Bivši ali zdajšnji
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Leyla_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 6. 2004
odločiš se za: nekoga tretjega
za bivšega ne, ker, kot si napisala, ti je naredil veliko hudega. zakaj bi šla še enkrat skozi vse to? obstajajo tudi boljše zveze. da ugotoviš kaj hočeš, da si sposobna postaviti kriterije in jih ne spuščati, moraš pa iti čez nekaj zvez, probati z različnimi ljudmi. razumem, da ga imaš še vedno na nek način rada, da ga pogrešaš, itd. ljudje smo takšna bitja, da si na koncu zapomnimo samo lepe stvari in potem to pogrešamo. slabo pozabimo, pozisnemo v podzavest ali pa omilimo. če te ima nekdo rad, potem ti ne povzroča bolečine, skrbi zate, ti pomaga, stoji ob strani. tale pomojem odpade.
za sodelavca tudi ne, ker je težko biti z nekom, ki te fizično ne privlači. jaz sem se vedno spraševala, kako sta lahko lepotica in zver par, potem mi je pa postal všeč nekdo, ki ni niti zdaleč ustrezal mojim vizualnim kriterijem. ni bil visok, temen niti suh. ravno nasprotno potem sem ugotovila, da ti lahko telo strese tudi nekdo, ki ni tako privlačen. in sem razumela. zaljubila sem se v prijaznega fanta, ki je imel super osebnost, v njegov nasmeh, način kako me gleda, ne pa v njegov videz. od takrat naprej drugače gledam na nasprotni spol.
sedanji fant je nek miks vsega tega. ni visok, je suh, ni ne temen, ne svetel, je super sogovornik, vedno me spravlja v smeh.. in ja, poljublja se tudi ne tako dobro, kot bivši je pa 8 let starejši od mene in zaenkrat nama gre. velikokrat je večji otrok, kot pa sem jaz v četrtek se seliva v skupno stanovanje (podnajemniško), v roku enega leta nameravava priti do svojega stanovanja (če bo vse tako kot treba, če zbereva denar itd.). družina pa, ko naredim faks in imam stabilno službo, kar bo čez cca. 5 let, če smo realni (upam pa da prej ).
glede starostne razlike.. ti bom povedala našo družinsko "kronologijo". babica&dedek 1 - 7 let razlike, babica&dedek2 - 13 let razlike, moja starša - 9 let, teta&stric - 7 let in mi2 8 let. nobene ločitve, vse gre. leta niso toliko pomembna, kot pa osebnosti in potem ujemanje itd.
za bivšega ne, ker, kot si napisala, ti je naredil veliko hudega. zakaj bi šla še enkrat skozi vse to? obstajajo tudi boljše zveze. da ugotoviš kaj hočeš, da si sposobna postaviti kriterije in jih ne spuščati, moraš pa iti čez nekaj zvez, probati z različnimi ljudmi. razumem, da ga imaš še vedno na nek način rada, da ga pogrešaš, itd. ljudje smo takšna bitja, da si na koncu zapomnimo samo lepe stvari in potem to pogrešamo. slabo pozabimo, pozisnemo v podzavest ali pa omilimo. če te ima nekdo rad, potem ti ne povzroča bolečine, skrbi zate, ti pomaga, stoji ob strani. tale pomojem odpade.
za sodelavca tudi ne, ker je težko biti z nekom, ki te fizično ne privlači. jaz sem se vedno spraševala, kako sta lahko lepotica in zver par, potem mi je pa postal všeč nekdo, ki ni niti zdaleč ustrezal mojim vizualnim kriterijem. ni bil visok, temen niti suh. ravno nasprotno potem sem ugotovila, da ti lahko telo strese tudi nekdo, ki ni tako privlačen. in sem razumela. zaljubila sem se v prijaznega fanta, ki je imel super osebnost, v njegov nasmeh, način kako me gleda, ne pa v njegov videz. od takrat naprej drugače gledam na nasprotni spol.
sedanji fant je nek miks vsega tega. ni visok, je suh, ni ne temen, ne svetel, je super sogovornik, vedno me spravlja v smeh.. in ja, poljublja se tudi ne tako dobro, kot bivši je pa 8 let starejši od mene in zaenkrat nama gre. velikokrat je večji otrok, kot pa sem jaz v četrtek se seliva v skupno stanovanje (podnajemniško), v roku enega leta nameravava priti do svojega stanovanja (če bo vse tako kot treba, če zbereva denar itd.). družina pa, ko naredim faks in imam stabilno službo, kar bo čez cca. 5 let, če smo realni (upam pa da prej ).
glede starostne razlike.. ti bom povedala našo družinsko "kronologijo". babica&dedek 1 - 7 let razlike, babica&dedek2 - 13 let razlike, moja starša - 9 let, teta&stric - 7 let in mi2 8 let. nobene ločitve, vse gre. leta niso toliko pomembna, kot pa osebnosti in potem ujemanje itd.
"Jag är ingen bott Jag är en väldigt, väldigt vacker tjej"
- l_a_n_a
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 5. 2008
Melani napisal/-a:zakaj kokoš?
ja ampak res, zakaj kokoš??? saj ni nič narobe nardila!! ah foušarija pa taka ...
no potem sva pa isti letnik, jz sm tud 21;).. sam nevem če sm že prpravlena na skupno življenje. sva bla z bivšmu tud ful skupi, sam živela nisva pa nikol skup. ta sodelovc, bi pa kr kmal rad šov na svoje.
potem tebi ni žal, da si začela z njim?
res vama želim veliko sreče in da bi bilo še naprej tako lepo
-
Melani - Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 9. 2007
kolker se spolnem si napisala da on to namerava v nekje dveh letih.. tk da, dve leti je še veliko časa in če še zdj nisi pripravljena na skupno življenje je čist možno da pol pa že boš. itak pa, če zveza laufa, se človek zelo spremeni in so mu prioriteta čist druge stvari. js si tut nikol nism misla da bi že pri 21 rada živela z nekom, oz bla v resni zvezi, sam to pol itak sčasoma pride. ne moreš načrtovat.
js ti predlagam, da hodiš ven z njim na kave itd. in tudi če ti sedajle še ni všeč, je možno da ti bo postal čez neki časa. uglavnem bodita prijatelja, sj s tem ni nič narobe
aja, in ne, ni mi žal niti niti malo
js ti predlagam, da hodiš ven z njim na kave itd. in tudi če ti sedajle še ni všeč, je možno da ti bo postal čez neki časa. uglavnem bodita prijatelja, sj s tem ni nič narobe
aja, in ne, ni mi žal niti niti malo
-
merisima - Kofetarica
- Na forumu od: 18. 7. 2008
l_a_n_a napisal/-a:merisima napisal/-a:l_a_n_a napisal/-a:Jochie napisal/-a:bivšega boš pozabila/prebolela/vnesi poljubno besedo, ko ti bo pot prekrižal tapravi. takrat sploh ne boš vedela, da je bivši kdajkoli sploh obstajal!
Ja to je res, sam me mal skrbi, ker ptem v dveh letih še ni blo takega:(
hm...al to se zgodi ko najmanj pričakuješ,ljubezen pa itak peseneča...pusti cajtu cajt...vse ob pravem cajtu.ne sprašuj kdaj...bo enkrat.čudna so pota gospodova...
...ne paltiš na mostu,paltiš na ćupriji i senka sudbine uvek te prati i da ti nekog istog ko ti...(ceca:suhom rijekom bez vode).
ne sekiraj se...sej znaš ženit mlad se je prerano,a bogme da se ženiš i en dan pre smrtjo je prerano
ja sj to sm tud jz skoz govorila-pusti času čas...ampak da se že dve let nč ne spremeni je pa tud mal kriza... bivši že dve let ne ve kaj bi rad. bi bil z mano ker me ma še vedno rad,potem nebi bil z mano, ker se mu zdi da je še premlad za resno vezo.... jooooojj za zmešat res.... kako je lahko zdj premlad za resno vezo, če pa pet let nazaj ni bil???
kaj pravite glede razlike v letih?? je prevelika 7let ali ne?
Hvala vsem.
lej če že bivši komplicira pa ne ve kaj bi rad ma neke komlekse v glavi..s.j znam kak to gre...pa ja pa ne...pa ne ve...meni se je to 3 leta pa pol dogajalo i se mi je mešalo od vsega.
lej če si pripravljena na novo ljubezen pol si jo prvošči...7 let razlike pa ni nekej groznega.itak pa kaj se tud let tiče se je brezveze z njimi ubadat,ker če se znekom lepo razumeš in ujemaš ti leta ne pomenijo nič.sestrina kolegica je stara 20 let,njen tip jih ma 32 in se prav lepo razumeta in skup sta že 3 leta pa jim nč ne manjka.
če ti je tip kul in če je vse obojestransko pol počasi začni a le pod pogojem,da si res zrela za novo zvezo,ker dokler ne razčistiš s preteklostjo ni šans da ti bo uspelo...če si dala bivšega čez srečno v novi ljubezni,če pa nisi pa je najbolje da se v nč ne spuščaš,ker boš cel čas primerjala bivšega z zdajšnjim...recimo da je imel bivši neke dobre lastnosti,ki jih zdajšnji nima boš mela v glavi:bivši je bil tak,to pa to...ta zdaj pa ni...in vrjemi da se ti bo v navalu kake jeze znalo zgodit,da mu boš to tud pod nos vrgla in si boš nakopala hudiča.
vem to,ko sm se brezglavo v eno zvezo spustl,pa še prejšnja se ni dokonca pohladila...
no ti sama pr sebi zase najbolj veš.
Good luck
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
- l_a_n_a
- Sramežljivka
merisima napisal/-a:l_a_n_a napisal/-a:merisima napisal/-a:l_a_n_a napisal/-a:Jochie napisal/-a:bivšega boš pozabila/prebolela/vnesi poljubno besedo, ko ti bo pot prekrižal tapravi. takrat sploh ne boš vedela, da je bivši kdajkoli sploh obstajal!
Ja to je res, sam me mal skrbi, ker ptem v dveh letih še ni blo takega:(
hm...al to se zgodi ko najmanj pričakuješ,ljubezen pa itak peseneča...pusti cajtu cajt...vse ob pravem cajtu.ne sprašuj kdaj...bo enkrat.čudna so pota gospodova...
...ne paltiš na mostu,paltiš na ćupriji i senka sudbine uvek te prati i da ti nekog istog ko ti...(ceca:suhom rijekom bez vode).
ne sekiraj se...sej znaš ženit mlad se je prerano,a bogme da se ženiš i en dan pre smrtjo je prerano
ja sj to sm tud jz skoz govorila-pusti času čas...ampak da se že dve let nč ne spremeni je pa tud mal kriza... bivši že dve let ne ve kaj bi rad. bi bil z mano ker me ma še vedno rad,potem nebi bil z mano, ker se mu zdi da je še premlad za resno vezo.... jooooojj za zmešat res.... kako je lahko zdj premlad za resno vezo, če pa pet let nazaj ni bil???
kaj pravite glede razlike v letih?? je prevelika 7let ali ne?
Hvala vsem.
lej če že bivši komplicira pa ne ve kaj bi rad ma neke komlekse v glavi..s.j znam kak to gre...pa ja pa ne...pa ne ve...meni se je to 3 leta pa pol dogajalo i se mi je mešalo od vsega.
lej če si pripravljena na novo ljubezen pol si jo prvošči...7 let razlike pa ni nekej groznega.itak pa kaj se tud let tiče se je brezveze z njimi ubadat,ker če se znekom lepo razumeš in ujemaš ti leta ne pomenijo nič.sestrina kolegica je stara 20 let,njen tip jih ma 32 in se prav lepo razumeta in skup sta že 3 leta pa jim nč ne manjka.
če ti je tip kul in če je vse obojestransko pol počasi začni a le pod pogojem,da si res zrela za novo zvezo,ker dokler ne razčistiš s preteklostjo ni šans da ti bo uspelo...če si dala bivšega čez srečno v novi ljubezni,če pa nisi pa je najbolje da se v nč ne spuščaš,ker boš cel čas primerjala bivšega z zdajšnjim...recimo da je imel bivši neke dobre lastnosti,ki jih zdajšnji nima boš mela v glavi:bivši je bil tak,to pa to...ta zdaj pa ni...in vrjemi da se ti bo v navalu kake jeze znalo zgodit,da mu boš to tud pod nos vrgla in si boš nakopala hudiča.
vem to,ko sm se brezglavo v eno zvezo spustl,pa še prejšnja se ni dokonca pohladila...
no ti sama pr sebi zase najbolj veš.
Good luck
ojej 3 leta in pol?????? svaka ti čast!!! ampak važno je,da si zdj srečna...
no sj mene skrbi po eni strani tud to, k pravjo, da pogrevat ni dobr...sam ti si res tak fajn primer, da tud taka veza uspe ...vesela sm zate ful!!!! ....
tko da ja, po eni strani bi tud jz probala z bivšim zarad tega, da vidm a dejansko nebi funkcionirala, al pa nisva prej funkcionirala zard drugih stvari. tko,da zdj bi blo pomojm use drugač, glede na to da sva oba odrasla....
ampak po drugi strani bi bla pa s soldelovcem, ker ima vse to, kar hočm da ma moj fant... ravn dons zutri me je poklicu, pa reku, da me pogreša... sweet;))....
joooooj kok je to težko.... počutm se k ena zmedena najstnica, totalna kura k neve kaj bi......obup ...
no s sedmimi leti razlike sm se pa zdj sprjazlna;)))...
- l_a_n_a
- Sramežljivka
Leyla_ napisal/-a:odločiš se za: nekoga tretjega
No evo pri meni je točo tako s sodelovecm kot si zgoraj napisala. ne ustreza vsem mojim kriterijem-no ni temen, to mu manjka. je pa višji kot je bil bivši, in tud tok dobr se smeji,da ga prov morš met rd in ga objet ker je tak srčk. in to mi je pri njemu všeč. sploh pa - odličen sogovornik. tok dobrga fanta, k zna tok dobr poslušat, svtovat in pomagat res še nism srečala. in to mi je pri njem všeč, potem kar mal pozabim na zunanjost. pa saj ni kar en, sam pač men ni takoj potegnu. zdj se mi pa zdi da me vedno bolj in bolj. da ni temen, kot bi želela da je moj fant, me moti vedno manj;)...
uau imate pa res zanimivo družinsko "kronologijo". res super da vsem uspeva;))... kok si pa ti stara, če te mem uprašat? jz sm 21, on bo 28. in nevem če sem dejansko prpravlena na vse to. je tvoj prpravln počakat 5let in si potem dejansko uredit življenje?
sta že dolgo skupaj??
Hvala res....
papa
- l_a_n_a
- Sramežljivka
Leyla_ napisal/-a:odločiš se za: nekoga tretjega
No evo pri meni je točo tako s sodelovecm kot si zgoraj napisala. ne ustreza vsem mojim kriterijem-no ni temen, to mu manjka. je pa višji kot je bil bivši, in tud tok dobr se smeji,da ga prov morš met rd in ga objet ker je tak srčk. in to mi je pri njemu všeč. sploh pa - odličen sogovornik. tok dobrga fanta, k zna tok dobr poslušat, svtovat in pomagat res še nism srečala. in to mi je pri njem všeč, potem kar mal pozabim na zunanjost. pa saj ni kar en, sam pač men ni takoj potegnu. zdj se mi pa zdi da me vedno bolj in bolj. da ni temen, kot bi želela da je moj fant, me moti vedno manj;)...
uau imate pa res zanimivo družinsko "kronologijo". res super da vsem uspeva;))... kok si pa ti stara, če te mem uprašat? jz sm 21, on bo 28. in nevem če sem dejansko prpravlena na vse to. je tvoj prpravln počakat 5let in si potem dejansko uredit življenje?
sta že dolgo skupaj??
Hvala res....
papa
-
Leyla_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 6. 2004
l_a_n_a napisal/-a:Leyla_ napisal/-a:odločiš se za: nekoga tretjega ...
sta že dolgo skupaj??
Hvala res....
papa
vsaj pri meni je tako, da se ljubezen na prvi pogled ne obnese. in če bi rada poskusila s tem sodelavcem, predlagam, da še malo počakaš. igrajta se, flirtajta, daj si čas, da se res zaljubiš, bodi prepričana vase. meni ogromno pomeni, da imam ob sebi nekoga, ki mi stoji ob strani, me tolaži, se smeji in joče z mano. potem lepota več ni (tako) pomembna.
jaz sem 22, on pa 30. nisva dolgo skupaj - od poletja.. šele začenjava tudi jaz sem se na začetku obremenjevala z leti. potem me je pa potegnil v svoj svet in naenkrat sva bila cele dneve skupaj. mislim, da je kar nekaj prednosti v teh starostnih razlikah. fantje so bolj resni v svojih namenih, več imajo izkušenj, znanja itd. so pa tudi slabosti, jasno. na srečo jih je manj kot pa pozitivnih stvari.
če je pripravljen počakat 5 let? zaenkrat sva začela živeti skupaj, pa bomo videli. oba študirava, nimava rednih dohodkov, sama se preživljava, tako da niti ne gre hitreje. pa sej, bolje počasi in za zihr
"Jag är ingen bott Jag är en väldigt, väldigt vacker tjej"
- DekleX
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 1. 2009
l_a_n_a: takole ti povem, kakor razbiram tvoje besede, prepoznam da je ta tvoj bivši sodelavec moj fant, ki sam ne ve kaj bi. Moj Miha mi je omenil, da se šteka z neko punco, ki mu sicer nič ne pomeni in da me ma še vedno ful rad, ampak da je šel z njo na kavo ravno za vikend in ga ni bilo k meni in je potem razglabljal da je hotel biti sam(kar mu nekako ne verjamem, ker sva do sedaj preživela skupaj skoraj vsak dan) pa tudi javljal se mi ni. Upam, da ni isti fant, ker bi bile obe razočarane. Že nekaj časa ga imam na sumu, da se nekaj oddaljuje od mene zdaj ko prihaja odgovornost pred vrata. No nočem te strašit, zares upam da ni to ta isti fant. Če me lahko potolažiš bi bila vesela.
Drugače pa, leta niso pomembna, če sta oba v vezi dozorela in imata realna pričakovanja.
P.S.: Ja samo zaradi tega sem se prijavila na forum, drugače ga redno prebiram. Pa nikoli nisem bila ljubosumna sam tole obnašanje zdaj od mojega fanta me pa malo skrbi, ker se zapira pred mano :S Zares upam da ni to to kar mislim.
Drugače pa, leta niso pomembna, če sta oba v vezi dozorela in imata realna pričakovanja.
P.S.: Ja samo zaradi tega sem se prijavila na forum, drugače ga redno prebiram. Pa nikoli nisem bila ljubosumna sam tole obnašanje zdaj od mojega fanta me pa malo skrbi, ker se zapira pred mano :S Zares upam da ni to to kar mislim.
- l_a_n_a
- Sramežljivka
DekleX napisal/-a:l_a_n_a: takole ti povem, kakor razbiram tvoje besede, prepoznam da je ta tvoj bivši sodelavec moj fant, ki sam ne ve kaj bi. Moj Miha mi je omenil, da se šteka z neko punco, ki mu sicer nič ne pomeni in da me ma še vedno ful rad, ampak da je šel z njo na kavo ravno za vikend in ga ni bilo k meni in je potem razglabljal da je hotel biti sam(kar mu nekako ne verjamem, ker sva do sedaj preživela skupaj skoraj vsak dan) pa tudi javljal se mi ni. Upam, da ni isti fant, ker bi bile obe razočarane. Že nekaj časa ga imam na sumu, da se nekaj oddaljuje od mene zdaj ko prihaja odgovornost pred vrata. No nočem te strašit, zares upam da ni to ta isti fant. Če me lahko potolažiš bi bila vesela.
zasebno sporočilo;)...
-
merisima - Kofetarica
Če je sličajno to tak pol je najbolš da ga obe odje.ete.pa se lepo ena zmen z njimda se bosta dobla na kavi in naj bo še druga zravn brez njegove vednosti...to bi bli smehi
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
- DekleX
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 1. 2009
merisima napisal/-a:Če je sličajno to tak pol je najbolš da ga obe odje.ete.pa se lepo ena zmen z njimda se bosta dobla na kavi in naj bo še druga zravn brez njegove vednosti...to bi bli smehi
Ne ni bil ta, žal pa sem ugotovila, da ga je sral nekje drugje. Njega in tisto p**** bi najraje.... Aggghhh. Preveč jeze. Moram se umirit pa začet znova sestavljat puzle.
In prebolevanje večletne veze se začenja...
LP,
DX
-
merisima - Kofetarica
DekleX napisal/-a:merisima napisal/-a:Če je sličajno to tak pol je najbolš da ga obe odje.ete.pa se lepo ena zmen z njimda se bosta dobla na kavi in naj bo še druga zravn brez njegove vednosti...to bi bli smehi
Ne ni bil ta, žal pa sem ugotovila, da ga je sral nekje drugje. Njega in tisto p**** bi najraje.... Aggghhh. Preveč jeze. Moram se umirit pa začet znova sestavljat puzle.
In prebolevanje večletne veze se začenja...
LP,
DX
boljše to,kot da te tip skos drka v glavo i se naokoli doiva z drugimi,kaj ne?
znamd ane bo lahko,sam je.i ga.itak ima drugih i boljih.
aha fajn da sta rešle nesporazum
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.