Ali skrivate zunanjemu svetu težave "v raju" ?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Jaz pač ne vidim smisla v tem, da bi se pretvarjala, da sem srečna, če v tistem trenutku nisem. In če se skregava in se ravno po tistem dobim s prijateljicami (primer), bom pač povedala, da nisem ravno dobre volje, ker sva se skregala. Če bo stvar preveč intimna za druge, pač o podrobnostih ne bom razlagala. Da bi se pa pretvarjala, da se nikoli ne skregava, da so samo vzponi in nič padcev, to pa ne. Saj bi konec koncev lagala sama sebi.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
freaky napisal/-a:Jaz pač ne vidim smisla v tem, da bi se pretvarjala, da sem srečna, če v tistem trenutku nisem. In če se skregava in se ravno po tistem dobim s prijateljicami (primer), bom pač povedala, da nisem ravno dobre volje, ker sva se skregala. Če bo stvar preveč intimna za druge, pač o podrobnostih ne bom razlagala. Da bi se pa pretvarjala, da se nikoli ne skregava, da so samo vzponi in nič padcev, to pa ne. Saj bi konec koncev lagala sama sebi.
ja sej to se meni zdi čudno.veliko jih je, kateri so "res" srečni.ampak ali so pravzares?No, verjetno tisti tudi povedali ne bodo
men je to neumno, da nekdo nekej igra...
-
Miss September - Debatorica
- Na forumu od: 7. 7. 2008
^^ Se strinjam. Po moje je to neka zaščita pred drugimi, pred dolgimi jeziki. Ali pa laganje samemu sebi.
Worship me or walk away.
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Jaz se s tem sploh ne obremenjujem, ker itak pravim, da če lažejo, lažejo sami sebi. Zveza brez prepirov, nesporazumov, padcev zame ne obstaja in se mi res ne zdi nič sramotno, če priznaš, da se s partnerjem ne razumeš vedno superfinofajn.
Sem pa tudi vesela, če mi kdo pove ali preberem, da se super razume s fantom/punco, da sta srečna. Če je to res ali ne, pa tudi ni moja stvar.
Sem pa tudi vesela, če mi kdo pove ali preberem, da se super razume s fantom/punco, da sta srečna. Če je to res ali ne, pa tudi ni moja stvar.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
*purple* napisal/-a:Berem, poslušam, gledam pare in kar zajetno število le-teh je videti precej srečnih in ni videti da se kdaj sploh skregajo.
Pa me zanima kako je z vami.
Če imata težave, poveste to tudi na glas brez sramu, ali skrivate in igrate happy couple, čeprav to niste?
vedno me inpresionirajo razni konci zvez, parov, ki so bili stalno videti kot najlepši zaljubljenci, nikoli se niso skregali (usaj da bi povedali/pokazali ne), potem pa kar naenkrat bum in konec ljubezni in konec "raja"
Ste vi med tistimi, ki si upate priznati, "ja danes sva se pa skregala ornk", ali šparate te podatke pri sebi in pravite da se imate finofajn, čeprav je to ubistvu laž in igranje.
No jst osebno, povem na glas.skregala sva se zarad tega pa tega, si dam mal duška, vržem ven iz sebe in potem se že polovico bolje počutim.Nikoli nisem skrivala tega da sva se kdaj skregala in igrala srečnega para, če to v tistem momentu nisva bila.Nekak mi pa tud ni všeč, da ljudje to počnejo, ker to je zame laž, sploh če gre za koga bližnjega in se mi skos laže kako je srečen s partnerjem, pa vbistvu ni.Sej vem, ni moja stvar, sam potem naj je raje tiho kot da glumi majmuna.
Zanimiva tema.
Jaz sem že od nekdaj taka, da svoje težave raje zadržim zase. Sploh tiste v partnerskem odnosu - to se tiče le naju in rešujeva jih medsebojno. Ne zdi se mi pa nič narobe, če nekatere to pretresajo s prijateljicami ali na forumu. Lahko dobiš kak dober nasvet, če drugega ne, pa včasih pomaga že to, da si "olajšaš dušo" in se nekomu izpoveš. Samo jaz pač nisem taka.
Je pa razlika med tem in med laganjem oziroma igranjem. Jaz o svoji zvezi na forumu pišem zelo malo, to, kar že napišem, je pa resnično. Topicov o tem, kako, kdaj, koliko, ... kdo seksa se sploh ne udeležujem. Če pa ima kdo problem in se mi zdi, da lahko s svojim prispevkom koristim, pa to naredim.
In še to: midva se ne kregava - po moji definiciji kreganja Ni povzdignjenega glasu, tihih dni, kujanja, ... imava določena področja, ki so včasih problem in o teh področjih se pogovarjava in usklajujeva (no ja, to zdajle zveni kot pogovori o vladni koaliciji ).
Moje prijateljice nasploh ne vedo veliko o moji zvezi. Razen tega, da je "super in fajn" - tako pač to njim zgleda. Saj tudi v resnici je - manjša nestrinjanja so samo začasna zadeva.
To, katera zveza ima prihodnost, je pa včasih težko reči. Poznam pare, ki se nonstop kregajo, tudi v javnosti, od prijateljic poslušam pritožbe in jamranje - skupaj so pa že dolga leta. Nekateri mogoče "igrajo" v nasprotno smer - pač "drama queen", ki ji mora vedno nekaj dogajat in na veliko razpreda o zadnjem banalnem prepirčku z vsemi prijateljicami.
Katera zveza je pa v resnici srečna in katera ne, vesta pa le glavna udeleženca.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
sixty - Debatorica
- Na forumu od: 15. 11. 2006
- Kraj: Bled
Jaz preprosto ne moram zadrževat določenih stvari v sebi. Sicer ne povem vsem po vrsti, da imava probleme, temveč samo tistim ki so mi bližje. Prijateljicam, doma(mami)... Pa tudi če me kdo tako vpraša poskušam povedat čimbolj po resnici, ampak ne tolk na dolgo, pa sam glavne stvari. Ne bom šla zdaj neki znanki s katero se ravno srečava v trgovini in greve potem na kavo povedat vse težave, če z njo nisem govorila že 3 mesece. Povedala ji bom, da ni več vse tako kot bi moralo biti, ampak da se oba trudiva, da bi zadevo uredila.
Spomnim se, da sem čez poletje imela določeno obdobje, ko nisem imela veliko časa zase. Delala sem vsak dan, doma nisem bila skoraj nič, s prijateljicami se tisti teden sploh nisem slišala, v službi pa sem se takrat še s sodelavko sprla zaradi nekih zadev(sploh ni bilo nič takšnega, ker je bil čisto običaen majhen prepirček, ampak meni je ful prišel do živega, ker sem bila že od prej v zelo slabem psihičnem stanju). No in kar je glavno, z mojim sva se skregala. Spomnim se, da sem en dan v službi zgledala kot kak zombi. Vsa brez energije, brez življenja. Nobenmu se nisem mogla zaupat. In ko me je kdo vprašal če je vse narobe sem rekla da ne, da je vse v redu. Čez nekaj uric nisem zdržala več.. Sem samo planila v jok in se jokala. Zaradi čisto nedolžnih stvari. Samo nekdo da mi je rekel kakšno stvar bolj z resnim glasom, sem že imela filing, da me obtožuje.. In to vse zaradi tega, ker se nisem imela z nikomer pogovorit kaj je narobe. Povrh vsega pa sem še pravla, da je vse OK. No, tko da pri meni ni mogoče, da bi probleme zadrževala v sebi in se delala, da je vse v najlepšem redu, ker preprosto ne zdržim
Spomnim se, da sem čez poletje imela določeno obdobje, ko nisem imela veliko časa zase. Delala sem vsak dan, doma nisem bila skoraj nič, s prijateljicami se tisti teden sploh nisem slišala, v službi pa sem se takrat še s sodelavko sprla zaradi nekih zadev(sploh ni bilo nič takšnega, ker je bil čisto običaen majhen prepirček, ampak meni je ful prišel do živega, ker sem bila že od prej v zelo slabem psihičnem stanju). No in kar je glavno, z mojim sva se skregala. Spomnim se, da sem en dan v službi zgledala kot kak zombi. Vsa brez energije, brez življenja. Nobenmu se nisem mogla zaupat. In ko me je kdo vprašal če je vse narobe sem rekla da ne, da je vse v redu. Čez nekaj uric nisem zdržala več.. Sem samo planila v jok in se jokala. Zaradi čisto nedolžnih stvari. Samo nekdo da mi je rekel kakšno stvar bolj z resnim glasom, sem že imela filing, da me obtožuje.. In to vse zaradi tega, ker se nisem imela z nikomer pogovorit kaj je narobe. Povrh vsega pa sem še pravla, da je vse OK. No, tko da pri meni ni mogoče, da bi probleme zadrževala v sebi in se delala, da je vse v najlepšem redu, ker preprosto ne zdržim
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
*purple* napisal/-a:vedno me inpresionirajo razni konci zvez, parov, ki so bili stalno videti kot najlepši zaljubljenci, nikoli se niso skregali (usaj da bi povedali/pokazali ne), potem pa kar naenkrat bum in konec ljubezni in konec "raja"
No evo pri meni je bilo tako. Jaz ful nerada okol razlagam o slabih stvareh. Sploh folku, katerega se nič ne tiče Če me nekdo, kogar vidim enkrat na mesec, vpraša, kako sva s fantom, vedno rečem, da super (čeprav bi se mogoče ravno skregala), ker pač nimam nobenega namena razlagati tega okoli... Ful dobre prijateljice so drugo. Pa še to...o prepiru sem jim vedno povedala šele, ko ga je bilo že konec. Ker ne maram pumpanja pa soljenja pameti, a sem imela prav jaz ali on, sploh nikakršnega vmešavanja...se bova že sama zmenila. Če bom hotela nasvet, bom vprašala po nasvetu. Nekoč sem imela prijateljico, ki mi je za vsako bedarijo svetovala, naj pustim fanta (btw se mi zdi, da je tudi na forumu par takih). Hvala lepa za take nasvete...hehe.
Tako da je bilo ob koncu zvez vedno nekaj folka, ki se jim sanjalo ni, kaj se je zgodilo (pa tok super par sta bila - my ass, pač ti nisi vedela 90% stvari), pa ful takih, ki so mi rekli, da so to pričakovali že nekaj časa
To je to
Zadnjič spremenil Zvoncica, dne 25. Sep. 2008 17:28, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Peterca18 - Debatorica
- Na forumu od: 1. 1. 2006
- Kraj: Ljubljana
Nisem take sorte človek, da bi vsem po spisku jamrala, kaj me moti in zakaj sva se včeraj skregala. Zdi se mi pametno, da se o vsem najprej pogovorim z njim in večino časa nama zadeve dokaj štimajo in nama ni treba igrat, da sva srečen par, ker to v resnici sva.
Seveda pa je kdaj tudi kaj narobe, ampak za enkrat so bile samo malenkosti npr. zamujanje, pospravljanje. O tem pač med prijateljicami teče prosta debata in če ena pove, da ji gre na živce, ker ji tip nikoli nič ne kupi, se mi ne zdi narobe, da še jaz povem, da me živcira ker moj rad zamuja. Ampak to niso stvari, zaradi katerih bi se zveza znašla v krizi.
Kadar katera prijateljica vpraša kako kaj mož, pač rečem "v redu, fajn, super" ali pa "eh, zadnje dni je čist tečen". Pri bivšem sem zadnji stavek uporabljala konstantno zadnjih par mesecev in takrat so vsi vedeli, da nekaj ni v redu.
Spomnim se, da sva se parkrat sprla in vsakokrat sem občutila žalost, ker v splošnem nisem oseba, ki bi se rada kregala. Takrat sem se o tem pogovorila s sestro, itak pa sem vedela, da bo že jutri vse tako kot prej.
Seveda pa je kdaj tudi kaj narobe, ampak za enkrat so bile samo malenkosti npr. zamujanje, pospravljanje. O tem pač med prijateljicami teče prosta debata in če ena pove, da ji gre na živce, ker ji tip nikoli nič ne kupi, se mi ne zdi narobe, da še jaz povem, da me živcira ker moj rad zamuja. Ampak to niso stvari, zaradi katerih bi se zveza znašla v krizi.
Kadar katera prijateljica vpraša kako kaj mož, pač rečem "v redu, fajn, super" ali pa "eh, zadnje dni je čist tečen". Pri bivšem sem zadnji stavek uporabljala konstantno zadnjih par mesecev in takrat so vsi vedeli, da nekaj ni v redu.
Spomnim se, da sva se parkrat sprla in vsakokrat sem občutila žalost, ker v splošnem nisem oseba, ki bi se rada kregala. Takrat sem se o tem pogovorila s sestro, itak pa sem vedela, da bo že jutri vse tako kot prej.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
-
*little girl* - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 5. 2008
- Kraj: Where the streets have no name
jaz povem najbližjim frendom, ker itak takoj ugotovijo da nekaj ni v redu in pač vprašajo kaj se je zgodilo. drugim ne govorim o osebnih zadevah, ker se jih ne tiče moj lajf! drugače pa nikoli nisem igrala v družbi, če sva bila ravno takrat skregana, pač nisva se ravno najlepše gledala in bilo je očitno,da sva imela neke konflikte. nisem se pa v družbi nikoli z njim nekaj pričkala, ker se nismo dobili s frendi zato,da bi oni poslušali najine prepire.
-
[She.] - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 5. 2008
- Kraj: Bora Bora
jst priznam sebi in drugim. tud tukej na forumu se ni zgodilo samo enkrat da bi rekla da sva mela prepir. Ko je use super fajn rečem da je tko in sm vesela. Ko pa je zadeva obratno, pa se mi takoj vidi in mi ni problema povedat,še posebej kolegicam da me pol nekak potolažijo.
In tud zgodi se, da se kdaj pred kašnimi kolegi skregava .. In kaj naj zdej?
In tud zgodi se, da se kdaj pred kašnimi kolegi skregava .. In kaj naj zdej?
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 4. 2008
- Kraj: LJuBLjaNa
...
Zadnjič spremenil °PeeKaBoo°, dne 17. Jan. 2010 11:12, skupaj popravljeno 1 krat.
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
jaz v bistvu nobenemu ne razlagam v detajle najine zveze. če se skregava,oz. mava kšno težko obdobje mogoče to povem samo kakšni prijateljici,lih tolk da se izkašljam,al pa še to ne.tud če doma opazijo da je nekaj narobe jim samo rečem,da sva se skregala ne pa zakaj.no ja,enkrat in edinkrat sm se zjokala pred mami,ampak takrat se res nisem mogla zadržat.
drugače pa se pomoje na zunaj opazi,če med nama ni vse v redu.vsaj jaz sem taka,da sem pol ful hladna do njega in se to ziher opazi.
drugače pa se pomoje na zunaj opazi,če med nama ni vse v redu.vsaj jaz sem taka,da sem pol ful hladna do njega in se to ziher opazi.
-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
Js sm pa taka oseba, da mi zmer k se s kom skregam na faci piše da neki ni ok....
In če me kakšna kolegica vpraša, ji rečem "skregala sva se", toj pa to...ne razlagam nč naokol...ker s tem itq ne bom rešila problema. Problem bom rešila edin tko da se bom z njim pomenila.
Mogoče sm kdaj kej povedala, če sm rabla nasvet in se nism vidla s tega vn in tut rešitve ne. Takrt sm povedala. To je pa to
In če me kakšna kolegica vpraša, ji rečem "skregala sva se", toj pa to...ne razlagam nč naokol...ker s tem itq ne bom rešila problema. Problem bom rešila edin tko da se bom z njim pomenila.
Mogoče sm kdaj kej povedala, če sm rabla nasvet in se nism vidla s tega vn in tut rešitve ne. Takrt sm povedala. To je pa to
Live your life like you want
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov