Bi mu oprostile klofuto?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
študentka20 - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 9. 2007
jullia_ napisal/-a:in sama zase vem, da bi šla že dosti pred prvim udarcem. v bistvu po prvem prepiru, v katerem bi se s fantom poslala v kur** in si jebala mater.
točno tako! se strinjam!
urssika: tak ti bom rekla, moj foter je živel v nasilni družini,kjer je celo življenje gledo kak mu oče mamo tepe in kak ga pije. in ker moj ata ni bil dovol močn da bi temu reko ne,pa je nadaljeval s to vzgojo! no v glavnem, vzorci se iz staršev na otroke prenašajo,vsaj v večini primerov. ne poznam tvojega fanta, sam mogoče bi blo bolše če bi se o tem pogovorila z njim! no samo svoj del zgodbe sem prispevala!
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Vzorci obnašanja se res prenašajo iz generacije na generacijo. Če je njegov oče tepel mamo je večja verjetnost, da bo tudi on svojo ženo, kot če bi živel v 'normalni' družini. Pomembno je da se on zaveda, da tako obnašanje ni pravilno in da se iztrga iz začaranega kroga. Jaz bi se pogovorila z njim o tem, kako se počuti zaradi teh zlorab v otroštvu in mu skušala pomagati, hkrati pa mu dala jasno vedeti, da če me kdaj udari - grem.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
študentka20 - Kofetarica
ja sej to je to! on to vidi kot nekaj normalnega, in potem on na tak način živi in posledično vzgaja otoke! ja pogovori se,pa boš vidla. če je dovol močn,da gre iz tega kroga, mu pomagaj, če ne pa mu daj vedet da greš ob prvem udarcu!
-
kajira - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 5. 2006
jullia_ napisal/-a:moje mnenje je, da iste vrste ptiči skupaj letajo (sem pesniška danes, ja ). pa s tem nočem rečt, da so si ženske same krive, ker izzivajo, ali kaj podobnega, ampak da je udarec, vsaj pomoje, posledica enega intenzivnega prepira. in moraš bit vsaj malo agresiven človek, da si se sploh sposoben tako živalsko kregat, klet in se žalit. ene zveze so v tem smislu popolnoma disfunkcionalne.
niti slučajno ne zagovarjam pretepanja in klofutanja, se mi pa zdi zanimivo, da je večina žensk strašno razočarana nad tipi, ki so sposobni udarit. a same nad seboj niste pa nič razočarane, da se spuščate na tak nivo prepiranja? ne zato, ker si s tem "zaslužiš" klofuto, ampak ker se tako obnašaš do človeka, ki naj bi ga imela rada.
agresija ni samo fizična, in sama zase vem, da bi šla že dosti pred prvim udarcem. v bistvu po prvem prepiru, v katerem bi se s fantom poslala v kur** in si jebala mater.
po mojih izkušnjah ni čisto tako ... sem taka, da se zelo redko prepiram, če že, pa dokaj mirno. ko sem bila z agresivnim partnerjem, je sicer prišlo do bolj živalskega kreganja, ampak glede tega nisem nič razočarana sama nad sabo, ker se bolj miroljubne alternative niso obnesle.
- ančic
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 3. 2007
- Kraj: raj na zemlji
v štirih letih veze, se je dogajalo marsikaj, tudi to, da je bil nasilen...največkrat je nastradal moj vrat, ko me je začel davit...ja punce moje težko je to slišat, težje je prenašat in bit takrat tam, ampak, vse sem mu oprostila...vse zato ker ga imam rada...
-
bouhica - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 7. 2004
študentka20 napisal/-a:ja sej to je to! on to vidi kot nekaj normalnega, in potem on na tak način živi in posledično vzgaja otoke!
Neki normalnega... huh... Js se s tem ne bi strinjala. Nekak odnos starsev ni edini, s katerim si seznanjen v svojem zivljenju. Vidis tud zveze sorodnikov, prijateljev kjer ni nasilja. Konc koncev ma pa usak svojo glavo in mu je lahk jasno, da nasilje ni normalno
U glavnem sem mnenja, da ce ma clovek kej u glavi, definitivno ne bo furu vzgoje in zveze svojih starsev.
You can think Im wrong, but thats no reason to quit thinking
-
kajira - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 5. 2006
bouhica napisal/-a:Neki normalnega... huh... Js se s tem ne bi strinjala. Nekak odnos starsev ni edini, s katerim si seznanjen v svojem zivljenju. Vidis tud zveze sorodnikov, prijateljev kjer ni nasilja. Konc koncev ma pa usak svojo glavo in mu je lahk jasno, da nasilje ni normalno
U glavnem sem mnenja, da ce ma clovek kej u glavi, definitivno ne bo furu vzgoje in zveze svojih starsev.
fora je bolj v tem, da se določeni vzorci zasidrajo v posameznikovo podzavest in ti racionalno razmišljanje pri tem ne pomaga kaj dosti.
kako bi moški reagirali, če bi bila ženska tista, ki bi dvignila roko?
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
Jaz nisem še nikoli ženske udaril...se mi je pa enkrat zgodilo, ko mi je ženska potegnila živec...spadam med zelo mirne in kontrolirane osebe in se me ne spravi iz tira sploh.
To bitje od ženske se je drlo name, mi ni dovolilo do besede, bezalo vame, in zganjalo svoje frustracije na čuden neopisljiv način. V tistem trenutku sem jo odrinil in ji rekel daj pokaj, speli se, zgini mi izpred oči...ostalih besed ki zelo dišijo po kletvicah ne bom omenjal...obrnil sem jo z rokami in usmeril v nasprotno smer od mene!Potem je hvala bogu odpeketala...kolegi so me samo gledali kako sem lahko tako mirno odreagiral in mi rekli kapo dol da je nisi udaril (naj povem da je bila pijana, čeprav je bila tudi drugače izredno težavna oseba).
Priznam da sem bil čisto na koncu in da sem se res komaj kontroliral...pa res ne bi nobene udaril niti pomislil na to, ker se mi zdi tak način komunikacije brez vezen in neučinkovit in škodljiv za njo in zame!
To bitje od ženske se je drlo name, mi ni dovolilo do besede, bezalo vame, in zganjalo svoje frustracije na čuden neopisljiv način. V tistem trenutku sem jo odrinil in ji rekel daj pokaj, speli se, zgini mi izpred oči...ostalih besed ki zelo dišijo po kletvicah ne bom omenjal...obrnil sem jo z rokami in usmeril v nasprotno smer od mene!Potem je hvala bogu odpeketala...kolegi so me samo gledali kako sem lahko tako mirno odreagiral in mi rekli kapo dol da je nisi udaril (naj povem da je bila pijana, čeprav je bila tudi drugače izredno težavna oseba).
Priznam da sem bil čisto na koncu in da sem se res komaj kontroliral...pa res ne bi nobene udaril niti pomislil na to, ker se mi zdi tak način komunikacije brez vezen in neučinkovit in škodljiv za njo in zame!
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
-
študentka20 - Kofetarica
ančic napisal/-a:v štirih letih veze, se je dogajalo marsikaj, tudi to, da je bil nasilen...največkrat je nastradal moj vrat, ko me je začel davit...ja punce moje težko je to slišat, težje je prenašat in bit takrat tam, ampak, vse sem mu oprostila...vse zato ker ga imam rada...
pa sta še skupaj?
bouhica: ja nekateri vzorci obnašanja in vzgoje se prenašajo v podzavest, in človek vidi samo takšen način vzgoje in nič drugega. ja če je dovol močn v sebi in ve da to ni prav, potem tega ne prakticira. sam osebnost človeka more biti dovolj močna. tudi pri puncah je tako. če dekle odrašča v družini,kjer oče izvaja nasilje, se velikokrat zgodi da punco privalči tak tip, i bo izvajal nasilje nad njo! to je začaran krog, iz katerega prideš zelo mukoma in postopoma. moreš biti zelo močna osebnost za to. in potem ta punca živi s tem tipom,ki jo nonstop tepe in žali, samo njej to predstavlja nekaj normalnega,ker je nonstop živela v tem in misli da je to edini način življenja! žal je pač tako! no tukaj je še ljubezen do tipa prisotna, sam dekle mora imeti najprej samo sebe rada, da vidi da to nasilje ne pelje nikamor!
-
bouhica - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 7. 2004
kajira napisal/-a:fora je bolj v tem, da se določeni vzorci zasidrajo v posameznikovo podzavest in ti racionalno razmišljanje pri tem ne pomaga kaj dosti.
Tud kar ti pride v podzavest, se da spremenit, ce se hoce
You can think Im wrong, but thats no reason to quit thinking
- ursiika
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 10. 2005
ja vse kar ste napisale je res.Samo jaz se bojim da se ga bom bala, kaj pa če bo kdaj kaj spil pa se boma skregala, te pa tak nebom upala kaj rečt, češ kaj pa če me vdari, ker roko na srce velika vrjetnost je.Jaz enostavno ne vem če bom lahko čakala oziroma če hočem čakat na tisto prvo klafuto po kateri bom rekla ne, sedaj pa grem, vem da včasih same provociramo, ampak jaz v mojem primeru nisem, lepo sem povedala kaj me moti on je bil tisti ki je srajal na mene in on je bil tisti , ki mi je grozil da me bo vdaro,tako da se niti malo ne počutin krivo za grožnjo.
Tudi če se pogovorima, mi on da prav da to ni bilo lepo-nevem če mu bom vrjela in lahko zaupala, vem pa da se ga bom na nek način bala.
Tudi če se pogovorima, mi on da prav da to ni bilo lepo-nevem če mu bom vrjela in lahko zaupala, vem pa da se ga bom na nek način bala.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]