Bivši ali zdajšnji

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

l_a_n_a
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a l_a_n_a » 10. Jan. 2009 11:53

Živjo.

No pa sem se odločla, da odprem novo temo, ker se mi res neda vseh gledat, kam bi to uvrstila.

imam en poblem, in upam, da mi po katera znala svetovati.

Pred letom in pol ali še malo več, sem končala s fantom 4letno vezo. Vendar mi ga vse do danes še ni uspelo čist pozabt. verjetno,da tud zato ne, ker imam še vedno stike z njegovo mamo, k me a res ful rada, z njegovo sstro, sva ful dobre kolegice in tud z njim se vsake toliko časa slišva. nevem po eni strani mi je ful uredu, vendar po drugi mi je naredu tok hudga, do mene se včasih obnaša kot, da sem zadnja stavr na svetu, k bi mu neki pomenla, drugič pa spet da občutek,damu nekaj pomenim. ko sva se pred novim letom dobila, da se malo pogovorila, sem ga vprašala, če me ima še rad pa je rekel da me ima. kaj naj si potem mislim???

na drugi strani je pa moj bivši sodelavec. poznava se že več kot eno leto. je sede let starejši, kar mene sicer ne moti tolko, njega pa ful. ugotovila sm, da je res odličen sogovornik, res ful ful dobr človk, še ko sva skupaj delala, sem vedno govorila, da tazga fanta kot je on si pa vsaka lahko samo želi;). je pa problem, da me vizualno res sploh ne privlači tok kokr me je bivši. mi je tud simpatičn, sam useen še vedno ni tak, kokr so men všeč;)... pa vem da to ni vse. skupaj sva bila tudi ( z družbo seveda) za novo leto, sva bila tud skupaj, in me moti tudi to, da se bivši ful boljš lupčka kokr ta. nevem možno, da sm tok navajena na bivšga, al pa men sam to preveč pomen:(...

ta sodelovc bi rad v roku enega ali dveh let šov na svoje, mel družino in tko. kar dost resno. medtem ko bivši sigurno ne. mi je pa bivši rekel, ko sva se dobila pred novim letom, da ni pripravljen na resno vezo - kako je pa pred 5imi leti lahko bil?????

no tako, v moji glavi je totalna zmešnjava in nimam pojma kaj naj naredim.

kaj si mislte vi?

že vnaprej vsem najlepša hvala...
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 10. Jan. 2009 11:58

Po mojem je najbolš da se ne zapletaš z nobenim.Sodelavc ti trenutno ne odgovarja kukr si ti sama želiš,mogoče bi blo dobr da bi ga še bolš spoznala in potem ugotovila kaj res čutš do njega.Samo mam občutek da si še zmeraj zaljubljena v bivšiga ki noče trenutno resne veze,ne spušči se z njim v karkoli ker te bo samo prizadel,in to ti je tudi na nek način povedu,saj ti je reku da ni za resno vezo.Najbrž se hoče še malo zdivjati.samo najbrž bo pa tud kdaj kasnej prilezu za tabo.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 10. Jan. 2009 12:05

Prvi je bil kreten. Če te ima še vedno rad, to ni zadosten razlog za bit z njim. Tudi njegova mama in sestra nista razlog.

Drugi a te ne privlači. Mika te, ker je nasprotje bivšemu.

Kadar si neodločena med dvemi je vedno tako, da v resnici ni noben "pravi". Te je samo strah bit sama in iščeš opcijo, ki bi bila boljša. In kadar ne veš kirega bi, verjemi, da ti nobenna koncu ne bi ustrezal.

Počakaj na tretjega, ki bo kombinacija dobrih lastnosti obeh sedanjih. ;)
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 10. Jan. 2009 12:33

Kje se moraš pa odločiti? Če prav razumem, bivši ravno ne rine vate, da bi bil spet s tabo, ali pač?

Noben ni zate...
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 10. Jan. 2009 12:56

Takrat, ko se boš nehala spraševat, s kom bi bila...Takrat boš vedela, da nekoga želiš. Tolje zdej je pa brezveze, ker se siliš.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 10. Jan. 2009 13:01

trapa napisal/-a:Kadar si neodločena med dvemi je vedno tako, da v resnici ni noben "pravi". Te je samo strah bit sama in iščeš opcijo, ki bi bila boljša.

S tem se strinjam.
l_a_n_a
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a l_a_n_a » 10. Jan. 2009 13:08

jullia_ napisal/-a:
trapa napisal/-a:Kadar si neodločena med dvemi je vedno tako, da v resnici ni noben "pravi". Te je samo strah bit sama in iščeš opcijo, ki bi bila boljša.

S tem se strinjam.

to je možno, da ni noben pravi. ni pa res, da me je strah bit sama. ubistvu sem sama že več kot leto in pol, tko da sm že navajena;)...

strah me jeubistvu tega, da bi začela s tem bivšim soldeovcem, ampak mu jz nebi mogla dajat tega, kar on prčakuje. ker mam del srca še vedno pr bivšemu. in ga res nočm razočarat, k res ful vredu.

ja bivši trenutno kakšnega velikega zanimanja res ne kaže. je pa tko, da ko ga jz še skor odmislm, se spet pojav. in je ovo na novo skoz:(...

ta zdajšnji seveda da me privlač, samo pravim,da mi ni vizualno tok zlo "hud" kot bivši. je pa po karakterju tok boljši, da se tok nekak zabriše.

hm kombinacija obeh?? bla bi idealna, je pa pomojm nemogoča:((...

res nevem, kako veste (tiste,ki ste v vezi), da je ta tist pravi????

jz to do konca življenja pomojm ne bom vedla:(...

hvala vsem.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 10. Jan. 2009 14:02

Boš, boš ;)

Samo moraš narediti prostor v tvojem življenju...dokler boš okupirana z mislijo na bivšega in sodelavca, ne bo nič.
l_a_n_a
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a l_a_n_a » 10. Jan. 2009 14:04

Zvoncica napisal/-a:Boš, boš ;)

Samo moraš narediti prostor v tvojem življenju...dokler boš okupirana z mislijo na bivšega in sodelavca, ne bo nič.

zakaj pa mislte,da bivši sodelovc nebi bil ql?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 10. Jan. 2009 14:20

Pa saj nikoli ne veš, če ta, s katerim si v zvezi res tapravi. Najbolje je ne iskati tapravega, ker tole je nasilno uokvirjanje potencialnih partnerjev. Začutiš energijo in to je to. Razbijati si glavo, ali je to res to, bo večno ali ne bo, je on princ, eden in edini ali pač ni, je neumno, če ti je z nekom nadvse lepo in si ob tem srečen :D
kufer
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kufer » 10. Jan. 2009 14:23

js ti pa svetujem, da se najprej orng pogovoriš z bivšim , navsezadnje sta le bila dolg časa skupaj. povej mu da ti je en drug tud všeč, sam da to kar si do njega čutila ni. in če ti bo on dal kake znake, da bi bil pripravljen s tabo poskusiti, potem dajta. sam res pazi, vse ga izprašaj.
če bo hladen in reče ne, konec je zavedno. potem prekini stike, tudi z nejgovo mamo itd.

in počasi začni s sodelavcem. tako te ne bo več skrbelo, kaj če je pa bivši še v igri. mogoče ne bo več, in tako ne boš več obremenjena, in boš komot odprla srce sodelavcu.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 10. Jan. 2009 15:40

Res ne vem, zakaj bi bilo treba bivšemu ego pumpat z nekimi čustvenimi izpadi in razlaganjem, da po vsem tem času še vedno ni našla nikogar boljšega, kot je on.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 10. Jan. 2009 15:46

Meni se ne zdi pametno, da se spuščaš v kakršno zvezo, ker še vedno nisi prebolela bivšega. Že to, da na veliko primerjaš sodelavca z njim, ti veliko pove.
Uporabniški avatar
emkica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a emkica » 10. Jan. 2009 16:03

kar se lupčkanja tiče ti pa lahko iz mojih izkušenj povem, da v enem večeru ne moreš reč da se nekdo fajn lupčka al pa ne. Ker z mojim fantom sva rabla kkšn teden, da sva se uskladila z lupčkanjem :D ...pa da se navadiš na nek drug način in najdeš neko skupno pot.
Drugače ti pa povem, da ni zate ne prvi ne drugi. Fanta si ne moreš zbrat po karakteristikah. Si reč jest hočem met to pa to na fantu in tak karakter mora imet. Tudi tu ti iz izkušenj povem, da se to ne obnese. Sem mela dve zvezi z fanti, ki so bili po mojem mnenju popolni zame. Vendar je na koncu vedno manjkala una dodatna iskrica.
Sploh pa če imaš takoj pomisleke, da ti nekaj na nekomu ni všeč, pol ne vem zakaj sploh še razmišljaš o teh tipih. Najdi nekoga, ki te je vreden.
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: made & heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a small_star » 10. Jan. 2009 16:57

l_a_n_a napisal/-a:ko sva se pred novim letom dobila, da se malo pogovorila, sem ga vprašala, če me ima še rad pa je rekel da me ima. kaj naj si potem mislim???

Meni je tudi bivši, v tistem trenutku ko sva šla narazen, rekel, da me ima rad; ampak rad kot kolegico in ne punco. Mogoče ima tebe tudi na takšen način.

Drugače pa mislim, da še nisi pozabila bivšega in nisi pripravljena na novo vezo. Tudi ta dva preveč primerjaš med sabo. Ta je boljši v tem, ta v onem. Vrjemi, idealnega moškega brez napak žal ni. Pri vsakem boš našla sigurno kakšno malenkost, ki te bo motila, bivši pa je bil boljši v tem. Tudi pri meni je tako. A vseeno ima zdajšnji mnogo, bistveno več pozitivnih lastnosti kot bivši. Zato pa sem z njim. Med sabo ju ne primerjam. Dokler boš vsakega "potencialnega" fanta primerjala z bivšim, ne bo nič iz tega. Najprej pri sebi zaključi z bivšim, potem se pa loti novih spoznavanj. Če se boš z nekom spustila v zvezo, ni pošteno ne do tebe ne do fanta, da boš mislila in ga primerjala z bivšim. Svetujem ti, da se ne spuščaš v zvezo s tem sodelavcem.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov