božično razpoloženje

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 25. Dec. 2006 18:58

drage kozmokure, malo sledim vašim postom v raznih temah in opažam, da se glede ene stvari večinoma kar strinjamo (s par izjemami). ne razganja nas božično veselje! ne veselimo se novega leta! vse komaj čakamo januar!
ok, ampak če pa zbereš ves pogum in se dan ali dva pred prazniki odpraviš iz hiše nekam v nakupovalni center/staro ljubljano/nasploh na cesto, pa povsod vidiš množico ljudi, ki že praznujejo ali pa nakupujejo vse potrebno za praznovanje.
so to torej čisto drugi ljudje, ali se vi pretvarjate (mi pretvarjamo :oops: ) , da v praznikih neverjetno uživate, čeprav vam je v resnici vse odveč?
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 25. Dec. 2006 19:18

Jaz za sebe lahko povem, da se nekako res pretvarjam da mi je ql, zaradi družine pa sorodnikov, ker so vsi tak dobre volje pa full v prazničnem vzdušju!Pri meni je definitivno vzrok to, da sem pred kratkim končala s fantom in se zdaj počutim zelo osamljeno pa mi enostavno nekaj manjka ob sebi. In mi je hudo ko gledam sestri, vsako s svojim fantom...Drugače sem se z veseljem odpravljala nakupovat darila, letos pa sem šla s tako muko, da nevem...Letos mi je božič dan kot vsaki drugi v letu in me malo stisne v srčku ko grem po mestu in vidim vse te srečne parčke pa družine ki skupaj praznujejo :( ! Tako da tudi jaz komaj čakam januar-žalostno, ampak je res, ker sploh nimam volje :( !Aja drugače pa vseeno vesel in čim lepši božič vsem tukaj :bussi:
Uporabniški avatar
princesss
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a princesss » 25. Dec. 2006 19:24

Js sm ena od tistih, k 100% uživa v tem času in mi vedno prehitro mine. :) Darila nakupujem z največjim veseljem in k vidm druge ljudi okol sebe tud tko praznično rapoložene, se še bolj tko počutm.. Super, skratka.
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 25. Dec. 2006 19:29

Jaz letos nimam obcutka da je bozic, ker ves cas delam (vsa prejsna leta sm bla frej, al nism delala al pa smo mel kolektivca) in tud nobenga snega ni in nc..cas mi cist prehitr mineva in sploh ne obcutim da se leto bliza koncu..tud nism bla nc skor v centru itd. da bi me vsaj lucke prepricale da je december.Vcer smo mel bozicno vecerjo pa morm rect da je blo prov lustn..tko po dolgem casu...to je pa to.Dons bi sicer morala se na bozicno kosilo, ampak sm rekla da ne ker sm bla cist zmatrana pa dons mam edino frej.
Pa se edin na zivce mi gre to k vsi tooook forsirajo novo leto, v smislu da takrat more bit pa najboljs in visek leta in najvecja zurka..to pol itaq ni in vsi so razocarani in uzaljeni.Po drugi strani mas pa lohk tretjega aprila najboljsi zur..cist spontano. No upam da se razumemo.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 25. Dec. 2006 19:30

Maja saj pravim, da jaz drugače tud full uživam v tem, letos je pač tako prišlo da mi nekaj manjka in da nisem tako razpoložena, čeprav mi je bilo zelo lepo ko sem z celo družino okraševala smreko in odvijala darila.Ampak ni to to....če nekoga tako pogrešaš, se lahko samo pretvarjaš da si ok in da pač uživaš...Saj naslednje leto bo spet svetovno :D !
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 25. Dec. 2006 19:45

Jaz uživam, ker sem vsaj 1 teden ali še več fraj in lahko dolgo spim. Božič ne meni ne moji družini ne pomeni nič in ga sploh ne praznujemo, tako da sem glede tega čisto indiferentna. Na živce mi gre edino gužva po trgovinah, ampak to se tudi da zorganizirat.

Pa malo mi gre na živce, ker so po televiziji nonstop same maše in Božički; še dobro, da imam kup posnetih filmov, ki jih še nisem videla. Sploh na nacionalki nonstop nakladajo o nekem tradicionalnem družinskem prazniku :? , ne vem, ali sem jaz, moja družina in družina mojega fanta edini, ki nikoli nismo tega praznovali in se nam zdi brezveze zdaj začet? Nekako ne najdem smisla, da bi začela proslavljati brezmadežno rojstvo odrešenika, v katerega ne verjamem, samo zato, ker to počnejo skoraj vsi okrog mene ...

Novo leto pa pričakamo doma z nekaj prijatelji, brez pretirane psihoze okoli jedilnika, tako da se tudi tega veselim.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 25. Dec. 2006 21:19

Men je blo pa prejšnja leta in za božič in za novo leto najbol.. Letos mi pa ni, ker sploh nimam občutka, da so prazniki, ker men ni božič če ni snega. Prov najlepš bi mi blo, da bi sneg padou, jst bi se šla pa mal sprehajat po mestu pa na eno kavico al pa čajčk nekam na toplo, zunaj bi pa sneg padou. Men je to tak dobr, prazničen filing. :hearts:
Pol letos je tut tko,da sm čist brez keša in tut nism kupovala daril, še za fanta sm neki zasrala in pol mu na koncu nč nism kupla... Prov vse narobe nardim :(
Pa tut januarja ne čakam komi, zato k se mi bodo izpiti začel pa še zmer ne delam neki na hard za šolo... :(
Pa možno je tut to, da se ne počutm prov nč praznično, ker opažam, da se tut ljudje okol mene ne počutjo praznične.
Ker naprimer, vsako leto sm jest okrašvala smrekco, letos se mi jo sploh ni dal, kr tko odveč mi je blo, jo je pol tamala namest mene okrasila, pa še to sva se skregale, kkšne barve bunkice bodo.. :/
Tko no.. .gnilo. Če smo se doma skregal, kdo bo šel po uno lučko MIRU-- a štekaš luč miru, k je lih v tem fora, kao mir.. a mi se skregamo zarad tega :lol: no :/
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 25. Dec. 2006 21:35

kr.ena napisal/-a:Jaz uživam, ker sem vsaj 1 teden ali še več fraj in lahko dolgo spim. Božič ne meni ne moji družini ne pomeni nič in ga sploh ne praznujemo, tako da sem glede tega čisto indiferentna.

...brez pretirane psihoze okoli jedilnika, tako da se tudi tega veselim.

Popolnoma enako velja tudi zame in za našo familijo - božiča ne praznujemo in nismo podlegli evforiji okrog daril, hrane in vsega ostalega skomercializiranega, kar je postal ta krščanksi praznik.
najbolj smešno mi je pa, ko si drugače zapriseženi ateisti nekako "prilaščajo" koristi tega praznika, ne vem, zame je to v prvem pomenu pač krščanski praznik - rojstvo Jezusa pa to, nikakor pa nima nobene veze z obdarovanjem in ostalo navlako.
In mi gre na živce, ko ljudje, ki drugače pojma nimajo o veri, slavijo ta božič kot nevemkaj... :roll: :roll: Samo moje mnenje pač

Pri nas nič posebnega ne kuharimo, ne rihtamo nekih kosilc in večerjic in se ne trudimo biti na ta dan oh in sploh prijazni in povezani in blabla...
pač dan kot vsak drug.
Tudi meni največ pomeni to, da sm frej, da lahko cele dneve bluzim ali doma za računalnikom ali po kofetkih s prijateljicami ali zabušavam s fantom.
Tako sem danes celo popoldne kofetkala s frendico v kafiču, s fantom pa sva "...grešila na sveto noč" :twisted:
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 25. Dec. 2006 21:42

Meb božič pomen to, da se cela famililija dobi pr enmu na kosilu in pol debatiramo, se obdarujemo in se mamo fajn. Tko da, zarad tega se veselim božiča in nakupovanja daril. Sploh ga ne povezujem s krščansko vero pa to (čeprov mi je jasn, da od tm izvira!).
maičulla
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a maičulla » 25. Dec. 2006 21:42

densy napisal/-a:Men je blo pa prejšnja leta in za božič in za novo leto najbol.. Letos mi pa ni, ker sploh nimam občutka, da so prazniki, ker men ni božič če ni snega. Prov najlepš bi mi blo, da bi sneg padou, jst bi se šla pa mal sprehajat po mestu pa na eno kavico al pa čajčk nekam na toplo, zunaj bi pa sneg padou. Men je to tak dobr, prazničen filing. :hearts:
Pol letos je tut tko,da sm čist brez keša in tut nism kupovala daril, še za fanta sm neki zasrala in pol mu na koncu nč nism kupla... Prov vse narobe nardim :(
Pa tut januarja ne čakam komi, zato k se mi bodo izpiti začel pa še zmer ne delam neki na hard za šolo... :(
Pa možno je tut to, da se ne počutm prov nč praznično, ker opažam, da se tut ljudje okol mene ne počutjo praznične.
Ker naprimer, vsako leto sm jest okrašvala smrekco, letos se mi jo sploh ni dal, kr tko odveč mi je blo, jo je pol tamala namest mene okrasila, pa še to sva se skregale, kkšne barve bunkice bodo.. :/
Tko no.. .gnilo. Če smo se doma skregal, kdo bo šel po uno lučko MIRU-- a štekaš luč miru, k je lih v tem fora, kao mir.. a mi se skregamo zarad tega :lol: no :/

omg..to ni mogoče - kot bi opisovala mene!
res, letos so čudni prazniki... :?
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 25. Dec. 2006 23:42

Mimi_M napisal/-a:
kr.ena napisal/-a:Jaz uživam, ker sem vsaj 1 teden ali še več fraj in lahko dolgo spim. Božič ne meni ne moji družini ne pomeni nič in ga sploh ne praznujemo, tako da sem glede tega čisto indiferentna.

...brez pretirane psihoze okoli jedilnika, tako da se tudi tega veselim.

Popolnoma enako velja tudi zame in za našo familijo - božiča ne praznujemo in nismo podlegli evforiji okrog daril, hrane in vsega ostalega skomercializiranega, kar je postal ta krščanksi praznik.
najbolj smešno mi je pa, ko si drugače zapriseženi ateisti nekako "prilaščajo" koristi tega praznika, ne vem, zame je to v prvem pomenu pač krščanski praznik - rojstvo Jezusa pa to, nikakor pa nima nobene veze z obdarovanjem in ostalo navlako.
In mi gre na živce, ko ljudje, ki drugače pojma nimajo o veri, slavijo ta božič kot nevemkaj... :roll: :roll: Samo moje mnenje pač

Pri nas nič posebnega ne kuharimo, ne rihtamo nekih kosilc in večerjic in se ne trudimo biti na ta dan oh in sploh prijazni in povezani in blabla...
pač dan kot vsak drug.
Tudi meni največ pomeni to, da sm frej, da lahko cele dneve bluzim ali doma za računalnikom ali po kofetkih s prijateljicami ali zabušavam s fantom.
Tako sem danes celo popoldne kofetkala s frendico v kafiču, s fantom pa sva "...grešila na sveto noč" :twisted:

Se podpisem pod vsako besedo. No, le da jaz nisem kofetkala, ampak sva sla s kolegom po dolgem casu na biljard. Gresila pa zal nisem. :cry:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Dec. 2006 0:13

men se letos tud ne zdi, da bi bil božič...Vseje tako turobno, čudno, zamorjeno...Sej ne da je kej narobe, ampak enostavno ne čutim tizga božičnega filinga :? ampak sploh nevem zakaj...Tud praznično okrašena ljubljana me ni inpresionirala, kot leta poprej...Verjetno je zadosten razlog tudi to da ni snega...Sneg naredi tisto pravo vzdušje..Ni ga lepšega božiča ali pa novega leta, ko si zunej in padajo debele snežinke...Lani ej bilo res najlepše novo leto..Debele snežinke so padale cele tri dni...Po cestah je bilo 40 centov strnjenega snega...Res je bilo najnajlepše :hearts: Letos pa ni snegeca in tudi nič ne kaže da bo :( To je pomoje tist tavečji razlog zakaj je tako..Vsaj pri meni..
drgač pa tud mi ne pretiravamo doma...mami pač potičko speče, jst na božični večer jem večerju pri Pikiju, on božično kosilce pri meni, pogledamo darilca, se mal nasmejemo...in to je to...no sicer midva sva dons mal bolj uživala, ker sva praznovala dve leti najine zveze :love:
Uporabniški avatar
NotYourToy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a NotYourToy » 26. Dec. 2006 1:51

božič še nikoli ni bil bolj žalosten kot letos! En teden nazaj mi je umrla babica na katero sem bila res zelo navezana, pred 1. mescem pa sm končala zvezo z tipom ki mi je res veliko pomenil :( božiča nismo praznovali v krogu družine saj živimo ločeno .. ati mi je prinesel darilo ( kar lepo vsoto denarja) ampak sem se že tega dobesedno naveličala saj bi rada enkrat za spremembo spet imela družino tako kot včasih .. najbrž v mojem primeru xmas miracles ne obstajajo :?
Maybe some women aren't meant to be tamed. Maybe they're supposed to run wild until they find someone, just as wild, to run with.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 26. Dec. 2006 8:53

:oops:
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 04. Dec. 2010 15:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Maudisa » 26. Dec. 2006 9:15

Meni je kot praznik božič najbolj več od vseh praznikov je pa res da se ga pa letos nisem veselila tako kot običajno :? Pa se mi k sreči nič slabega ni zgodilo ampak ne vem nekega tega čara ni zunaj..Ni snega..ni to to..Nena pa komaj čakam januarja,ker te je konec počitnic.Zdaj lahko vsaj dolgos spim :D

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov