Bivša - (mnenja, izkušnje, pomoč)

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

razočaran___
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a razočaran___ » 03. Dec. 2009 13:46

Malo pregledujem vaš forum pa sem se odločil, da delim mojo izkušnjo z vami, mi mogoče pomagate z nasveti.Vrjamem da imate mogoče podobno zgodbo.

No pa preidimo k bistvu...

Z Bivšo punco sva bila skupaj 5 let in sva šla narazen zarad mojih napak... Po 4 letih zveze sem se namreč začel spraševati "ali je to to" v tem smislu, ali sem zaključil svoje življenje in bom sedaj preživel preostanek življenja samo še z njo. Tudi vsi prijatelji so mi govorili, da me enostavno ni več med njimi. Začel sem lagati, in ji prikrivati resnico (hodil ven, žural)..Nikoli je nisem prevaral, čeprav se ji tega ni dalo nikoli objasniti. Menim, da se je vse to skupaj zgodilo, ker sem zelo mlad stopil v zvezo (pri 17 letih). Po končani zvezi sva imela oba zelo težke trenutke, vendar sem sčasoma začel živeti normalno življenje. Po končani zvezi sem želel biti z njo vendar vse skupaj se ni izteklo tako kot bi se moralo.
Pred kratkim je vstopila v kontakt z mano, zgledalo pa je nekako tako, kot da mi je ponesreči poslala sms. Začel se je pogovor, nato sva si pisala po cel dan, pisanje je preraslo v to , da sva se začela pogovarjati po telefonu. Nakar mi pove, da ima fanta že cca. pol leta in je srečna z njim in da naj najin pogovor ostane mala skrivnost...Pravi, da bi bilo dobro da bi šla na kakšno pijačo vendar še neve ali je to dobro zanjo saj neve kako bi reagirala ko bi me spet videla... Pove mi kdaj bo fant pri njej in kdaj ne, da se lahko pogovarjava...
V to dekle sem zaljubljen že od samega začetka. Težko mi je na ta način, da kamorkoli grem oz. s katerokoli žensko sem , me enostavno ne zanima in me ne privlači... S to težavo se ukvarjam že 1 leto saj mislim samo na njo...

Prosim, če mi lahko kdo svetuje, oz. je imel že kakšne podobne izkušnje.

Hvala vsem!
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 03. Dec. 2009 13:48

navali nazaj, zgubiti nimaš kaj... :D

fanta ima pol leta in je srečna z njim, s tabo pa ima male skrivnosti...ja pa kaj še... :D
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 21. 8. 2004
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 03. Dec. 2009 13:53

nekak dvomim, da je po nesreči ti poslala sms ... in to prikrivanje zdajšnjemu tipu ter omotavanje tebe v vajino malo skrivnost je lahko interpretirana z različnih vidikov.
Lahko, da ji je zdajšnji tip tolažba in je z njim prebolevala tebe pa jo sedaj zanima ali se je prav odločila ali pa je razmerje z njim pričelo stagnirat in je poiskala za tolažbo tebe.
Valda je še tu lahko malo morje različnih opcij, najbolje je, da kar njo vprašaš kaj si točno od tebe želi in da ji poveš kaj ti čutiš do nje.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 21. 8. 2004
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 03. Dec. 2009 13:53

nekak dvomim, da je po nesreči ti poslala sms ... in to prikrivanje zdajšnjemu tipu ter omotavanje tebe v vajino malo skrivnost je lahko interpretirana z različnih vidikov.
Lahko, da ji je zdajšnji tip tolažba in je z njim prebolevala tebe pa jo sedaj zanima ali se je prav odločila ali pa je razmerje z njim pričelo stagnirat in je poiskala za tolažbo tebe.
Valda je še tu lahko malo morje različnih opcij, najbolje je, da kar njo vprašaš kaj si točno od tebe želi in da ji poveš kaj ti čutiš do nje.
Drobtinica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 6. 2006
Kraj: Malo tu, malo tam ....

Neprebrana objavaNapisal/-a Drobtinica » 03. Dec. 2009 15:33

Če ti je res toliko do nje, potem se dobi z njo.
Mislim pa, da punca nima ravno razčiščeno koga hoče (drugače te ne bi toliko skrivala) in hoče še malce preveriti, če ima še kaj možnosti pri tebi (za vsak slučaj, če ji s sedanjim tipom ne bi uspelo).
Jaz bi šla naprej. Prej ko slej bo prišla punca, ki ti bo zmešala glavo in boš pozabil na bivšo.
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 10. 2009
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objavaNapisal/-a Liefde » 03. Dec. 2009 15:40

Po nesreči poslala sms...dvomim! Ona te še vedno ima rada, sms ji je bil izgovor da se lahko začne stabo pogovarjati! Če jo še vedno imaš rad pokliči jo na kavico, potem boš videl njeno obnašanje do tebe ko jo boš gledal v 4 učke :D

Srečnoo!
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
cherryandie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a cherryandie » 03. Dec. 2009 17:04

Sem že mislila, da moj bivši piše. No ko sm prišla do tja kjer piše, da ima tvoja bivša fanta, sem videla, da ne :) ja pri nama je bilo vse isto kot si napisal(leta zveze, kdo je delal napake,...). Ko pa sva šla narazen nisva mogla eden brez drugega, tako da sva se začela spet dobivat potem pa iz tega ni bilo nič, je padl u vodo. In to se je ponovilo vsaj 3,4x.

Punca gotovo ne ve kaj bi rada, pa ne da bi mislila kaj slabega o njej. Gotovo ji še kaj pomeniš, ampak če si bil ti vzrok za razhod je čist možn, da ti sedaj ne zaupa in se boji kako bi bilo če bi spet začela. Ker drugač ti nebi pisala (vem da ni blo ponesreč, ker če bi te hotla prebolet bi tvojo cifro zbrisala) sploh če je kao zaljubljena in srečna.

Jest ti svetujem, da se dobi z njo, da boš vedel pri čem si. Pa vprašaj jo zakaj to svojemu fantu prikriva če je v njega zaljubljena in s tabo nima nič. Al pa kaj misli s tabo, te klicat tok časa dokler si ne dobi nekaj s čim se bo zaposlila?

No to so moji nasveti, mogoče se motim glede zadnjega odstavka. Vse boš videl čez čas, kako se bo obnašala do tebe. Če te bo še naprej skrivala pred vsemi potem gotov nima resnga namena s tabo. Je pa gotov težko prebolet, pomaga pa to da se s čim zamotiš.

lp
Srce, ki ljubi, ostane vedno mlado.
razočaran___
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a razočaran___ » 03. Dec. 2009 17:26

Ja tudi midva sva se dobivala še vsaj 4 mesece, ker nisva znala en brez drugega. Je pa vse lepo in prav in zamotil sem se dosti, saj mi primankuje časa za privat življenje, ker toliko delam.. a še vseno traja že celo večnost (cca 1 leto), da bi jo prebolel... Vse primerjam z njo,...do drugih pa nemorem gojiti nobenih čustev..

Najprej je sama predlagala pijačo, nato je rekla, da bo premislila ker ne ve kaj bi se zgodilo, ko bi me vidla oz. jo je strah tega..
Pravi pa da ima svojega fanta rada in je srečna...

Sploh nevem kaj naj si miislim, al se norca iz mene dela,...

Je pa lepo slišat mnenja drugih oz. lepo slišat kakšne pozitivne besede saj pomagajo,.

še enkrat hvala vsem !
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 03. Dec. 2009 17:28

Jah ti si mal zaje*al, k si jo pustil, očitno. Kako lahko rečeš, da si zaljubljen v njo že od začetka, pa si nehal z njo, ker se mislil, da se moraš znoreti?

Na tvojem mestu bi bila previdna...mogoče te res še ni prebolela, mogoče te pa je. Pa te ma v tem primeru sam za to, da si mal nafila ego na teb. To je najbolj učinkovito delati na tistih, ki so te v preteklosti zavrnili... ;)
razočaran___
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a razočaran___ » 03. Dec. 2009 17:32

Nisem je jaz pustil , pustila me je ona...

In ne nisem mislil, da se moram znoret ampak se začel gledat tudi prijatelje saj vsak rabi prijatelje..Bla je zelo lubosumna punca in zato sem raje prikril resnico kot pa ji povedal, da grem ven...enostavno sva se samo zaradi teh stvari kregala non-stop, zaradi lubosumja...Ko ta stvar doseže neko kritično mejo ni več izhoda in enostavno se je to moralo zgoditi. Prevarana ni bila nikoli!

Je pa težko, če imaš nekoga tako rad že 6 let...
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 03. Dec. 2009 18:22

to je pa to, ko ne znaš ceniti kar imaš. in izgubiš preden se zaveš koliko ti nekdo pomeni.
ne bi bilo fer od tebe, se zapletati med njo in njenega fanta.

to ti je dobra šola za naprej.

(glede ljubosumja pa samo to- ti si kriv, da nisi takih stvari razčistil na začetku zveze. če nebi razumela, bi jo pa pustil, saj ne moreš zanemariti do konca svojih interesov. prikrivanje = laganje in tega večina punc ne prenese.)
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 03. Dec. 2009 20:02

Jaz mislim, da si ti ne zaslužiš, da bi ona fanta pustila zaradi tebe (če ga sploh ima), ker sem mnenja, da ti je pa sedaj kar na enkrat toliko do nje samo zato, ker ti je nedosegljiva. Prej, dokler je bila samo tvoja, je nisi znal ceniti in si bil pripravljen uničiti zvezo zato, da si lahko bil več časa s prijatelji, zdej ko ima pa fanta, ti pa ni več do prijateljev al kako? Fant sori, sam mislim, da si ti ta, ki ne ve kaj hoče. Glej zdrava zveza je taka, da vsak od partnerjev ohrani tudi del svojega življenja, to je, da ohrani svoje prijatelje, ampak to neko ponočevanje in pijančevanje s frendi vsak vikend itd., glej to je za moje pojme pr resni zvezi no-go :roll: . Določenim stvarem se je v zvezi tud treba odpovedat. Ne pravim zdej, da ne smeš nikoli it več ven žurat, ampak pač namesto vsak vikend, greš lahko vsak drugi ali vsak tretji vikend, čez dan pa itak lahko greš še vseen na pijačke s frendi vsak dan, sej verjetno ma tud ona svoj lajf, svoje obveznosti in svoje frende in torej nista skupaj po cele dneve... Po moje ta punca sploh niti fanta nima in to govori samo zato, da vidi, če boš kaj ljubosumen-če ti je še kaj do nje, po moje te še ni prebolela in ti je kao po nesreč poslala sms, ker te pač pogreša, verjetno si te želi nazaj (lahko da se motim)... no, ampak kakorkoli, če bosta spet skupaj, dobro razčisti v svoji glavi kaj si ti želiš. Zdej si mel en let cajta vmes za znoret se, verjetno si si loh razčistil določene stvari v glavi. Good luck v glavnem...
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 03. Dec. 2009 20:13

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 03. Dec. 2009 20:15

ne piši z velikimi črkami!
drugače pa on je uničil svojo zvezo.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 03. Dec. 2009 20:22

Horus napisal/-a:Karkoli gospodicne tule pisejo, jaz ti bom povedal samo 1 stvar.

TI NJEJ NE MORES UNICITI ZVEZE! NJENA ZVEZA == NJEN PROBLEM. CE PUSTI TIPA ZARADI TEBE, TEGA NISI KRIV TI, AMPAK ONA, NE GLEDE NA TO, KAJ NAREDIS TI!

je pa tudi res, da če ženska pusti tipa zaradi tebe, obstaja velika verjetnost, da bo nekoč tebe zaradi drugega... :D

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov