Aseksualnost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Horus
Uživajte še naprej
Lep pozdrav od Horusa 

Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:23, skupaj popravljeno 1 krat.
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
Baje da obstaja.. 1%, če se ne motim. Aseksualnost sploh ne pomeni, da ne sexaš, da tega nisi nikoli počel (brez da bi probal itak ne moreš vedet al ti je všeč al ne), da nikoli nisi občutil nč ob pogledu na nasprotni spol.. Aseksualnsot lahko pomeni tudi, da pač nimaš tko velike želje po sexu, da nisi nikoli občutu neke (pre)velike privlačnosti in posledično malo sexaš in si mogoče celo mnenja, da se da preživet brez sexa. Js verjamem, da taki ljudje obstajajo.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^:top:
Men se pa zdi ravno obratno, da aseksualec postane - zaradi travm/slabih izkušenj/dejanskega nezanimanja (oz. z zelo zelo zeeeloooo majhnim zanimanjem) za spolnost ... z možnostjo "ozdravljenja" (:D).Horus napisal/-a:Pod aseksualec jaz razumem isto kot homoseksualec in heteroseksualec - nekoga, ki je rojen tako.
- Horus
Uživajte še naprej
Lep pozdrav od Horusa 

Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:23, skupaj popravljeno 1 krat.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Nenene, jz sem mislila, da se lahko (")ozdravi(") takega, ki postane nekaj (asexualec) in ne takega, ki je nekaj.Horus napisal/-a:Ce je moznost "ozdravljenja" pol je to vseskup fake
- MATEJXXY
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 2. 2010
[vanessa] napisal/-a:Baje da obstaja.. 1%, če se ne motim. Aseksualnost sploh ne pomeni, da ne sexaš, da tega nisi nikoli počel (brez da bi probal itak ne moreš vedet al ti je všeč al ne), da nikoli nisi občutil nč ob pogledu na nasprotni spol.. Aseksualnsot lahko pomeni tudi, da pač nimaš tko velike želje po sexu, da nisi nikoli občutu neke (pre)velike privlačnosti in posledično malo sexaš in si mogoče celo mnenja, da se da preživet brez sexa. Js verjamem, da taki ljudje obstajajo.
Aseksualci nikoli ne seksajo, razen, če gre za njhovo osebno odločitev, drugače pa ne čutijo seksualne oziroma telesne privlačnosti do nasprotnega ali istega spola. Aseksualci lahko seksajo ali imajo kakršnekoli seksualne kontakte z namenom, da bi zadovoljili svojo ljubljeno osebo ali pa, če si želijo otrok, a jim to ne ponuja pretiranega zadovoljstva in užitka. Sicer pa v celoti gledano aseksualni ljudje nimajo potrebe po seksu in takšni ljudje, ki naj ne bi morali imeti spolni odnosov, bodisi zaradi travm iz preteklosti, bodisi zaradi pre(majhne) želje po seksu ali drugih problemov povezanih s spolnostjo, se ne uvršajo med aseksualce. Aseksualec ne potrebuje seksa in lahko brez problema preživi brez njega.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:10, skupaj popravljeno 2 krat.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Dobro, no, saj preživi lahko vsak človek brez seksa. Noben še verjetno ni umrl, ker ne bi dobil. Kaj pa množica ljudi, ki živi v celibatu, pa verjetno da niso vsi aseksualni, ne.
Sirova, od kje si pa zdaj ti to zgruntala?
Sirova, od kje si pa zdaj ti to zgruntala?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
Aseksualnost je spet ena izmišljotina nekaterih, ki jim služi kot priročen izgovor na ne-izrečeno vprašanje, zakaj niso zanimivi nasprotnemu spolu.
Ko se tip razglasi za aseksualca, si nadene varovalni ščit pred ugibanji, ali ni morda gej ali pa enostavno, nezanimiv dolgočasnež, ki ga nobena noče.
Precej prijazeneje se sliši: "Jaz sem aseksualen, ne najdem ženske, ki bi bila na mojem nivoju, seks me ne zanima."
Če samoprepričevanje traja dovolj dolgo, oseba začne res verjeti, da je aseksualna, sigurno.Vkolikor so razlog samoprepričevanja v aseksualnost travme, priporočam psihiatra.
Ko se tip razglasi za aseksualca, si nadene varovalni ščit pred ugibanji, ali ni morda gej ali pa enostavno, nezanimiv dolgočasnež, ki ga nobena noče.
Precej prijazeneje se sliši: "Jaz sem aseksualen, ne najdem ženske, ki bi bila na mojem nivoju, seks me ne zanima."
Če samoprepričevanje traja dovolj dolgo, oseba začne res verjeti, da je aseksualna, sigurno.Vkolikor so razlog samoprepričevanja v aseksualnost travme, priporočam psihiatra.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:10, skupaj popravljeno 1 krat.
-
^^mal bolš je, ja
Ob prejšnji situaciji sm mela sliko aseksualca brez tičeka

Ob prejšnji situaciji sm mela sliko aseksualca brez tičeka

There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
- Kraj: Ljubljana
Kako veš da neki ne maraš, če nikol nisi probu?
- Lemmy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 5. 2010
Zame aseksualnost ni ravno bolezen oz. nobena travma. Sem malo čekiral njihovo stran AVEN in tudi gledal slike nekaterih članov, no za ženske lahko rečem, da še zdaleč ne zgledajo slabo pa tudi moški niso neke spake, tako, da trditev, da so dolgočazneži, ki jih nobena noče ni ravno pravilna. Brez seksa pa se da preživeti, da se potlačit to potrebo po spolnosti, posebej, če si nedolžen se da to z lahkoto potlačit in preusmerit v kaj drugega. Sicer pa obstaja tudi nek slovenski forum aseskualnosti.
Evo slo forum o aseksualnosti
http://nemejebat.mojforum.si/
Evo slo forum o aseksualnosti
http://nemejebat.mojforum.si/
-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
- Kraj: Ljubljana
^^ brez sexa se da živet? no ja, da se, samo zmeraj manj bo ljudi, posledica je izumrtje.
-
^^ne bi škodlo, če bi bil kakšen manj. Izumrli pa še dolgo ne bomo, verjemi 

There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
Kdo je na strani