Žalostna zaradi očetovega početja

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 28. Apr. 2010 12:04

Do morja se mi nekako logično zdi, da ne bo tiho.
Seveda je zdaj vprašanje,ali je to samo afera ali pa misli resno.Če je slednje, bo že sam razčistil z mamo.Glede na to, da se že zdaj dogovarja za morje, misli to nadaljevati.
Zagotovo pa se to vleče že dalj časa, če ne z ljubico, pa s problemi z mamo.
The world is as you are.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 28. Apr. 2010 13:30

*SunFlower* napisal/-a:Kaj pa vem, meni se pa ne-vtikovanje ne zdi ravno najboljša opcija. Ti ne poveš nikomur, tvoj oče pa preostanek svojega življenja preživi z ljubicami, medtem ko se pred mamo pretvarja, da je vse ok. Če bi šlo samo za krajšo avanturico, potem mogoče; si lahko predstavljam, da ni vredno uničiti dolgoletnega zakona zaradi kratkotrajne ljubice, ki je bila tam samo za seks, čeprav sem sama še vedno mnenja, da malo samokontrole in vzdržanje od varanja izniči take dileme. Ampak tukaj mi izgleda, da je stvar resnejša, saj načrtujeta skupne počitnice, verjetno ne gre le za seks, temveč so noter vpletena tudi čustva. To bolje veš ti sama (koliko časa sta skupaj in kako resno se ti zdi, da je med njima).

Zdaj meni se zdi sploh ta način varanja, ko ima moški dolgoletno ljubico, ki jo kao tudi ljubi, ampak se ne misli ločiti in povedati družini za to, ker mu je trenuten način življenja ugodnejši, do konca podel. Se mi zdi da če varaš, da moraš potem imeti vsaj toliko jajc, da varanje priznaš in se soočiš s posledicami, ki sledijo. Tako da jaz bi na tvojem mestu ukrepala, že zato, ker trenutno izgleda, da se tvoj oče želi izogniti posledicam.

Verjetno bi se tudi jaz najprej pogovorila z očetom; dala bi mu vedeti, da vem za njegovo ljubico in ga vprašala, kdaj/če namerava povedati mami, prav tako bi pa poskusila razjasniti, ali gre samo za bežno avanturo ali kaj več (čeprav trenutno izgleda, da je kaj več). Se mi zdi da tudi ne smeš vsega, kar reče, vzeti za sveto, sploh, če se bo poskušal izmotati iz situacije in ti bo nakladal.
Če se izkaže, da gre za kaj več, pa nima namena povedati mami v nekem doglednem času, ji povej ti. Se mi zdi čisto ok, da to storiš. Ne bi bilo ok, če bi jima potem še naprej govorila, kako naj težavo rešita, ampak se mi pa zdi, da je fer do mame, da izve, kaj se dogaja za njenim hrbtom. Konec koncev je za to, da starša 'rešita stvari po svoje', kot je rekla tmis_, potrebno, da oba vesta za problem, ne pa samo oče.

Se ne bi mogla bolj strinjat. Nimam kaj pisat, ker je vse kar mislim, povedala že ona.
Nivea
nivea9
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 28. Apr. 2010 13:31

purple_rain napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Zanimivo, prijateljici bi vse (večina) povedale, ker je kao prav da ve, mami pa ne.
Ane..ampak v konkretnem primeru se tiče tud osebe, ki bi povedala in bi še kako čutila posledice..

In tudi z njo se strinjam. Tukaj gre za dve zelo bližnji osebi.
Nivea
Uporabniški avatar
soncica21
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a soncica21 » 28. Apr. 2010 17:21

Js bi na prvem mestu sigurno seznanila očeta z tem, da vem kaj se dogaja... potem bi se pa obnašala glede na njegovo početje oz. reakcijo... nekako pa sem pristaš reka: kar ne veš, ne boli... tako, da bi mami povedala le v primeru, da oče ne misli končati razmerja in ji tudi tega ne misli povedati... če pa je to zanj le afera in jo je ali jo bo končal, bi njemu prepostila odločitev ali bo o tem povedal mami ali ne... vem, da to ni čisto fer do mame ampak življenje je le redko pravično :?
ališa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a ališa » 28. Apr. 2010 17:50

tudi jaz sem mela podobno situacijo! ...ko sem šla z očetom v terme sem ugotovila da je hotel iti tja le zato da bi se s svojo ljubico dobil! ...ker najb bi bila jaz na toboganih je mislil da ne bom prišla do enega bolj oddaljenega bazena... pa vendar ...sem jih zalotila! ...nato nisem vedela ali naj to povem mami =( ...odločila sem se da bom raje tiho. kasneje je tudi mati ugotovila da jo vara. in menim da sem jaz takrat ravnala prav da sem bila tiho! =) ...sedaj nista več skupaj in tudi meni je to čisto OK :P
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 28. Apr. 2010 19:05

_Klepetulja_ poročaj kako se bo situacija odvijala oz. kaj boš naredila.
Uporabniški avatar
_Klepetulja_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a _Klepetulja_ » 28. Apr. 2010 20:46

Hm...hvala vam za vse nasvete. Ampak osebno nisem tolk prepričana da sem pripravljena it do atija pa mu povedat da vem in mu dajat neke ultimate da naj pove mami drugače ji bom sama in tko :? mamic pa tud nočem povedat ker mislm da nimam nobene pravice da ji na tak način uničm življenje - vem vem da ji ga bo on tako al tako ampak nekak upam da se to mogoče neha in da bo vse kot prej :( je pa tukej še mlajši bratec zato nočem da se to grdo konča pa zaznamuje še njega...uglavnem moram mal razmisliti kaj naj naredim, zaenkrat bom počakala in ne bom nikomur nič govorila ker bi lahko imelo še slabše posledice :? edina oseba k sm mu zdj zaupala je moj fant in tko naj zanenkrat ostane..
Parva scintilla saepe magnam flamam excitat...
Uporabniški avatar
CorfuGirl
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a CorfuGirl » 28. Apr. 2010 21:00

Kaj pa če bi očetu vseeno rekla?Lahko da pusti ljubico zavoljo tebe in bratca.In ti osteneš tiho in ne rečeš mami nič.Pač z očetom obdržita skrivnost zase.Grdo do mame na žalost.Ampak veš kak rečejo:Kaj neveš te ne boli!!!
Oče pa se bo moral sam odločit kaj bo storil..sicer pa sama veš da če se glas razširi v okolico(ker ponavdi se slej ko prej vse izve)bo mami najbolj trpela. :(
"Vsaka ženska je lahko lepa, le če zna pravilno poudariti svoje prednosti".
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 28. Apr. 2010 21:59

_Klepetulja_ napisal/-a:Hm...hvala vam za vse nasvete. Ampak osebno nisem tolk prepričana da sem pripravljena it do atija pa mu povedat da vem in mu dajat neke ultimate da naj pove mami drugače ji bom sama in tko :? mamic pa tud nočem povedat ker mislm da nimam nobene pravice da ji na tak način uničm življenje - vem vem da ji ga bo on tako al tako ampak nekak upam da se to mogoče neha in da bo vse kot prej :(

Čist teoretično - kaj pa če je oče staknil HIV od njegove ljubice? Še vedno ne bi povedala mami, da jo oče vara/jo je varal, in upala, da bo vse tako kot prej? Se ti ne zdi, da ima mama pravico do pregleda za spolne bolezni?
Kok si stara? Mislim da ti malo podcenjuješ koliko je tvoja mama sposobna prenesti. Uničit življenje? Grow up. Še nikogar ni blo konc zarad ločitve.
Men se zdi svinjsko, da ji ne poveš in ji dovoliš živet v iluziji, kjer ga oče namaka v eno kurbico in hkrati v tvojo mamo. Direktno povedano :) Vem, da je tvoja mama, ampak enkrat je treba prenehat bit otroček in bit odgovorna oseba.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 28. Apr. 2010 22:57

^^Se kar strinjam s temle. Res, da je tvoja mami in iz objav je vidt, da je imaš rada in te skrbi zanjo, zato se mi zdi prav, da ji tudi poveš to! Ne moraš rečt, da je to samo njuna stvar...tle si tudi ti in tvoj brat v igri in s tem tudi vaju vleče za nos in vama prekriva tako svinjarijo!
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 29. Apr. 2010 1:39

^^ če že bi, bi se js raje pogovorila z očetom. Brez ultimatov, ker itak neveš kaj se dogaja, oz. kaj vse je v ozadju. Pač miren pogovor, da mu daš vedeti, da veš. Če se postaviš v njeno kožo.. js vem, da bi hotla da mi to pove moj mož osebno.
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 29. Apr. 2010 11:16

^^Ja sej imaš prav. Povej svojemu očetu, na čimlepši način kaj veš, pa če ti bo hotel še kaj povedat...
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 29. Apr. 2010 11:30

Na osnovi sms jaz še ne bi sklepala, da gre za varanje. Kaj pa če je samo kak hec. Jaz bi najprej vprašala očeta kaj to pomeni. In dalje, če mu ni mar za družino. In nazadnje tudi mami, ker se mi ne zdi fer, da hodi oče domov se pedenat, sexat pa drugam.
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 29. Apr. 2010 12:06

sončk napisal/-a:
_Klepetulja_ napisal/-a:Hm...hvala vam za vse nasvete. Ampak osebno nisem tolk prepričana da sem pripravljena it do atija pa mu povedat da vem in mu dajat neke ultimate da naj pove mami drugače ji bom sama in tko :? mamic pa tud nočem povedat ker mislm da nimam nobene pravice da ji na tak način uničm življenje - vem vem da ji ga bo on tako al tako ampak nekak upam da se to mogoče neha in da bo vse kot prej :(

Čist teoretično - kaj pa če je oče staknil HIV od njegove ljubice? Še vedno ne bi povedala mami, da jo oče vara/jo je varal, in upala, da bo vse tako kot prej? Se ti ne zdi, da ima mama pravico do pregleda za spolne bolezni?
Kok si stara? Mislim da ti malo podcenjuješ koliko je tvoja mama sposobna prenesti. Uničit življenje? Grow up. Še nikogar ni blo konc zarad ločitve.
Men se zdi svinjsko, da ji ne poveš in ji dovoliš živet v iluziji, kjer ga oče namaka v eno kurbico in hkrati v tvojo mamo. Direktno povedano :) Vem, da je tvoja mama, ampak enkrat je treba prenehat bit otroček in bit odgovorna oseba.

Se zelo strinjam. Na splošno se mi zdi, da strah pred ločitvijo in otepanje z vsemi štirimi običajno povzroča veliko več težav, kot pa ločitev sama. Ločitve so dandanes nekaj običajnega tudi zato, ker so najboljša možna opcija za vse vpletene. Bratca bo veliko bolj zaznamovalo, če bo priča prepirom med mamo in očetom/bo kdaj zalotil očeta z ljubico, kot pa če se starša ločita. V takem svetu pač živimo, kriva pa ne boš ti, ampak izključno oče. Tudi, če poveš mami, boš ti samo nosilec slabih novic, krivec je pa tvoj oče.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 29. Apr. 2010 12:50

saj ne boš ti uničila življenja tvoji mami, ampak oče. pa tudi, če gresta narazen, mogoče bo pa to njena najboljša odločitev v življenju (saj veste, kako nekatere ženske zacvetijo po ločitvi)

v teoriji bi jaz očeta soočila z dejstvom, da vem za razmerje in bi se pogovorila z njim. če bi bila to res samo avantura in bi jo prekinil, mami najbrž ne bi nič rekla. če je razmerje dolgotrajno, bi mu rekla naj ji pove, ali bi ji kasneje sama povedala. ker če si predstavljam da bi bila recimo jaz poročena in bi moja mama vedela, da me mož vara pa mi ne bi nič rekla, bi ji to zelo zamerila. samo v praksi pa je to zelo težko, sploh če se z očetom že tako ne pogovarjata veliko. ampak vseeno, mal čekiraj situacijo in potem ukrepaj
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov