Žalostna zaradi očetovega početja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
White_Widow napisal/-a:Zakaj bi nekaj uničla do konca, če na videz zgleda celo?
tle maš da se neboš pojedla.
Na znotraj je čisto gnila na zunaj pa si sama komentirala.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
- Kraj: Ljubljana
^^ ne glej samo naravnost ko konj, in ne vzemaj stvari dobesedno.
no, hvala za mnenja o moji družini, me veseli da ste boljše in bi ravnale bolš od mene in da ste oh in sploh pametne. Ampak dajte dopuščat možnost, da eni ne želijo stvari, ki jih želite ve.
zakaj pa noben ni odgovoril na vprašanje, zakaj obstaja ta tema, če je logično, kaj je treba narest? zgleda le ni tok preprosto, se bi malo zamislila..
*Mustang*, nisi rekla da neboš več komentirala? oh ti ti lažnivka.
dopuščanje in sprejemanje tujih misli in odločitev je umetnost, ki jo ne zmore vsak, le redki ljudje.
se odstranjujem iz te teme, ker tupit budali neki v glavo enostavno ne gre. Jaz pač izpolnjujem mamine želje, vi pa poskrbte raje za svojo družino in zase.
no, hvala za mnenja o moji družini, me veseli da ste boljše in bi ravnale bolš od mene in da ste oh in sploh pametne. Ampak dajte dopuščat možnost, da eni ne želijo stvari, ki jih želite ve.
zakaj pa noben ni odgovoril na vprašanje, zakaj obstaja ta tema, če je logično, kaj je treba narest? zgleda le ni tok preprosto, se bi malo zamislila..
*Mustang*, nisi rekla da neboš več komentirala? oh ti ti lažnivka.
dopuščanje in sprejemanje tujih misli in odločitev je umetnost, ki jo ne zmore vsak, le redki ljudje.
se odstranjujem iz te teme, ker tupit budali neki v glavo enostavno ne gre. Jaz pač izpolnjujem mamine želje, vi pa poskrbte raje za svojo družino in zase.
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
White_Widow napisal/-a:Jaz pač izpolnjujem mamine želje
prvo kot prvo je to največjo sranje ki ga lahko delaš, drugo pa a si ziher da jih?
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
sončk napisal/-a:Ja tvoja družina je na notr zihr gnila, če pa na ven zgleda lepa pa ne vemo.
Ja in? Sej si je ni sama izbrala. Ti poskrbi, da tvoja sekundarna družina ne bo "gnila". To, da si plod "gnile" družine, ni fajn, vsekakor pa ni posledica naših dejanj in želja. Tud fotra met za alkoholika, nasilnika, lajdrasto mamo ipd. Samo si nismo sami krivi, in poudarjat, kako ima nekdo gnilo družino v vsakem postu in ga zaradi tega poniževat - ne vem no, meni se ne zdi prav.
White widow pač dela tako, kot misli, da je prav. In to je edino pravilno. Zdej bi se morala po vašem ozirati na okolico (ker družbeno pravilno bi blo, da mami zve, kot je družbeno pravilno se poročit, met otroke ipd) kot na lastne misli in prepričanja? In če dela tako, kot misli, da je prav in to dela dobronamerno, ji vseeno lahko solite pamet in jo zmerjate z neumno? Njeno družino označujete za gnilo?
Mogoče je oče res "gnil" mož, vseeno pa je lahko super oče. Še boljši od vašega. Mogoče ima ljubico, ampak je zato slabši oče od nekoga, ki je nima? Kaj pa deloholiki, alkoholiki, očetje brez odgovornosti, očetje ki so otroke zapustili?
In ja, najlažje je nekomu reči: "Tvoja družina je res gnila". Samo kakšna je ta oseba, ki je sposobna dajati take sodbe in pljuvati po nečem, kar je za nekoga sveto?
-
hubabuba - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 6. 2006
White_Widow napisal/-a:Če bi vaš oče varal mamo, in bi vam ta rekla, da tega noče nikoli izvedet, bi ji povedali?
Ne, ne bi ji povedala. Zakaj? Ne vem sicer za ostale, ampak jaz sem v letih, ko ne morem več nastopati kot otrok, ki od staršev zahteva, da igrajo po njegovih navodilih. V to spada tudi spoštovanje zasebnosti staršev, spoštovanje njihovih odločitev, kakršnekoli pač so. Lahko so v ozadju popolnoma neumni in neracionalni razlogi zame, ampak imajo ti razlogi dovolj veliko težo za starše.
Prepričana sem, da mama od White widow točno ve, zakaj takih stvari noče zvedet in prav se mi zdi, da White widow in njena sestra to spoštujeta. Pod definicijo ljubezni do staršev sigurno ne sodi to, da letiš mami na vrat na nos povedat, da jo oče vara, če je mama nekoč izrazila željo, da tega ne želi zvedet. Bolj sodi to, da spoštuješ želje in način življenja, ki ga starši imajo. Brez dodatnih vprašanj.
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
White_Widow napisal/-a:Zakaj bi nekaj uničla do konca, če na videz zgleda celo?
eh, mene zmotijo pri tebi sam taki komentarji in podobni temu, ne da se mi zdej vseh iskat. Ne bi ti nič uničila do konca če bi povedala mami (oz. matku) se opravičujem
Jz vem da bi raje vedela če bi me mož/fant varal. In normalno bi pričakovala od svojih otrok da če vedo mi povejo, prav tako od prijateljic. Ne pa da mi govorijo za hrbtom nekaj, vsi vejo razen mene, bruh res, noben pa ne upa povedat...
Ampak ti kr delaj po svoje, da bo na videz zgledalo celo
Dobro pri celi zadevi je kao olajševalna okoliščina, to da je mama povedala da noče vedit, mislim da to že dosti pove o značaju osebe, boljše ne vedit, ne bo bolelo, to je zame neumnost, ampak smo si različni...
In če bi zvedela da moj ata vara mamo, bi ji povedala. Pa ne mislim da mam popolno familijo, tebe ne poznam in ne vem kak na zunaj zgleda familija, niti me zanima. Lahko se pa tolažiš da drugi mislijo (če je temu tako) kok ste srečni, če ti kaj to pomeni, da na videz zgleda celota. Glavno da so vsi srečni, pa čeprav navidezno. Men je to res sick, polno neke gnilobe, predvsem kar se odnosov tiče (pa na splošno govorim, ne za tvojo happy family).
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
White_Widow napisal/-a:Če bi vaš oče varal mamo, in bi vam ta rekla, da tega noče nikoli izvedet, bi ji povedali?
V tem primeru niti ne bi videla poante v tem, da ji govorim, ker očitno že ve. To niso ravno vprašanja, o katerih bi mama s svojimi otroki razpravljala na hipotetični ravni.
Sicer se mi zdi pa precej nezdravo družino smatrat za "sveto" in tlačit glavo v pesek, da ne bi slučajno povzročil kakšnih težav. Nobena družina ni popolna, idilična in nikakor ne sveta. Ker smo ljudje kot posamezniki nepopolni, imajo tudi vsi naši medsebojni odnosi napake in pomankljivosti.
Takšno zatiskanje oči je navaden obrambni mehanizem, ki pa otrokom na dolgi rok lahko povzroči bistveno več škode, kot nekateri očitno mislite.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
barbie_girl_85 napisal/-a:sončk napisal/-a:Ja tvoja družina je na notr zihr gnila, če pa na ven zgleda lepa pa ne vemo.
Ja in? Sej si je ni sama izbrala. Ti poskrbi, da tvoja sekundarna družina ne bo "gnila". To, da si plod "gnile" družine, ni fajn, vsekakor pa ni posledica naših dejanj in želja. Tud fotra met za alkoholika, nasilnika, lajdrasto mamo ipd. Samo si nismo sami krivi, in poudarjat, kako ima nekdo gnilo družino v vsakem postu in ga zaradi tega poniževat - ne vem no, meni se ne zdi prav.
White widow pač dela tako, kot misli, da je prav. In to je edino pravilno. Zdej bi se morala po vašem ozirati na okolico (ker družbeno pravilno bi blo, da mami zve, kot je družbeno pravilno se poročit, met otroke ipd) kot na lastne misli in prepričanja? In če dela tako, kot misli, da je prav in to dela dobronamerno, ji vseeno lahko solite pamet in jo zmerjate z neumno? Njeno družino označujete za gnilo?
Mogoče je oče res "gnil" mož, vseeno pa je lahko super oče. Še boljši od vašega. Mogoče ima ljubico, ampak je zato slabši oče od nekoga, ki je nima? Kaj pa deloholiki, alkoholiki, očetje brez odgovornosti, očetje ki so otroke zapustili?
In ja, najlažje je nekomu reči: "Tvoja družina je res gnila". Samo kakšna je ta oseba, ki je sposobna dajati take sodbe in pljuvati po nečem, kar je za nekoga sveto?
A si sploh vidla v katerem kontekstu sem to napisala? In sori, men to ni dober oče, če vara mamo, pa lahko kupuje otrokom lizike vsak dan, psihično jih pa uničuje
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Jap..sončk napisal/-a:In sori, men to ni dober oče, če vara mamo, pa lahko kupuje otrokom lizike vsak dan, psihično jih pa uničuje
"The best thing a father can do for his children is love their mother."
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Ni dober oče če vara mamo? Odnosi oče - hči se gradijo skozi vse življenje. Dober oče zame pomeni, da je ob meni ko ga potrebujem, da me spodbuja, hvali, da se trudi biti del mojega življenja, da me sprejema tako kot sem.....Ne pa, da je zvest moji materi - to bi bil pokazatelj njunega odnosa, ne najinega.
Vsekakor, tudi če bi očka varal mamico, jo zapustil, ji zagrenil življenje.....to je njegov odnos do nje....odnos do mene je nekaj drugega.
In še največji bullshit, ki ga očetje in matere delajo - je ščuvanje enega proti drugemu. Veliko bolj grozno kot to, da oče vara mamo je to, da oče o mami govori grde stvari, kot je ena napisala. In obratno.
Oče vara mamo - OK, pač njun odnos ni tak, kot mi mislimo, da bi moral biti. Še vedno pa je to NJUN odnos. In nima nikakršne veze z nami. In stavek - oči je prasec, ker vara/je varal ljubo mamico, je samo odraz maminega vpliva na otroka (odtujitveni sindrom).
Ste se kdaj vprašale, od kje vam ideja, da je oče dober le toliko časa, dokler je dober do vaše mame in dokler počne stvari, ki jih ona odobrava? Ko pa med njima poči, pa ni več dober oče? Fajn manipulatorke so tele vaše mamice.... Še otrokovo ljubezen do očeta so sposobne na svoj mlin peljat (dokler me ljubiš, te bo ljubil tudi najin otrok, če me prevaraš, te bo zasovražil, kljub temu da ga boš ti še vedno ljubil...V tvoji ljubezni bo videl kup lizik, in ničesar več)
Vsekakor, tudi če bi očka varal mamico, jo zapustil, ji zagrenil življenje.....to je njegov odnos do nje....odnos do mene je nekaj drugega.
In še največji bullshit, ki ga očetje in matere delajo - je ščuvanje enega proti drugemu. Veliko bolj grozno kot to, da oče vara mamo je to, da oče o mami govori grde stvari, kot je ena napisala. In obratno.
Oče vara mamo - OK, pač njun odnos ni tak, kot mi mislimo, da bi moral biti. Še vedno pa je to NJUN odnos. In nima nikakršne veze z nami. In stavek - oči je prasec, ker vara/je varal ljubo mamico, je samo odraz maminega vpliva na otroka (odtujitveni sindrom).
Ste se kdaj vprašale, od kje vam ideja, da je oče dober le toliko časa, dokler je dober do vaše mame in dokler počne stvari, ki jih ona odobrava? Ko pa med njima poči, pa ni več dober oče? Fajn manipulatorke so tele vaše mamice.... Še otrokovo ljubezen do očeta so sposobne na svoj mlin peljat (dokler me ljubiš, te bo ljubil tudi najin otrok, če me prevaraš, te bo zasovražil, kljub temu da ga boš ti še vedno ljubil...V tvoji ljubezni bo videl kup lizik, in ničesar več)
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Ne gre se toliko za to, da odobrava, pomembneje je, se meni zdi, da jo osrečuje.barbie_girl_85 napisal/-a:Ste se kdaj vprašale, od kje vam ideja, da je oče dober le toliko časa, dokler je dober do vaše mame in dokler počne stvari, ki jih ona odobrava?
Sej ni nujno mišljen kot direkten vpliv, ampak posredno vsekakor slab odnos med mamo in očetom vpliva tudi na odnose med otroci in starši. V končni fazi pa tudi na počutje otrok. Torej se otroka še kako tiče.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
barbie_girl_85 napisal/-a:Oče vara mamo - OK, pač njun odnos ni tak, kot mi mislimo, da bi moral biti. Še vedno pa je to NJUN odnos. In nima nikakršne veze z nami.
Kako zelo se motiš.
Odnos staršev je eden od poglavitnih faktorjev, ki vplivajo na to, kako bo otrok kasneje, v odrali dobi, funkcioniral v partnerskih zvezah.
Razvojna psihologija uči, da v bistvu celo življenje iščemo partnerstvo, ki bo podobno zvezi naših stašev. Vzorci se tako prenašajo iz generacije v generacijo, zato ne drži, da je odnos staršev zgolj njun problem.
S tem ne trdim, da se mora punca zdaj vtaknit v odnos staršev in jima igrat družinskega terapevta. Je pa vsekakor napačna perspektiva, da je medsebojni odnos staršev strogo ločen od njunega starševstva, da se otrok to ne tiče in da je družina sveta, kakršnakoli že je.
Prvi pogoj za duševno zdravje je trezen in realen pogled nase in na ljudi, ki so ti blizu, ne pa otročje zatiskanje oči.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov