post je purple_rain. En sam njen stavek pove, da je dojela bistvo.
Briga mene kdaj on vstane, če je na svojem. Briga me kdaj pospravi sobo,... Me pa zelo briga kdaj pride na kosilo, če kuham in pomivam jaz. Tudi njegov denar me briga, če mu zmanjka, ko mi ima kaj za vrnit. In če se dogovorimo, da bomo npr. ob 10 začeli obirati sadje in ostanem s tem namenom doma, me seveda briga, če takrat ne vstane, prej pa je obljubil, da bo in vstane šele ob 12. Torej naj se prilagaja in ne obnaša kot, da je že gospodar v hiši.
- mateja79
- Debatorica
jullia_ napisal/-a:Ja in? Skuhaj kosilo. Ne špilat cankarjanske matere, ki življenje podreja svojim moškim sorodnikom. Bo pa mali bratec naknadno grel župo.
Maš čist prav, saj tud jo. Ampak mi gre na jetra, ker potem ostane kup posod, ki čakajo z njegovo južno.
No saj bo itak kmal drugače, ker se selim k fantu, on pa tudi potem namerava opremit zgornji štuk.
- mateja79
- Debatorica
jullia_ napisal/-a:mateja79 napisal/-a:Nikoli ga ni nihče budil ob sobotah zjutraj, to si ti rekla. In ko bo imel družino bo na svojem, ne pri starših. Zakaj obračaš besede.
Vedno ga je treba klicat, nikoli ne vstane preden ga pokličemo.
To so tvoje besede, dobesedno prepisane, nič obrnjene.
edit: In ko bo imel družino, bo še vedno v isti hiši, torej bo zelo težko skril dejstvo, da še vedno rad dolgo spi, ker boste verjetno opazili, da nihče ne skače okrog s kosilnico ob 8ih zjutraj, čeprav bi bilo travo potrebno pokositi že včeraj popoldan
Moje besede, a preberi ostale poste, da boš videla na kdaj se nanašajo.
Ko bo imel družino, bo imel svoje gospodinjstvo. In nikjer ni omenjena ura 8 zjutraj. Dokler pa kaj delava skupaj se bo pa tudi on meni prilagajal, ne samo jaz njemu.
- mateja79
- Debatorica
jullia_ napisal/-a:
Mi je pa malo čudno, da je očitno s to punco nehal čez vikend, ker jo je na strani 2 še imel, pa je čez noč vse drugače.
Nehal je 14 dni nazaj. Jaz pa sem po 1 mesecu spet prišla domov in nove zgodbe nisem vedela.
Pač sem se prenaglila s postom, ker se je v približno istem času začela zgodba drugače odvijati.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Mogoče bi se lepše obnašal, če mu nebi vsi skoz in za vsako malenkost težil.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
jullia_ - Cosmopsiho
No poglej, ti povem, kako to laufa pri nas doma, pa potem premisli, če se mogoče sama malo preveč z veseljem vživljaš v vlogo žrtve, ki ji brat greni življenje.
Večino časa ne jem kosila z ostalimi, ker prepozno pridem domov s faksa. Tako me pač počaka na štedilniku. Pogrejem, pojem, pospravim za seboj.
Zakaj ti brata čakaš s pomivanjem? Naj to on zrihta.
Verjetno boš rekla, da ne bo. Potem pač naslednjič mirno in brez komentarjev skuhaš samo za tri in vse pospraviš, še preden on vstane. S takimi hinavskimi forami se da precej dlje prit, kot pa z razburjanjem in kreganjem, ker je lakota hujša nadloga od sitne sestre
Večino časa ne jem kosila z ostalimi, ker prepozno pridem domov s faksa. Tako me pač počaka na štedilniku. Pogrejem, pojem, pospravim za seboj.
Verjetno boš rekla, da ne bo. Potem pač naslednjič mirno in brez komentarjev skuhaš samo za tri in vse pospraviš, še preden on vstane. S takimi hinavskimi forami se da precej dlje prit, kot pa z razburjanjem in kreganjem, ker je lakota hujša nadloga od sitne sestre
- mateja79
- Debatorica
,jullia_ napisal/-a:No poglej, ti povem, kako to laufa pri nas doma, pa potem premisli, če se mogoče sama malo preveč z veseljem vživljaš v vlogo žrtve, ki ji brat greni življenje.
To pa res ne bi bilo narobe upoštevati. Bom poskusila drugič
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov