Ali skrivate zunanjemu svetu težave "v raju" ?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 29. Sep. 2008 10:23

Midva imava to urejeno..ce pride do konflikta razcistima sproti... pa zadeva tece lepo dalje..glede tega sva razcistila ze na zacetku zveze... zaupava si..odkrito se znava pogovorit in to je dovolj, da nama zveza lepo laufa.. da bi pa js rapzravljala o najinem odnosu, pa nisem taksna oseba..najin odnos se tice naju, zato se o tem pogovarjam le s tipom.. ce me kdo vprasa mu lepo povem, da mu bom pa js vsako podrobnost razlagala...ne hvala..navsezadje se to tice, samo naju... in tako kot si bova midva sama uredila, tako bova imela... :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 29. Sep. 2008 11:34

kr.ena napisal/-a:Če se ne motim, je bila tema odprta zaradi uporabnic, ki na določene probleme delijo nasvete: Zaupajta si, pogovorita se, ...
Nekaj nas je - vključno z mano - ki smo v temah o brskanju po mobitelu, računalniku, položnicah, izpiskih, predalih, ... napisale, da tega ne počnemo, ker partnerju zaupamo.
In tam je prišla replika, da blefiramo, da imamo kao idealne zveze.

ne ne ni bilo tako mišljeno.je res sicer da je tukaj gor 80% deklet, za katere misliš da so res v popolni zvezi brez kreganja in nesoglasij, ampak do tega vprašanja nisem prišla na poldagi foruma, ampak na podlagi konca zveze od kolegice, ki je skos vztrajno trdila kako sta srečen par, na koncu sta se pa razšla na najbolj možen grd način.
je pa tudi res, da nekatere govorijo tukaj gor v takem smislu, da se res že prašaš, ali je to blef ali resnica.jst hvalabogu, privoščim vsaki da je srečna, da se čimmanj krega s partnerjem in da se imata fino skupaj.Ampak nekak pa ne maram ljudi ki lažejo, sploh bližnjih ki lažejo meni v fris.
namreč meni osebno kreganje ne pomeni sramote ali česa podobnega.Pač si prišel do nesoglasij in če si človek sosoben komunikacije ki boš tudi rešil (vkolikor niso vključena varanja, nasilje itn..).nevem, pač se skregaš, to ni nič čudnega/novega ali sramotnega.
drugače pa ko si omenila skrivanje težav drug pred drugim.Midva jih ne skrivava, ker sva oba taka da jih bova v momentu povedala in se takrat recimo skregala, potem pogovorila in bo kul.
če bi tiščala v sebi, mislim da nebi bla več skupi že kr neki časa.
in se strinjam z bejbikinim stavkom; če svojim bližnjim ne zaupaš težav je to pač absurd.zato pa smo; za veseljačenje, žuranje,smeh pa tudi za solze, nesrečo in težave. :)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 29. Sep. 2008 11:47

Dobro, primer svoje prijateljice si opisala zelo splošno, tako da ne vem, zakaj se je v bistvu šlo. Ampak tudi tukaj na forumu je bil primer zveze, za katero še danes verjamem, da je punca v njej bila zares srečna, dokler ni izvedela za tisto drugo žensko in šla stran. Dvomim, da je lagala in blefirala zaradi lepšega izgleda.
Hočem povedat, da se mi zdi možno, da dva res sta srečna skupaj, dokler nekaj ne poči tako hudo, da se ne da več popravit in gresta narazen. V takem primeru je okolica verjetno malo presenečena in zbegana :)

Malo offtopic bom še zase rekla, da si želim, da bi bil (če bo) konec moje zveze tudi hiter. Raje doživim en šok, ki me bo na hitro sesul do konca, kot pa večmesečno ali celo večletno agonijo, ki je za moje pojme čista izguba časa, ker je življenje prekratko za takšno trpljenje.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 29. Sep. 2008 11:51

no nevem kdo je imel tak problem na forumu.
drgač pa nevem, glede na statistiko ločitev in statistiko navidezno najsrečnejših parov, se men to dvoje mal tepe med sabo.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 29. Sep. 2008 11:53

satan28.
Hočem samo povedat, da ni nujno, da je par nesrečen od nekdaj, če pride do ločitve. Lahko je zveza svoje čase res bila kul (popolna itak ne), potem sta se pa partnerja prerasla ali odtujila.
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2008
Kraj: Daleč...

Neprebrana objavaNapisal/-a my_self » 29. Sep. 2008 11:53

jullia_ napisal/-a:Dobro, primer svoje prijateljice si opisala zelo splošno, tako da ne vem, zakaj se je v bistvu šlo. Ampak tudi tukaj na forumu je bil primer zveze, za katero še danes verjamem, da je punca v njej bila zares srečna, dokler ni izvedela za tisto drugo žensko in šla stran. Dvomim, da je lagala in blefirala zaradi lepšega izgleda.
Hočem povedat, da se mi zdi možno, da dva res sta srečna skupaj, dokler nekaj ne poči tako hudo, da se ne da več popravit in gresta narazen. V takem primeru je okolica verjetno malo presenečena in zbegana :)

Malo offtopic bom še zase rekla, da si želim, da bi bil (če bo) konec moje zveze tudi hiter. Raje doživim en šok, ki me bo na hitro sesul do konca, kot pa večmesečno ali celo večletno agonijo, ki je za moje pojme čista izguba časa, ker je življenje prekratko za takšno trpljenje.

Tod a te ne hitro sesuje še ne pomeni da se tudi hitro pobereš.. ponavadi so lih ti šoki najbolj hudi. in kko lahko vnaprej predvidevaš da prebolevanje ne bo trajalo tudi več mesecev al celo let?
očitno tega še nisi doživela če to govoriš.. noben konc ni preprost, naj bo še tko hitr al počasen. in ko maš nekoga rad ne govoriš da je "zguba cajta" ker si tega niti ne misliš.
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2008
Kraj: Daleč...

Neprebrana objavaNapisal/-a my_self » 29. Sep. 2008 11:55

pomoje je bolj malo nezrelih poročenih parov k samo zarad ene malenkosti se grejo hitro ločit. ponavadi škripa v zvezi že neki časa. moreš fajn razmislt, k ni isto če z nekom "hodiš" al pa si poročen.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 29. Sep. 2008 11:55

..
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 21:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 29. Sep. 2008 11:55

ah ja, pustim njo.V prvi vrsti že zarad tega, ker smo mele use najslabše tipe, najslabše zveze, use smo bile oh in sploh najslabše, na koncu je kratko potegnila prav ona!mogoče jo je pa bog štrafnil :)
In nekak ne verjamem, da je zveza popolna, če ti tip uide z drug žensko.To je potem poanta od kr.ene, med sabo si zastiskata oči, ampak mislim, da se dejavniki sigurno pokažejo.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 29. Sep. 2008 11:57

Nisem rekla, da je hiter konec enostaven ali celo neboleč. Ampak prebolet moraš v vsakem primeru, temu se z zavlačevanjem konca ne izogneš.
S hitrim koncem nisem mislila tega, da bova nehala, naslednji dan si bom pa že vsa vesela požvižgavala poskočne pesmice. Hiter konec je bil mišljen kot protipomenka temu, da vztrajaš z nekom, k iti sploh ne daje tistega, kar rabiš, veš, da se ne osrečujeta in da tudi v skupni prihodnosti nimata možnosti za srečo, pa kar vztrajaš Iz navade, ker je udobno, ne vem zakaj.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 29. Sep. 2008 12:07

~NIA~ napisal/-a:
*purple* napisal/-a:no nevem kdo je imel tak problem na forumu.
drgač pa nevem, glede na statistiko ločitev in statistiko navidezno najsrečnejših parov, se men to dvoje mal tepe med sabo.

pomojm je mišljena satan28?

jst lahk rečem da se res skor ne kregava, pa ne idealiziram nič.. pa tud mu ne šarim po stvareh ker če bi karkol mel za skrivat bi to skril, in tud če bi šarla nebi našla, glede na to da sm dostkrat sama pr njemu doma..
če ma drugo nevem, ampak če jo ma, potem res dobro skriva in res nevem kolk časa ji ostane, da ga ma 'ona', ker ko ni na šihtu je večinoma z mano alpa pomaga staršem pri gradnji hiše :)

čeprov ko sm prebrala tist post od satan28, ko je povedala da ma njen mož že 3 (?) leta drugo, se mi je začelo res zdet vse možno.. razn če ni bla tok naivna, kar mi pa po postih sodeč ni zgledala..

Recimo tole je primer posta, po katerem bi človek lahko sklepal, da ima Nia res super zvezo. Se ne kregata, nonstop sta skupaj ipd. Ampak vedno se nasmehnem, ko prebiram kaj takega, kajti ne morem pozabiti neke druge teme, kateri je Nia veselo govorila o tem, kako ima svojega fanta pod kontrolo, kako mu ne dovoli na pivo, kako on točno ve, kaj sme in kaj ne. In tole hitro prikaže drugo plat zgodbe - dvomim, da je to na dolgi rok lahko primer res srečnega para, razen, če je eden izjemno rad podrejen.

Zato je to, kdo je srečen in kdo ne, izjemno spolzka tema. Čisto odvisno, kdo napiše, kako opiše, kako želi prikazati.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 29. Sep. 2008 12:08

*purple* napisal/-a:In nekak ne verjamem, da je zveza popolna, če ti tip uide z drug žensko.To je potem poanta od kr.ene, med sabo si zastiskata oči, ampak mislim, da se dejavniki sigurno pokažejo.

Vprašanje je bilo (v prvem postu), če folk blefira o tem, kako srečni v resnici so v svoji zvezi. Če ona ni niti slutila, da jo tip vara, potem ni lagala o tem, da je srečna. To, da je pa tip hinavil in lagal, je pa druga stvar.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 29. Sep. 2008 12:12

ja julija, jst hočem povedat to da mi ne vemo al je slutila al ni, oziroma al sta mela kšne pokazatelje.vsekakor pa sem mnenja, da če bo partner ušel z drugim/drugo, je v zvezi vidno nekaj narobe.

in evo, tko kot je napisala Msn..Nio smo že odkrili :D
tlele se lahko napiše eno, drugje se pa izkaže za čisto nekaj drugega.
in kaj bi bilo če tip Niinih želja, nebi upošteval?kregarija, kajne?
Maped100
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Maped100 » 29. Sep. 2008 12:24

samozavest -> strah -> skrivanje -> laž -> jeza -> samouničenje, nasilje, ali pa pamet v glavo in se oddaljiš, preden ne prizadaneš drugih.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 29. Sep. 2008 12:36

*purple* napisal/-a:...Ampak nekak pa ne maram ljudi ki lažejo, sploh bližnjih ki lažejo meni v fris.

sam tole morm pokomentirat.. js nevem kako se vam zdi, ampak, men se ne zdi da lažem, če ne povem ljudem kaj se dogaja v najini zvezi.. sej se to konec koncev tiče naju.. ne pa naju in najinih kolegov. in se ne gre za to, da bi me blo sram, ker sva se kregala ali ker nisva popoln parček.. ampak preprosto zato, ker je to najina stvar, ker bova že sama rešila, če ne, pa pač ne..
pa tut če se zlažem, kaj pa koga briga kaj se dogaja z nama? ja lahko kdaj prosim kolegico za nasvet, lahko jo prosim za pomoč.. nikol pa nisem bla taka, da bi hodila s kolegicam na kavice in izlivala dušo.. če rabim pomoč, povem, če imam probleme s fantom, se bom pogovorila s fantom, če so težave s starši, s starši, če pa me kolegica grdo gleda, se bom pa z njo pogovorila.. ne vem zakaj bi rabla tuki vključenih še 5 prijateljic da jim povem kako je ena prasica ker me noče pozdravt, alpa kako je tip pezde, ker me zvečer ni poklical neglede na to da je oblubu da me bo..
ene parkrat sm v preteklosti izpovedala kakšnim ljudem.. in nevem če sm kdaj kej pametnega dobila v odgovor.. al ljudi šokiraš s svojimi problemi in ne vejo kaj rečt.. alpa dobim tisti 100krat slišani: "sej bo bolš".. na konc te pa po možnosti brcne v rit, ko naenkrat vsi sovaščani ali cela družba ve, kaj se s teboj dogaja.. in ker vem kako delujejo te stvari.. tvoja kolegica pove svoji kolegici, ta kolegica spet drugi itd. pa pride vse na dan, tut če ne bi smelo.. sm bla že js marsikdaj pri kakšnem opravljanju deležna komentarjev, veš kdo vara svojo punco, sam ne naprej govort.. in pol kar naenkrat vem preveč stvari, ki se me tut mal ne tičejo..
mam eno kolegico, ki mi non stop za vsako težavico, za vse kar se dogaja v zvezi pove.. in zame, je to pač moteče.. pa to je naredu narobe, pa takrat sm bla užaljena, pa tisto me je zmotil.. pa luba duša, poklič fanta pa mu povej, da je to narobe.. js ne vidm logike, pri čem js lahko pomagam, če njo moti, da jo fant premalkrat pride obiskat?
no zdej sm se mal razpisala :D pa ne me razumet kokr da napadam koga.. tako pač js gledam na te stvari ;)
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]