božično razpoloženje

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

veronika_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a veronika_ » 26. Nov. 2008 0:33

..
Zadnjič spremenil veronika_, dne 16. Sep. 2010 12:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 26. Nov. 2008 9:34

Mene pa tole božično razpoloženje iz leta v leto bolj mineva. Obožujem sneg, obožujem obdarovanje. Pa cimet, vanilijo, piškotke, čaj,... pač, vse kar spada k božiču.

Ampak to, da v Obiju 15. oktobra ( :!: ) vržejo ven adventne venčke in je do 1. devembra že vse v božičnem okrasju.... evo, me mineva. Pride 23. devember in si samo želim, da bi blo vse čimprej mimo.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
neenchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 2. 2005
Kraj: nekje med oblaki

Neprebrana objavaNapisal/-a neenchy » 26. Nov. 2008 9:37

trapa napisal/-a:Mene pa tole božično razpoloženje iz leta v leto bolj mineva. Obožujem sneg, obožujem obdarovanje. Pa cimet, vanilijo, piškotke, čaj,... pač, vse kar spada k božiču.

Ampak to, da v Obiju 15. oktobra ( :!: ) vržejo ven adventne venčke in je do 1. devembra že vse v božičnem okrasju.... evo, me mineva. Pride 23. devember in si samo želim, da bi blo vse čimprej mimo.

se popolnoma strinjam :D
If you talk about me, I got some advice!
Click your heels 3 times and say "I wish I had a life!"
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 26. Nov. 2008 10:26

:twisted:
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 20:52, skupaj popravljeno 1 krat.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 26. Nov. 2008 10:36

Meni so tudi tile novolaetni časi brez veze. Še bolj glupi so mi tisti, ki vzamejo kredit za darila :eek:
Mi doma se ne obdarujemo. V službi pa imamo Dedka Mraza. To je pa vse kar se daril tiče.
branchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a branchy » 26. Nov. 2008 12:59

Tud meni ni več do "veselega decembra"... Vse je okrašeno že lep čas prej, trgovine že zdaj najedajo s svojimi ponudbami za darila... Na koncu res samo čakam, da je vse skupaj mimo.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 26. Nov. 2008 15:47

jest se pa veselim decembra.Še vedno se veselim Miklavža, veselim se adventnega venčka in okraševanja smrečice 24.decembra.Doma jo namreč vedno okrasimo šele takrat,po trgovinah pa ne hodim pretirano tako da me vse to okraševanje sredi jeseni ne moti preveč. Božič mi je lep praznik,ker se zbere cela družina, novo leto pa mi ne pomeni preveč.
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 26. Nov. 2008 17:46

branchy napisal/-a:Tud meni ni več do "veselega decembra"... Vse je okrašeno že lep čas prej, trgovine že zdaj najedajo s svojimi ponudbami za darila... Na koncu res samo čakam, da je vse skupaj mimo.

Ja, meni se zdi vse skupaj skrajno brez zveze :nixweiss: ..
Zdaj bom že tretje leto zaporedoma ignorirala tele praznike, ker se mi res ne da več ukvarjati s tem cirkusom :lach: ... Pred leti sem bila sicer vsako leto izredno navdušena and načrtovanjem, okrašavenjem in peko peciva, zdaj pa res nimam več volje za to.. Prav tako ne maram več velike noči :D
Še najbolj se mi pa zdi škoda časa & denarja za živčno in prisiljeno kupovanje daril, ker se pač 'mora' takrat obdarovati.. Ne, hvala, raje rečem staršem, naj to 'ostane v dobrem' za čez leto in takrat izkoristim priložnost, če kaj uporabnega rabim :wink: .. S kolegico si pa ponavadi vseeno pokloniva kakšno malenkost :xmas: ..
Uporabniški avatar
hruška :)
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 5. 2008
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a hruška :) » 26. Nov. 2008 17:50

i love it :) božični čas se mi zdi res pravljičen...komi čakam da doma okrasimo smrekco (čeprou to ponavadi naredimo tik pred božičem). Všeč mi je vzdušje, lučke, kuhano vino, praženi mandeljni (njamiiii...), štanti z darili, skratka vse vse vse :D haha...sam še več snega bi mela pa bi bilo supr dupr :tannenbaum:
Uporabniški avatar
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 5. 2008
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objavaNapisal/-a [She.] » 26. Nov. 2008 18:57

Jst pa mam u decembro najaraje krwčke (primorci že vejo kaj je to) :P
Drgač ma je tud meni ful učeš hodit po trgovincah, kupovat darila, čeprou nimam zamisli in valda, je treba pršparat kašn ewrček.
Mam useeno raj poletje, kr zdej je premrazzzzzz :santaclaus:
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
Uporabniški avatar
borboletta
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 19. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a borboletta » 26. Nov. 2008 19:28

Jst se pa vsako leto ob vseh teh decemberskih praznikih spovnm (opomnm!) kolk dobro družino imam. Ponosna sem na svojo mamo, ker nam je, ko smo bili še otroci, znala pričarati čudovit Božič pa Miklavža ... praktično iz nič denarja. Ker sem tako vzgojena sedaj nimam tega kompleksa, da ker nimam keša bo pa zdej vse bed ker ne morm sebi oz. svojim privoščit kakšno lepo (razkošno?) darilo. Mi ne potrebujemo tega... mi postavimo jelkico, spečemo potico, naredimo obilno (malo bolj posebno) kosilo, povabimo prijatelje,...in upamo, da nas bo zametel sneg, da se bomo lahko še dva dni brez skrbi greli v hiši. :xmas: :tannenbaum: :snowman: :santaclaus:
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Nov. 2008 20:21

jullia napisal/-a:so to torej čisto drugi ljudje, ali se vi pretvarjate (mi pretvarjamo :oops: ) , da v praznikih neverjetno uživate, čeprav vam je v resnici vse odveč?

neeeeeeeeeeeeee!
Obožujem božične praznike, obužujem tanajbolj kičasti in izpopolnjeno okrašene novoletne jelke, barvaste lučke, čimvečje jaslice vseh oblik in širin, božične pesmice ki svirajo na zvočnikih v stari ljubljani ko se zvečer sprehajaš, kuhano vino, lupčkanje za novo leto....Skratka, use obožujem kar paše zraven. :hearts: :tannenbaum:
Nikol nism gledala na božične praznike kot na nekaj ki "moraš", vedno sem uživala ob čist usem kar paše zraven.
Mi gre pa na žiuce trgovinski božič, že tko lajk od oktobra :evil: To pokvari pa uso uzdušje!
Pa itak, takoj po novem letu mam še rojstni dan, tako da je celotna evforija še večja in odštevamo še naprej od silvestrove nulenule :D
skratka, kumi čakam :P :)
Uporabniški avatar
Georgia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Georgia » 26. Nov. 2008 20:33

O men je pa to najlepši čas v letu. Snegec, lučke, rdeče kape z belimi cofki, božične pesmce, družinske večerje... Pr nas je v tem času predvsem v ospredju družina, s sorodniki smo več skupaj in je prov fajn. Toplo, čeprav je zunaj mrzzzlo. :D
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 27. Nov. 2008 17:34

So trenutki, k mi nardijo ta cajt prisrčen. Usi ostali neskončno dougi momenti pa grejo mim, ne da bi jim namenjala posebno pozornost. To, da nism zimsko bitje (da preživim mesce mraza in sivine mi pomaga edin bordarija) se pozna. Precej.

Sej mam rada jauno kiči razsvetljavo, obožujem olja za izparilnike, k mi luft prepojijo z vonjem po cimetu, štrudlu, medenjakih, rada si okranclam smrekco in pomagam mamici plezat na trimetrsko drevo u kotu dneune, lih tko mi ni težko brskat za darilci po štacuncah, stojncah in domačih predalih, jih kombinirat in entuziastično iskat čim bl matching zavijalni papir, tut za spešl izvirne božične/novoletne esemeske si uzamem cajt (zdej, ko so kartice že skor muzejski primerki), ... ampak usen mi ta čas in to uzdušje nikol nista tok posebna, da ju ne bi u pozabo odnesl že prvi tedni januarja, da o prihajajoči pomladi in veselju, k ga takrat čutm, sploh ne govorim ...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 27. Nov. 2008 18:59

Mene moti prezgodnje okraševanje... Pa snežna brozga, meglena jutra itd...
Moti me kup reklam in nevemkakih trgovin, ki ljudem perejo možgane, jih prepričujejo, da mora njihov otrok od vsakega "dobrega moža" dobit najmanj računalnik, tv ali novo smučarsko opremo... :roll:
Moti me "primerjanje" in djstvo, da nekateri kupijo darila samo zato, ker se počutijo dolžne, da to MORAJO podarit; hkrati pa med brskanjem po policah ogovarjajo te ljudi, in se sami sebi smilijo zarad nikakvega stanja na bančnem računu... :?

Ne maram "prisilnih" skupinskih večerij (ki sem jih žal dala že preveč skoz, in bojim se, da se mi letos s5 obeta :( )... Ko ljudje sedijo skup samo zato ker je božič, in z veselo masko na obrazu tlačijo vase nevemkako "tradicionalno"hrano, ki je v resnici zanič...

Rada imam štante s kuhanim vinom; rada pečem piškote, rada se bom (upam da v dvoje; z njim... :| ) sprehodila med smrečicam po "praznični" ljubljani, rada grem v cerkev pogledat jaslice, rada pišem voščilnice, rada obiskujm sorodnike, in se pri babici usedem na peč, da tam pričakam miklavža in parklja :D ...
Komaj čakam, da se bomo peš odpravli na polnočnico v 2 uri hoda oddaljen kraj; se nazaj grede nacejal z medico in kuhančkom...
Obožujem smučanje; gorske zasnežene koče s kaminom in skupino frendov...

Če prazniki nebi bli skomercializirani, bi na koncu še ugotovila, da jih obožujem...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot], Google [Bot]