Ali skrivate zunanjemu svetu težave "v raju" ?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 29. Sep. 2008 12:57

lej, jst pač pri svojih prijateljih cenim odkritost in iskrenost in zaupanje.Žal, če mi nekdo nabije v fris da je prekleto srečen, ubistvu pa tud malo ni, je to zame laž in enostavno se ne počutim tukej kot da bi bla zraven nekoga ki mi je prijatelj v pravem pomenu besede.
res se tujih ljudi zadeve ne tičejo, ampak če prašam kako pa vama gre, sta ok in če se mi zlaže to pač ni to.Pač reči, da o tem ne želiš govort in je.
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 29. Sep. 2008 14:00

*hox* napisal/-a:Ja, js povem take stvari, ampak odvisno komu. Ne bom šla zdej vsaki "kolegici" razlagat da sva se skregala, ker sem ugotovila, da se pol sam obešajo na tujo "nesrečo"

Ja, jz sm to tud ugotovila za ene in zdej sm kr lepo tiho pred njimi. Ponavadi, ko se skregava, mi je na obrazu poznat zakaj se gre in pol meni bližnji vejo zakaj se gre. :D On pa učasih tud kšno preveč pove zakaj sva se skregala, ker pol njegovi kolegi ustvarijo čist eno x zgodbo zakaj in kako pa sloh ne vejo celotne zgodbe. Tiskrat mi pol ni prijetno pred njimi, ker mislijo o meni nič dobrega.

Za naju se javno ve, da nisva hepi kapl brez prepirov in mi je tko čist uredu, ker učasih se tud jz sprašujem kako uni "tazalubleni" uspejo funkcionirat brez prepirov. Sej pol pa pomislim, da smo usi ljudje in da oni najbrž sam to skrivajo.
Sploh pa se občasno uprašam ( sploh, ko berem tuki kkšne odgovore ), če nimava sam mi2 takšne "nebrezprepirneinnebreztežavne" zveze, ker ( usaj meni ) nekatere dajejo občutek s svojimi nasvet, razmišljanji, da majo usi use pošitahno in da mava sam mi2 težave. :juggle:
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 29. Sep. 2008 14:41

Ko/če se skregava tega nikol ne obešam na veliki zvon, včasih povem 3 kolegicam, včasih nobeni. Tud ne trajajo dolgo najini prepiri in je v roku parih urc blo do zdej še use uredu.

Velikat sem še slišala komentarje kok sva midva luštn par, pa da bova zihr za skos skupi pa uprašanja: A se vidva sploh kdaj skregata? In zmer povem lepo po resnici, da itak da se kdaj kej skregava, se mi zdi da se to občasno dogaja v vseh odnosih in da ni s tem nič narobe, dokler gre za nedolžne prepire, brez žaljenja al pa bognedj celo fizičnega nasilja.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 29. Sep. 2008 15:29

Dejstvo je, da ni vse samo v uspešnem skrivanju problemov. Eni pari se res manj kregajo kot drugi in znajo bolj konstruktivno reševat svoje težave.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 29. Sep. 2008 15:38

Scenarij, kjer bi prijateljicam ali znancem razlagala o svoji zvezi in o nesporazumih z mojim je zame smešen. Sama znam zadosti logično in realno razmišljati da vem, kaj je bil vzrok morebitnega nesporazuma in kaj v taki situaciji narediti, zato ne potrebujem nasvetov od nekih zunanjih opazovalcev, ki najine zveze niti ne poznajo.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 29. Sep. 2008 15:40

tmis_ napisal/-a:Scenarij, kjer bi prijateljicam ali znancem razlagala o svoji zvezi in o nesporazumih z mojim je zame smešen. Sama znam zadosti logično in realno razmišljati da vem, kaj je bil vzrok morebitnega nesporazuma in kaj v taki situaciji narediti, zato ne potrebujem nasvetov od nekih zunanjih opazovalcev, ki najine zveze niti ne poznajo.

:zustimm:
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
PIKApolonica15
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a PIKApolonica15 » 29. Sep. 2008 16:04

ne razumem zakaj eni nočjo razumet da so eni pari lahko tut srečni, in ne čutijo potrebe po razlaganju osebnih stvari naokrog. in ne vem zakaj nebi smel povedat da se majo dobr... (folšarija?;) )

tud ne vem zakaj eni lažejo in poveličujeo svojo zvezo, ampak ni to problem, ki ga naj bi morala reševati jaz.

In ja; težko boste vrjele- še posebno tiste k rade poslpošujete in idealizirate; nekateri uživamo v drugačnih stvareh kot ve, in če nimamo take zveze kot barbika in ken še ne pomeni da nismo srečne. :twisted:

moj tip je bil včas največji p**** daleč na okrog, pa se mam najbolš z njim. vsaj zanimivo je pa skos se kej dogaja. :D :lol:
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 29. Sep. 2008 20:26

*purple* napisal/-a:lej, jst pač pri svojih prijateljih cenim odkritost in iskrenost in zaupanje.Žal, če mi nekdo nabije v fris da je prekleto srečen, ubistvu pa tud malo ni, je to zame laž in enostavno se ne počutim tukej kot da bi bla zraven nekoga ki mi je prijatelj v pravem pomenu besede.
res se tujih ljudi zadeve ne tičejo, ampak če prašam kako pa vama gre, sta ok in če se mi zlaže to pač ni to.Pač reči, da o tem ne želiš govort in je.

Če mene kdo vpraša, kako nama gre, bom rekla, da v redu, super, fajn. Ker nama tudi res gre super - banalni prepirčki tega ne spremenijo. Ne prediskutiram s prijateljicami, da je bil spet nedosegljiv, ker je spet pozabil dat filat telefon, recimo. To so mi res taka pubertetniška dramatiziranja. Imam bežno prijateljico (tudi zaradi tega se raje ne vidiva prevečkrat, ker mi to pije živce :wink: ), ki mi vedno na dolgo in široko razlaga, kako jo je klical, pa je rekla, da nima časa, pa je bil užaljen in potem blablabla ... vmes trikrat neham poslušat. Ker me res ne zanimajo njene telenovele, ki so dramatične samo v njeni glavi, v resnici je pa vse skupaj brezveze.
Ja, vem, da bi bilo pošteno, da bi ji povedala, da me to ne zanima, ampak nekako je nočem užaliti in se raje izognem pogostejšim stikom.

Če bi bilo pa pri nama narobe kaj resnejšega (da bi se nehala pogovarjat, da bi začela spat vsak v svoji sobi, da bi se vpletla tretja oseba, ...) bi pa o tem verjetno govorila le z eno ali dvema prijateljicama. Mogoče je tudi, da bi rekla le, da trenutno ni vse v redu, ampak da ne želim govoriti o tem. Če bi me pa ena iks kolegica vprašala, kako sva, bi ji pa tudi rekla, da sva okej.

Torej - zdi se mi, da poznam več ljudi, ki "igrajo", da je njihovo ljubezensko življenje blazno razburljivo, da so vsak teden na robu ločitve, ... zato, da bi izpadli zanimivi ali da živijo v mehiški nadaljevanki kot pa takih, ki "igrajo", da je vse v redu.
Mogoče samo zato, ker bolj razumem ljudi, ki resnično mislijo, da je vse v redu in se potem v nekem trenutku izkaže, da ni kot pa razne plehke "drama queen".
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 29. Sep. 2008 21:22

PIKApolonica15 napisal/-a:ne razumem zakaj eni nočjo razumet da so eni pari lahko tut srečni, in ne čutijo potrebe po razlaganju osebnih stvari naokrog. in ne vem zakaj nebi smel povedat da se majo dobr... (folšarija?;) )

tud ne vem zakaj eni lažejo in poveličujeo svojo zvezo, ampak ni to problem, ki ga naj bi morala reševati jaz.

In ja; težko boste vrjele- še posebno tiste k rade poslpošujete in idealizirate; nekateri uživamo v drugačnih stvareh kot ve, in če nimamo take zveze kot barbika in ken še ne pomeni da nismo srečne. :twisted:

moj tip je bil včas največji p**** daleč na okrog, pa se mam najbolš z njim. vsaj zanimivo je pa skos se kej dogaja. :D :lol:

komu pa naj bomo fouš'tistemu, ki laže? :gruebel:
in drago dekle, bodi tok dobra in pojdi prebrat še enkrat celo temo za nazaj, pa tokrat prosim bodi bolj pazljiva.namreč stvari, ki si jih omenila in zaradi katerih naj bi bili mi fouš, so bile že omenjene :wink:
in moja zveza,kot si verjetno uspela prebrat, če pa nisi pa pojdi še enkrat, tudi ni zveza v pomeni popolnosti.je precej vzponov, padcev in vsega, precej burno zna bit in tudi do fula nežno.ampak se imam pa tud jst fino, sam kadar se skregava, verjetno malo manj :)

kr.ena, jst pa lih drama queen ne poznam nobene.tiste, ki poznam so prej zamolčale in igrale svoje težave v "raju".Na koncu se je izkazalo pa da je bil pekel.še najbolj smešno je pa to, da te igralke prej niso jokale ne nič, le lagale kok se majo fajn.Potem pa celo leto joka. :nixweiss:
PIKApolonica15
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a PIKApolonica15 » 29. Sep. 2008 21:38

[quote="*purplekomu pa naj bomo fouš'tistemu, ki laže? :gruebel:
[/quote]

kje piše da tistemu ki laže?:gruebel:

pravim da enim pač ne paše razlagat težav naokrog... In to ne pomeni da lažejo, ampak so dejansko srečni v zvezi.

Tvoje zveze nikjer ne omenjam; vrjamem da ti je všeč... drugač vrjetno nebi bla v njej, ali pač? Pravim samo da vsak dojema zvezo in srečo drugače..

In če se ima nekdo lepo še ne pomni da bo za vedno tako; nekatere punce valda rečejo da jim je trenutno lepo; in valda so žalostne če jih potem mož (al pač kakorkoli) vara že 3 leta pa ona tega ne ve.. nvem kak točno že gre zgodba na prejšnji strani; pač ena k naj bi se hvalaila kak ji je vse vredu, potem jo je pa mož varal al neki... sej tega ni mogla vedet... :roll:

Jaz ne bom šla vsem kolegicam, mami , dedu, psu jamrat pa še na forum pisat kak se mi hani bani na oglas na telefon, pa kak sva se včer skregala ker je on hotu gledat nogomed jaz pa Rebelde... :? Pa zato še nisem slaba prijateljica in hinavka... Meni se zdijo težve osebna zadeva, in dokler nekdo ne čuti potrebe po tem da bi razlagal to okrog in je sposoben rešit sam, ne vem zakaj bi mogu to govort vsem naokrog.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 29. Sep. 2008 21:40

Mogoče pa niso lagale. Oziroma - mogoče so tako uspešno lagale same sebi, da so res verjele, kako je njihova zveza krasna. In tega jaz nikoli ne bi obsojala.

No, saj, mogoče tudi "drama queens" same sebi verjamejo, da je njihovo življenje tako razburljivo kot od Britney Spears. :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 29. Sep. 2008 21:43

pikjapolnoca, sej sm rekla da sem že napisala in dejansko res mislim tako in privoščim usakemu srečnemu paru, sreče, veselja, otrok, razumevanja in vsega :) slehernemu človeku na tem svetu privoščim vse to (izključeni razni morilci in skrajnosti, njim afkors ne!).
in seveda ne pomeni, sej zato sm pa prašala kolk jih igra ko imajo težave in kolk pove, da pač trenutno ni kul.
no, pa ni mišljeno za take blesave prepirčke kot si jih ti naštela :D
kr.ena..ja sej to si že enkrat omenila, da so same vase tok prepričane da jim je očitno kul.ah kaj pa vem...dost težka tema :D
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 29. Sep. 2008 21:46

Mogoče mal OT, ampak ob prebiranju te teme mi je na pamet prišlo, kako sva s prijatejico pred kratkim ugotovili, da se imava res tako fino, da sva že prav dogočasni, :D saj enostavno ni problemov in česarkoli, kar se tiče najinih zvez in partnerjev, o čemer bi lahko pojamrali... Neverjetno, kaj :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 29. Sep. 2008 21:53

ne ni neverjetno :)
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 30. Sep. 2008 8:55

se mi zdi tut, da bi velikrat vedl več o sočloveku, če bi ga dejansko sploh poslušali. mislm da ni fora v tem, da bi nam drugi lagali o tem, kako se imajo v življenju. ampak iskreno- kolkrat pa vprašamo?

sem se dobila zadnjič z eno znanko, za katero sem mislila, da mata s fantom res super zvezo. potem pa sva se začeli dejansko pogovarjati in sem ugotovila, da je le ta vse prej kot to. pa ne, da bi si zdaj šli jamrat, ampak sva se za spremembo bolj iskreno pogovorili. :)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov