Barbike

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 28. Avg. 2008 10:45

Mah jaz sem bila v otroštvu nemalo obsedena z barbikami, a v isti sapi lahko povem, da nisem nič manj oboževala zlaganje lego kock. Po eni strani torej nisem bila tipična deklica, čeprav sem imela v sobi razmontirano celo Barbi hišo z garažo in terencem vred. ;D Pa nimam zaradi tega nikakršnih travm iz zgodnjega otroštva, ker sem prejemala ravno pravšnjo mero pozornosti od staršev oz. sta me dobro vzgojila. :)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 28. Avg. 2008 11:04

delusional napisal/-a:danes sm zagledala tole:
http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/n ... rbike.html

in sem začela razmišljati, da bi te, vsakršne barbike mogli prepovedati.

ko se govori o vplivu medijev na samopodobo najstnic... pa kaj vse vpliva na anoreksijo, pa komplekse, itd. ....
osebno mislim da so barbike, s katerimi se igraš v otroštvu in ti potem v podzavesti ostanejo kot nek ideal, najhušji krivec in ne tv in revije.
Dol z njimi! :D

Mogoče pri nekaterih vpliva. Ne samo zato, ker je Barbie suha in spodbuja anoreksijo; Barbie ima tudi nesorazmerno velike prsi glede na postavo. In to lahko pri nekaterih vzbudi željo, da bi imele ogromne joške.

Ampak strinjam se, da je veliko bolj pomembna vzgoja staršev. Meni niso nikoli kupili barbike, čeprav sem si jo v nekem obdobju želela. To je bilo pač stališče moje mame. Sem jo pa dobila za darilo in mi seveda niso prepovedali igrati se z njo. Itak sem se kmalu naveličala.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 28. Avg. 2008 11:07

iluzija napisal/-a:Jaz sem pa najbrž čustveno deformirana zato, ker sem v otroštvu imela samo eno barbiko, želela sem si jih pa veeeč! A-a. Ne moreš kar tako na hitro in na grobo sodit.

No, ampak ta edina barbika... Ja, mi je predstavljala določen ideal (pa Ken tudi - moj bodoči moški! :D :P ), ampak še vedno... Barbike prerasteš, dobiš druge ideale - sicer pa, kaj pa je narobe z ideali? Ni to vseeno pozitivno, ker so pač gonilna sila, ki te vodijo naprej in kažejo, kaj približno hočeš biti? Itak, mora bit v pravi meri. Ampak vseeno mislim, da ti pomagajo pri oblikovanju sebe (mislim, da sem spet začela bluzit enako, kot v neki drugi temi ( :oops: ).

Ideali so super, morajo obstajati, ampak tako, kot praviš - v pravi meri.

Problem teh novodobnih idealov je ta, da gre za konglomerat tako rekoč nemogočih lastnosti na kupu. V zahodnih družbah je idealna ženska skupek nečesa, kar se že po sami naravi značilnosti samo od sebe izključuje - je samozavestna, četudi je neprestano obrokožena z reklamami, kjer so vse ženske 3x bolj popoldne kot ona, je visoko izobražena, svoj prosti čas izkoristi do sekunde natančno, je uspešno zaposlena, finančno neodvisna, je postavna, se ukvarja s športom, živi zdravo, skrbi za družino in je srečna. Je res lahko ženska z vsemi temi vlogami, ki ne smejo biti nekje v sivem povprečju, ampak visoko nadpovrečne, srečna? Ima sploh čas za srečo? In žal revije, filmi, tudi filmske zvezde in podobni estradniki prikazujejo točno to - Angelina ima Brada, je srečno poročena, je (bila?) uspešna igralka, je nadpovprečnega videza, ima kupico otrok, ki povrh vsega niso samo biološki, a ima visoko razvit čut za humanost in otroke celo posvaja, mimogrede deluje še v različnih organizacijah in čeprav vsi vemo, da ima verjetno 10 varušk in pomočnic, vseeno daje vtis, da je za vse sama, samozadostna in srečna. In ona je zgolj primer, potem je tukaj še kup Rihann, bivših Britnijk in ostalih zvezdic na nebu, ki ves čas furajo ta vtis popolnosti - notranje in zunanje. Ob tem je barbika, ki ne diha, mačji kašelj :D
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 28. Avg. 2008 11:22

Ja, čeprav Britni ni bla cel čas ravno neka poosebitev popolnosti (meni pa sploh nikoli ni bla, niti kot 18-letnica na vrhuncu slave). Pa tudi Rihanna mi ni všeč. Torej lahko srečno živim dalje. :twisted: :D
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 28. Avg. 2008 11:26

;)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 20:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 28. Avg. 2008 11:33

Tamala_mrha napisal/-a:Ja, čeprav Britni ni bla cel čas ravno neka poosebitev popolnosti (meni pa sploh nikoli ni bla, niti kot 18-letnica na vrhuncu slave). Pa tudi Rihanna mi ni všeč. Torej lahko srečno živim dalje. :twisted: :D

Ti dve dekleti sem dala zgolj kot primer, vstaviš lahko poljubno - saj so vse narejen po istem kopitu. Bistvo je bilo v idealu kot takem :wink: In seveda drži, da obstajamo punce, ki v nobenih od teh žensk nikoli nismo videle ničesar, kar bi želele biti tudi same, ampak hočeš nočeš, svet prikazuje močne ženske, ki so hkrati hiper uspešne in zadovoljne - in to se zagotovo vsak 1x v življenju dotakne vsake mlade ženske, če ne celo zrele :wink:
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 28. Avg. 2008 11:48

MsN napisal/-a:Problem teh novodobnih idealov je ta, da gre za konglomerat tako rekoč nemogočih lastnosti na kupu. V zahodnih družbah je idealna ženska skupek nečesa, kar se že po sami naravi značilnosti samo od sebe izključuje - je samozavestna, četudi je neprestano obrokožena z reklamami, kjer so vse ženske 3x bolj popoldne kot ona, je visoko izobražena, svoj prosti čas izkoristi do sekunde natančno, je uspešno zaposlena, finančno neodvisna, je postavna, se ukvarja s športom, živi zdravo, skrbi za družino in je srečna. Je res lahko ženska z vsemi temi vlogami, ki ne smejo biti nekje v sivem povprečju, ampak visoko nadpovrečne, srečna? Ima sploh čas za srečo?

Vse kar si naštela... Ja, to je najbrž želja vsake ženske. Uspešna, ljubljena, lepa, samozavestna. Človek je usmerjen, da stremi k sreči in ko to tako imenovano srečo doseže, ugotovi, da to ni to in se preusmeri drugam. Je neko gonilo za življenje. Moraš pa uredit pri sebi, se zavedat dejstva, da si vedno v vrtincu iskanja sreče. In ja, prav imaš, taka ženska ob vsem tem najbrž nima časa za srečo. Se pa vseeno najdejo osebnostno polne osebe, ki cenijo vsak trenutek, ki ga preživljajo in spoštujejo vsak uspeh, ki ga dosežejo - in to jih še vedno osrečuje. Pa kot je že v nekem prejšnjem tvojem postu omenjeno - vzgoja je pri tem zelo pomembna in to očitno visi na nas :D . Če bomo svojim otrokom vcepili pravo mero razuma, se z njimi veliko pogovarjali o vsem (ja, tudi o tej moderni problematiki), bomo znali vzgojiti mulce, ki jih ne bodo reklamni panoji vrgli v svet depresije, motenj prehranjevanja in ostalih modernih bolezni.

in ostalih zvezdic na nebu, ki ves čas furajo ta vtis popolnosti - notranje in zunanje. Ob tem je barbika, ki ne diha, mačji kašelj :D

Pa naj bo barbika v otroštvu priprava na vse tisto, kar mulce čaka v puberteti z vsemi temi zvezdnicami ;) . En tak lep primer, na katerem naj bi se otrok učil, se mi zdi.
Uporabniški avatar
manculina*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a manculina* » 29. Avg. 2008 9:01

[quote="srčica*"]
jaz sem od malega presedela za cartoon networkom skoraj cel dan... in mi ni nič zaškodlo, prej pomagalo, sem se naučila angleškega jezika.
- enako... pa se mi zdi da je prej res odvisna vzgoja ter prijatelji pri takih motnjah, naprimer če bo punca mela ene 5 prjatlc s katerim je skos skupi in ktere se bodo vse sekirale zaradi teže, izgleda ipd, bo to itk uplivalo tud nanjo ali pač?
Uporabniški avatar
manculina*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a manculina* » 29. Avg. 2008 9:02

srčica* napisal/-a:jaz sem od malega presedela za cartoon networkom skoraj cel dan... in mi ni nič zaškodlo, prej pomagalo, sem se naučila angleškega jezika.

- enako... pa se mi zdi da je prej res odvisna vzgoja ter prijatelji pri takih motnjah, naprimer če bo punca mela ene 5 prjatlc s katerim je skos skupi in ktere se bodo vse sekirale zaradi teže, izgleda ipd, bo to itk uplivalo tud nanjo ali pač?
Uporabniški avatar
xxwoman
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a xxwoman » 29. Avg. 2008 10:04

Mojo mamo je vedno grozno skrbelo, ker so vse moje sošolke v osnovni šoli ves čas gledale na kalorije... in se je bala, da bom postala anoreksična zaradi njih... Saj priznam, da so malo vplivale name... Ampak tako hudo pa spet ni bilo. :roll:
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 29. Avg. 2008 10:14

Tamala_mrha napisal/-a:Mah jaz sem bila v otroštvu nemalo obsedena z barbikami, a v isti sapi lahko povem, da nisem nič manj oboževala zlaganje lego kock. Po eni strani torej nisem bila tipična deklica, čeprav sem imela v sobi razmontirano celo Barbi hišo z garažo in terencem vred. ;D Pa nimam zaradi tega nikakršnih travm iz zgodnjega otroštva, ker sem prejemala ravno pravšnjo mero pozornosti od staršev oz. sta me dobro vzgojila. :)

enako :D
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 29. Avg. 2008 11:02

MsN napisal/-a:
Tamala_mrha napisal/-a:Ja, čeprav Britni ni bla cel čas ravno neka poosebitev popolnosti (meni pa sploh nikoli ni bla, niti kot 18-letnica na vrhuncu slave). Pa tudi Rihanna mi ni všeč. Torej lahko srečno živim dalje. :twisted: :D

Ti dve dekleti sem dala zgolj kot primer, vstaviš lahko poljubno - saj so vse narejen po istem kopitu. Bistvo je bilo v idealu kot takem :wink: In seveda drži, da obstajamo punce, ki v nobenih od teh žensk nikoli nismo videle ničesar, kar bi želele biti tudi same, ampak hočeš nočeš, svet prikazuje močne ženske, ki so hkrati hiper uspešne in zadovoljne - in to se zagotovo vsak 1x v življenju dotakne vsake mlade ženske, če ne celo zrele :wink:

Vem, da si ju dala samo kot primer, jaz sem napisala v smislu, da mi nobena zvezdnica ni nikoli predstavljala ideala, ker so mi vse mimo. Ni bilo dobesedno, treba je brati med vrsticami. :wink:
Uporabniški avatar
rdeče vrtnice
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a rdeče vrtnice » 29. Avg. 2008 14:31

O bad, samo tole lahko rečem. Tale rbd obup!!!
Drugače pa barbike so čisto uredu pač igrača za punčke in to, je pa res da so prelepe in presuhe.
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 29. Avg. 2008 14:50

~NIA~ napisal/-a:Za RBD vem samo zato ker imamo doma A kanal, in ko so na sporedu zarad naše 14letnice ne morš gledat nč druzga, siol TV je pa prklučen sam na 1 tv :)
in še opazila sm da so v MOJI download e-mule mapi raznorazi RBD mp3-ji, ki so itak od tamale + da ima celo sobo polepljeno z posterji od te skupine in da ji je mama na vso silo mogla kupit Rebelde parfum. na srečo je bla tamala zadovoljna z enim samim, saj majo namreč vsak od njih po več različnih parfumov ;)

Podobna situacija pri nas doma... :D
h3x0r89
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a h3x0r89 » 29. Avg. 2008 14:54

:>>>>

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov